Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • ljvn7m6euvy1gpamlflc.png

  Mijazaki Hajao (Chihiro Szellemországban) már nem fog egész estés filmeket készíteni, de egy számítógép segítségével rajzolt rövidfilmet igen, többek között ezt a munkát mutatja be a Never-Ending Man című dokumentumfilm, amiből most kiadtak egy jelenetet:

  "Érdekes!" - mondja Mijazaki a kis lényre, aminek a szőreit nem az ő keze, hanem a számítógép adatai mozgatják, majd elkezdi mondani, hogy igazából hogyan is kellene ennek kinéznie. (io9)

 • Bécsben van egy nagyon menő használtcikk-kereskedés, amit a helyi köztisztasági vállalat hozott létre pár éve, ez a 48er-Tandler. Náluk például szeméttelepeken leadott, még remek állapotban lévő étkészleteket, műszaki cikkeket, ruhákat és játékokat, de a bécsi tömegközlekedési eszközökön felejtett dolgokat is lehet kapni.

  Na, kiderült, hogy ennek a second-hand boltnak még saját zenekara is van, amolyan kukászenekar, akik dalaikkal az újrahasznosítást népszerűsítik. 

  Alább meghallgatható "Secondhand" című dalukkal - elvileg - arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a megunt tárgyakat nem szabad eldobni, hanem egy második esélyt kell nekik adni,  csakúgy, mint a szerelemnek.

  (Eurocomm-PR)

 • Mi is megírtuk, hogy a szerdai Bayern München–Ajax Bajnokok Ligája meccsen a Müller ugrós karaterúgással találta fejbe Tagliaficót. 

  Nem is nagyon lehet vitatkozni ezzel, hogy piros lapot ért, de a Bayern-csatárra lehet, hogy úgy emlékeznek majd, mint az emberre, aki a német bajnokság (Bundesliga) logóját élőben modellezte le. Egy nagy eltérés azért van, a rajzon nem szerepel ellenfél feje. 

  mullerbund
 • Két hónapja engedélyezte a Bethesda Gyermekkórház, hogy Magyarországon először amerikai miniló segítségével végezzenek élményterápiát a súlyos beteg gyermekek között. A speciális lovasterápia jó hatással van a rehabilitációs és neurológiai osztályon fekvő gyermekekre: megnyugszanak, vagy éppen mozgásba lendülnek a ló közelében, ami a gyógyulásukban épp szükséges - olvasható a kórház közleményében. 

  Vertigo, a terápiás miniló
  Vertigo, a terápiás miniló
  Fotó: Bethesda Kórház

  Vertigo, a 4 éves amerikai miniló, Texasból repült Magyarországra 3 hónaposan. Ács Franciska, lovasterapeuta, a miniló gazdája szerint az amerikai miniló jellemében és küllemében sokkal inkább hasonlít a nagy lóhoz, mint a pónihoz. Arányosak, kecsesek, rendkívül barátságosak, megbízhatóak, kiszámíthatóak. A terápiában nagyon fontos elem, hogy ezek a lovak nagyon érzékenyek és minden betegre pillanatok alatt ráhangolódnak.

  A ló állategészségügyi és higiéniai szempontból kifogástalan állapotban, speciális pottyantós zsákkal jelenik meg az adott kórházi osztályon. A kórház közleménye szerint minden élményterápia új lehetőséget ad a gyógyuló gyermekeknek, azonban ezek finanszírozása nem tartozik bele az alapellátásba, ezért szívesen fogadják a támogatásokat.