Gerzson
4 °C
8 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Most komolyan elkezdtem reménykedni benne, hogy nálunk is leesik a hó.

 • 1-0-s hátrányból kezdte meg csütörtökön az Európa Liga-párharcot az orosz Zenit a török Fenerbahce ellen, úgyhogy kellett a biztatás a csapatnak, hogy kiharcolják a továbbjutást. A szurkolók minden tőlük telhetőt megtettek, a stadion felé tartó csapatbusz már a stadiontól messze lélegzetelállító hangulatban haladhatott, a szurkolók ugyanis görögtűzzel álltak sorfalat a stadionhoz vezető úton a csapatnak.

  Ha nem is feltétlenül csak ennek köszönhetően, de a Zenit továbbjutott, hiszen végül 3-1-re nyertek.

  vlcsnap-2019-02-22-09h37m26s946
 • A Németország = nácik és Hitler elképzelésen nem nagyon sikerült túllépnie annak az amerikai egyetemi edzőnek, aki hitlerezéssel fenyítette be egyik német sportolóját, most meg magyarázkodhat helyette az iskola. 

  Az történt, hogy az Independence Community College amerikaifutball-csapatát irányító Jason Brownnak kicsit elege volt már abból, hogy a Németországból érkezett Alexandros Alexiou-t folyton fegyelmezni kell, és kezdi eljátszani az utolsó esélyét is, szóval küldött neki egy sor üzenetet, hogy mennyire nem oké, ahogy viselkedik. Mindezt azzal nyomatékosította, hogy

  Én vagyok az új Hitlered, szedd rendbe az életed

  üzenettel zárta a kifakadást. 

  Ezután még ment egy kört a dolog, aminek a vége az lett, hogy a német diákot kivágta csapattól, mert folyton engedetlen, és összegyűlt egy csomó büntetőpontja, szóval az ösztöndíjának is búcsút inthet. 

  A történtek és az üzenetek kiszivárogtak, és megírták a helyi lapok, így ez egyetem rendkívüli ülést hívott össze az ügyben. Azt is közölték, hogy nem értenek együtt Brown edző szavaival, aki amúgy belátta, hogy hülyeséget csinált. 

  Brown és az Independence Community College amúgy a Netflix dokusorozatában, a Last Chance U-ban szerepelt, a műsorban olyan csapatok szezonját kísérik végig, ahol problémás játékosokat szednek össze, és adnak nekik új esélyt. 

 • Charles Finch, a New York Times újságírója varratta fel magára a NASA marsjáró roverének, az Opportunitynek szívbemarkolóan érzelmes utolsó üzenetét, mielőtt végleg elhallgatott: lemerül az elemem és kezd besötétedni.

  tattoo.png

  Azt most hagyjuk, hogy az ominózus utolsó üzenet valójában azért nem szó szerint így szólt, csak nagyjából ez volt az információtartalma. A baki ott van, hogy ez bizony nem az Opportunity  (hiányoznak róla például a jellegzetes, hatalmas napelemtáblák), ellenben szinte tökéletes, stilizált ábrázolása a Curiosity  marsjárónak, még a kerekek barázdáinak mintája is stimmel.

  (via)

  UPDATE: Később egy twitteres kommentben Finch tisztázta, hogy nem az ő tetoválása, csak a fotót tette közzé kicsit félreérthető szöveggel. A két rover ettől még persze nem cserélődik vissza.