új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az eredetileg lakó-, iroda- és üzletháznak tervezett épület történetéről tavaly tavasszal az Urbanistán írtunk bővebben, akkor persze már lehetett tudni, hogy luxusszállodaként nyitják meg.

    Ma mutatták be a sajtónak a mintaszobát. A belsőépítészetért felelős Kroki Stúdió láthatóan szeretett volna egy patinás, de mégis korszerű belsőt tervezni. A múltidézés persze nem lehetett egyszerű, hiszen ezek között a falak között egykor egészen más funkciójú terek voltak. 

    A megoldás az lett, hogy Schmahl Henrik házának keleties, mór stílusjegyeihez nyúltak vissza. Mondjuk nem vitték túlzásba, a téma csak a falon és a mennyezeten jelenik meg finoman, többi elemében egy igen elegáns, de teljesen szokványos szállodai szobát alakítottak ki.

    A díszítés nagyját majd úgyis maga az épület adja.

  • A Filmvilág című filmes szaklap Facebook-csoportjában mutatta meg az egyik tag, mivel hirdetik az egész világon majdnem teljesen egységes plakáton Enyedi Ildikó Oscar-jelölt filmjét, a Testről és lélekrőlt:

    A magyar Amélie!

    De aki látta az Amélie csodálatos életét és Enyedi filmjét is, az pontosan tudja, hogy ez totális félreértés, vagy legnagyobb jóindulattal is felszínes hülyeség. Mindegy, hátha ettől több finn fog megnézni egy nagyon jó filmet.

  • Legalábbis az Országos Meteorológiai Szolgálat ezt posztolta: 

  • Az edinburghi állatkertben szombaton fergeteges bulival ünnepelték a „pingvintudatosság napját” (Penguin Awareness Day): beüzemelték az új buborékfújó gépet, amit karácsonyra kapott az állatkert az egyik támogatójától. Hogy milyen volt a buborékparti a 130 pingvinnek otthont adó legnagyobb európai kültéri pingvinmedencénél, az alábbi videó ad némi betekintést:

  • jjtptoi1kd5xyn4qg53r.png

    Ez itt egy szép kiállítású könyv a New York Timestól , amiben a lap Star Warsról szóló cikkeit szedték össze és illusztrálták nagyon szépen, nagy méretben, keménykötésben. 80 dollár az ára, ezt még ki lehet bírni, de a szállítási költség és a vám miatt 50 rongy alatt nem áll meg sajnos. Innen rendelhető.

  • 10497181 1456911524568814 5090284409381429469 o
    Fotó: San Mateo County Sheriff's Office

    Elég hihetetlen, de amíg másoknak a bőröndjét is hatszor lemérik, addig a 66 éves  Marilyn Hartmannak sikerült többször is belógnia repterekre iratok és érvényes repjegy nélkül. 

    A nő 2014 óta kísért különböző reptereken. A legtöbb esetben a hajával takarja el az arcát, és nála nagyobb termetű utasok közé vegyül. Eddig négyszer kapták el a rendőrök, mostanra azonban elfogyott a bírók türelme, és letöltendő börtönbüntetés is veszélyezteti a nőt, miután volt, hogy nyomkövetővel a lábán is felosont gépekre.

    Míg a bíró szerint a nő feltűnési viszketegségben szenved, és rácsok mögé kellene zárni, hogy leálljon, a chicagói O'Hare reptér biztonságát felügyelő szerv a nő oldalára állt, mert szerintük az utasok egyetlen esetben sem voltak veszélynek kitéve. Emellett persze arról is beszéltek, hogy meg fogják erősíteni a védelmi rendszerüket. 

     (via New York Times)

  • 1100 eurót (360 ezer forintot) fizetett négy japán diák egy velencei étteremben 4 steakért és egy sült halért. A polgármester, Luigi Brugrano a Twitteren fakadt ki, és megígérte, hogy azonnal kivizsgálják az esetet. A baráti társaság másik fele egy másik éttermet választott, és ők se úszták meg olcsón. 350 eurót (közel 115 ezer forintot) hagytak ott fejenként egy tányér tengeri herkentyűs tésztáért. 

    A japán diákok Bolognában tettek panaszt, ahol tanulóként hosszabb ideje tartózkodnak. A sajtó nem hozta nyilvánosságra az étterem nevét, de azt lehet tudni, hogy egy kínai nő nevén van az üzlet, és egy egyiptomi férfi üzemelteti. A BBC cikkéből kiderül többek között, hogy a főtér körüli részen található éttermek 1.1 százaléka van helyi tulajdonban, de egész Velence belvárosában se nagyobb az arány 50 százaléknál. 

  • Ki hitte volna, hogy a festményekhez hasonlóan a fotókhoz is közel lehet hajolni, és teljes mást láthatunk, mintha csak távolról nézzük. Például, ha rákattint a képre, csak akkor látszik, hogy a két szélső fiúnak csillognak a szemei a sötétben. Az apró fényes pontokat megeszi a kép tömörítése, amikor itt a cikkben ilyen kicsiben látják.

    Nem annyira festményszerű, hogy véletlen reneszánsz plecsnit kapjon a kép, de emiatt az apró részlet miatt azért mégis belefér a sorozatba.

  • Valami celebeseményen sodorta a sors egymás mellé Mariah Carey énekesnőt és a Trónok harca egyik főszereplőjét. Előbbi hatalmas rajongója a sorozatnak, és szeretett volna valami exkluzív infót kiszedni Harringtonból, aki állítólag nagyon jól állta a sarat, és a beszélgetés alatt mindvégig Carey arcán tartotta a szemét. (The Sun)

  • Elég nagy dilemma lehetett, hogy Sorosra vagy Simicskára kenjék azt, hogy a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a volt cége ellen uniós nyomásra nyomozás indult. Persze volt már ezért Bajnai is felelős. 

    elios.png