Belföld

Térkép

  • Bejelentett események Budapesten márc. 15-én

Képeink

  • Az összes kép

Videók

  • Az Index videói

Március 15-e percről percre

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 12 következő 10 » 
  következő » 
A 81 üveget felhalmozó koktélgyáros a hatóságok szerint Kossuth téri tüntető.
Bárdos Deák Ági tavaly köztársasági arany érdemkeresztet kapott, amit azonnal civil kurázsi díjjá változtatott. A vándordíj az idén a Kendermag Egyesületé.
Nagyjából ez az alternatíva március 15-én, amikor a fővárosban minden sarkon kormányellenes megmozdulásba lehet majd botlani.
03.14. 16:11 Hidegfront lesz, de 15 fok 
Csütörtök estig a Kárpát-medence fölött észak felől egy hidegfront vonul át, ezért kissé visszaesik a hőmérséklet, de az átlagos fölött alakul. Csütörtökön keleten változóan felhős idő várható, nyugaton a sok napsütés mellett csak időnként növekszik meg a felhőzet, csapadék nem valószínű. Az északi szél többfelé megerősödik, majd csütörtökön napközben fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 15 fok körül valószínű. (MTI)
03.14. 16:16 A Terror Házába száműznék az árpádsávos zászlókat 
A Fiatal Baloldal szerint az árpádsávos zászlónak nem az utcán, hanem a Terror Házában van a helye, jelentette ki Varga László, a Fiatal Baloldal elnöke szerdán Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt. Varga elmondta, hogy azért a múzeum elé szervezték a sajtótájékoztatót, mert szeretnék bejuttatni oda a magukkal hozott árpádsávos zászlót. Tervüket azzal magyarázta, hogy a II. világháború óta senki sem tekinthet úgy arra a lobogóra, mint az Árpád-házi királyok zászlajára. A FIB elnöke elmondta, hogy bizonyos emberekben nagyon sötét emlékeket idéz fel az árpádsávos zászló látványa, ezért azt kívánják, hogy senkinek se kelljen félnie március 15-én az utcán. (MTI)
03.14. 16:17 Vérszegény Kossuth tériek a Várban 
Körülbelül 20-an jelentek meg a Magyar Nemzeti Bizottság (Kossuth téri tüntetők egy csoportja) délután négyre, a Várba szervezett rendezvényén, egyelőre még beszédek sincsenek. Transzparensek nincsenek, egy magyar zászlót lenget csupán a tavaszi szél.
03.14. 16:19 Kokárdával letakart csillag 
Papírkokárdával takarták le a Dísz téri szabadság emlékmű aranyszínű, ötágú csillagját a Várban. Már legalább negyvenen vannak.
03.14. 16:28 Az Új Generáció egyedül koszorúz 
Szomorúan vette tudomásul az SZDSZ Új Generáció, hogy a parlamenti pártok ifjúsági szervezeteinek március 15-i közös koszorúzása elmarad, miután a Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) is elutasította a kezdeményezést, közölte a liberális szervezet elnöke. Léderer András szerint a Fidelitas és az IKSZ is úgy kezeli az ifjúságpolitikát, mint amikor "az óvodások főműsoridőben kapnak öt percet". (MTI)
03.14. 16:28 Betiltották a Lelkiismeret '88 egyik határzárát 
A Lelkiismeret '88 Egyesület nem zárhatja le a határt Bácsalmáson. A rendőrség egyúttal arra kér minden érdeklődőt, hogy maradjon távol a határállomás közelében meghirdetett demonstráció helyszínétől, tekintettel arra, hogy a tiltás miatt a rendezvényen való részvétel jogsértésnek minősül. (Havariapress)
03.14. 16:51 Nem vették át a Kossuth tériek petícióját 
Petíciót akart átadni a Miniszterelnöki Hivatalnak a Kossuth téri tüntetők "egységszervezete", az úgynevezett Nemzeti Koordinációs Testület szerdán Budapesten, hogy így tiltakozzanak az Izraeli Védelmi Erők delegációjának magyarországi tartózkodása ellen. A petíciót nem vették át, a MEH munkatársa a portán csak annyit mondott a delegáció tagjainak, hogy küldjék el postán. Az Izraeli Védelmi Erők delegációja a Tanúk egyenruhában program keretében azért érkezett Magyarországra, hogy múlt vasárnap a fővárosi Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban emlékezzenek a holokauszt magyarországi zsidó áldozataira. (MTI)
03.14. 16:52 Közösen ünnepeltek a pártok az EP-ben 
Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációvezetőjének kezdeményezésére Strasbourgban szerdán együtt ünnepelték március 15-ét a magyar európai parlamenti képviselők. Az MSZP, a Fidesz, a KDNP, az SZDSZ, az MDF, az RMDSZ és az MKP képviselői, valamint Taubner Zoltán nagykövet, az Európa Tanács mellett működő Magyar Állandó Képviselet vezetője közös koszorút helyeztek el Petőfi Sándor strasbourgi mellszobránál. Ünnepi beszédet mondott Kelemen Atilla, az RMDSZ képviselője. (MTI)
A hosszú hétvége változékony, de kellemes időt ígér, hétfőtől záporok, hó és erős lehűlés várható.
03.14. 16:57 Újságírókat üdvözöl a MÁV 
"A MÁV ZRt. Kommunikációs Igazgatósága a közelgő Magyar Sajtó Napja alkalmából tisztelettel köszönt minden kedves újságíró kollégát. Egész évben nyújtott segítségüket köszönjük, együttműködésükre a továbbiakban is számítunk!"
Milyen a jó kokárda? Körkörös vagy szegletes, kicsi vagy nagy? És merre néz a hagyományőrzőknél és merre a moderneknél a piros? Arra, amerre az irániaké. Amit a korkádáról tudni érdemes.
Egy ötfős társaság zavarta meg bekiabálásaival az MDF csendes március 15-i megemlékezését a Batthyány-örökmécsesnél. A társaság tagjai nemzetárulónak, hazaárulónak, az „MSZP seggnyalójának” titulálták a párt nevében tulipánokat elhelyező Dávid Ibolyát, Herényi Károlyt és Boross Pétert. Atrocitás nem történt, a helyszínen sok rendőr volt, de közbelépésre nem volt szükség.

Képek a helyszínrõl
Képek a helyszínrõl
03.14. 17:40 A Terror Háza elhatárolódik a fiatal szocialistáktól 
A Terror Háza Múzeum vezetősége a "lehető leghatározottabban elhatárolódik a Fiatal Baloldal provokációjától, hogy a múzeumban árpádsávos zászlót helyezzen el". A múzeum felszólítja a Magyar Szocialista Pártot, hogy ítélje el a FIB "méltatlan cselekedetét".
03.14. 17:45 Szilvásy szerint fizetett provokátorok jöhetnek vidékről 
A rendőrség felkészült a március 15-ére bejelentett események biztosítására, de az illetékes hatóságoknak tudomásuk van arról, hogy szélsőséges csoportok rendbontásra készülnek a nemzeti ünnepen. Ezt Szilvásy György kancelláriaminiszter mondta a szerdai budapesti sajtótájékoztatón. A politikus arra biztatott mindenkit, hogy nyugodtan és félelem nélkül vegyen részt március 15-e megünneplésében. Egy kérdésre azt is közölte, tudomásuk van arról, hogy vidékről 1500-5000 forint közötti fejpénzért hoznának a fővárosba néhány száz olyan demonstrálót, akik a tömegbe elvegyülve provokálnának.
03.14. 18:13 Szijjártó sajnálja 
"Sajnáljuk, hogy a hatalom (...) a kormányprogram szintjére emelte a félelemkeltést – írta közleményében Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője, aki Szilvásy György sajtótájékoztatójára reagált. – Hisztériakeltő kommunikációs kampány folyik."
03.14. 18:16 Együtt emlékezett a jobboldal Szegeden 
Együtt emlékezett a Fidelitas, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, a Jobbik és a Fidesz ifjúsági tagozata szerdán Szegeden. Gyimesi László, a Fidesz ifjúsági tagozatának Csongrád megyei elnöke beszédében azt mondta, hogy az 1848-as ünnepségek tökéletes pillanatfelvételt mutatnak Magyarország aktuális állapotáról; március 15-e "tökéletes műszerként" mutatja ki a betegségeket. "Az akkor és a most egy és ugyanaz"; az ország akkor és most is elszegényedett, nagy az államadósság, az állampolgár csak másodrangú, akkor sem kérdezték, mit szeretnének az emberek, és akkor sem volt felelős kormány, mondta. (MTI)
03.14. 18:30 Álrendőröktől tart az ORFK 
Az Országos Rendőr-főkapitányság a március 15-i nemzeti ünnepet provokálni szándékozó álrendőrökről szerzett tudomást. "Vidéki városokban ismeretlenek a rendőrségi egyenruhához hasonló ruházatot vásároltak azzal a céllal, hogy a március 15-i rendezvények nyugalmát megzavarják." (MTI)
A sajtó és a gyülekezés szabadságát kívánja a nemzet ma is, mondta Kolozsváron a köztársasági elnök.
03.14. 18:49 Budaházy harcra hív 
A tévéostrom óta körözött Lelkiismeret ’88-as Budaházy György magnóüzenetében harcra szólította a nemzeti radikális fiatalokat a Teve utcai rendőrpalota előtti tüntetésen. A Magyar Önvédelmi Mozgalom demonstrációján száz ember vesz részt.


Gyűlés
03.14. 19:15 Világosi Debrecenben emlékezett 
Az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezett szerdán délután Debrecenben a Szabad Demokraták Szövetsége Batthyányi Lajos egykori miniszterelnök emléktáblájánál. A forradalom 159. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Világosi Gábor, az Országgyűlés szabad demokrata alelnöke arról beszélt, hogy az 1948-as utolsó rendi országgyűlésen megszületett törvények megalapozták annak a lehetőségét, hogy az akkori Magyarország felzárkózzon a fejlett Nyugat-Európához. Erre szerinte most újra esélyt kapott az ország. (MTI)
03.14. 20:02 Pelczné Gáll Ildikó: Árnyék vetül az ünnepre 
Pelczné Gáll Ildikó szerint az idén árnyék vetül a nemzeti ünnepre. A Fidesz alelnöke egy ünnepi rendezvényen beszélt szerdán Miskolcon. Azt mondta, hogy bár az 1848-as forradalmat eltiporták, ennek nyomán született meg a szabad magyar nemzet, továbbá hogy a múltunktól nem tudunk elszakadni, és hogy nem fegyveres harccal, hanem "a jövőbe vetett hittel és közös akarattal" kell elérni a célokat. (MTI)
03.14. 20:05 A Pilvaxnál gyülekezik a Fidelitas 
Megkezdődött a Fidelitas megemlékezése a Pilvax közben. Hatvan-nyolcvan fiatal hallgatja a zenét, és vár arra, hogy a menet elinduljon Landerer és Heckenast egykori nyomdájához, ahol Schmitt Pál Fidesz-alelnök és Szijjártó Péter, a Fidelitas elnöke beszél.
  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 12 következő 10 » 
  következő » 

N;
hirdetés