Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Igazi csemege az alábbi történet azoknak, akik szeretnek szörnyülködni a kortárs művészet totális kifacsarodottságán: egy felkapott olasz művész banánokat ragaszt a falra múzeumokban, amelyeket aztán műalkotás gyanánt több tízmillió forintért ad el, legutóbb azonban egy kollégája leette a falról az egyik művet.  

  Maurizio Cattelan a miami Art Basel kiállításon ragasztotta a falra történetünk főszereplőjét, a világ majdnem legdrágább banánját. Azért csak majdnem, mert ezt még csak 120 ezer dollárért (közel 36 millió forintért) vette meg a Perrotin nemzetközi galéria, és volt egy másik példány, amit szintén ugyanennyiért egy magánszemély, a harmadik banánt azonban már 150 ezer dollárért adta a művész a Perrotin kérésére. A duct tape-pel rögzített gyümölcsnek mint alkotás egyébként  hivatalosan a globális kereskedelem szimbóluma, illetve banánhéj mivoltában duplacsövű poén is. És címe is van: The Comedian, vagyis a Humorista. 

  De vissza Miamiba: a 35 milliós banán békésen barnult a falon, amikor a kiállítás egyik látogatója, egy bizonyos David Datuna, foglalkozására nézve performanszművész egyszer csak leszedte onnan és megette. Tettét azzal indokolta, hogy éhes volt, de gyaníthatóan inkább egy művészi akcióról lehet szó. A legjobb az egészben, hogy még csak kártalanítania sem kell a tulajdonos galériát, hiszen korábbi sajtóhírekből lehet tudni, hogy a megrohadt banánokat amúgy is ki lehet cserélni, így a műalkotás bármikor rekonstruálható. Ezt tette a Perrotin is az Art Baselen is, egyszerűen kiragasztottak egy újat.

  David Datuna
  David Datuna
  Fotó: Twitter

  A kiállítás művészeti vezetője a Miami Heraldnak azt nyilatkozta, "Datuna nem pusztította el a műalkotást. A banán maga a gondolat." (Jelentsen ez bármit.) A 36 milliós banán elfogyasztását videón is megnézheti itt

  Maurizio Cattelannak nem ez az első műve, amivel felhívja magára a figyelmet, ő készítette például a Winston Churchill házában kiállított színarany vécét is, amit elloptak.

  (via 444)

 • András herceg, a brit királyi család kiskedvencéből gyorsan vált a család fekete bárányává, miután kiderült, hogy a pedofil szexhálózatot üzemeltető Jeffrey Epstein jóbarátjaként maga is kedvezményezettje volt a fiatalkorúakat szexuálisan kihasználó banda tevékenységének.

  De nemcsak Epstein, hanem a hollywoodi rém, a befolyásával visszaélő producer, a sorozat-nemierőszakloló Harvey Weinstein is András herceg jó barátjának számított, legalábbis Epstein mellett ő is hivatalos volt András herceg nagyobbik lányának 18. születésnapjára 2006-ban. És persze ott volt Ghislaine Maxwell, Epstein volt szeretője is, aki a gyanú szerint maga segített felhajtani fiatalkorú lányokat exének, és annak beteg lelkületű befolyásos milliárdos barátainak, üzletfeleinek. Weinstein frakkban, Epstein tengerészkapitányi öltözetben volt, míg Maxwell aranyozott maszkban jelent meg, tényleg, mintha egy különösen bizarr South Park epizódot látnánk. Érdekesség, hogy az esküvő után egy héttel emeltek először vádat Epstein ellen.

  Ők hárman, illetve négyen tehát egyazon pillanatban ugyanott tartózkodtak ezzel alighanem megdöntve az egy négyzetméterre eső gazemberség világrekordját.

  Via

  ELO268dXkAEBo6P
  Fotó: Twitter
 • "Az ország legmodernebb CT-jét avattuk ma fel!" -írják a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet honlapján.

  A CT különlegessége egyrészt az, hogy a többi gépnél is többet tud, másrészt pedig az, hogy az intézet orvosa, Prodan Zsolt bedobta az ötletet, hogy varázsoljanak fényfestést az újonnan érkezett CT-re. Az álom pénteken teljesült is, így a CT karácsonyi hangulata miatt most már a kórház gyermek betegei sem fognak annyira félni a vizsgálattól.

  79374324 550300382192078 8871856593201790976 n
  Fotó: Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet facebook
 • Az állatkert szombaton tette ki Facebook-oldalára, hogy december 2-án, hétfőn megszületett Budapest legfiatalabb lajhárbébije.

   A kicsit jelenleg a Pálmaházban lehet megnézni, jelenleg a legnagyobb esély a megpillantására délelőtt 10 körül van, akkor kapnak ugyanis a lajhárok enni. A kislajhár anyja, Lili maga is már Budapesten született 11 évvel ezelőtt, illetve már az ő anyukája, Banya is budapesti. A mostani kicsi már Lili ötödik kölyke, testvérei más állatkertbe kerültek, Szegedtől egészen Párizsig. A legkisebb lajhár nevet még nem kapott, ugyanis egyelőre a nemét nem tudni.