Polgármesterfeleség előzte be az MSZP-t a kopaszokkal

2016.02.23. 18:25 Módosítva: 2016.02.23. 18:28

Az Index információi szerint Erdősi László András herceghalmi polgármester felesége volt az a titokzatos idős nő, aki népszavazási kezdeményezést adott be kedden a Nemzeti Választási Irodában, és egy kopaszokból álló csoport segítségével beelőzte az MSZP-t.

Erdösi Lászlóné, Erdösi László
Erdösi Lászlóné, Erdösi László

A házaspárt kedden este vonalas telefonon kerestük. A kagylót először Erdősiné vette fel, de rögtön megszakította a vonalat, amint megtudta, hogy újságíró keresi.

Orbános kitűzőt hordott

Néhány perccel később a polgármester hajlandó volt beszédbe elegyedni velünk.

Erdősi László András nem cáfolta ugyan, hogy felesége vitte be népszavazási papírokat, de további kérdéseinkre, hogy mi vezette a vasárnapi nyitvatartással kapcsolatos kérdés beadásához, van-e üzlete, további információt nem adott. Később egy másik kollégánk is felhívta mobilon: akkor azt válaszolta, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja, hogy az ő felesége adta be a népszavazási kérdést.

Az idős nő délelőtt a Választási Iroda előterében sem árult el semmit, sem magáról, sem a kérdésről nem beszélt egyetlen újságírónak sem.

Erdősi László az ősfideszesek csoportjába tartozik, 1990-ben az I. kerületben egyéniben választották meg önkormányzati képviselőnek, majd alpolgármester lett. 2010-ben Herceghalmon is a Fidesz jelöltje volt, 2014-ben viszont már függetlenként indult. Ekkor már a Fidesz saját jelöltet állított Erdősi ellen.

Forrásaink szerint felesége azonban Orbán Viktort ábrázoló, "Az én miniszterelnököm" feliratú kitűzővel járt a településen a választási időszakban, közéleti tevékenységének viszont csupán egyetlen lenyomatást találtuk. A Herceghalmi Hírmondó 2011-es évfolyamában a kutyatartás tisztasági elvárásait propagálta egy saját maga által jegyzett cikkben, amelynek "Zacskózás és utána ... kuka!!" volt a címe.

Erdősiné és a kopaszok

Erdősiné és az NVI előterében felbukkant kopasztársaság összetartozását egy fotó is bizonyítja. Az Origo fotósa lefényképezte, ahogy a Nemzeti Választási Irodánál megjelent kopaszok egy átlátszó mappát mutatnak fel.

Az ellenfényben nehezen, de kiolvasható, hogy a mappában lévő beadvány készítőjének lakhelye Herceghalom.

A társaság a délelőtt folyamán úgy viselkedett az aulában, mintha külön beadvány beadására készültek volna, de a kép alapján egyértelmű, hogy végig a Erdősiné papírjával voltak felszerelkezve ők is.

Kubatovval ez szóba fog kerülni Lázár szerint

Este Lázár Jánost is megkérdeztük a választási irodánál lezajlott botrányról. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt állította, nem látta a felvételeket, de megkerülhetetlen, hogy Kubatov Gábor Fidesz-alelnökkel és Fradi-elnökkel szóba ne kerüljön az ügy:

Lázár: Megkerülhetetlen, hogy szóba kerüljön Kubatovval
 

A témában megjelent összes cikkünket és videónkat itt találja.