Belföld

Térkép

  • Bejelentett események Budapesten márc. 15-én

Képeink

  • Az összes kép

Videók

  • Az Index videói

Március 15-e percről percre

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 12 következő 10 » 
« előző   következő » 
03.15. 18:52 Megrugdostak a tüntetők egy fotóst 
Andrássy út: Megrugdostak a tüntetők egy fotóst az Izabella utcánál. A rendőrök az Andrássy úton menetelnek a Hősök tere felé, a tüntetők hátrálnak. A szabadúszó fotósnak nem lett komolyabb baja, de a gépe megsérült.

03.15. 18:55 Barikádot építettek az Andrássy úton 
A tüntetők egy közeli építkezésről néhány kerítést vittek az Andrássy útra.
03.15. 18:57 Oszlatásra készülnek 
Andrássy út: A rendőrök megiint felszólították az embereket, hogy hagyják el a helyszínt.
03.15. 19:01 Erősítés érkezik 
A múzeumkerttől elindultak a tüntetők az Aradi utca felé. Akár háromezren is lehetnek, hézagosan menetelnek.
03.15. 19:05 Csapdában a Hír tévé 
Csapdába került a Hír tévé. A csatorna műholdas közvetítőkocsija és tudósítója két kordon közé szorult az Aradi utcánál, így nem tudnak élő képeket sugározni az Andrássy úti történésekről.
03.15. 19:08 Paprikaspray és könnygáz 
Andrássy út: Könnygázt és paprikaspray-t vetettek be a rendőrök a Vörösmarty utcánál a tömeg ellen, miután a tüntetők kövekkel és üvegekkel kezdték dobálni a rendőröket. (MTI)
03.15. 19:13 Kordont építenek a tüntetők 
Andrássy út: A tüntetők egyik fele lassan hátrál a rendőrők elől, egy másik csoport valamivel hátrább kordont épít.

03.15. 19:14 Zsidózás 
Egy szemtanú szerint a tüntetők azt skandálják, "sieg heil" és "mocskos zsidók".
03.15. 19:15 Szexrendőrnő a Vágóhíd utcában 
Óriási rendőri készültséget találtunk a Művészetek Palotája környékén, ahol 8 órakor Gyurcsány Ferenc fog beszédet mondani. Az épülettel szemben a Vágóhíd utca és a Soroksári út sarkán egy hidrogénszőke, lófarkas, könyékig érő csillogó fehér kesztyűjében hosszú cigarettát szívó közlekedési rendőrnő áll. Mikor az utcából két teljes autóbusznyi vidéki rohamrendőr fordult ki, mindannyian a cigarettázó bomba nő felé fordultak, így tettünk mi is a taxiból. A helyszínen egyelőre velünk együtt is csak öt-hat bámészkodó van, a tömeg másik felét Császár Attila, a Hír Tv riportere alkotja.
03.15. 19:16 Közelednek a múzeumkerttől 
Az Andrássy út felé fordult a múzeumkerttől indult tömeg, már az Operánál tartanak. A menettel tartó munkatársunk eddig egy rendőrt sem látott.
03.15. 19:18 Kockakövet szednek fel a tüntetők 
Andrássy út: Kockaköveket szednek fel a barrikádot építő tüntetők. Többen a fotósokkal, tévésekkel üvöltöznek.


03.15. 19:25 Vízágyúval és könnygázzal oszlatnak 
Andrássy út: Vízágyú indult a tüntetők felé, a rendőrök futólépésben követik.


03.15. 19:28 Tüntetők a rendőrök mögött 
Az Oktogonnál ezer-ezerötszáz ember gyűlt össze, az Andrássy úton menetelnek a rendőrök mögött a Hősök tere felé.
03.15. 19:33 Rendőrökbe ütköztek az Oktogon felől érkezők 
Andrássy út: A rendőrök mögött lévő tüntetők az Eötvös utcáig jutottak. Ott rendőrsorfalba ütköztek.
03.15. 19:34 Elérték a Hősök terét, mennek a ligetbe 
Andrássy út: A tüntetők kiértek a Hősök terére, és sokan a Városliget felé vették az irányt, miután a rendőrök a Bajza utcánál felhúzott kordont könnyedén szétszedték, és majdnem rohamléptekben szorítják őket felfelé az Andrássy úton. A rendőrsorfal közepén vízágyú, néha vízzel, néha könnygázzal terelik a tüntetőket.

03.15. 19:37 Lehurrogták a rendőröket dobálókat 
Andrássy: Az Eötvös utcai frontnál a tüntetők egy része dobálni kezdett valamit a rendőrök felé, de lehurrogták őket, hogy ne bántsák a rendőröket. Körülbelül húszan leültek az aszfaltra.
03.15. 19:45 Nincs felszólítás az Andrássy úton 
Andrássy út: Egyre gyűlnek a rendőrök a sorfal mögött, de nincs felszólítás, nem történik semmi. A tüntetők néha skandálnak valamit a sztenderd repertoárból. Az aszfalton még mindig húszan ülnek.

03.15. 19:46 A Hősök terénél sokan lemorzsolódtak 
56-osok tere: A Hősök teréről a Városliget fái közé menekülő tüntetők közül körülbelül nyolcvanan visszaszivárogtak, és a Regnum Marianum-keresztnél gyülekeznek. Azt mondják, visszamennek az Astoriához, de nem biztos, hogy sikerül nekik, mert minden utcában rendőrök vannak.


03.15. 19:47 A város leghülyébb drogosa 
Művészetek Palotája: Két perccel ezelőtt a város leghülyébb drogosa azt találta ki, hogy a Műpát őrző rohamrendőrcsoport lábainál kezd szipuzásba. A rendőrök pillanatok alatt leleplezték a törvénysértést, és arrébb vitték a teljesen bekómált fiatalembert. A tömeg egyébként még mindig nem növekszik, viszont a gálára folyamatosan érkeznek a kormány VIP-vendégei. Az imént futott be Kovács Árpád, a Számvevőszék elnöke, és már láttunk egy mozgásszínházi színésznőt is.
03.15. 19:49 Gyülekeznek az Oktogonnál 
Az Oktogonon több százan vannak. Debil egy terepjáróról szónokol, ne nézzenek a tüntetők és a rendőrök farkasszemet, ne legyen erőszak. Debil azt mondja, hogy csak Budaházy szabadon bocsátását szeretné.
03.15. 19:52 Nem ma döntik meg Gyurcsány Ferencet 
Művészetek Palotája: Az biztosnak tűnik, hogy nem ma este és nem a Művészetek Palotájában dönti meg a nép Gyurcsány Ferenc hatalmát. Most már folyamatos az állami Mercedesek bevonulása, amire stabil 16-30 fős tömeg gyűlt össze az épülethez legközelebbi gyalog megközelíthető ponton. A bombázó rendőrnő szerencsére átjött erre az oldalra, így van valami szórakoztató is az eseményekben. A tucatnyi demonstráló idézésre sem érdemes beszólásokkal múlatja az időt. A közvélemény szerint Gyurcsány Ferenc egyelőre még nem érkezett meg, bár a sötétített üvegek miatt biztosat nem mondhatunk.
03.15. 19:52 Már takarítanak 
A Fővárosi Közterület-fenntartó elkezdte a takarítást a március 15-i kiemelt rendezvények helyszínein, várhatóan pénteken délben lesznek kész. (MTI)
03.15. 19:55 Irány a Kossuth tér, de mégsem 
Andrássy út: Az Eötvös utcánál felállított kordon előtt körülbelül 30 centire egy Toyota terepjáró, amiről Gonda László azt harsogja, hogy a Batthyány-örökmécsesnél bejelentett tüntetést tarthatnának, és azt javasolja, hogy menjenek át oda, amit a tömeg éljenzéssel fogad, de senki sem mozdul.
03.15. 20:00 Oszlatás az Oktogonnál 
A rendőrök vízágyúval kezdték meg a Terror Házánál összegyűlt tömeg oszlatását.

03.15. 20:03 Kék vízzel lőnek 
Az Oktogonnál megindult vízágyús kocsi kék vízzel locsolja a tömeget. A járművek mögött tömött sorokban menetelnek a rendőrök.
  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 12 következő 10 » 
« előző   következő » 

N;
hirdetés