Csütörtökön tovább nőtt a koronavírusosok száma Magyarországon

2020.03.05. 23:27 Módosítva: 2020.03.06. 00:51
Csütörtökön felgyorsultak a koronavírussal kapcsolatos történések Magyarországon és a világban. Röviden összefoglaljuk önnek, mik voltak március 5-én a legfontosabb hírek.

A legfontosabb hír: egy Milánóból érkezett debreceni férfi a harmadik fertőzött Magyarországon, csütörtök késő este pedig kiderült, hogy egy negyedik fertőzött is van az országban.

A két iráni diák, a két első magyarországi koronavírusos beteg kivizsgálása zajlik a Szent László Kórházban. Enyhe tüneteik vannak, egyelőre lázmentesek. Egyikükről részletes információkat közölt a Szent István Egyetem. A debreceni férfi, a két iráni diák és az egyik iráni diák barátnője a négy koronavírussal fertőzött beteg Magyarországon.

Megugrott a karanténba helyezettek száma is itthon. Tizenöt japán turistát szállítottak

a Kálvin térről a László Kórházba koronavírus-fertőzés gyanújával. Velük együtt már negyvenen vannak karanténban Magyarországon.

Ülésezett csütörtökön is az operatív törzs, az ülés után Orbán Viktor bejelentette, hogy keddig eldől, lesz-e egyáltalán március 15-ei ünnepség.

További fontos hírek: 

Külföldön sorra szedi áldozatait a koronavírus 

Védőmaszkos kereskedő a Lombardia tartománybeli Bergamo megyében fekvő Alzano Lomabardóban
Védőmaszkos kereskedő a Lombardia tartománybeli Bergamo megyében fekvő Alzano Lomabardóban
Fotó: Mourad Balti Touati / MTI / EPA

Dolgoznak a tudósok

Közben a tudósok is nagy fordulatszámon dolgoznak a koronavírus megismerésén és megállításán: kínai kutatók atomi szinten azonosították, hogyan fertőz a koronavírus. Ez hozzájárulhat új gyógymódok kifejlesztéséhez.

Magyar matematikusok is vannak a koronavírus-járvány fő modellezői között Nincs rá bizonyíték, hogy emberről háziállatra is átterjedhet a koronavírus. Kiderült, hogy a koronavírus két törzsre mutálódott, és az egyik agresszívebb, mint korábban. De ez nem biztos, hogy baj.

Egyre több sportrendezvény marad el

Több élvonalbeli, World Tour kategóriás országúti kerékpáros csapat is szünetet tart. A koronavírus-járvány miatt elmarad a március 29-ére tervezett római maratoni futóverseny és elhalasztották a párizsi maratont is.