új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A fotót köszönjük olvasónknak, Attilának. 

    Screen Shot 2017-06-18 at 13.26.20.png

    FRISSÍTVE: Mint azt többen is jelezték, a fenti fotón ugyan nem látszik, de a kézműves mozgássérültparkoló előtt egy hivatalos figyelmeztető tábla van, mint az a 8ker blog képe is mutatja: Szóval valaki csak pótolta a hiányzó felfestést a hivatalosan kijelölt helyről.

  • Andrea Bocelli, az elképesztően sikeres toszkán operaénekes csatalakozott a volt olasz turisztikai miniszter, Michela Vittoria Brambilla által alapított állatvédő liga kampányához és Chopin nevű kutyájával közös videójában érvelt a kutyahús-evés és az állatkínzás ellen.

    Bocelli örökletes zöldhályoggal született, ami egyre erősebben rontotta látását, mígnem 12 éves korában egy focilabda fejen találta, aminek hatására teljesen megvakult. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy elvégezze a jogi egyetemet, majd 80 millió eladott lemezzel a világ legsikeresebb pop-opera előadója legyen.

    (via MTI)

  • Ma tartják a mexikói Guadalajában a World Naked Bike Ride-ot, vagyis a meztelen kerékpározás világnapját, ennek keretében több száz teljesen pucér, viccesen kifestett bringás lepte el az utakat. 

    A WNBR-kezdeményezést a világ több pontján megrendezik évente, célja egyrészt a Critical Mass-hez hasonlóan a városi biciklizés népszerűsítése és tüntetés a biciklibarát közlekedésfejlesztésért, de emellett a pozitív testkép mellett és a nyilvános meztelenkedés tiltása ellen is kampányolnak a felvonulók. 

  • A 102 éves Ken Harris azt hitte, talán sosem látja már a feleségét, a 99 éves Margaretet, amikor 6 héttel 80. házassági évfordulójuk előtt csípőtöréssel kórházba került. Végül azonban szerencsésen végződött a történet, a férfit egy hónap után kiengedték, és találtak neki helyet a felesége mellett az idősek otthonában, ahova beköltözött, miután demenciával diagnosztizálták.

    Ken és Margaret 1937-ben házasodtak össze, ezzel ők Nagy-Britannia (ezen belül Wales) egyik legidősebb élő házaspárja. Utoljára a második világháború idején voltak hosszabb ideig külön, amikor Ken bevonult a seregbe, Margaret pedig egy orvos titkárnőjeként dolgozott. Két gyerekük született, és a háború óta is minden napot együtt töltöttek egészen a csípőtörésig, Ken pedig a házasságkötés napjától kezdve a tárcájában hordja az esküvői fotójukat.

  • Az anyák napjának komoly hagyományai vannak szerte a világon, aminek egyik legnépszerűbb szimbóluma az ágyba kapott reggeli lett. Ugyanakkor létezik apák napja is, nem csak a kiszolgálásra és kényeztetésre vágyó apák akarják így becsapni a családot.

    i-am-your-father

    Az apák napjának régi története van, a katolikus egyház március 19-én, Szent József napon tartja. Világi ünnepként azonban csak a 20. század elején kezdték el megtartani.

    Legjelentősebb kezdeményezője az amerikai Sonora Smart Dodd volt, akinek a polgárháborús veterán apja egyedülálló szülőként nevelte fel kilenc gyermekét (a legkisebb újszülött volt, a legnagyobb kilenc éves). A nő kezdeményezése mögé 1910-ben a hatóságok is beálltak, bár nem készültek el időben, így az eredetileg június 5-e (ekkor volt Sonora apjának születésnapja) helyett június harmadik vasárnapján tartották meg. Az ünnepet hivatalosan Richard Nixon elnök ismerte el 1972-ben .

    A legtöbb országban - 88-ban a Wikipédia szerint, köztük Magyarországgal - a mai napig június harmadik vasárnapján tartják az apák napját.

    Ön felköszöntötte az édesapját?

  • Pont úgy, ahogy elképzelné: 

    Reméljük, a cicák felnövése után is megmaradt ez az ugrándozós édenkerthangulat, és nem kezdték el levadászni a nyuszikat. 

  • Amerikai-szerte kikészítette Donald Trump lelkes támogatóit a New Yorki Public Theatre Julius Caesar-adaptációja, amelyben a főszerepet egy az elnökre feltűnően hasonlító karakter alakítja, a darab végén pedig - ahogyan az a Julius Caesar esetében történni szokott -, leszúrják.

    A darab heves vitákat váltott ki, sőt, a pénteki előadást meg is szakította a közönség néhány felháborodott tagja: egy nő felrohant a színpadra azt kiabálva, hogy hagyják abba a jobboldaliak ellen elkövetett erőszak normalizációját, egy férfi pedig az ülőhelyéről kiabálta, hogy Göbbels büszke lenne a társulatra.

    Idáig még talán érthető is, de ami ezután következett, az teljesen indokolatlan: az USA több másik Shakespeare-színházát, amelyeknek semmi közük a Public Theatre-höz, elkezdték zaklatólevelekkel, fenyegető telefonhívásokkal bombázni a trumpisták. A szövegek sokfélék, de többnyire a társulatok (esetleg a tagok családja) fájdalmas halálát kívánják változatos formában. Lenox város Shakespeare-színháza kb. 40, a washingtoni kb. egy tucat, a dallasi pedig vagy 80 gyalázkodó emailt kapott, a számolatlan tweetről nem is beszélve. 

    (Boston Globe)

  • Az ausztrál színész és a magyar zenész ugyanabban az évben ugyanazon a napon születtek. Két nap múlva lesz esedékes a születésnapjuk, június 20-án egyszerre lesznek 50 évesek. Nem semmi, ugye?! 

  • Egyre több 20-30 éves fiatal alkalmaz takarítót, hogy 1-2 szobás lakását rendbe rakja helyette. Az Esure nevű biztosító felmérése alapján az elmúlt 5 évben mintegy 25 százalékkal nőtt a takarítók iránti kereslet az Egyesült Királyságban, és a piacbővülésért jelentős részben az Y-generáció a felelős. Az 1980 után születettekből álló háztartásoknak már közel a fele fizet a takarításért. Az ok: a fiatalok azt állítják, túl elfoglaltak hozzá, hogy mégoly kisméretű otthonaikat kitakarítsák maguknak. 

    A takarításhoz könnyebb lett a hozzáférés is az elmúlt időszakban (lement az ára, így nem luxus többé, és az app-alapú szolgáltatások is megjelentek), így érthető, miért hajlamos egyre több fiatal felnőtt felbérelni valakit a feladatra.

    A Housekeeper nevű takarítócég marketingese a jelenség kapcsán arról beszélt a lapnak, a mai kor fiatal felnőttjei többet túlóráznak, mint a szüleik generációja, vagyis valóban van alapja annak az érzésnek, hogy nincs idejük kitakarítani. Emellett a takaríttatás terjedésében az is közrejátszik, hogy a mai fiatal nők már nem feltétlen akarnak egyszerre hely állni a munkahelyen és a háziasszonykodásban is, rájöttek, hogy nyugodtan rábízhatják a házimunkát valaki másra néhány korsó sör áráért. 

    (Telegraph)

  • A burmai piton a nevének megfelelően nem az USA-ban, pláne nem Floridában őshonos. Épp ezért tűzzel-vassal próbálják irtani az invazív fajt, mert különben azok boldogon leöldösik az őshonos állatokat.

    Ez alapvetően fura helyzet, hisz végül is a jó cél érdekében kell megölni a hüllőket. Ennek az ambivalens érzésnek a tetőfoka lehet az, amikor egy anyaállatot találnak tojásokkal.

    Az Everglades védett területén a kígyóvadászok egy 3,5 méteres pitont találtak, 39 darab egészséges tojással. A kígyót eutanizálni fogják, a tojásokat pedig összetörik. Mindezt jó ügyért, a többi faj védelmében.

  • Olvasónk, Tamás küldte az alábbi videót, amelynek fájdalmával nem lesz nehéz együttérezni bárkinek, akinek volt már része a szomszédban zajló építkezés páratlan élményében.

    A felvételen látható és hallható aszfaltfeltörés a 4-6 villamos vonalának felújításával jár, és önmagában nem is lenne vele gond, ha nem korán reggel kezdenék. Szombaton is és vasárnap is, ahogy elkínzott olvasónk beszámolt róla. 

    Kellemes vasárnap reggel Újbudán

    "Tudom, a Petőfi hídnál csak egyetemisták laknak, de már második napja megy, hogy reggel, legalább olyan fél nyolctól itt dörömbölnek és a csukott ablaknál is alig lehet megmaradni." 

    - írta nekünk Tamás, akinek ha nem is délig, de 9-ig azért jól esett volna aludni hétvégén. 

  • Mióta bagzó baglyokról jelentet meg politikai novellákat, Németh Szilárd Facebook-oldalán semmi sem nevezhető meglepőnek vagy váratlannak. Vasárnap reggel mégis egy olyan montázzsal köszöntötte az internetezőit, amitől egy pillanatra tátva maradt a szám: 

    Screen Shot 2017-06-18 at 9.37.07.png
    Fotó: Fábián Tamás

    A kép bár rendkívül amatőr technikával készült, nyilvánvalóan nem a kisnokiás Fidesz-alelnök készítette. Ettől függetlenül megmosolyogtató, hogy a fotón nem sikerült eltalálni Simicska nevét, aki így Lajos helyett Gyula lett. 

    Pedig hát a Fidesz évtizedekig legfontosabb gazdasági háttéremberéről és oligarchájáról beszélünk, akinek elég sokat köszönhet a párt. És fordítva. 

    Az pedig külön "szórakoztató", hogy Soros György nevét angolosan írják (Kósa Dzsordzsi bácsija után szabadon), hogy talán még kevésbé érezzék magukat egy nemzetközösséghez valónak a rémületkampány áldozatai. 

  • Meglepő címlappal támad a Bors kéthetente megjelenő női magazinja, a Lilla. A lap szerint Szulák Andrea így néz ki (képünkön jobbra), bár megmondom őszintén, alig tudom megkülönböztetni Pintér Sándortól (balra), akinek nemrég hasonló színvonalon sikerült szétphotoshopolni az arcát. 

    andreaák
    Fotó: Fábián Tamás
  • Ha világsztár az ember, nem csinálhat semmit csak úgy. Minden mögött valamilyen hátsó szándéknak kell lennie.

    Nincs az az isten, hogy egy híres énekesnő a saját szórakozásából értékeljen rántott hagymakarikákat Instagramon. Ez az egész biztos csak egy újabb furfangos módja a népszerűség növelésének, semmi több.

    Lorde-nak, az új-zélandi énekesnőnek, ezt kellett a saját bőrén megtapasztalnia. Imádja a hagymakarikákat, úgyhogy indított egy Instagram-csatornát, ahol semmi más nem volt, csak az, hogy ő, névtelenül kóstol és pontoz különböző hagymakarikákat. Valaki azonban leadta a drótot a sajtónak arról, hogy emögött valószínűleg az énekesnő van. Ezt követően a profilt törölték és senki sem volt benne biztos, hogy tényleg az énekesnő szerelemprojektje halt-e meg idejekorán.

    A héten Jimmy Fallon műsorában kiderült az igazság, és bevallotta, hogy valóban ő volt a profil mögött.

    Elmondta, hogy azért törölte a profilt, mert a leleplezéssel pont a lényeg veszett ki belőle. Nem lett volna értelme úgy folytatnia, hogy mindenki tudja, ő áll a posztok mögött és egy számító popsztárnak tartsák miatta.

    És az sem hiányzott neki, hogy a rajongói hagymakarikákat dobáljanak neki a koncerteken, ami mondjuk még így is megtörténhet.

  • Miután pár nappal ezelőtt az Airbus kijött egy elég jól sikerült promóvideóval, a rivális Boeingnél úgy gondolhatták, ők sem maradhatnak le a lenyűgöző videók versenyében, és gyorsan kipakoltak a YouTube-ra egy szintén elég látványos etűdöt.

    A pénteken publikált videón a cég két új típusú utasszállítója, a kisebb Boeing 737 MAX 9 és a nagyobb 787-10 Dreamliner mutatják be együtt, hogy mikre képesek, és persze hogy milyen szépek is így együtt.

    A Boeing a videó leírásában hangsúlyozza, hogy semmi trükkfelvétel nincs a felvételeken, a két valódi repülőgépet a cég tesztpilótái, Craig Bomben, Tim Berg, Mike Bryan és Ed Wilson vezették. Az mindenestre tuti, hogy filmecskében látható hajmeresztő, csaknem merőleges felszállásoktól még a rutinos légiutasoknak is feláll a szőr a hátán.