Budapest

Egy ideig nem járt a 3-as metró a Nagyvárad és a Deák tér között

2012. szeptember 13., 14:27 Módosítva: 2012.09.27 13:31
14

Műszaki hiba miatt nem járt a 3-as metró a Nagyvárad tér és a Deák Ferenc tér között – közölte Bakó Pál, a Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere. Tájékoztatása szerint az áramellátással voltak problémák. A metrót az említett állomások között pótlóbuszok közlekedtek.

A Metróért Egyesület közleménye szerint az áramellátási zavart valószínűleg a Klinikák áramátalakító meghibásodása okozta. "Habár a forgalomba álló Alstom szerelvények egyértelműen a szolgáltatási színvonal emelkedését jelentik, de az infrastruktúra állapota (kiemelten az észak-déli vonalon) továbbra is kritikus" – jegyezte meg az egyesület.

A 3-as metró újra a teljes vonalon jár.

Újra lesz normális közvilágítás

2012. szeptember 13., 12:24 Módosítva: 2012.09.13 12:38
98

Nagyon ritka, a fővárosi közgyűlés belátja, hogy hibázott, és visszavonja a korábbi rendeletét, ezzel vezette fel a visszakozó döntést Tarlós István főpolgármester a csütörtöki testületi ülésen. Eszerint újra a fényerő alapján, és nem a rögzített időpontos közvilágítási naptár szerint kapcsolódnak fel a lámpák Budapesten.

Tovább

Volt MÁV-igazgató lehet az új közművezér

2012. szeptember 13., 11:28 Módosítva: 2012.09.13 11:31
10

Felmentette Bán Tamást, a Budapesti Városüzemeltetési Központ vezérigazgatóját csütörtöki ülésén a fővárosi közgyűlés. A döntés után arról határoztak, hogy Bán Tamás a BVK igazgatóságának elnökeként folytatja. Információink szerint a BVK új vezetője Szarvas Ferenc, a MÁV volt vezérigazgatója lesz. Személyéről október 3-án dönthet a közgyűlés.

Tovább

A bősi zsilip hibája miatt akadozik a budapesti hajóközlekedés

2012. szeptember 12., 23:17 Módosítva: 2012.09.13 16:41
9

A bősi zsilip meghibásodása miatt több kikötúben nem tudnak megállni a BKV hajójáratai, írja közleményében a Budapesti Közlekedési Központ. Tájékoztatásuk szerint szeptember 11-én egy uszály rongálta meg a vízlépcső egyik zsilipjét, amit a javítás idejére le kellett zárni. Így viszont víz se jut a Dunába, emiatt pedig gyorsan csökken a vízszint.

Emiatt a BKV hajói nem tudnak kikötni a Népfürdő utcai, a Meder utcai, az Árpád úti, az Óbudai-szigeti és a Szent Gellért téri kikötőben. Így a D11-es hajójáratok egyáltalán nem járnak, helyettük a D12-es vonalon közlekednek sűrűbben a hajók.

Bobpálya lesz a Hármashatár-hegyen?

2012. szeptember 12., 16:23 Módosítva: 2012.09.12 18:12
51

A Pilisi Parkerdő ökoturisztikai centrummá fejlesztené a Hármashatár-hegy tetejét, a tervnek azonban keresztül fekszik szerintük egy korábbi szerződésből ott maradt repülős cég. Én a ketrecemből hogy tudnám megakadályozni a fejlesztést?, kérdezi a cég vezetője, aki szerint a Pilisi Parkerdő jogellenesen paterolná ki őket. Lenne itt bobpálya, sípálya, szánkópálya, libegő, és siklóernyős bázis is.

Bitorolja 2008 óta a Hármashatár-hegy egy részét a Pilótacentrum Kft. és vezetője, Csiga Sándor, mondta szerdai helyszíni sajtótájékoztatóján Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő szóvivője. Hozzátette, a kft vezetője tetemes közüzemi adósságot, közel egymillió forint ki nem fizetett vízdíjat halmozott fel, több mint száz köbméter szemetet hagyott hátra a korábbi bérleményekben, valamint engedély nélkül lakik a területen, semmibe véve a jogerős bírósági ítéletet. Törvényellenes magatartásával több éve tudatosan hátráltatja a ZöldBázis Turistaközpont fejlesztését Csiga Sándor, közölte a szóvivő.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a Hármashatár-hegyen a Pilisi Parkerdő ZöldBázis Turistaközpont néven egy korszerű ökoturisztikai létesítményt fejlesztene, amely egyben méltó módon tiszteleg a terület repüléstörténeti múltja előtt. A Parkerdő szerint mindezt azonban már több éve akadályozza a Hármashatár-hegy épületeit jogerős bírósági döntés ellenére is bitorló Pilótacentrum Kft. és vezetője, Csiga Sándor. Az ügy hátteréről korábbi cikkünkben olvashatnak.

Tovább

Ismét lesz szürkületi közvilágítás Budapesten

2012. szeptember 11., 08:36 Módosítva: 2012.09.11 10:42
14

Visszaállítanák a korábbi, emelt szintű szolgáltatást Budapest közvilágításában, mert a jelenlegi rendszer nem hozott kellő megtakarítást. György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes a Budapesti Dísz- és Közvilágítási (BDK) Kft. közszolgáltatási szerződésének módosítására tett javaslatot, amelyről csütörtökön dönt a Fővárosi Közgyűlés. Indítványában ismertette, hogy idén július 1-jétől a BDK alapszinten végzi a köz- és díszvilágítási szolgáltatást. Ez a korábbi 4150 óra helyett 3990 óra üzemidőt jelent.

Tovább

Nagy rendőri ellenőrzés lesz Budapesten

2012. szeptember 10., 17:46 Módosítva: 2012.09.10 17:46
233

Fokozott rendőri ellenőrzést tartanak a főváros több kerületében kedden. A rendőrség honlapjára hétfőn feltett közlemény szerint Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya kedden déltől éjfélig, a főváros V., VI., VII., VIII., X. és XIV. kerület területére rendelt el fokozott ellenőrzést.

"Az ellenőrzés célja a jogsértő tevékenységek megelőzése, visszaszorítása, felderítése, az állampolgárok szubjektív biztonságérzetének javítása" - írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

125 éves a fővárosi villamosközlekedés

2012. szeptember 10., 12:31 Módosítva: 2013.11.30 20:30
15

Idén 125 éves a budapesti villamos és a HÉV, az évforduló alkalmából külön feliratozott villamosjáratot indítanak a Nagykörúton, és az elkövetkező hetekben több programmal is készül a fővárosi hivatal és a Budapesti Közlekedési Központ. Tarlós István főpolgármester új fejlesztési terveket is ismertetett az évforduló alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Tovább

Szexműsor és tumultus az új metrón

2012. szeptember 7., 14:08 Módosítva: 2012.09.28 10:08
93

"Ön jelen engedély átvételével tudomásul vette, hogy a BKV Zrt. területén nem fotózhat és forgathat olyan jelenetet, amely sérti a közerkölcsöt, az emberi jogokat, illetve etikailag kifogásolható." Ez a záradék olvasható az első Alstom-metrószerelvény pénteki forgalombaállására szóló sajtóengedély alján – egyből zavarba is jövök: a Budapesti Közlekedési Központ kreatívjai valami iszonytató gyalázattal készültek a nagy napra, amiről ráadásul még beszámolni se lesz szabad?

Tovább

Zavart keltett Tarlósné lejófejezése

2012. szeptember 7., 10:26 Módosítva: 2012.09.07 10:27
5

A fővárosi önkormányzat E-információszabadság oldalainak karbantartásába fogtak csütörtökön nem sokkal azután, hogy a Képviselő Funky megírta: a szerződéslistába valahogy bekerült egy nem igazán odaillő tétel. A lista egyik sorában szerződő félként Tarlós Istvánné neve szerepelt, a szerződés tárgyához pedig azt írták oda, hogy "jó fej".

Miután a Képviselő Funky érdeklődött a jelenség okáról, a Városházán csütörtökön vizsgálatot indítottak az ügyben. Később a Főpolgármesteri Hivatal közleményt is megjelentetett a honlapján. "Technikai problémák miatt a fővárosi önkormányzat Elektronikus Információszabadság – Közérdekű adatok adatbázisa esetenként pontatlan vagy nem a legaktuálisabb adatokat tartalmazhatja" – írták. A közlemény szerint dolgoznak a probléma elhárításán, az adatbázis teljes körű frissítésén. Az oldal látogatóitól azt kérik, a hiba kijavításáig tekinsék az adatbázisban szereplő információkat tájékoztató jellegűnek. Péntek reggel a szerződések adatbázisa már egyáltalán nem működött, üres volt.

Forgalomkorlátozások egy hétvégi futóverseny miatt

2012. szeptember 7., 10:01 Módosítva: 2012.09.07 11:28
7

A Városliget környékén és a belvárosban is lezárásokra kell számítani egy futóverseny miatt.

Kétszázmillió forint jut a Madách tér felújítására

2012. szeptember 6., 11:45 Módosítva: 2013.06.06 16:03
31

A menetrend szerint idén fogadják el a terveket, és jövő februárban már meg is indítanák a Madách Imre tér, illetve a Madách út felújítását Budapesten a VII. kerületben. Erzsébetváros önkormányzata az év elején döntött a városrész megújításáról. Magyarországi egyetemeken tanuló építészhallgatók számára hirdettek meg versenyt a tervek elkészítésére, összesen 36 pályázat érkezett, amelyekről a szakmai zsűri mellett a lakosok véleményét is kikérik majd.

A VII. kerület önkormányzata új megközelítéssel próbálkozik a városfejlesztésben. Ahogy Vattamány Zsolt polgármester mondta mai sajtótájékoztatóján, azt akarják, hogy „ne kis poros irodákban szülessenek meg a tervek”, hanem szakmai bírálók mellett a nyilvánosságot is vonják be, és minél szélesebb körben tegyék őket közre.

Tovább

Péntektől jár az első Alstom-szerelvény

2012. szeptember 6., 09:05 Módosítva: 2012.09.07 13:23
21

A metró 2-es vonalán péntek délelőtt fog forgalomba állni az első Alstom-metrószerelvény. Ezután havonta két-három új metrókocsit tudnak majd forgalomba állítani.

Az első Metropolis típusú szerelvény pénteken 11 óra 8 perckor indul el az Örs vezér téri végállomásról, ahol jelen lesz Tarlós István főpolgármester is.

A francia Alstom 22 szerelvényt gyárt a 2-es vonalra 150 millió euróért.

A járműveket 2008 májusától egy éven át szállították volna le, de a végleges típusengedélyt – főként a fékeknek a magyar előírásoktól való eltérése miatt – nem kapták meg az Nemzeti Közlekedési Hatóságtól. Emiatt a főváros szerződést bontott, de később, 2011 júliusában a megállapodást megváltozott tartalommal újra hatályba léptették.

Innentől számítva 330 napja volt az Alstomnak arra, hogy leszállítsa az első szerelvényt, ami július 10-én megtörtént.

Saját zajkommandója lesz Zuglónak

2012. szeptember 5., 17:01 Módosítva: 2012.09.05 17:01
42

A hajnali ötig tartó zaj állítólag olyan hangos volt, hogy még a helyszíntől 4 kilométerre lévő Egressy úton és a a józsefvárosi II. Pál pápa téren sem tudtak aludni a lakók. Nem csoda, hogy a hét elején a kerület lakosai Papcsák Ferenc polgármesterhez fordultak. Levelükkel többek között azt szerették volna megtudni, ki és milyen jogszabályok alapján engedélyezhette a hajnali ötig tartó rendezvényt, ki ellenőrzi, hogy az engedélyezett zajszintet átlépi-e egy rendezvény hangereje, valamint azt, hogy a többszörös bejelentések ellenére miért nem állította le senki a bulit. Emellett utaltak arra is,hogy ez nem egyedi eset. A városligeti helyek hangereje gyakran tör borsot a környék lakosságának orra alá.

A témával kapcsolatban sikerült elcsípnünk Rozgonyi Zoltánt, a kerület egyik alpolgármesterét, aki megosztotta velünk a probléma orvoslására felmerült terveket.

Tovább

Az új metróval tér vissza Szalóczy Pál

2012. szeptember 4., 22:09 Módosítva: 2012.09.07 13:23
251

Pénteken forgalomba áll az első Alstom szerelvény a 2-es metró vonalán, a többi kocsi fokozatosan áll hadrendbe az év végéig. Az új metrókon régi hang szólal majd meg: a BKK újra Szalóczy Pál rádió- és tévébemondót szerződtette, akinek a hangjára 15 évig záródtak az ajtók a metróban.

Szalóczy Pálra egy Facebook-bejegyzés alapján talált a BKK, amelyben az ismert bemondó azt írta, hogy Magyarország legismertebb hangja munkát keres. Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója üzenetet írt neki, és megállapodtak, hogy ő hangján kapnak információkat az utasok az új Alstom-kocsikon. Az első Alstom-kocsi pénteken áll forgalomba információink szerint, és ha minden jól megy, már Szalóczy közli rajta az utasokkal, hogy az ajtók záródnak.

Tovább

Újabb 10 hannoveri villamos érkezett

2012. szeptember 4., 16:10 Módosítva: 2012.09.04 16:10
17

Forgalomba áll a 2011-ben a főváros önkormányzat forrásaiból a BKV által beszerzett újabb 10 darab hannoveri villamos Budapesten, közölte a BKK a honlapján. A használt német TW6100-as sorozatú villamosok forgalomba állításával újabb korszerűtlen, fűtés nélküli dél-pesti villamoskocsikat vonhat ki a forgalomból a BKK és a BKV az ősszel.

Az októberig befejeződő típuscsere után valamennyi, a Határ út térségében közlekedő villamosvonalon (azaz a 42-es, 50-es és 52-es vonalon) kizárólag a fűthető utastérrel, korszerű utastájékoztató rendszerrel felszerelt villamosokkal utazhatnak az utasok. A BKK fontolgatja a hannoveri villamosok üzemének részleges kiterjesztését a 24-es villamosvonalra is.

Tovább

Elhalasztják a taxisrendelet tárgyalását

2012. szeptember 4., 15:15 Módosítva: 2012.10.30 18:32

Nem terjeszti be a fővárosi taxirendelet-tervezetet Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés szeptemberi ülésén – nyilatkozta a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.

Szűcs Somlyó Mária közölte: a főpolgármester levélben tájékoztatta az Országos Taxis Szövetséget, hogy az egyeztetések folyatatódnak, és szeretné megnyugtatóan rendezni ezt az ügyet.

Előzőleg az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke levélben fordult Tarlós Istvánhoz, arra kérte a főpolgármestert, hogy a szakmai és érdekképviseletek többségi támogatása nélkül ne terjessze be a jelenlegi formájában a módosított taxirendeletet a Fővárosi Közgyűlésnek. A rendelettervezet a testület június végi ülésének napirendjén is szerepelt, de az OTSZ vezetője szerint a tervezetből hiányoznak azok a garanciák és feltételek, amelyek megnyugtató módon pótolják a jelenleg is érvényben levő taxirendelet súlyos hiányosságait.

Tovább

2014-re gát lesz a kerítések mellett a Római-parton

2012. szeptember 4., 13:09 Módosítva: 2012.09.27 23:36
46

Aláírták a római-parti árvízvédelmi mű tervezéséről szóló szerződést, ami szerint 100 napon belül elkészül egy döntéselőkészítő tanulmány, további 2 hónapon belül pedig elkészülnek a 3,1 kilométeres gát engedélyezési tervei, és azok alapján beszerzik a szükséges engedélyeket. A gát három különböző szakaszon más-más megoldással épül. A befejezés 2014 második felére tehető, jelenleg 2,5 milliárd forint van a beruházásra.

A fővárosi közgyűlés tavaly júniusban döntött arról, hogy az addig megszületett négy gátépítési verziót tervezzék tovább a szakhatóságok és civil szervezetek bevonásával, augusztusban pedig elfogadta a végleges nyomvonalat, elevenítette fel az előzményeket lapunknak Szeneczey Balázs, városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes.

Tovább

Több kerületet kicsinált az extra hangos buli

2012. szeptember 4., 10:57 Módosítva: 2012.09.04 12:35
214

Tarlós főpolgármester nyílt levélben fenyegeti a Műjégpálya igazgatóját, a környékbeli lakók tombolnak a szombat estétől vasárnap hajnali ötig tartó, extrém hangos buli miatt. De a béna jogszabályok miatt semmit sem lehet tenni, ha valaki már megkapta az engedélyt egy ilyen rendezvényre.

Olyan brutális volt a hangerő az OSG nevű extrémsport-fesztivál afterpartyján a hétvégén, hogy egy a helyszíntől jó másfél kilométerre, Zuglóban lakó ügyvéd már este fél tizenegykor megpróbálta felhívni a Műjégpályát, hiába. Mivel az esemény reggel 5-ig tartott, kényelmesen volt ideje rendőrt hívni, ám a rendőrök azt mondták neki, hogy nem tehetnek semmit, mert a partinak megvan az engedélye, nekik pedig nincsenek mérőműszereik.

A hangerőt jól jellemzi, hogy a Blikk cikke szerint az onnan 4 kilométerre eső Egressy úton, illetve a VIII. kerületi II. János Pál pápa téren sem tudtak aludni a lakók.

A probléma az, hogy az engedélyt a kerületi jegyző vagy a hatósági osztály adja ki, de az esemény közben az engedélyező hatóság már elérhetetlen, a hangerőt senki sem ellenőrzi, a rendőrség pedig nem léphet, ha rendben vannak a papírok - magyarázta az érintett ügyvéd. A jogszabályi háttér rossz - foglalta össze végül a lényeget.

Tovább

Keresik a fővárosi busztender résztvevőit

2012. szeptember 3., 12:35 Módosítva: 2012.09.03 12:35
5

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. a hétfői Közbeszerzési Értesítőben megjelentette a „közforgalmú autóbuszvonalak üzemeltetése midi, szóló, csuklós autóbuszokkal, bruttó költségtérítéssel” című előminősítési tenderét.

Tovább

Kábellopás a H6-os hév vonalán

2012. szeptember 2., 23:36 Módosítva: 2012.11.29 20:30
17

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint szeptember első vasárnapján újra kábeltolvajok okoztak kárt a hév-hálózaton. Este 20 óra 17 perckor érkezett a bejelentés, miszerint a H6-os hév Közvágóhíd és Pesterzsébet-felső megállóhelyei között ismeretlen tettesek 220 méter hosszban levágták és ellopták a szigeteletlen, réz betáplálási kábelt. Az okozott kár mértéke az előzetes becslések szerint 2,2 millió Ft. Az éjszaka folyamán megkezdődött a kár helyreállítása, ezért este 22 órától az utolsó két járaton mindkét irányban a hév szerelvényei helyett csuklós autóbuszok viszik az utasokat Közvágóhíd és Pesterzsébet-felső között.

A közlemény emlékeztet: a  tolvajok kézre kerítésének érdekében a BKK és a BKV 2012 augusztusában nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.

Visszakapcsolták az áramot Újpesten

2012. augusztus 31., 19:08 Módosítva: 2012.08.31 19:08

Visszakapcsolták az áramot a hét érintett lépcsőházban a főváros IV. kerületében, miután Újpest önkormányzata kiegyenlítette a 4,5 millió forintnyi tartozást. A szolgáltató a hét közepén a közös területeken, vagyis a lépcsőházakban, a liftekben, a menekülő-útvonalakon szüntette meg az áramszolgáltatást; az eset több mint négyszáz háztartást érintett.

A közlemény szerint a kialakult helyzet súlyos élet- és balesetvédelmi kockázatot rejtett, mivel a lakók áramszolgáltatás hiányában nem tudtak közlekedni. A polgármester emiatt kérte, hogy az Elmű-Émász a vonatkozó törvénynek megfelelően haladéktalanul intézkedjen az élet- és balesetveszély elhárításáról és a vagyonvédelemről.

Azt írták: Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere szerint a helyzetre vonatkozó jogszabályok nem "koherensek", emiatt országgyűlési képviselőként indítványt nyújt be, amelyben kezdeményezi a módosításukat, valamint azt, hogy az önkormányzat segítséget nyújtson ahhoz, hogy hasonló eset ne történhessen meg.

Ingyen parkolhatnak a józsefvárosi szülők

2012. augusztus 31., 14:25 Módosítva: 2012.08.31 14:25

Ingyenesen parkolhatnak a szülők reggelente a főváros VIII. kerületében az iskolák, óvodák környékén – írja pénteki közleményében a józsefvárosi önkormányzat. Hétfőtől nem kell parkolódíjat fizetni reggel 8 és fél 9 között azoknak a szülőknek, akik bölcsődébe, óvodába, iskolába viszik gyermeküket a városrészben.

Tovább

Jogerős a Várbazár terve

2012. augusztus 31., 10:52 Módosítva: 2013.02.26 13:20
250

Jogerősek augusztus 28 óta a Várbazár engedélyezési tervei, írja a látványterveket készítő ZOA a honlapján. Megbízóik hozzájárultak ahhoz, hogy bemutathassák a ZOA által készített látványterveket, amelyek az engedélyezési dokumentáció részét képezték.

A tervvel kapcsolatban rengeteg elemzés és kritika napvilágot látott, ezért csak egy rövid összefoglaló: A KÖZTI elképzelése szerint a Várbazár külsőre eredeti formáját kapja vissza. A déli bazársor mögött – az eredetivel mindenben megegyező kertek alatt – egy új mélygarázs és konferenciaközpont lesz, az északi bazársor fölött (Öntőház-udvar) pedig egy teljesen új park épül.

Tovább

Szeptember 7-én állhat forgalomba az első Alstom-szerelvény

2012. augusztus 30., 19:26 Módosítva: 2012.09.07 13:23
14

A tervek szerint szeptember 7-én áll forgalomba az első Alstom-metrószerelvény a 2-es vonalon - tudta meg két egymástól független, az ügyet jól ismerő forrásból csütörtökön az MTI. Ezt követően havonta 2-3 új metrókocsit tudnak majd forgalomba állítani.

Jelenleg négy szerelvény van Magyarországon, de ezek közül egyelőre csak egyet állítanak forgalomba, a többit még vizsgálja a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH). Ezek üzembe állításával párhuzamosan a BKV elkezdi tartalékba helyezni a régi szovjet Ev típusú szerelvényeket.

Az Alstom 22 szerelvényt gyárt a 2-es vonalra 150 millió euróért. A járműveket 2008 májusától egy éven át szállították volna le, de a végleges típusengedélyt főként a fékek magyar jogszabályban rögzített szabályoktól való eltérése miatt nem kapták meg az NKH-tól. Emiatt a főváros szerződést bontott, amit 2011 júliusában megváltozott tartalommal újra hatályba léptettek. Ettől számítva 330 napja volt az Alstomnak arra, hogy leszállítsa az első szerelvényt. Ennek ünnepélyes átadása július 10-én volt.

Gyerekterror a pesti Gloriett lakótelepen

2012. augusztus 30., 14:33 Módosítva: 2012.11.06 15:12
377

Az Aga gyerekotthon vezetőinek és gondozóinak azonnali kirúgása, biztonsági őr, drogkeresőkutyás vizsgálat - ezeket követelik petícióban a fenntartó fővárostól a XVIII. kerületi Gloriett-lakótelep lakói. A helyiek félnek az elvadult gyerekektől, akik az állításuk szerint terrorizálják őket. Az intézet igazgatója szerint a hőség őrjíthette meg a gondozottakat. A fenntartó önkormányzat vizsgálatot indított.

„Mai nap, 2012 augusztus 03-ról 04-re éjszaka ismét műsort rendeztek az otthon lakói. 23.40-kor egy önmagából kikelt fiatalkorú és egy gyermekkorú társa üvöltözött először az otthon udvarán, majd lakóépületünk elé kirohanva a lakások felé ordítva hívta le - gondolom az ablakban és erkélyen levő - tulajdosokat verekedésre. Ezzel párhuzamosan autóink összetörésével is fenyegetett. Ismételten bejelentést tettem a XVIII. kerületi rendőrségen, azonban az elkövetkező egy órában intézkedés nem történt, egy járőr elhaladt előttünk, de nem állt meg a helyszínen. Ezután számtalanszor az otthon vaskapuját becsapta az illető, majd gyerekkorú társával a lakótelep közepe felé vette őrjöngve az útját. Kb. 30 perccel utána tértek vissza, majd ismételt kapucsapkodás és a nevelő »maga meg menjen a kurva anyjába« köszöntése után ismét eltávozott az otthonból társával." A fenti idézet a közel tucatnyi feljelentések egyikéből származik, amit a felháborodott lakók a XVIII. kerületi rendőrkapitányságnak küldtek.

Tovább

A pesti alsó rakpart lefedése is szóba került

2012. augusztus 30., 08:06 Módosítva: 2012.08.30 08:29
40

A pesti alsó rakpart egy részének lefedése is felmerült lehetőségként – mondta Tarlós István főpolgármester a tv2 Mokka című műsorában.

Tovább

Világháborús kézigránátot találtak a XI. kerületben

2012. augusztus 28., 20:31 Módosítva: 2012.09.06 12:47
10

Elszállítják a helyszínről azt a második világháborús kézigránátot, amelyet a fővárosban, a XI. kerületi Kovászna utcában találtak kedd este. A korábban kiürített hét társasházba visszatérhettek a lakók.

Várkonyi Melinda, a Magyar Honvédség (MH) tűzszerész ezredének helyszínen tartózkodó kommunikációs tisztje elmondta: miután megvizsgálták a kézigránátot, a tűzszerészek úgy döntöttek, hogy az MH központi gyűjtőjébe szállítják a szerkezetet.

Korábban 15 lakás 28 lakójának kellett elhagynia otthonát a robbanásveszély miatt, időközben visszatérhettek az épületekbe.

Kerekesné Benedek Mária, a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletesének közlése szerint az egyik társasház kertjében építkezés közben találtak rá a korrodált, feltehetően második világháborús kézigránátra, gyújtószerkezettel együtt.

Újra közlekednek a D11-esek Budapesten

2012. augusztus 28., 11:06 Módosítva: 2012.08.28 11:11
5

A Duna vízállásának emelkedése miatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ismét forgalomba állította az augusztus 14. óta nem közlekedő D11-es hajójáratokat, és megnyitott több, eddig lezárt kikötőt is.

A BKK keddi közleménye szerint a magasabb vízállásnak köszönhetően a D11-es és a D12-es járatok útvonalán található újpesti Árpád úti, Meder utcai és Népfürdő utcai kikötő újra üzemel, a hétvégi D13-as járatok pedig útjuk során a Meder utcai és a Népfürdő utcai mellett az Óbudai-sziget kikötőt is használhatják.

Lezárnak egy-egy sávot az M3-as bevezető szakaszán

2012. augusztus 28., 11:04 Módosítva: 2012.08.28 11:31
3

A körvasútsori felüljáró felújítása miatt korlátozásokra kell számítani szerdától az M3-as autópálya fővárosba vezető szakaszán – közölte a Budapesti Közlekedési központ (BKK).


M3-Körvasút sor nagyobb térképen való megjelenítése

A várhatóan november végéig tartó munkálatok alatt egy-egy sáv lezárásával, kétszer három helyett kétszer két sávon biztosítják a forgalmat. A városközpont felé a Széchenyi utcai csomópont és a munkaterület között a tömegközlekedési járműveknek külön buszsávot jelölnek ki.