Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Öt év levelezés után jött az első randi... és a pofon. Röviden így lehetne leírni annak a 23 éves amerikai nőnek a történetét, aki úgy döntött, több mint 1800 kilométert utazik azért, hogy személyesen is megismerhesse azt a férfit, akivel évek óta beszélgetést folytatott az interneten. 

  River Blake a louisianai Lafayette-ből repült a dél-dakotai Rapid Citybe, hogy találkozzon randipartnerével. A nő úgy mesélte, a férfi vette neki a repülőjegyet, de az nem oda-vissza szólt. Ezért is érte kellemetlenül, hogy a férfi végül nem jelent meg a megbeszélt helyen. Egyszerűen köddé vált.

  Három-négy órán át csak fel-alá járkáltam a reptéren. Aztán rájöttem, hogy nem fog jönni, úgyhogy leléptem. Két éjszakára foglaltam szállást, és egy barátomon keresztül megismertem egy kedves srácot, aki megmutatta nekem a várost. Persze ez az egész még mindig nagyon fáj, de legalább a várost felfedezhettem

  – mesélte Blake, aki 2019-ben kezdett el beszélgetni a férfivel, miután az meglátta, hogy modellkedik és szépnek találta a képeit. A nő állítja, sok közös volt bennük, és minden este beszéltek videóhívásban, de a férfi néha napokra eltűnt, aztán visszatért, mintha mi sem történt volna.

  Nem elég, hogy Blake-et csúnyán felültették, még anyagilag is megsínylette a dolgot, hiszen 1290 dollárt (körülbelül 477 ezer forintot) kellett kifizetnie azért, hogy egy éjszakára meg tudjon szállni valahol, valamint a repülőjegyet hazafelé. Blake azóta nem beszélt a férfivel, de megfogadta, hogy soha nem is fog. Inkább a karrierjére koncentrál mostantól. 

  (via New York Post)

 • Az talán még nem annyira elképesztő, hogy egy tinédzser lány gardróbszekrénye több mint 300 ruhadarabbal van teli, de kevesen lehetnek azok, akik büszkén mondhatják: mindezt saját kezűleg varták. Pedig a 16 éves Eleanor Shendery esetében ez így van, hiszen fiatal kora ellenére több ezer órát töltött azzal, hogy aprólékosan elkészítse a csodás kosztümjeit. 

  A káprázatos ruhakölteményeket gyakran viseli kastélyok, és egyéb történelmi helyszínek látogatásakor, de előszeretettel hordja azokat a környékükön tett sétái során. Eleanor nagymamája, a 79 éves Ann Gill nyolc évvel ezelőtt tanította meg varrni a kamaszt. Mint kiderült, a lányka 12 évesen kezdte el megtervezni a saját ruháit, és mostanra már egész szép gyűjteményt hozott létre. Kedvenc sorozta, A Bridgerton család nem egy ruháját ihlette, ami nem meglepő, hiszen a fiatal maga is úgy néz ki, mintha egyenesen egy forgatásáról lépett volna elő.

 • Izzott köztük a levegő.

  Katy Perry és Orlando Bloom minden tekintetet magára szegezett a hét végén a Breakthrough Prize éves díjátadó ünnepségén, ám nem csupán azért, mert szépen összeöltöztek. A tudomány Oscar-gálájának is nevezett esemény ugyanis hosszú idő óta az első, amelynek vörös szőnyegén az énekesnő és a színész együtt mutatkozott.

  A Chained To The Rythm című dal előadója és A Karib-tenger kalózai című filmek sztárja végig együtt pózoltak a kameráknak, elég erősen utalva arra, mennyire imádják egymást. Bloom el sem akarta engedni Perry kezét – csak néhány fotó erejéig hagyta pózolni kislánya anyját –, akivel utoljára 2021 szeptembere óta kerülték a vörös szőnyeges eseményeket.

  A Los Angelesben megrendezett gála célja egyébként az, hogy áthidalja azt a szakadékot, amely Hollywood és a tudomány között van.

  (via nine.com.au)

 • Egy 21 éves norvég férfi, Robert Michelsen szerint a pénz nem lehet akadálya annak, ha valaki világot szeretne látni. A fiatalember legalábbis – állítása szerint  úgy indult el felfedezni a világot, hogy az első hónapban jóformán semmire sem költött. 

  Első állomása Portugália volt, ahol egy farmon talált szállást magának. A fekvőhelyért cserébe vállalta, hogy megfeji a teheneket, így nem kellett költenie. Később egy sátorban húzta meg magát a strandon, amelyet egy félreeső helyen állított fel. Lisszabonban már fizetett a szállásért – 17 fontot (körülbelül 7800 forintot) éjszakánként–, Algarve felé indulva azonban rábukkant egy barlangra, ahol ingyen pihenhetett. Az ezt követő hat hónapban Spanyolországban, Franciaországban, Monacóban, Olaszországban, Horvátországban, San Marinóban, Montenegróban, Lengyelországban, Bulgáriában és Szerbiában is megfordult, miközben azzal spórolt, hogy a szabad ég alatt aludt, s többnyire nyers tojást és zöldségeket fogyasztott. Éttermekbe csak elvétve járt.

  Extrém spórolási módszerei azonban  nem veszélytelenek: többször ki akarták rabolni Michelsent, és megesett, hogy farkasok kergették meg, mégsem csinálna másképp semmit. Állítása szerint a 18 országot minden spórolással együtt 6 ezer fontból (2,7 millió forintból) utazta be.

  A kényelmetlenséget el kell viselni a szabadságért cserébe. Látni akarom a világot, és szerintem a pénznek nem kellene megállítania.

  Nem sokkal azt követően, hogy hazautazott Norvégiába, újra útnak indult: további 1700 fontért (784 ezer forintért) Budapesten, Szlovákiában, Ausztriában, Angliában és Marokkóban is járt.