Belföld

Térkép

  • Bejelentett események Budapesten márc. 15-én

Képeink

  • Az összes kép

Videók

  • Az Index videói

Március 15-e percről percre

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 12 következő 10 » 
« előző   következő » 
03.15. 12:07 Túlbiztosították a Parlamentet 
Az Országházat most hármas kordon védi. Az eddigi külső kordontól rgy méterrel beljebb felhúztak egy vasrácsot, és az épület közelében is húzódik egy fémkordon. A kordonon egy tábla lóg, amin magyar és angol nyelven a következő szöveg olvasható: „Figyelem! Nemzeti ünnep. Belépés csak politikusoknak és rohamrendőröknek. A nép kizárva!”
03.15. 12:09 A Ferenciek terénél jár a tömeg 
A múzeumkerttől indult tömeg eleje már a Ferenciek terénél van, a vége az Astoriánál. A szokásos rigmusokat skandálják.
03.15. 12:19 Demszkyre várnak 
Megérkezett a pár ezres tömeg a Petőfi-szoborhoz. Többen azt tippelik, hogy ilyen körülmények között Demszky nem fog beszélni. Árpádsávos zászlóerdő lepte el a környéket.
03.15. 12:24 Újraindult a forgalom a Múzeum körúton 
Egy húszfős rendőrsorfal vonult végig, és küldte fel a járdákra az embereket. Mire a forgalom beindult, nagyjából magától feloszlott a tömeg.
03.15. 12:25 Háromezren lehetnek 
Körülbelül háromezer ember gyűlt össze a Petőfi-szobornál, legalább a felük a Múzeumkertből ment oda. A tömeg folyamatosan gyarapszik.


Fotó: Barakonyi Szabolcs
03.15. 12:30 Demszky nem gondolta meg magát 
Demszky Gáborral nem tudtunk beszélni, de Czuk Dorottya sajtófőnök elmondta, hogy a főpolgármester idén is elmondja beszédét. A Petőfi-szobornál a központi megemlékezést megzavaró több ezer ember várja a budapesti megemlékezést.
03.15. 12:33 Gyurcsány is Demszkyhez megy 
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is elmegy a Petőfi-szoborhoz Demszky Gábor és a Fővárosi Önkormányzat megemlékezésére.
03.15. 12:41 Csak egy buszt vizsgáltak át, nem az összeset 
A Hír tv-ben elhangzott, hogy a rendőrök átvizsgáltak egy Budapestre tartó buszt Tiszavasvárinál robbanószert és fegyvert keresve. Az egyik utas szerint az egyébként korrekten viselkedő rendőrök elmondták, hogy valamennyi, a fővárosba tartó buszt még vidéken megállítanak a rendőrök. Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője az Indexnek azt mondta, hogy egyedi esetről van szó, a buszt azért vizsgálták át, mert „állampolgári bejelentés” érkezett arról, hogy fegyver van a buszon. A rendőrök fegyvert nem találtak, a busz fél óra várakozás után továbbmehetett.
03.15. 12:41 Magyar Bálinték bátran sétálnak 
Az Andrássy úton minden kíséret nélkül látta sétálni tudósítónk Magyar Bálintot és feleségét, Hodosán Rózát. Kokárdát viseltek. Senki sem provokálta a Deák tér felé sétáló párt.
03.15. 12:46 Üres a város 
A tüntetéseken kívül teljesen kiürült a belváros. Az Andrássy úton motoroscsapat ment a Lánchíd irányába, de nem a gójok.

03.15. 12:47 Ki, mennyire hazaáruló 
Nyolcvanan gyűltek össze az Új Magyar Vérszövetség elnevezésű szervezet tüntetésén, a VIII. kerületi Ludovika téren. Az idegenellenes beszédeket tartó szónokok szerint még mindig vannak igaz magyarok, akik nem pártváltást, hanem rendszerváltást szeretnének. Benedek Zoltán, a szervezet egyik vezetője azt mondta, hogy aki ennek az országnak nem a javát akarja, az hazaáruló, és majd az illetékes Szent Korona Bizottság fogja megállapítani, hogy ki, mennyire hazaáruló.


Fotó: MTI

A Vérszövetségről annyit sikerült megtudnunk, hogy a szervezet Sopronban alakult, részt vett a Gyurcsány-ellenes útzárakban, tüntetett Kránitz László MSZP-s országgyűlési képviselő lakásánál. (Index/MTI)
03.15. 12:49 Kóka Kamillával ebédelt 
Fél 12 körül Audijával megérkezett Kóka János és barátnője, Kamilla a Gerlóczy kávéházba. Bort (rosé) és kávét rendeltek, majd elfogyasztottak egy könnyű ebédet. Ezután Kóka leginkább palmtopjával foglalatoskodott, kedvese láthatólag unatkozott. Az elegáns pár kokárdát visel.


Kóka János és Kamilla a Gerlóczy kávéház teraszán
Fotó: Földes András
03.15. 12:52 Hol van a metró? 
A Petőfi-szobornál elkezdődött a skandálás. Először csak kevesen és halkan mondogatták, hogy "hol van a metró?", aztán picit többen, picit hangosabban: "ria, ria, Hungá-ria", aztán még többen: "hazaárulók!".
03.15. 12:54 Atomtámadás éri Magyarországot 
Az ősszel megismert Hyde Park-atmoszféra lengi be az állami ünnepségek környékét.

03.15. 12:56 Az utcán öltöztek át a rohamrendőrök 
Megérkezett Demszky Gábor és a fővárosi SZDSZ a Petőfi-szoborhoz. Megjelent Magyar Bálint és Fodor Gábor is. A pár ezres tömeg egy része erre tiszta erőből fütyülni kezdett. Az MTI arról ír, hogy tudósítója jelentős rendőri egységet látott a környező utcákban; a Galamb utcát végig rendőrségi teherautók és autóbuszok töltötték meg. A rendőrök az utcán öltötték fel golyóálló mellényeiket, vették fel pajzsaikat, lábszárvédőiket.
03.15. 13:09 Tojásfogók védik Demszkyt 
Demszky Gábor körül nyolc-tíz fekete öltönyös ember áll, és nagy fekete esernyőkkel fogják fel a főpolgármester felé repülő tojásokat. Demszky folyamatosan a tüntetőkhöz beszél, akik folyamatosan fújolnak. A közszolgálati tévé mutatja a zavargókat, viszont hangot csak Demszky mikrofonjáról adnak, így a tévénézők nem hallják a füttyögést. A műsorvezető sem említette a rendkívüli körülményeket.

03.15. 13:11 Szombathelyen nyugalom volt 
Valamennyi parlamenti és több parlamenten kívüli párt helyi képviselői együtt koszorúzták meg Petőfi szobrát Szombathelyen. Az ünnepségen nem volt rendbontás. (MTI)
03.15. 13:15 Toroczkai is dobált 
Repülnek a tojások, paradicsomok, sörösdobozok a főpolgármester felé. Toroczkai László is dobott valamit a kordon közeléből, most épp a rendőrökkel verekszik.
03.15. 13:17 Egy pillanatra ledöntötték a kordont is 
Egy pillanatra ledöntötték a kordont a Petőfi-szobornál, amikor Demszky az árpádsávos zászlót szidta, de a rendőrök gumibottal visszanyomták a tömeget, lökdösődés volt, ütlegelés nem volt, jelentette tudósítónk.
03.15. 13:19 Demszkyt eltalálták egy tojással 
Beszéde végén eltalálta Demszky Gábort egy tojás az öltönyén, mellmagasságban. Most Szily Katalin házelnök és helyettese, Mandur László koszorúz.


Klikk!
Fotó: Barakonyi Szabolcs
03.15. 13:23 Gyurcsány helyett Kóka koszorúz 
A jelen lévő Gyurcsány Ferenc helyett Kóka János koszorúzott a kormány nevében a Március 15. téren.
"Sehonnai, bitang ember az, aki miatt ma bármelyik honfitársunknak félnivalója lehet szabadon megünnepelni március 15-ét" - mondta tojászáporban a főpolgármester.
03.15. 13:28 Gyurcsányék dalolnak a szobor talapzatánál 
Gyurcsány Ferenc vezetésével a meghívott politikusok kiálltak a Petőfi-szobor talapzatához, és énekeltek valamit, majd távoztak.
03.15. 13:33 Sólyom átsétált a hídon 
A Lánchídon vonult át Budáról Pestre Sólyom László és testőrsége. Sólyomnak kinyomtatták a Nemzeti dal egy példányát.


Sólyom a hídon
Fotók: Földes András
03.15. 13:35 Nemzetközi megfigyelők is jöttek 
"A kormány egyetelen ajándéka március 15-re, hogy büntethetővé tette a jogsértő rendezvényeken a passzív részvételt is" - mondta Balog Zoltán fideszes képviselő a parlamenti kordonnál tartott sajtótájékoztatón, amelyen részt vettek a Morvai Krisztina féle civil jogászbizottság és a Fidesz által hívott nemzetközi megfigyelők is.

A Svájcból, Franciaországból és az Egyesült Államokból érkezett politikusok, újságírók részt vesznek a Fidesz rendezvényén is. "Szolidáris európai vagyok, és bízom benne, hogy Magyarország a demokratikus keretek betartásával ki tud lépni a mostani krízisből" - mondta Alain Terrenoir, a Páneurópai Unió elnöke. A svájci kereszténydemokrata part főtitkára, Reto Nause azt mondta, szomorú, hogy a Magyar parlamentet kordonokkal vették körül.
  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 12 következő 10 » 
« előző   következő » 

N;
hirdetés