Szuperbírság pénz rejtegetéséért

Ez történt a gazdaságban az év 22. hetében

2014.06.01. 17:39 Módosítva: 2014.06.01. 17:46
Különböző ügyek miatt elég sok bankra rájárt a rúd a héten. A forinttól sokan további gyengülést várnak, a szereplők egy része el is kezdte átváltani euróra a pénzét. Egyre nyomasztóbb a kórházak 100 milliárd körüli adóssága. A gyerekeink meg egyre kevesebbet kapnak az iskolától. Lázár János viszont igazat mondott.

A hét eseményei közül a leghamarabb talán azt fogjuk megérezni, hogy az egekbe szaladt az olajár, legfőképp az ukrajnai háború és líbiai tüntetések miatt. És még tovább is  emelkedhet, ha az Európai központi Bank gazdaságélénkítő lépéseket jelent be június elején, hiszen akkor tovább nőhet a kereslet.

Sok bankot büntethetnek

Szóval az autósoknak rossz napjaik jöhetnek.

De a nagybankoknak már most rossz hetük volt. Egyrészt a svájci bankok komoly büntetéseket várhatnak adócsalt amerikai pénzek rejtegetéséért. A BNP Paribas viszont a világ valaha volt legnagyobb bírságát kaphatja, főképp azért, mert az embargó ellenére is éveken át üzletelt Iránnal. Mindezek túl többek közt a Goldman Sachs és a JP Morgan a cink árfolyamának befolyásolásában lehet érintett

Emellett úgy tűnik, hogy nem sikerült összehozni a világ egyik legnagyobb vállalatfelvásárlását. A Pfizer gyógyszeripari óriáscég hosszú kínlódás után végül nem tudta számukra is értelmezhető áron megvenni a brit AstraZenecát.

A nekünk még mindig kedvezőbb világpiaci hangulatot meglovagolva itthon az MNB tovább csökkentett a kamaton, már csak 2,4 százalékos az alapkamatunk. Könnyen lehet, hogy most érdemes pénzt váltani a nyaraláshoz, ugyanis sokak szerint ennél erősebb aligha lesz a forint a közeljövőben. Sokan már el is kezdték euróba átpakolni a pénzüket.

Kilőttek a beruházások, de ez sajnos inkább csak annyit jelent, hogy sok uniós támogatást elvertünk, ezen túl az autóiparban lehettek beruházások.

   21. heti záró 22. heti záró
BUX 19193 19264
OTP 4800 4853
Mol 13780 12805
Richter 4250 4169
Magyar Telekom 323  328

Elég gyorsan a képviselők elé tették a paksi bővítéses törvényt, 20 évig fizetjük az

Mi a baj az exporttal?

Leginkább az, hogy a piaci részesedésünk csökken, miközben a versenytársainkhoz képest egyre olcsóbbak vagyunk. Erre a legtermészetesebb magyarázat az, hogy a többi visegrádi ország egyre jobb minőségű termékeket exportált, mi pedig lemaradtunk ebben a minőség-versenyben.

adósságot, és ha megcsúszunk, abból igen komoly bajaink lehetnek. Romlottak a üzleti világ hazai várakozásai, és az exportunk is aggasztóbb jeleket mutat, talán az Audi és a Mercedes kicsit kihúzhat minket a csávából. A minőségi termékekhez és szolgáltatásokhoz viszont a legkevésbé sem jön jól, ha a gyerekeink hülyék maradnak az iskolában.

Itthon se felejtettünk el bírságolni

Tovább növekedett a kórházak adóssága, de új nemfizető szereplőként megjelentek a rendőrségek is. Emellett egyre több lakást kell elárverezni tartozás miatt, a balatoniakra biztos lesz vevő. A NAV rápörgött az új pénztárgépek ellenőrzésére, és minden tizedik boltot meg is bírságolta, pedig még mindig nincs vége a zűrzavarnak ez ügyben. De az X-faktor győzteséhez is volt pár kellemetlenebb kérdésük. A lakosságnak pedig elég sok pénze ragadhat a Szép-kártyán.

Szabályozási változás, hogy a nőknek biztosan nem kell bejelenteniük a munkahelyeiken, ha terhesek. Emellett a rezsicsökkentés nem várt fejleményeként hat megyében leáll a kéményseprés. Ismét átverte a fogyasztókat a csigaelixíres csoport. Lázár János viszont a héten igazat mondott. Azt is jó tudni, hogy ha ön orvos, raktáros vagy mondjuk vendéglátós, akkor könnyedén itt hagyhatja ezt az egészet, mivel hamar találhat munkát külföldön.