Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ahogy az USA egyre több államában legalizálják (legalábbis egészségügyi használatra) a marihuánát, úgy lesz mindennapos probléma a betépve vezetés kérdése. 

  A marihuána ugyanúgy rossz hatással van az autóvezetési képességekre, mint az alkohol (bár a hatása nyilván különböző), lassítja például a reakcióidőt. Mégis sokan ülnek volán mögé, miután füveztek, mert nem feltétlen érzik, hogy nincsenek a topon. Nekik készült az alkalmazás, amivel jó eséllyel megállapíthatja az ember, képes lesz-e megbízhatóan vezetni, vagy túlságosan be van szívva.

  Az 1 dollárárt hozzáférhető, DRUID nevű appban józanul egyszeűnek látszó feadatokat kell megoldani, amelyeket marihuána hatása alatt már nehezebb hibátlanul végigcsinálni. 

  (Lifehacker)

 • Örülhetnek az ISS-en lévő asztronauták, a NASA közügyekért felelős tisztviselője ugyanis elmondta, az űrállomáson is vetítik majd a legújabb Star Wars részt.

  Ez főként a 2013-as fejlesztéseknek köszönhető, amelyek lényegében szélessávúvá tették az ISS és a Föld közötti internetkapcsolatot.

  Ennek ellenére persze elég nagy a késleltetés, mert az adatnak elég hosszú utat kell megtennie, szóval streamelni minden bizonnyal nem fogják a filmet, az viszont biztos, hogy előbb-utóbb megkapják a fájlt, amit aztán megnézhetnek az űrállomáson.

  (Ars Technica)

 • Esetleg törlődött a memóriája, más magyarázatot ugyanis nehéz lenne találni arra, hogy miért vette újra elő a szamizdatokat.

  A volt főpolgármester Facebookon írt arról, hogy ha mind a 19 megyeszékhelyen működnének Nyomtass te is! elosztóhelyek, akkor a több százezres példányszám sem elérhetetlen, és hetente egyszer azokhoz is eljutna a négyoldalas szamizdat lap, akiknek nincsen internet hozzáférése.

  Mondjuk azt végül is szokták mondani, hogy a történelem ismétli önmagát, szóval akár még be is jöhet a dolog.

 • A választókat nem érdekli az a baloldali politizálás, amely ma is csak arról szól, hogy melyik párt hány jelöltet fog indítani a választáson jövő tavasszal

  - mondta Farkas Örs politikai elemző szombaton az M1 aktuális csatorna esti műsorában, amit az MTI fontosnak tartott idézni. Beszarok.