Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Április 1-től egyáltalán nem szabad leverni az eresz alól a fecskefészkeket, se átalakítás, se festés, semmi miatt. Addig is legfeljebb egyedi hatósági engedély beszerzésével.

  Fecskéből évről-évre kevesebb van Magyarországon, a füsti- és a molnárfecskék száma évi 5-7 százalékkal csökken a becslések szerint. Nem is tűnik annyira soknak? Hogyne lenne sok, így alig tíz év alatt megfeleződik a teljes állomány.

  A fecskék szaporodásáért annyit mindenki megtehet, hogy legalább nem pusztítja az életesélyeiket, és ezzel segíti, hogy a lehető legtöbb fióka repüljön ki.

  A fecskék természetvédelmi értéke 50 ezer forint, a törvény a fészkek és a tojások elpusztítását is bünteti. A költési időszak áprilistól júniusig tart,  ilyenkor különösen figyelni kell rájuk.

 • Az Arborétum oldalára kitették még a márciusi nagy fagyok előtt. Most már én is kiteszem.

  Juhar, szil, kőris, éger, hajrá!

 • gZb 3M8J

  David Bowie jelmezei kelnek életre a New York Times kiterjesztett valóságos, 360 fokos, 3D-s oldalán: a buggyos-csíkos japán varázslónadrágok, a Freddie Burretti által készített, ikonikus villámos űrkosztüm, az Ashes to Ashes Natasha Korniloff féle szettje.

  A megjelenés telefonos applikációra van optimalizálva, de jól néz az ki nagyképernyőn is – persze a három dimenzió igazán nem sok egy Starmannek.

 • Úgy képzelem, Olaszország egy emberként sírt, zokogott, üvöltött fel, majd verte a fejét a falba, vagy sokkal inkább a konyhaasztalba a lenti hír hallatán: három húsz év körüli, Firenzében tanuló amerikai cserediák egy nap arra gondolt, készít valami tipikus olasz vacsorát. Be is vásároltak, viszont úgy gondolták, a tészta víz nélkül is felforr a lábasban. Hát nem. A tűzhelyről lángok csaptak fel, amit a tűzoltóknak kellett megfékezniük.

  Az olaszok természetesen egyszerre fogták a fejüket az amerikai lányok fiaskóján, egy Fabio Picchi nevű helyi séf azonban megszánta őket, és felajánlott nekik néhány órányi olasz főzőleckét, ahol megtanulhatják az alapokat. Én szívből drukkolok nekik. (via Munchies)