Stefánia
0 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ne felejtse el, hogy holnap este már meg kell gyújtani az első gyertyát az adventi koszorún! 

  A kerek koszorú a végtelenség, az örökkévalóság szimbóluma, mely az évnek ebben az időszakában fenyőágból készül, zöld színe az eljövendő reményre utal. Napjainkban a koszorún négy gyertya áll, ami a karácsonyt megelőző négy hetet jelzi, közülük advent vasárnapjain minden héten eggyel többet kell meggyújtani.

  Dekorálás tekintetében mindig van mit tanulnunk a templomok, katedrálisok virágkötőitől.  A képen a Yorki katedrális 4 méter széles adventi dísze kerül a helyére, rajta 1 méteres gyertyák kanócain gyúlnak majd fel az advent fényei.

  Noha az istentiszteletek idén elmaradnak, online azért élvezhetők, de szerencsére ez a körülmény a dekorálási kedvet cseppet sem vetette vissza.

 • Kicsit olyan, mint egy zárt kapus focimeccs... de, önmagában ünnep most minden koncert – Baráti Kristóf, hegedűművész.

  Baráti Kristóf hegedűművész nyilatkozta az Indexnek
 • Hosszú évek óta színészként dolgozott és számos filmes műfajban (tudományos-fantasztikus, western, katasztrófafilm, dráma) megmutatta tehetségét, ám a világsiker csak hatvankét éves korában érte utol Leslie Nielsent, amikor 1988-ban eljátszotta Frank Drebin hadnagyot a Csupasz pisztoly című paródiában. Az alkotás igazi kultfilmé vált a maga műfajában, számos jelenetét máig idézgetik az emberek, és amit még szórakoztatóbbá tett a magyar szinkron (Sztankay István kölcsönözte a rendíthetetlen nyomozónak a hangját).

  Nem csoda, hogy két folytatást is megért a mű, ám ezek minden szempontból elmaradtak az elsőtől. Azonban nem csak népszerűséget hozott Leslie Nielsennek, hanem szerepek egész garmadáját, elsősorban vígjátékokban és gyerekfilmekben, pedig a színész, korábban olyan színészóriással is együtt dolgozott, mint Charlton Heston (Ben Hur, Majmok bolygója). A 90-es években egyértelműen ő volt az amerikai vígjátékok első számú sztárja (Bújj, bújj, ördög, Drakula halott és élvezi, Sziki-szökevény).

  Ezt igyekezett maximálisan kihasználni az amúgy is munkamániás színész, aki pályafutása alatt kétszázhúsz karaktert keltett életre száznál is több filmben, és megközelítőleg 1500-szor szerepelt tévéműsorokban. Nyolcvannégy évesen is vállalt szerepeket, egészen 2010-es haláláig, amely pontosan tíz évvel ezelőtt november 28-án következett be Fort Lauderdale-ben. 

 • Nagy-Britanniában hamarosan sor kerülhet a történelem eddigi legdrágább válóperére.

  Tatiana Akhmedova annak a Farkhad Akhmedovnak volt a férje, aki

  OROSZORSZÁG EGYIK LEGNAGYOBB OLIGARCHÁJA ÉS VLAGYIMIR PUTYIN ELNÖK RÉGI SZÖVETSÉGESE. 

  Az ex- feleség jelenleg 453 millió fontnyi vagyonon folytat pert férjével és fiával.

  Azt állítja, ugyanis hogy 2016-ban – amikor kimondták a válást – eltitkolták előtte azt, hogy férje a családi vagyon jelentős részét – az ő tudta nélkül – fiukra ruházta át, annak érdekében, hogy azon ne kelljen osztozkodnia a feleségével a váláskor. 

  A felek többek közt számos luxusvillán, egy szuperyachton, egy helikopteren, egy magánrepülőn és egy méretes művészeti magángyűjteményen pörölnek. 

  A per következő tárgyalása hétfőn lesz Londonban.