Belföld

Térkép

  • Bejelentett események Budapesten márc. 15-én

Képeink

  • Az összes kép

Videók

  • Az Index videói

Március 15-e percről percre

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 12 következő 10 » 
« előző   következő » 
03.14. 20:37 Balog Zoltán: Legyen béke, szabadság és egyetértés 
"Legyen béke, szabadság és egyetértés, nem csak azért, mert ez volt 1848-ban a magyar nemzet legfőbb kívánsága, hanem mert így kezdődik minden igaz magyar élet - mondta Balog Zoltán országgyűlési képviselő szerdán Kecskeméten, a Fidesz helyi szervezetének rendezvényén. - Ma sincs béke, hallgatnak ugyan a fegyverek, pontosabban nem éles lövedékkel lőnek, csak gumilövedékkel, azt kapunk a nyakunkba, hogyha nem csak elégedetlenek vagyunk, hanem meg is akarjuk mutatni, hogy elégedetlenek vagyunk azzal, ami ebben az országban van." A város főterén, a Kossuth-szobor mellett tartott megemlékezésen több százan vettek részt. (MTI)
03.14. 20:52 Gyurcsány a határon túlra üzent 
Az anyaország minden felelős politikusának elsőrendű kötelessége tenni azért, hogy a magyar kül- és nemzetpolitika ne a magyarországi politika megosztottságának exportjáról, hanem a nemzeti összefogás képességének "behozataláról" szóljon. Ez olvasható abban az üzenetben, amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök intézett a határon túli magyarokhoz március 15-e alkalmából. Az idei március 15-e sok szempontból különbözik a korábbiaktól, mutatott rá üzenetében a miniszterelnök. E szempontok között van egy örömteli is, amely számára fontosabb minden másiknál: azzal, hogy január elsejével Románia az Európai Unió tagja lett, az erdélyi, partiumi magyar közösség és az anyaország kapcsolata előtt is új távlatok nyílnak meg. (MTI)
03.14. 21:20 A teniszlabdától megbokrosodhat a rendőrló 
A rendőrök által az elmúlt két napon lefoglalt eszközöknek van "utánpótlásuk", közölte Vágó Imréné rendőrségi szakértő a Klub rádió Kontra című műsorában szerda este. A Nemzeti Nyomozó Iroda ma jelentette be, hogy egy fővárosi lakásban valóságos "Molotov-koktél-gyárat" lepleztek le, továbbá fegyvereket, lőszereket foglaltak le Mezőkeresztesen, Bükkábrányban és Hatvanban. Azzal összefüggésben, hogy hírek szerint a sportboltokban az elmúlt időszakban felvásárolták a teniszlabdákat, Vágó Imréné azt mondta, valószínűleg a rendőrlovak ellen tervezik a teniszlabdákat bevetni: ha egy ló rálép, ledobhatja lovasát. Ugyanakkor elképzelhető az is, hogy a zászlófelvonás után a díszlovasok menetét akarják ellehetetleníteni. (MTI)
03.14. 21:31 Transzparenssel zavarták meg a terézvárosi ünnepet 
Gyülekezési joggal visszaélés miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett a fővárosi VI. kerületi rendőrkapitányság két ember ellen, akik transzparenssel zavarták meg a terézvárosi önkormányzat Jókai téren tartott március 15-i megemlékezését. A demonstrálók a transzparensén az állt, hogy "Terézvárosban nincs sajtószabadság, az önkormányzati újság az MSZP–SZDSZ-hatalom gátlástalan kiszolgálója." Röviddel fél négy előtt jelentek meg a koszorúzással egybekötött hivatalos ünnepségen, a Jókai-szobornál. (MTI)
03.14. 21:32 Kockázatvállalás nélkül nincs demokrácia 
"Igazi szabadság soha nem adatik meg kockázatvállalás nélkül" - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerdán Győrött a Fidesz, a Fidelitas és a KDNP helyi szervezeteinek ünnepségén. Az ünnepség másik szónoka, Szijjártó Péter, a Fidesz győri elnöke a szabadságról beszélt. Szabadság szerinte ott van, ahol az emberek választhatnak, mert az éppen aktuális hatalom nem tagadja el előlük az igazságot. (MTI)
03.14. 22:00 Kóka János elhatárolódást javasol David Irvingtől 
Kóka János azt javasolja a parlamenti pártoknak, hogy közösen határolódjanak el a holokausztot tagadó David Irvingtől, aki Magyarországon tartózkodik. Az SZDSZ pártelnök-jelöltje azt indítványozza, hogy így kezdődjön a közös nyilatkozat: "David Irving, nevetséges pojáca vagy, ez az ország nem kíván téged."

A brit publicista és történész, akit a holokauszt tagadása miatt Ausztriában három év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek, legújabb könyve hétfői bemutatójára érkezett Magyarországra; Irvinget a Gede Testvérek Bt. hívta meg. A Gede Kiadó gondozásában jelent meg Irvingnek a nürnbergi perről szóló, Nürnberg - Az utolsó csata című könyve. Irving felszólal a MIÉP március 15-i budapesti nagygyűlésén. (MTI)
03.14. 22:01 Schmitt a kormány leváltásáról 
"Március 15-ben benne van minden, ami a polgárság legnagyobb értékét jelenti: jogot arra, hogy ezt a kormányt, ha felelőtlen, elszámoltassuk és leválthassuk" - mondta Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke a párt ifjúsági szervezetének az 1848-49-es forradalom évfordulójához kapcsolódó megemlékezésén szerda este Budapesten. Március 15. a regnáló hatalom fenyegetése mellett tartjuk, Romániában szabadabban lehet ünnepelni, mint Magyarországon. Schmitt Pál az egykori Landerer–Heckenast-nyomda előtt tartott beszédében azt mondta, a forradalom mindig a fiataloké, "újra szükség van rátok". (MTI)


Schmitt Pál és a többiek
03.15. 00:32 Ünnepelj velünk! 

Mit várnak március 15-től a Kossuth téri tüntetések fontosabb szereplői.

03.15. 08:12 Fidesz-nagygyűlés a barikád helyén 
A Fidesz március 15-én délután az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tarja ünnepi nagygyűlését, ahol Orbán Viktor is beszédet mond. Orbán előtt felszólal majd Antonio Tajani, az Európai Néppárt alelnöke, Vytautas Landsbergis, volt litván köztársasági elnök, Deutsch-Für Tamás országgyűlési képviselő, Schöpflin György európai parlamenti képviselő, valamint Für Lajos történész. A pártelnök beszéde várhatóan öt óra körül kezdődik. (MTI)
03.15. 08:35 Fémdetektoros kapuk a Kossuth téren 
Csütörtök reggel fémdetektoros kapukat kezdett felállítani a rendőrség a Kossuth téren. A tér Nádor utcához közeli részén fél 9-kor két ilyen kapu állt; aki onnan akar bejutni a térre a Néprajzi Múzeum előtt nézelődők közé, ezeken kell áthaladnia, és ha van nála táska, azt is átvizsgálják. Az Index helyszíni tudósítója szerint reggel fél kilenckor 20-30 ember várt bebocsátásra a kapuk előtt.

Klikk a képre!
Csütörtök reggeli galéria. Klikk a képre!
03.15. 09:00 Gyurcsány vonta fel a zászlót 
Sólyom László távollétében Gyurcsány Ferenc miniszterelnök adta meg az engedélyt a zászlófelvonáshoz a Kossuth téren. Közben a Nádor utca felől néhány száz tüntető sípol, fütyül, kiabál. Ismerős jelszavak: "elkúrtad!", "Gyurcsány, takarodj!" és egy újdonság: "Haynau". Gyurcsány Ferencet sok biztonsági őr kísérte a zászlóhoz.

Klikk a képre!
Fotó: Barakonyi Szabolcs
03.15. 09:08 Árpádsávos zászló a téren 
A trikolór felvonása előtt a díszőrség felvonultatta a történelmi zászlókat, köztük az Árpádházi királyokét, a vörös-fehér csíkosat (árpádsávosat) is. Gyurcsány mellett ott áll Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság elnöke, Szili Katalin, az Országgyűlés alelnöke és Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke.
03.15. 09:14 Itt forradalom lesz 
Egy apuka rászólt rászólt a Kossuth téri háborgókra, hogy ne kiabáljanak, mert megijednek a gyerekei. "Vigyék a gyerekekeket a Vidámparkba, itt forradalom lesz" - érkezett a választ.
03.15. 09:16 64 tilosban parkoló autót szállítottak el 
Csütörtök reggel hat óráig 64 tilosban parkoló autót helyezett arrébb a rendőrség a fővárosban. Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese elmondta, hogy azokról a helyekről vitték el és helyezték másik utcába a kocsikat, ahol jelzőtáblákkal figyelmeztettek a parkolási tilalomra. A tulajdonosok a 107-es segélyhívón, illetve a 06-1-267-46-73-as telefonszámon érdeklődhetnek járművük után. A rendőrség folyamatosan viszi el a tilosban parkoló a gépjárműveket. (MTI)
03.15. 09:24 Hazafias spam 
"Gyurcsány Ferenc az interneten szeretné népszerusíteni magát. Te is segíts a népszerusítésben. Hisz Gyurcsány Ferenc az állami vagyon nagy részét szétosztja. Ne hagyd ki ezt a rendkívüli lehetoséget, add tovább a levelet minél több ismerosödnek. Minden egyes tovább küldött levélért 5.000 Ft-ot kapsz az állam kasszájából.

2 hétig nyomon követ a titkosszolgálat, két hét után automatikusan küldik a pénzt a címedre. Tehát két heted van arra, hogy kihasználd ezt a rendkívüli lehetoséget."
03.15. 09:25 Igazoltatás az örökmécsesnél 
A rendőrök igazoltattak négy embert a Batthyány-örökmécses közelében. Kipakoltatták a táskákat, és motoztak is.
03.15. 09:28 Rendben zajlott a koszorúzás 
A Magyarok Világszövetségének vezetői reggel megkoszorúzták Budapesten, a Március 15. téren Petőfi Sándor szobrát. Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke és Rácz Sándor tiszteletbeli elnök húsz ember, főként fiatalok jelenlétében helyezhette el koszorúját a szobornál. A Március 15. tér környékén semmiféle komolyabb rendőri jelenlét nem volt. (MTI)
A globalizáció a zászlópiacot sem kerülte el, igaz, a Távol-Keleten gyártott zászlók nem mindig olyanok, mint amilyeneket őseink hordoztak a zivataros századokban.

Reggeli képek
Reggeli képek
03.15. 09:45 Békés emlékműsor 
A Batthyány-örökmécsesnél nincsenek politikusok, a Batthyány emlékére összeállított emlékműsort békésen figyeli a hallgatóság.
03.15. 09:50 Zászlótolvajt fogtak a rendőrök 
Eljárás indult egy húszéves fiú ellen, aki hajnalban ellopott egy nemzetszínű zászlót az Erzsébet hídról. A fiút tetten érték, és előállították. (MTI)
03.15. 09:52 Ezer rohamsisak érkezett Ferihegyre 
Egy olvasónk szerint négy tonna gumilövedék és négy raklap rohamsisak érkezett szerda este Ferihegyre. Garamvölgyi László ORFK-szóvivő az Indexnek megerősítette az ezer rendőrsisak megérkeztét, de a gumilövedékek szállítását nem. A szóvivő azt nem tudta megmondani, hogy honnan érkezett a szállítmány, de azt hangsúlyozta, hogy egy korábbi közbeszerzési eljárással cették a sisakokat.
03.15. 09:53 Dupla kordonnal várják az érdeklődőket 
Valószínüleg, hogy megelőzzék Gorka Sebestyén és pártja, az Új Demokratikus Koalíció előre bejelentett kordonbontási kísérletét, a rendőrség még egy kordont húz fel pár méterrel a már meglévő mögött a Kossuth téren.
03.15. 10:38 Sikertelen koszorúzás 
Nem sikerült megkoszorúznia Kossuth szobrát az Új Demokratikus Koalíciónak a Kossuth téren. Molnár Tamás és Bégány Attila a kordonig jutott, ott a BRFK egyik képviselőjével beszéltek. Molnár utána azt nyilatkozta, hogy "a hazai demokrácia történetében példátlan módon a békés polgárok nem tudták leróni kegyeletüket" a Kossuth-szobornál, ahogy ezt az elmúlt években, sőt a rendszerváltozás előtt is megtehették. "Igaza volt Horn Gyulának abban, hogy Kádár János Gyurcsányhoz képest szociáldemokrata." Bégány Attila és Molnár letérdelt a kordon előtt, és bejelentették, hogy ezentúl minden pénteken délután ötkor ott fognak térdepelni a kordonok előtt.
03.15. 10:38 Mi az az új Új Demokratikus Koalíció? 
Fél 10-kor kezdődött volna az úgynevezett Gorka-párt koszorúzása az Országháznál, Kossuth Lajos szobránál. Gorka Sebestyén az ünnep előtti napokban alapította meg az Új Demokratikus Koalíciót. A párt célja „a vesztesek felkarolása, a szakpolitizáló értelmiség, valamint a nemzeti tőke megszólítása”. Gorka január utolsó napjaiban a Klub rádióban állt elő a pártalapítási kezdeményezésével. Akkor úgy fogalmazott, "meghatározó jobboldali értelmiségiek keresték meg" a pártalapítás gondolatával. A biztonsági szakértőként publikáló történész a Magyar Nemzet Schmidt Máriát támadó cikkére hivatkozott, és azt állította, hogy a Fideszben több érdekcsoport is hasonlóra készül.
Vidékiek provokálnak pénzért a tömegben? Rendőrruhához jutottak a tüntetők? A teniszlabdától megbokrosodik a rendőrló? Izraelből hoztak zsoldosokat?
  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 12 következő 10 » 
« előző   következő » 

N;
hirdetés