Nincs több szennyes a Dunántúlon

2015.07.01. 19:17

A SZERB MINISZTERELNÖK ELFOGADTA A KERÍTÉST

Közös szerb-magyar kormányülést tartottak Budapesten, aminek a végén megállapodásokat írtak alá a két ország politikusai. Aleksander Vučić szerb miniszterelnök szkeptikus, hogy a határra tervezett kerítés alkalmas lesz-e a menekültek megállítására, de azt Belgrád nem tekinti Szerbia-ellenes lépésnek. Orbán Viktor szerint a menekülteket meg kell állítani, különben akár százmillióan jöhetnek. A kerítésnek nincs emberi jogi aspektusa, az pusztán határőrizeti kérdés.

UTCÁN AZ ELLENPLAKÁTOK

Megígértük, megcsináltuk. Ma kikerültek az első plakátok az országban. Ezek Felcsúton és Alcsúton vannak, a többit keressétek meg:) - ezzel a szöveggel adta hírül a Vastagbőr a Facebookon, hogy kikerültek az utcákra a kormány bevándorlóellenes plakátkampányára válaszoló ellenplakátok. Került belőle Orbán Viktor szülőfalujába, Felcsútra és Alcsútra is.

CSŐDBE MENT GÖRÖGORSZÁG

Nem fizették ki az éjfélkor lejáró tartozásukat. Az eddig elkerült következmények hosszabb távon olyan súlyosak lehetnek, hogy inkább a kormányfő is kompromisszumos üzemmódba váltott - mindenben megegyezést ajánlott a hitelezőkneke. Délelőtt még sem volt egészen tiszta, hogy pontosan minek is kellene nevezni a csődöt, mert az IMF szerint fizetési késedelemről van szó. Az EU mentőalapja ennél keményebb volt, szerinte ez bizony csőd a javából

TÜNTETNEK AZ EGÉSZSÉGÜGYIEK

A kórházak és a magyar egészségügy általános helyzete miatt tart szerdán több ezres demonstrációt a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara. A tüntetés a belvárosi Jászai Mari térről indult, majd a résztvevők végigvonultak a Szent István körúton az Országház elé. A Parlamentnél összegyűlt tömeg miatt délután 16 óra körül a 2-es villamos forgalmát is le kellett állítani.

BEKAMERÁZZÁK A DEBRECENI MENEKÜLTTÁBORT

Debrecen városa is szerepet vállal a menekülttábor körüli rend fenntartásában – jelentette be Papp László polgármester szerdán. A tábor környékén, a Sámsoni úton egészen a Kassai útig térfigyelő kamerákat szerelnek fel. A város 15 kamerát helyez ki 15 millió forintos költséggel. A rendőrség garázdaság és önbíráskodás miatt nyomoz a hétfői zavargás után, az okozott kár a legfrissebb adatok szerint meghaladja az egymillió forintot. A rendőrök nyolc főt állítottak elő, közülük az alap konfliktusban részt vevő, magát török állampolgárnak mondó 37 éves férfit a nyomozók önbíráskodás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és előzetesbe került.

ELKAPKODTÁK A MOSÓGÉPPÉNZT A NYUGAT-DUNÁNTÚLIAK

Pár órát át működött a nagy mosógépcsere program, ugyanis azonnal elfogyott belőle a pénz. Pontosabban a Otthon melege/mosógépcsere pályázati oldalon az indulás első napján, dél körül már ki is írták , hogy "forráskimerülés miatt" leállítják a pályázatot a nyugat-dunántúli régióban.

SZURKOLÓI KÁRTYA NÉLKÜL IS LEHET MAJD MECCSRE JÁRNI

Az MLSZ szerdán úgy döntött, hogy a következő szetontól a klubok saját belátására bízza, hogy kérnek-e szurkolói kártyát a stadionokba vagy nem. Az eddig kiadott kétszázezer kártya továbbra is hasznos lehet, mert soron kívül is lehet majd jegyet venni vele. A megkérdezett futballklubok inkább amellett voltak, hogy nincs szükség kártyára.

 D  YT20150422002
Fotó: Illyés Tibor