Dezső
11 °C
18 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Olvasónk, Attila Facebook-oldalán találtuk a képet, és mi tagadás, azonnal megtetszett nekünk a burkolat, aminél már csak a kétnyelvű tájékoztatás jobb. Nehéz eldönteni, melyik részlet a kifejezőbb: a finomkodó rusztikus mintázat kifejezés, vagy az enyhén passzív agresszív azért ilyen a padló, hogy ne csússzál el rajta bmeg. Olvasóinknak is további kellemes időtöltést kívánunk!   

 • Szerdán jelentette be visszavonulását Király Gábor, aki 108 válogatott- és összesen 882 meccs után fejezi be a futballt. Király karrierje alatt védjegyévé vált a szürke mackónadrág, rövidnadrágban nagyon ritkán védett, és ha nem is lehetetlen, de elég nehéz erről képet találni.

  Király egyébként babonából maradt a szürke nadrágnál, a Haladásnál egyszer nem mosták ki időben a fekete szettjét, és mivel nyolc meccsen nem kaptak ki abban, maradt a szerencsét hozó darabnál. Amikor valamiért mégis rövidnadrággal csalta saját felszerelését, elég gyakran (már a rövidnadrág előkerülésének számához képest) potyagól lett a vége, a válogatottban 1998-ban Portugália ellen kapott nem várt gólt, majd 2005-ben, már a Crystal Palace játékosaként a Chelsea elleni meccsen Mateja Kežman adott neki kötényt, akkor fogadta meg, hogy végleg felhagy a rövidnadrágozással.

 • Gőzerővel épül az új, 2x2 sávos út az M7-es autópálya és Kaposvár között. A kibővített, részben új nyomvonalon haladó R67-esen száztízzel lehet majd haladni az eddigi kilencvenes tempó helyett. A gyorsút elkerüli majd a somogyi településeket, többek között Látrányt, Kaposfüredet, Somogyaszalót, Mernyét, Mernyeszentmiklóst és Somogybabodot is.

  A Kaposvármost.hu munkatársai kipróbálhatták a félkész szakaszt, ami a Republic legnagyobb slágerének bevezető taktusait játssza. A külső sávba barázdákat vágtak, így lesz hangszer a gumiabroncs. Az élmény akkor tökéletes, ha valaki 80 km/órás sebességgel megy rajtuk végig.

  A Kaposvár most videóját itt lehet megnézni>>>

  Közben a Magyar Építők is posztolt egy videót:

  Aki pedig szeretné összehasonlítani az eredeti felvétellel, azt itt megteheti:

  r67terkep
  Fotó: NIF
 • Május huszadikán volt a méhek világnapja, amit Svédországban úgy ünnepelt meg a gyorsétteremlánc, hogy bemutatta a McHive-ot, vagyis McDonald's éttermek mintájára készült kaptárt, amit kis jóindulattal is a világ legkisebb Mekijének is hívhatunk. A cég a Nord DDB ügynökséggel együtt dolgozta ki az ötletet, a kaptárt pedig egy ismert dizájner, Nicklas Nilsson tervezte meg.

  De miért fontos ez? Mert egyre csökken a méhek száma a klímaváltozás, a növényvédő szerek és különböző betegségek miatt, és ha nincs, ami beporozza a növényeket, akkor jó eséllyel mind éhen halunk. (Adweek)

  mcdonalds-beehive-hed-page-2019.png
  Fotó: Nord DDB