Auguszta
-3 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ha akad még valaki az országban, aki nem kapott herótot a karácsonyi hangulat erőltetésétől, annak itt van a végső csapás, amit a  

  Fireplace HD with Christmas Music - Non Stop

  című élő közvetítés hozott a világra. 

  A videó nem árul zsákbamacskát, pontosan az, aminek hangzik, egy élőben streamelt kandallóban égő tűz, aláfestésnek pedig prüntyögő karácsonyi dalok. A koncepciót a jobb alsó sarokban vigyorgó télapófigura dobja fel. 

  Hétfő délután 5-kor összesen közel 6 ezren nézték (néztük) egyszerre a videót, pedig még egy hét van karácsonyig. Mi lesz itt szenteste?!

 • Talán erős jelző, de ezek a műholdas felvételek annyira képszerűek, hogy nehéz másra asszociálni. A Nytimes dolgozta fel az egyetlen, sarkkörön túli fúrótelep történetét, miután most, három évtizeddel a telep bezárása után felül akarják vizsgálni Amerikában, hogy miképpen lehetne a fagyos-tundrás alaszkai természetvédelmi térség alatt húzódó nyersanyagokat kitermelni.

  A nyolcvanas években kezdték a kutatásokat és tiltották is be az ipari tevékenységet a környéken, úgyhogy KIC-1 névre hallgató kísérleti fúrótelep nem volt hosszú életű vállalkozás, cserébe örökre rányomta a bélyegét a tájra:

  cli-ANWRscar-diptych-jumbo

  Ezeken a mai műholdas felvételeken látszik, hogy a feltúrt földön kihalt a természetes növényzet, a talajon pedig megáll a folyékony víz, miközben a környezete 98 százalékban állandóan fagyos (a színek nem valódiak, a kontrasztok kiemelésére szolgálnak csupán)

 • Az egyik szemünk nevet, mint mindig, ha valami olyan dolgot találunk, ami a Nutellához kapcsolódik: megalkották a nutellás rúzst, vagyis pontosabban a Nude-tella ajakfényt, ami elég jól néz ki:

  A másik szemünk viszont sír, ha az összetevőire nézünk:

  • Isododecane (ettől lesz kenhető)
  • Trimethylsiloxysilicate (ez egy szilikon gyanta, ami a vízállóságot segíti)
  • Disteardimonium Hectorite (ami egy sűrűségszabályozó segédanyag)
  • Dimethicone (ez a szilikon alapú polimer a selymes érzetért felelős)
  • Acrylates Copolymer (ettől lesz szép homogén)
  • Ethyl Vanillin (ez a mesterséges vanillin háromszor olyan erős, mint az eredeti, ez van a legtöbb vaníliás cukorban is)

  Nyomokban pedig

  CI 77499, CI 77491, CI 77492, CI 15850, CI 77891, CI 42090, CI 45410 is lehet benne (ezek mind-mind színezékek).

  Jut eszembe, csináltak már házi Nutellát? Karácsonyra menő ajándék!

 • Nem kell képzett hackernek lenni, ha valaki bitcoint (vagy tetszőleges másik kriptovalutát) szeretne rabolni magának.

  New Yorkban emberrablásért és fegyveres rablásért ítéltek el egy férfit, aki 1,8 millió dollárnyi ethereumot rabolt egy ismerősétől. Fuvart küldött a kiszemelt áldozatáért, akit fegyverrel várt az autóban. Elvette a pénztárcáját, a mobilját és a lakáskulcsát, beengedte magát a férfi lakásába és távozott a digitális pénztárcájával, amiből átultalt magának egy zsák virtuális pénzt.