Budapest

Határidőre nagyjából befejezték a Kiskörút rekonstrukcióját

2010. október 1., 11:09 Módosítva: 2010.10.01 11:09

Határidőre, azaz szeptember 30-ára befejeződött a 4-es metró építéséhez kapcsolódó beruházás, a Kiskörút és vonzáskörzetének teljes rekonstrukciója, jelentette be pénteken a DBR Metró Projekt Igazgatóság. Valójában még nem készültek el teljesen a munkák, közlésük szerint a felszíni területek végleges rendezésére a metróállomások építésének befejezése után kerülhet sor.

A rekonstrukció során lecserélték a Vámház és a Múzeum körút teljes közműhálózatát, felújították a 47-49-es villamos vonalát, a 2-es villamos pályáját. Megteremtették a lehetőségét egy dísztér kialakítására a Budapesti Corvinus Egyetem főbejárata előtt.

Hagyót zsarolással is meggyanúsították

2010. október 1., 09:21 Módosítva: 2010.11.13 09:44

Hivatalos személyként elkövetett zsarolással is meggyanúsították csütörtökön az előzetesben ülő Hagyó Miklóst, írja a Blikk.

Tovább

Tíz helyen lesz ma útjavítás Budapesten

2010. október 1., 06:41 Módosítva: 2010.10.01 06:42

Tíz helyen javítják az útburkolatot pénteken Budapesten. Reggel fél héttől délután három óráig a X. kerületben a Keresztúri úton, a Gyömrői úton és a Salgótarjáni úton, a XI. kerületben, a Torma utcában és a Sasadi úton, a XIV. kerületi Kacsóh Pongrác úton, a XV. kerületben a Szentmihályi úton és a Károlyi Sándor utcában, valamint a XXIII. kerületben, a Tangazdasághoz vezető úton kell korlátozásra számítani emiatt. Este tíz órától másnap reggel hat óráig pedig a XVIII. kerületben, a Ferihegyi repülőtérre vezető úton dolgoznak a munkások.

OVB: Nem volt jogsértő Tarlós az óvodában

2010. szeptember 30., 20:25 Módosítva: 2010.10.01 19:18
36

Felülbírálva a Fővárosi Választási Bizottság döntését, az Országos Választási Bizottság (OVB) úgy döntött Tarlós István beadványára, hogy a Fidesz főpolgármester-jelöltje nem sértett törvényt, amikor egy óvodában járt a kampányban jelöltként.

Pontosabban a testület többsége nem állítja, hogy Tarlós nem szegte meg az oktatási törvényt, csupán azt, hogy nekik nem kell azzal foglalkozniuk. Ha az ügyet az érdekeltek továbbviszik, a végső szót bíróság mondhatja ki. Egy hasonló tavaszi ügyben végül elmarasztalták Orbán Viktort, mert egy iskolában kampányolt.

Tovább

Előállítottak két MSZP aktivistát

2010. szeptember 30., 18:32 Módosítva: 2010.09.30 18:32
61

Az MSZP megdöbbenéssel értesült arról, hogy két aktivistáját plakátragasztás közben előállították és több mint két órán át bent tartották a VII. kerületi rendőrkapitányságon, közölte a párt szóvivője csütörtökön.

Török Zsolt tájékoztatása szerint a két aktivista szabályos helyen, de egy másik párt plakátjait leragasztva tette fel a szocialisták plakátjait, ezért el is ismerték a szabálysértést.

Tovább

Tarlós lement a föld alá

2010. szeptember 30., 17:47 Módosítva: 2011.03.26 11:16
2

"Nyugati téri modell" címmel a hajléktalanságról szóló kerekasztal beszélgetésre hívták meg csütörtökön Tarlós Istvánt, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjét a Nyugati téri aluljáróba. Maga a beszélgetés nem volt nyilvános - a Máltai Szeretetszolgálat infopontjának szűk kis irodájában tartották - de előtte Vecsei Miklós, a "Fogadjuk örökbe a Nyugati téri aluljárót!" projekt vezetője és Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat vezetője egy sajtótájékoztató keretében megmutatták Tarlós Istvánnak, hogy milyen állapotok uralkodnak jelenleg az aluljáróban, és hogy elképzeléseik szerint milyenné lehetne tenni a frekventált közterületet.

Az aluljáróban az esemény idején szokatlan tisztaság, rend és fegyelem uralkodott. Hajléktalant egyet sem lehetett látni (csak fent a Skála Metró oldalában, a beton virágágyásoknál üldögélt négy-öt), prostituáltat és stricit is csak egyet-kettőt szúrtunk ki a metrókijárat környékén, őket is hamar igazoltatta és arrébb tessékelte egy rendőrjárőr. Tarlós István érkezését nem zavarták meg kétes egzisztenciájú személyek.

Tovább

Föld alatt csatázik az ÁSZ és a főváros

2010. szeptember 30., 16:41 Módosítva: 2010.09.30 17:46

A fővárosi önkormányzat nyilvánosságra hozta saját honlapján a 4-es metróról szóló ÁSZ-jelentést, mert mint közleményében állítja, a számvevőszék elnöke az eljárási szabályokat rendszeresen megsértve, a végső publikálás előtt előszeretettel idéz a dokumentumból, amely alapján feljelentést is tett. A főváros a jelentés mellé letette saját részletes válaszát is az ÁSZ megállapításaira.

Az ÁSZ-jelentés számos kedvezőtlen megállapításra jutott a 4-es metró beruházásával kapcsolatban. Eszerint a metróépítést előnytelen szerződéses kötelezettségek, hibásan megválasztott lebonyolítási konstrukció, megalapozatlan határidők, független ellenőrző mérnök alkalmazásának elmulasztása, közbeszerzési szabálytalanságok jellemezték.

Tovább

Másodfokon is a Belváros nyerte a parkolópert

2010. szeptember 30., 14:21 Módosítva: 2010.09.30 14:21

Másodfokon is pert nyert az V. kerületi önkormányzat az Egészségügyi Minisztériummal szemben, derül ki a Belváros-Lipótváros Önkormányzatának közleményéből.

Tovább

Molnár Gyula vallomást tesz

2010. szeptember 30., 09:37 Módosítva: 2010.10.04 08:57

Elmegy a kihallgatásra és vallomást is tesz, mondta az MTV Ma reggel című műsorában Molnár Gyula XI. kerületi polgármester, akit a Központi Nyomozó Főügyészség egy Budafoki úti ingatlan eladása kapcsán akar meghallgatni. Molnár Gyula azt is mondta, hogy ártatlannak tartja magát, a gyanúsítás ellen tiltakozni fog. Ha lehet tiltakozni és vallomást tenni egyszerre, akkor meg is teszi vallomását az ügyészségen.

Tovább

Ólommérgezést kaphattak a Margit-hídi munkások

2010. szeptember 29., 18:47 Módosítva: 2010.09.29 18:48
8

Ólommérgezést kaptak a Margit híd felújításán dolgozó munkások közül néhányan, hangzott el a TV2 Tényekben. A munkások fejfájásra, hányingerre panaszkodtak, egyikük a veséjét fájlalta. Egy szűrővizsgálat hét munkás vérében magas ólomtartalmat mutatott ki.

Tovább

Kilenc parkolóőrt gyanúsítanak korrupcióval

2010. szeptember 29., 17:49 Módosítva: 2010.09.29 23:19

Információink szerint legalább három volt budapesti parkolóőrt vettek őrizetbe a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának nyomozói szerda hajnalban. Mint este megtudtuk: összesen kilenc embert vittek be kihallgatásra: öt volt parkolóőrt, egy volt ellenőrzési csoportvezetőt, két most is dolgozó parkolóőrt és egy jelenlegi területi ellenőrt.

A Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft. volt parkolóőreit és ellenőreit szerda hajnalban vitték el a nyomozók a lakásukból. Információink szerint összesen kilenc embert, öt volt parkolóőrt, egy volt ellenőrzési csoportvezetőt, két most is dolgozó parkolóőrt és egy jelenlegi területi ellenőrt is kihallgattak vesztegetési ügyek miatt.

Tovább

Kecskére bízták a választási káposztát

2010. szeptember 29., 13:57 Módosítva: 2010.09.29 13:57
11

Azzal a biztonsági céggel kötött szerződést a polgármesteri hivatalban tárolt választási iratok (jegyzékek, szavazólapok) fegyveres őrzésére a ferencvárosi önkormányzat, amelynek vezetője a kerület egyik képviselőjelöltje. A jelölt indulása ellen kifogást emeltek a Fővárosi Választási Bizottságnál, mert iylen módon lehetősége nyílik a választás manipulálására. A testület kifogásnak helyt adott.

A ferencvárosi önkormányzat 2010 július 20-án kötött szerződést a választás biztosítására a BOHUS Biztonsági Szolgálat Kft-vel. A szerződés 1.2.3. pontja szerint a választások alkalmával biztosítani kell a hivatalban tárolt választási iratok (jegyzékek, szavazólapok) fegyveres őrzését a szavazókörbe szállításig.

Tovább

Felújítják a budai Vár-barlang rendszerét

2010. szeptember 29., 13:30 Módosítva: 2011.01.04 13:32

Felújítják a budai Vár alatt húzódó barlangrendszer járatait, amellyel igyekeznek megszüntetni az itt észlelhető omlásveszélyt, jelentette be Nagy Gábor Tamás, Budapest I. kerületének polgármestere.

Tovább

Megint beidézték Molnár Gyulát

2010. szeptember 29., 13:05 Módosítva: 2010.09.29 13:05
23

Újabb idézést kapott gyanúsítotti kihallgatásra Molnár Gyula, a XI. kerület polgármestere. Molnárnak az irodájában kedden délután adták át a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai az újabb idézést.

Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője elmondta: azért személyesen adták át az idézést, mert a korábbi, postán küldött idézés tértivevénye nem érkezett vissza a főügyészségre, így nem volt tisztázott, hogy Molnár Gyula megkapta-e azt.

Tovább

Kisvárosnyi ember életét követeli a szmog

2010. szeptember 29., 11:46 Módosítva: 2010.09.29 11:46

Súlyos légszennyezés, túlterhelt közutak, a lakóövezetekben élők veszélyeztetése. Mindez a megnövekedett forgalom miatt. Ezekre hívta fel a figyelmet a Levegő Munkacsoport, amikor példaként ideiglenesen lezáratta a XVI. kerületi Kézbesítő utcát.

Egy 2010-es tanulmány megerősítette, hogy Budapest levegője az egyik legszennyezettebb Európában. A felmerés szerint a szennyezettség miatt évente körülbelül 16 000-en halnak meg Magyarországon. A Levegő Munkacsoport úgy látja, hogy az emberek nem racionális érvekkel ülnek autóba. Mint azt Horváth Zsolt, a Munkacsoport tagja elmondta, az autósok csak a benzinárral foglalkoznak, nem számolnak az amortizációval és a kocsik feltartási költségeivel.

Tovább

Tarlós jogsértően kampányolt az óvodában

2010. szeptember 29., 11:39 Módosítva: 2010.10.01 19:37
46

Tarlós István kampányeseményét egy e-mailben kifogásolta a Fővárosi Választási Bizottságnál egy állampolgár az Index egyik videójára hivatkozva, amelyben a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje meglátogatja a budapesti Fasori Református Óvodát, ahol cukrot, labdát és fogkefét osztogat a gyerekeknek. A választási bizottság a kifogásnak kedden helyt adott.

A Fővárosi Választási Bizottság szeptember 28-i döntésében megállapította, hogy Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a budapesti Fasori Református Óvodában 2010. szeptember 24-én folytatott kampánytevékenységével megsértette a közoktatásról szóló törvényt, valamint a választási eljárásról szóló törvényben foglalt jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét.

Tovább

Elmarad a Tarlós–Horváth-vita

2010. szeptember 28., 18:18 Módosítva: 2010.09.30 17:43

Nem vitázik egymással szerdán Tarlós István és Horváth Csaba, a Fidesz-KDNP és az MSZP főpolgármester-jelöltje, mert Tarlós nem megy a Cigányok Budapestért - Budapest a cigányokért címmel meghirdetett közéleti rendezvényre.

Tovább

Emberi csontok a 4-es metró építkezésén

2010. szeptember 28., 15:22 Módosítva: 2010.09.28 15:23
17

Emberi csontokat találtak a 4-es metró Rákóczi téri állomásának építése közben. Az előzetes vizsgálatok szerint a maradványok két embertől származnak, a csatornaépítést végző munkagép egy katonai bakancsot is a felszínre hozott, mondta Pető Szabolcs, a DBR Metró Projekt Igazgatóság szóvivője.

Mivel a csontok a helyszíni rendőrségi vizsgálat szerint harminc évnél régebbiek, és a közvetlen közelükben más maradványokat nem találtak, a munkálatokat folytathatják az állomáson.

Lakost hivatali visszaéléssel gyanúsítják

2010. szeptember 28., 13:24 Módosítva: 2011.04.26 20:55
27

Egy Budafoki úti ingatlan eladásával kapcsolatban hivatali visszaéléssel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészég Lakos Imrét, a XI. kerület vagyongazdálkodásáért felelős alpolgármesterét.

A gyanú szerint Lakos a hivatali helyzetével visszaélve egy kft.-nek jogtalan előnyt szerzett azzal, hogy a Budafoki út és a Dombóvári út sarkán lévő épületet a törvényben előírt nyilvános versenytárgyalás nélkül szerezhették meg.

Tovább

Budapesten galambnak lenni sem jó

2010. szeptember 28., 12:33 Módosítva: 2011.06.06 13:35
139

Mindent összeszarnak, zajosak, beköltöznek, neszeznek, tűzveszélyes fészket raknak, és akár még fertőzhetnek is. A bécsi Városháza huszonkétezer euróból vadiúj megoldást talált a gyötrő galambhelyzetre. Luxusdúcokat alakítottak ki, amelyek annyira kényelmesek és otthonosak, hogy a galamb inkább ki se megy belőlük, és nem csúfítja a várost. Az összkomfortos dúcban egyfajta állatbarát galambirtás zajlik, a luxuskörülményektől elvakított gyanútlan tojók tojásait műanyagra cserélik. Budapesten ezzel szemben egy hatékony megoldás van: ronda tüskéket vagy fémhálót kell szerelni az épületekre.

A Föld összes élőlénye csodálatra méltó, de vannak köztük, amelyekért még az állatbarátok szerint sem kár. Ilyen a Budapesten sok százezres egyedszámmal jelen lévő parlagi vagy házigalamb. Ez az az állat, ami irgalmatlan gyűlöletet képest kiváltani az amúgy ártalmatlan ábrázatú kétgyermekes családanyából is:

„Elhoztuk a légpuskát, hogy véget vetünk a galamblakótelepnek a háztetőnkön. Kitettük a hálót, de semmit sem ért. Ha jéggel dobálom őket az év bármely évszakában, hatástalan. A légpuska a gyerekek miatt jól el lett dugva, töltény nincs hozzá, de ha valaki hoz nekem, esküszöm, elkezdem irtani a rohadékokat“ – idézi galambos élményeit Eszter.

Gábor szívébe sem lopták be magukat a szürke madarak. „Befészkelték magukat a csepeli panel kilencedik emeleti loggiájára, és nem tudtam elűzni őket. Kezdtem kitömött madárral, színes lobogó szalagokkal, folytattam szétszórt üvegcserepekkel, tüskékkel, de nem mentek el az istennek se. Végül felhívtam az állatbefogót, aki körülnézett, majd azt mondta, hogy kell egy fúró meg hat méter vezeték. Miután felfogtam, hogy bele akarja vezetni az áramot a vaskönyöklőbe, gyorsan elküldtem. A loggia ajtaját örökre bezártam, a függönyt lehúztam, és hagytam a galambokat, rohadjanak meg a szarukban.“

A házigalambon kívül Budapesten honos galambfajok

  • Több tízezer pár van a világos szürke balkáni gerlé-ből, és csupán néhány ezer pár a vele szoros rokonságban álló vadgerlé-ből, amit rendkívül dekoratív fajjá tesz vöröses háta.
  • Öt–tízezer pár van az örvösgalamb-ból, ami nálunk a legnagyobb méretű galambfaj: kicsi a feje, és örvös a mellkasa.
  • Ezer alatti pár van a kékgalamb-ból, a fővárosban kizárólag a Budai-hegyekben, a János-hegyen, a Normafánál találkozni vele

A galambok iránt aktívan gyűlölködőknek nem szabad elfelejteniük, hogy a nálunk honos galambfajok közül csak egyik a cikkben taglalt és méltán utált sötétszürke fajta. Bajor Zoltán szerint nagyon fontos, hogy különbséget tegyünk a különböző galambok között, és ne utálkozzunk egységesen.

A Budapest-szerte látható, sok százezres vagy akár milliós galambpopuláció a parlagi vagy más néven házigalamb. A parlagi galamb egy szirti galamb nevű, Ázsiában és a mediterrán térségben honos faj háziasított fajtája. Mert igen, mi terjesztettük el, akik annyira élénken tudjuk gyűlölni. „Húsgalambnak és postagalambnak háziasították őket egykor, mígnem aztán egymás között mutálódva a városi élethez különösen alkalmazkodó faj jött létre“ – mondja Bajor Zoltán, a Magyar Madártani Egyesület budapesti csoportvezetője.

Az átlag városlakóból elképesztő indulatokat képes kiváltani, de még a madarászok szerint sem árt a megfelelő keretek közötti irtás. Bajor Zoltán szerint a parlagi galambnál igenis jól jöhet az aktív állományszabályozás, ezért is tartja jó ötletnek a bécsiek új megoldását.

Tovább

Lakos Imre gyanúsított lett

2010. szeptember 28., 10:07 Módosítva: 2010.09.29 13:04
73

A Kopaszi-gát ügyében - más források szerint egy budafoki ingatlannal kapcsolatos jogvita miatt - gyanúsítottként hallgatták ki Újbuda alpolgármesterét. Ügyvédje furcsállja, hogy mindez öt nappal az önkormányzati választások előtt történt.

Hivatali visszaéléssel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség Lakos Imrét, a XI. kerület alpolgármesterét. A politikust próbáltuk elérni telefonon, de ki van kapcsolva.

Tovább

Kábeltolvajok miatt leáll a csömöri HÉV

2010. szeptember 27., 16:23 Módosítva: 2011.05.26 11:30

Ismeretlenek körülbelül egy kilométernyi tápkábelt loptak el a hétvégén a csömöri HÉV vonalán, a kár körülbelül 11 millió forint, közölte a BKV. A társaság közleménye szerint előreláthatólag keddig buszok viszik az utasokat az érintett szakaszon.

A BKV közleménye szerint 2007 óta több mint százhatvan hasonló eset történt. A tolvajok átlagosan 3 millió forintos kárt okoznak. Az idén már százmillió fölötti a kár, a tettesek ismeretlenek.

Üvegezik már a dunai Bálnát

2010. szeptember 27., 12:55 Módosítva: 2012.04.04 15:31
135

Szeptember végére nyolcvanöt százalékig elkészült Budapest új építészeti látványossága, a Közraktárak bálnája. A CET-nek nevezett üvegépületet a beruházó Porto Kft. vezetője szerint akár október végére befejezhetik, és ha az engedélyeket sikerül megszerezni, akkor talán még idén megnyílik.

Az épület szerkezete valóban okot adott az optimizmusra. A bonyolult fémhálózat már felvette egy bálna gömbölyded formáját, és a burkolat fele is a helyén volt már. Igaz, derékig a Soroksári út forgalmában állva nem lehetett megállapítani, hogy igazak-e a beruházás közeléből eltávolított holland tervező aggályai, amelyek szerint az ő aktív szakmai segítsége nélkül a végeredmény nem lehet az általa megálmodott, tökéletesen fluid forma.

Nézzen körül a bálnában!
Tovább

Kis-Sukorót kiáltanak Törökbálinton

2010. szeptember 26., 19:15 Módosítva: 2010.09.27 18:13
11

Többszáz törökbálinti lakos demonstrált a város további beépítése ellen, ami szerintük már a település élhetőségét veszélyezteti. A tiltakozást egy újabb ingatlanfejlesztési terv váltotta ki, ami alapján egy 1000-1200 lakásos lakótelep épülne a Türkörhegyen.

Csenger-Zalán Zsolt, a város országgyűlési képviselője a helyszínen lapunknak elmondta, hogy a mostani tiltakozást kirobbantó tükörhegyi területen eredetileg főként irodaházakat épített volna a beruházó, ám a válság miatt megváltozott a terv. Most főként lakásokat építene, nem irodákat, ami sokkal rosszab lenne Törökbálintnak. Véleménye szerint a megoldás az lenne, ha az önkormányzat rábírná a beruházót, hogy ne lakótelepet, hanem nagytelkes kertvárosias ingatlanokat építsen.

Tovább

Vasárnap nem érdemes autóba ülni Budapesten

2010. szeptember 26., 10:35 Módosítva: 2010.09.26 12:37

Tíz órakor elrajtolt a Jubileumi 25. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál, ami miatt jelentős forgalomkorlátozások léptek életbe a főváros területén.

DVETT20100926035

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek. A lezárt területen hagyott gépjárműveket a rendőrség áthelyezi, az autósok a Forgalomirányító Központ 267-4673 telefonszámán érdeklődhetnek a gépjárművük hollétéről.

Tovább

Kicsit megzavarták Horváth Csaba kampányát

2010. szeptember 25., 16:04 Módosítva: 2010.09.25 16:04
21

Panelházak felújítására, a BKV buszparkjának cseréjére, valamint a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötésére tett ígéretet Horváth Csaba, szocialista főpolgármester-jelölt a XVI. kerületben.

Tovább

Kevesen mentek el a Critical Momsra

2010. szeptember 25., 12:10 Módosítva: 2010.09.25 15:56
34

Szombaton délelőtt a mobilitási héthez kapcsolódva, nagyjából harminc babakocsis kismama demonstrált Budapesten.

Tovább

62 fővel megerősítik a gazdasági osztályt a BRFK-n

2010. szeptember 24., 15:21 Módosítva: 2010.09.24 15:21

Októberben 62 rendőr érkezik a fővárosba a gazdasági ügyek nyomozásának felgyorsítására, jelentette be Pintér Sándor a Szolgálati jogviszonyban állók Érdekegyeztető Fórumának pénteki ülésén. Az erősítésre azért van szükség, mert a Nemzeti Nyomozóirodát és a BRFK-t nagyon leterheli a 42, folyamatban lévő korrupciós nyomozás.

Szegedi trolibuszt tesztel a BKV

2010. szeptember 24., 12:42 Módosítva: 2010.09.24 13:10
16

Jövő hét hétfőtől magyar trolibuszt tesztel a BKV. Venni egyelőre azonban nem új, hanem használt trolit vásárolhat a cég Németországból. A BKV troliflottája 162 járműből áll, ebből 31 darab már meghaladta a 30 éves kort, állapotuk kritikus.

A BKV troliflottája jelenleg 84 darab Ikarus 280T, 1 darab Ikarus 411T , 15 darab Ikarus 412T, 15 darab Ikarus 435T, 16 Solaris és 31 darab 30 éves átlagéletkorú orosz ZIU-9-es buszból áll. Az utóbbiak vannak a legkritikusabb állapotban.

Információink szerint a BKV hamarosan kiír egy tendert használt trolibuszok beszerzésére. A kiírás egybeesik azzal, hogy az eberswaldei közlekedési vállalat meghirdette 15 darab használt MAN NGE 152 típusú troliját, darabonként mintegy 9 millió forintért, ami ahhoz képest hogy egy új trolibusz ára meghaladja a százmillió forint forintot is, nem rossz ár.

Az eberswaldei MAN trolibusz
Az eberswaldei MAN trolibusz

Utoljára 2004. januárjában írt ki pályázatot 30 darab (plusz-mínusz 50 százalék) trolibuszra a BKV. A pályázatra négy ajánlat (Szegedi Közlekedési Kft., Ganz Transelektro, Ikarusbus, Skoda Electric) érkezett, amelyek közül a Ganz Transelektro Rt. lett a nyertes.

A trolibuszokat 2008. április közepéig kellett volna leszállítania. Hatot le is szállított, ám időközben csődbe ment. Az utód Ganz Skoda Zrt. még további tizet legyártott és átadott (ez az összesen 16 Solaris busz a BKV legkorszerűbb trolija). Bár a pénz meglett volna a további 29 busz megvásárlására, a BKV végül elállt a folytatástól.

Tovább

Tarlós: Demszky gyakran elfordította a fejét

2010. szeptember 23., 21:59 Módosítva: 2010.09.27 06:21
8

Demszky Gábor gyenge vezető, aki gyakran elfordította a fejét kényes ügyeknél, ugyanakkor élesen meg kell különböztetni azoktól a szocialista politikusoktól, akik 15 éve szabadrablást folytatnak a fővárosban, anélkül, hogy megválasztották volna őket, mondta a Polgárok Házában tartott csütörtöki előadásában Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje.

Tovább