Sokat csúszott Putyin budapesti programja

Vlagyimir Putyin Budapesten tárgyal

20150217203602  MG 3543
2015.02.17. 12:13
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Здравствуй Будапешт! Külön köszöntjük azokat, akik már most dugóba kerültek Vlagyimir Putyin budapesti látogatása miatt vagy inkább otthon maradtak, hogy ne kerüljenek dugóba. Igyekszünk aprólékosan végigkövetni az orosz elnök néhány órás budapesti látogatását, amit állítólag nem is annyira mi akartunk, hanem ő.

  • Erre jár majd Putyin, ön ne járjon arra

    Nézzük, hol tűnhet fel ma az orosz elnök Budapesten. Ezt már csak azért is ideírjuk, hogy ezeket a helyszíneket ön messzire kerülje el. Egyébként úgyse mehet közel:

    • 14:00 Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér
    • 14:30 Hősök tere
    • 15:00 Fiumei úti temető
    • 15:30-18:00 Parlament 
    • 18:30 Budai Vár, Sándor-palota
    • 19:00 Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér
  • Lezárják a fél várost

    Kerülje el a repülőteret, a Hősök terét, a Fiumei úti temetőt, a Kossuth teret, az egész belvárost, a Várat, az M3-ast, az M5-öst, az M0-ást, szóval a legjobb, ha ki se mozdul kedden délután. Részletek a rendőrség közleményében.

  • putyin gep
  • Pikaljovo a putyini kézivezérelt rendszer szimbóluma lett. 2009-ben a 20 ezres település lakói útlezárással tiltakoztak a fizetésük elmaradása és a cementgyár leállása miatt. Putyin személyesen jelent meg, hogy rábírja a három tulajdonost – köztük a milliárdos Oleg Deripaszkát – az újraindítást biztosító szerződés aláírására. A Deripaszkának szóló "jöjjön ide és írja alá", és a "tollat adja vissza" utasítások fogalommá lettek. Persze, a vagyonosokat móresre tanító jó vezető képének hasznos volt az akció, ám azt is felfedte, hogy a rendszer nem hatékony, csak akkor, amikor az elnök személyesen avatkozik közbe, márpedig így egy ekkora ország nem működtethető.

    Putyin újranyittat egy gyárat
  • Vlagyimir Vlagyimirovics egy kis ország miniszterelnökén röhögcsél. Egy jobb darab a Bukás-videók és a Francesco Zombori-mémek világából.

    Putyin Orbánról: Egyből paty-paty lett :)
  • A Flight Radar szerint az orosz elnök gépe Szlovákia felől érkezett a magyar légtérbe. Már Budapest fölött repül.

  • De, hogy az Putyin gépe-e, az nem biztos. A reptéri előrejelzések szerint három Il–96-os érkezik az országba, a másik kettőnek azonban le van kapcsolva a jeladója, amiből tudható a gép aktuális pozíciója. Pont azért kapcsolhatták le, hogy ezt titkolják. Előfordulhat, sőt, valószínű, hogy Putyin nem ezen a gépen utazik, hanem mondjuk a harmadikon, így pontos helye ismeretlen. Részletek ebben a cikkünkben>>>

  • Sikerült eljutni a Hősök terére, ahol majd Putyin fog koszorúzni. Nagyon sok a rendőr. Az ismeretlen katona sírjához már kirakták a vörös szőnyeget, és éppen most söprik fel az egész teret. Találkoztunk néhány tanácstalan turistával, akik nem értik, mi történik körülöttük.

  • Orbánra egy életre ráég Putyin kézfogása

    Nagyjából 1500-an vonultak végig a Putyin-ellenes tüntetésen hétfő este a Keleti pályaudvartól a Nyugati pályaudvarhoz. A szónokok arról beszéltek, hogy Orbán Viktorra egy életre ráég Putyin kézfogása, Magyarországra még a szél is nyugatról fúj, a Krím pedig erőszakos hely lett az annektálása óta.

  • Hogy ezzel a géppel érkezett-e Putyin, nem tudjuk.

  • A MostMi ma reggel a budapesti orosz nagykövetségnél átnevezte az Andrássy út sarkán Politkovszkajára a Bajza utcát. Anna Politkovszkaj oknyomozó újságírót Vlagyimir Putyin születésnapján, 2006. október 7-én három mell- és egy fejlövéssel gyilkolták meg moszkvai lakása előtt.  

    Politkovszkaja utca a budapesti orosz nagykövetségnél
  • A Terrorelhárítási Központ egyik gépfegyveres tagja a Liszt Ferenc-repülőtéren.

  • A Terrorelhárítási Központ nem zárta le az Országházat. A Parlamentbe „minden, a megfelelő dokumentumokkal rendelkező személy átvizsgálás után bejuthat”, közölte a TEK. 

  • A tervezett délután kettő óra helyett egy órával később érkezik Putyin Budapestre, így minden programja – Hősök tere, Fiumei út, Parlament, Sándor-palota – egy órát csúszik.

    Ez nyilván az útlezárások hosszát is megnöveli egy órával. A csúszásról a TEK értesítette a Hősök terén várakozó újságírókat.

  • Bombakereső kutyák a városligeti idillben
  • Az LMP szerint Orbán Viktornak a paksi bővítésről szóló titkos paktum felmondásáról és az 1944 után a Szovjetunióba elhurcolt magyarok sorsát feltáró KGB-irattárak megnyitásáról kell tárgyalnia Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Szél Bernadett, a párt társelnöke kedden a Duna-partra jelképesen egy táblán magával vitte a paktum felmondásáról szóló szerződést. Szél szerint Orbán Viktor miatt Magyarország nemzetközi megítélése a mélypontra zuhant, Vlagyimir Putyinnak pedig azt kell demonstrálni, hogy van még olyan uniós vezető, aki szóba áll vele, írja az MTI.

  • Hogy ne unatkozzanak addig se, amíg az orosz elnök megérkezik, hallgassanak meg egy szép hazafias dalt Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin előadásában.

    Ha zene szépségét kell megmutatni, Putyin nem ismer lehetetlent
  • Egy már leszállt Budapesten, azon nem volt rajta, ezért most már óvatosak vagyunk. A Flightradaron az egyik IL 96-300PU ( RSD 205 ) Szlovákia felett repül, a másik  (RSD 501) még Belaruszban van. 

    kep
  • cikkünk a témában:

    Itt a Putyin, hol a Putyin?

    Olvasóink jelzései és a Flightradar24 adatai szerint Putyin nem egyetlen állami géppel érkezik Magyarországra, hanem mindjárt hárommal. Esetleg néggyel, bár nagyon kicsi az esélye, hogy üzleti jettel jöjjön.

    A három átalakított Il-96-os gép közül egy már kettő előtt landolt, egy épppen Szlovákia felett jár, egy pedig még Lengyelországban. Hivatalosan kettőkor kezdődött volna az orosz elnök programja, azonban egy órát csúszik, úgyhogy szinte bármelyik gépen lehet.

    Az elnöki flottáról és az elnök gépeinek érkezéséről itt olvashat részletesen.

  • Az Index ügyvédi körökből származó információi miatt 14 30-kor megszakították a Markó utcai Pesti Központi Kerületi Bíróságon és a Fővárosi Törvényszéken a folyamatban lévő perek tárgyalásait.

    A bíróság az ismert okokra hivatkozott.

    Szemtanúk szerint a két épületből ömlenek ki az emberek. 

    Megpróbáltuk elérni a PKKB elnökségét, de a központi számot nem veszi fel senki.

  • Orosz diplomáciai források szerint semmi meglepő nincs abban, hogy az orosz elnök érkezéséhez négy vagy akár öt repülőgépre is szükség van. Az elnöki autó, az őrség önmagában egy repülőt lefoglal, de állítólag a kormányzattal fenntartandó kapcsolatot biztosító technikai háttér is külön repülővel érkezik. A kiszolgáló személyzethez is külön gép kell, de külön jöhet gép a díszőrség miatt is, amelyet Putyin hoz magával a Fiumei úti koszorúzáshoz.

    Mindent és mindenkit otthonról hoznak: a ruhatisztítót, a szakácsot, a pincért. Különösen a konyhájukra büszke nemzetek esetében nehéz ilyenkor az egyeztetés, ám Putyin még állam- és kormányfők vacsorameghívása esetében sem tesz kivételt, ha biztonsági emberei nem ellenőrizték az összes munkafolyamatot, és nem kóstoltak elő neki – Putyin hétköznapjairól itt olvashat bővebben.

  • Egyre hidegebb van itt a téren, ahol most engedtek be minket a sajtótribünre. Ami egyébként felháborítóan rossz helyen van, nagyon messze és rossz szögben a tér közepétől, ahol Putyin majd koszorúzni fog. A fotósok szerint a legjobb teleobjektívvel is alig lehet majd valamit látni. 

  • hogy Putyin vonattal érkezik a Keletibe. 

  • A Hősök terén a zöld ruhás katonák egy busz csomagtartójából veszik elő a díszfegyvereiket. Közben két lovasrendőr kőröz lustán, teljes nyugalom van. 

  • Éppen befújnak.

    IMG 3295
    Fotó: Ajpek Orsi
  • A legutóbb Szlovákia felett észlelt Il-96-os is eltűnt, valószínűleg már a magyar légtérben jár. A harmadik Putyin-gép még Lengyelországban. Putyin flottájáról részletesen is írtunk.

  • Nyitott ablakok iránt érdeklődnek. Cigizni ablakon kicsit kihajolva talán szabad, a játékpisztolyon viszont nem nevetnének állításuk szerint.

    Ezt írta nekünk D.

  • Bizony, egyszer csúnya fiaskó érte az orosz diplomáciát, amit valószínűleg Putyin sosem felejt el. Vlagyimir Putyin Moldovába repült 2003 novemberében, hogy részt vegyen Moldova és a szakadár Dnyeszter menti Köztársaság megállapodásának aláírásán, amely nyomán szövetségi állammá alakulva Moldova pontot tehetett volna az az akkor már több mint tíz éves – azóta már negyedszázados – különállásnak.

    Már megérkeztek az orosz elnök vizitjét előkészítő gépek, aznap leszállt négy további gép is. Már Putyin is úton volt a levegőben, amikor Voronyin moldáv elnök – elbeszélgetve a cisinaui német és a francia nagykövettel – közölte: mégsem írja alá a megállapodást. Putyin gépe a levegőben fordult vissza, és visszapakolták a nagy költségen már eljött előkészítő gépeket is.