Móric
10 °C
28 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • joanjett1
  Fotó: Steve C. Mitchell / MTI

  A legtöbben csak az örökzöld slágeréről ismerik az amerikai előadóművészt, Joan Jett-et, akit már gyermekként is nagyon érdekelt a rockzene. Ő alapította az 1970-es évek közepén a világsikerig jutó The Runaways nevű bandát, amely egyedülálló volt, hiszen csak női tagok voltak benne. Zúzós rockot játszottak, máig példaképnek számítanak a független női rockzenekaroknál.

  Később szólókarrierbe kezdett  Joan Jett and the Blackhearts nevű együttesével, a címszereplő sláger is már ebben a formációban született. A zenélés mellett színésznőként is kipróbálta magát, lemezkiadó cége is van, nem mellesleg híres állatvédőként is ismert az énekesnő, aki ma lett hatvanéves.  

 • Néhány éve ismét reneszánszát éli a vályogház Magyarországon. Főleg a fiatalabb generáció érdeklődik az olcsó, környezettudatos, mégis tartós és egészséges otthonként ma is jól működő építési mód iránt. A vályog alkalmazása könnyen elsajátítható, ennek kapcsán már rendszeresen szerveznek workshopokat és más rendezvényeket is.

  Hazánkban több mint 700 ezer föld- és vályogház áll, és bár sokáig szinte senki nem akart új vályogházat építeni, most újra kezd népszerűvé válni a technológia.

  Vályogház
  Vályogház
  Fotó: Globális Nézőpont Alapítvány
 • A színész elismerte, hogy letépett egy acélkaput, de ezúttal nem egy filmben. Kárt nem okozott, ugyanis a kapu a sajátja volt.

  Egy áramszünet miatt nem nyílt ki a külső kapunk. Próbáltam a szokásos módon, a vésznyitóval megoldani a problémát, azonban sajnos ez sem működött. Néhány telefonhívás után kiderült, hogy minimum 45 perc, míg ideér a segítség. Mivel dolgoznom kellett menni, és tudtam, hogy több száz ember vár rám egy filmforgatáson, nem tehettem mást, mint szó szerint a saját kezembe vettem a megoldást. Addig rángattam és téptem a kaput, amíg szó szerint elvált a téglafalba illesztett felfüggesztéstől. 

  Forrás: CNN

  2020-09-22 09 39 27-@therock • Instagram photos and videos.png
  Fotó: therock / instagram
 • Kevés olyan kalandos életű, nemritkán hányattatott sorsú személyisége létezik a magyar kultúrának, mint néhai világhírű költőnk, Faludy György. Egy ember, egy művész, aki puskaporos, felforgatott világban volt kénytelen boldogulni, aki menekült a nácik elől, mégis a kommunisták börtönözték be. Egy igazi világpolgár volt, aki számos országban élt, de hazáját sosem feledte el, még a pártállamiság idején kiadott A magyar irodalom története összefoglaló mű is hosszabban foglalkozott munkásságával.

  Szülőföldjére 1956-os emigrálása után csak a szocializmus enyhülésével, a nyolcvanas évek végén térhetett haza, ezután reneszánszát élte Magyarországon. Régi és új műveit is kiadták, gyakran hívták előadásokat tartani. Idős korára is aktív volt, egyéni és utánozhatatlan stílusával gyakran kritizált minden olyan társadalmi, politikai történést, ami meghaladta ingerküszöbét.

  A Kossuth-díjat 1994-ben kapta meg. A Pokol tornácán című kötetének bemutatóját már nem érhette meg, 2006. szeptember 1-jén, otthonában érte a halál.

  faludygyörgy.mti
  Fotó: Kovács Attila / MTI