Szökőnap
5 °C
10 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ha beteg formájában szerencsére nem is, a maszkok iránti érdeklődés formájában már megérkezett a koronavírus a magyarországi patikákba. Nem is olyan egyszerű ugyanis maszkot venni: az egyik gyógyszertárban már nem is volt, egy másikban pedig mondták, hogy hiánycikk, ezért jöjjünk mielőbb, ha egy egész dobozzal akarunk venni. (Ez 50 darabot jelent.)

  Van annak is némi ironikus stichje, hogy a nemrég érkezett maszkok Kínában készültek.

  Darabja 200 forint, egy ilyen pakk tehát 10 ezerbe kerül. Most örülhetünk, hogy van, a gyógyszertárban, két hete állítólag még nagyobb volt az igény, egy ideig hiány is volt belőle. 

  Aztán küldött a gyártó, ötszörös áron.

  Egy hónapja ugyanez a doboz kétezer forintba került volna. Persze, ez nem új dolog, hirtelen ez az öt évvel ezelőtti sztori jut eszembe.

  Ötszörösére emelik a maszk árát?

  • 79
   Kereslet van, tiszta sor
  • 77
   Hogy a macska rúgja meg!
 • Az, hogy amit az interneten látunk vagy olvasunk, nem feltétlenül kell elhinni, az nem újdonság, és hogy milyen tartalmaknál fontos az egészséges szkepticizmus, az nagyon változó, a közösségi oldalak például egyelőre mérsékelt sikerrel tudták felvenni a harcot az álhírekkel, a téves információkkal és politikai hazugságokkal szemben, és ezeknek olykor komolyabb következményei lehetnek. Valamivel ártalmatlanabb az, ha egy influenszer hazudik vagy csúsztat, a transzparencia náluk sem mindig működik. 

  Erre próbálta felhívni a figyelmet Natalia Taylor, a majdnem kétmilliós követőtáborral rendelkező vlogger. A lány nemrég olyan képeket töltött fel az Instagramjára, amikkel azt sugallta, hogy éppen Balin nyaral. Mondjuk kicsit gyanús lehetett volna, hogy csak beltéri fotókat tett közzé, illetve az is, hogy a képeken néhol látszik egy-egy árcédula. Mert, hogy az igazság az, hogy Taylor nem utazott el Indonéziába, csak egy közeli Ikeába ment el pózolgatni. Az a kevés "helyszíni felvétel", amit Instagram Storyba rakott, azt vagy a barátai küldték neki, vagy ő találta azokat az interneten. 

  Natalia Taylor végül magát buktatta le, egy 14 perces videóban mesélte el, hogy mi volt a célja ezzel a projekttel. Szerinte nem árt, ha néha emlékeztetjük magunkat arra, hogy nem kell annyira komolyan venni a közösségi oldalakat és az azokon megosztott posztokat. De ha már itt tartunk, lehet, hogy ez egy rejtett reklám volt a svéd bútoróriásnak.

  (Forrás: CNN)

 • A horvát Alen Halilovic a Barcelonában nevelkedett, most a Heerenveen játékosa, és a hétvégén volt két nagyon pontos lövése. Az első a büféablakon jutott be, a másodikból gól lett a den Haag ellen. A meccs 2-2 lett, ő egyenlített.

  Ez a nyílegyenesen a büfébe tartó labda.

 • "Az alábbi képek a II. János Pál pápa téren, a volt MSZP székházról készültek. A kissé Madmax-beütésű megoldás minden bizonnyal a hajléktalanok távoltartását célozza, mindazonáltal a "megoldás" hagy némi kívánnivalót maga után szerény véleményem szerint" – írta egyik olvasónk.

  Íme egy másik fotó közelebbről:

  A Google Maps felvétele is elég lehangoló a helyszínről, de a szögesdrótnak itt nyoma sincs.

  Legutoljára 2017-ben írtunk az épületről, a Józsefvárosi Önkormányzat akkor megerősítette, hogy a magántulajdonban lévő épület bontási engedélye jogerőre emelkedett, bár a bontás pontos időpontjáról nem volt tudomásuk.