Németh Szilárd szakácskönyve > Hamvas Béla: A bor filozófiája
Titkos és egyre elhivatottabb rajongója vagyok Németh Szilárd fideszes alelnök gasztronómiai értekezéseinek. Mielőtt a négy napos húsvéti terülj terülj asztalkájáról szó esne, előbb azért nézzék meg ezt a Coubot:
Ebből a néhány másodpercből úgy tűnik, mintha Németh Szilárd zsírban tocsogva élné az életét, de a realitás úgy emeli ki őt ebből az értelmezésből, mint Mária néni az összeégett olajból a lángost a Flórián téri aluljáróban. Németh Szilárd ugyanis a Magyar Hírlapnak adott interjújában nemcsak az előtte és a haza előtt álló legfontosabb feladatokról beszélt, hanem bepillantást engedett a család húsvéti készülődésébe is, amikor elárulta, hogy mi kerül majd az asztalra a hosszú hétvégén, és szerencsére ebben egészséges táplálékok is helyet kaptak.
itt van mindjárt a nagypénteki menü:
- bőrén sült lazac
- korianderes lencsefőzelék currys kókusztejjel.
Vasárnap:
- orjaleves,
- töltött káposzta,
- rozmaringos báránysült,
- borjú bécsi salátával (ezeket ő hagyományos ételeknek nevezi).
Hétfő, vendégváró:
- vinete,
- heringsaláta,
- sonkás tojáskrém,
sütemény, és persze az elmaradhatatlan magyar áfium:
- pálinka,
- bor,
- szörp.
És hogy mi a tanulság? Az, hogy alelnök úr a közvélekedéssel ellentétben nemcsak ismeri az egészséges alapanyagokat, hanem bátran hozzájuk is mer nyúlni. Ha esetleg olvasni tetszik, bátorítanánk Németh Szilárdot, hogy írjon szakácskönyvet, arra is nagy szüksége van a hazának.