Belföld

Térkép

  • Bejelentett események Budapesten márc. 15-én

Képeink

  • Az összes kép

Videók

  • Az Index videói

Március 15-e percről percre

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 12 következő 10 » 
« előző   következő » 
03.15. 16:44 Kicsoda Antonio Tajani? 
Az 54 éves Antonio Tajani az Európai Néppárt frakciójának alelnöke. Az Európai Parlamentben a Forza Italia vezetője. 1994-ig az Il Giornale főszerkesztője, ekkor Silvio Berlusconi miniszterelnök szóvivője lett. 2001-ben elvesztette a római főpolgármester-választást.
03.15. 16:46 Odaértek a MIÉP-esek 
A Kossuth Lajos utcához értek a MIÉP-sek a Hősök teréről.
03.15. 16:53 Tajani: Szabadság vagy önkényuralom 
Fidesz, Erzsébet híd: Tajani Petőfi Szabadság, szerelem című verséből idézett, olaszul. Az olasz politikus szerint a francia forradalom után a világban szabadság vagy önkényuralom van. „A kommunizmus meghalt, legyőzte az élet”, de tovább rombol. Most az olasz és a magyar történelem párhuzamos utakon halad. Emlékeztetett egy tavalyi olaszországi kétmilliós demonstrációra, amikor a baloldali kormány ellen tüntettek. "Forza Ungheria, Forza Viktor Orbán!" – idézte Silvio Berlusconi üzenetét.
03.15. 16:53 Rogán Antal és barátnője a belvárost figyeli 
Rogán Antal kedvesét meghitten átölelve és hátát simogatva, a színpaddal szemközti ház egyik erkélyéről követi a műsort. Mióta ezt a sajtópáholyban megjelent újságírók és fotósok észrevették, azóta mindenki a színpadnak háttal állva őket fotózza.


03.15. 17:09 Orbán: A magyarokat nem lehet megtörni 
Fidesz, Erzsébet híd: Orbán Viktor a dicsőséges 1849-es tavaszi hadjáratra emlékezett, ami a szabadság reményét hozta el a fővárosba. Az igazságot a császáriak igyekeztek eltitkolni a pestiek elől, de nem sikerült. „1848 idén is győzött, éljen a szabad március 15-e” – mondta a Fidesz elnöke. Hiába végeztek ki katonákat, soroztak be a császári seregbe magyarokat, megtörni nem lehetett az országot, és végül Ferenc Jóskának is be kellett látnia, hogy a magyarok ellenében nem kormányozhat, nem reformálhat. Ahogy a forradalom után nem hunyászkodott meg az ország, úgy most sem hunyászkodhat meg a símaszkos rendőrök előtt.


Nézze meg képeinket!
03.15. 17:13 Budaházy felesége nem láthatta férjét 
Budaházy György ügyvédje, Monostori Attila megerősítette, hogy a Szabadság téri szovjet hősi emlékmű megrongálása miatt országos körözés alatt álló védencét csütörtök délután elfogták, és a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületébe vitték. Az ügyvédet Budaházy felesége értesítette, mivel a hozzátartozókat nem engedték be a Nemzeti Nyomozó Iroda épületébe. A család késő este sajtótájékoztatót akar tartani az ügyben.

A rendőrség csütörtökön nem sokkal fél három után, a Deák téren fogta el a többszörösen körözött Budaházy Györgyöt. (MTI)
03.15. 17:15 Orbán: A hatalom a végzete felé masírozik 
Fidesz, Erzsébet híd: „A kormány napról napra hordja össze a gyúanyagot, és közben a tűzzel játszik. [...] A hatalom a végzete felé masírozik” – mondta Orbán Viktor. Azt mondta, nem lehet „büntetlenül tönkretenni a nemzetgazdaságot”, a nép önmagát ítéli el, ha felmenti bűnös vezetőit. „Teljes körű elégtételt nyújt majd mindenkinek a becsületét visszavett magyar állam – mondta Orbán. – Mi magyarok győzelemre született nép vagyunk”. Azért gyűlnek össze ilyenkor tavasszal, hogy „bebizonyítsuk: nem vesztes nép vagyunk”. „Az olaj keletről, a szabadság mindig nyugatról jön.”

03.15. 17:23 Mindenért az új arisztokrácia felel 
Fidesz, Erzsébet híd: „Előbb kifosztották a nemzetet, most egészségét teszik tönkre, iskoláit dúlják fel, adósságait a még meg sem születettek vállára rakják” – mondta Orbán Viktor. A „mai új arisztokrácia” szerinte teljesítmény és felelősség nélkül élvez kiváltságokat. „Ezért akarják a fejünkbe verni, hogy vesztesek vagyunk, vesztesei a rendszerváltásnak, az EU-nak, a reformoknak és az előttünk álló éveknek.” Orbán szerint mindenért, ami most történik, „az új arisztokrácia kormánya felel”.
03.15. 17:30 Demokráciában is jogunk van elkergetni a kormányt 
Fidesz, Erzsébet híd: „Most nem számít a megosztó történelem [...], most az új többségnek le kell győznie az új arisztokráciát, mert Magyarországon minden van, hogy kielégíthesse szükségleteit, de annyi nincs, hogy kielégíthesse az új arisztokrácia szükségleteit” – folytatta Orbán Viktor. Az önkormányzati választás után szerinte most tavasszal még egy győzelmet, a népszavazás megtartásának lehetőségét nyerték meg. „Világossá tettük, hogy a népnek joga van elkergetnie egy kormányt a demokráciában is, ha az a kormány az embereket veszélyezteti”, de csak egy feltétellel: ha a kormány nem veti alá magát az emberek akaratának. Orbán szerint méltósággal és jókedvűen kell győzni a népszavazáson, és nem szabad lebecsülni ezt a lehetőséget.

Fidesz nagygyűlés, más szemszögből
03.15. 17:31 Szabad Sajtó Alapítvány-díjak 
"Az értés szándéka" köti össze az újságírót és a politikust, mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke a Szabad Sajtó Díjak átadásán. A miniszterelnök szerint tisztelnie és becsülnie kell az országnak az újságírás önállóságát. Hiller István, az MSZP alelnöke arról beszélt, hogy a progresszivitás, a haladás és a haza iránti elkötelezettség a jövőbe vezető igaz út.

A Szabad Sajtó Alapítvány idei díjait Inotai Edit, a Népszabadság berlini tudósítója, Horváth Sándor, a Győri Koktél főszerkesztője, Klemm József, a Pro Media Újságíró-iskola igazgatója és Szále László, a Magyar Hírlap volt rovatvezetője kapta. (MTI)
03.15. 17:47 Pokorni majdnem lemaradt 
Fidesz, Erzsébet híd: Pokorni Zoltán, a XII. keület fideszes polgármestere elszalasztotta az Erzsébet híd lábánál tartott rendezvény nagy részét, és csak néhány perccel főnöke beszéde előtt érkezett meg az elkülönített VIP-részlegbe.
03.15. 17:55 A nap rémhíre: a Terror Házába hurcolták Budaházy Györgyöt 
Andrássy út: Munkatársunk apja nem sokkal hat óra előtt először egyre több rendőrt látott az Andrássy úton, a Terror Háza múzeum előtt. Utána gyülekezni kezdtek az emberek. Egy idős férfi azt az információt terjesztette a bámészkódok között, hogy a Deák téren elfogták a körözött Budaházy Györgyöt, aztán ide hurcolták, az Andrássy út hatvanba. A helyszínen úgy tűnt, hogy többen kifejezetten e miatt a hír miatt érkeztek ide, ahol percekkel azelőtt még csak egy fiatalember lengetett egy zászlót.
03.15. 17:59 Elkerítették a rendőrséget 
Aradi utca: Kordonokat húztak a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épülete köré, ahova csütörtök délután bevitték a szeptemberi zavargások óta körözött Budaházy Györgyöt. Budaházy családja estére sajtótájékoztatót hirdetett meg a rendőrséghez. Lezárták a Csengery utcát a Terror Háza Múzeumánál, és a Vörösmarty utcát az Andrássy út felöli részénél. A környéken körülbelül száz rohamrendőr várakozik.




03.15. 18:05 Tájékoztató Budaházyról az Astoriánál 
Egy ember mikorofonnal, kihangosítva tájékoztatja az Astoriánál a Fidesz-nagygyűléséről elszivárgókat arról, hogy Budaházy Györgyöt elfogták, és az Aradi utcánál tartják fogva.
03.15. 18:10 Tomcatet is elfogták? 
Andrássy út: Egy-kétszáz fiatal, köztük sok szkinhed, csuklyás gyülekezik az Csengery utca sarkán. Nem sokkal ezelőtt megérkezett egy terepjáróval az őszi zavargásokból ismert Debil, akinek a társa bejelentette, hogy állítólag elfogták a szélsőséges bloggert, Tomcatet is.

Debil szerint a hatalom nagyon fél, hogy változás lesz. Mindenki álljon fel, Kunczétól Dávid Ibolyán át Orbán Viktorig mindenki, nemzeti kormányt, új választásokat, sorolják a követeléseket. Debil azt ígéri, megpróbálják Budaházyt és Tomcatet is kihozni, "nem lehet hagyni, hogy mindenkit elvigyenek." Debil ezután nagy meglepetésre azt javasolja, hogy irány a Kossuth tér.


Fotó: Földes András
03.15. 18:20 Rendben távoztak a fideszesek 
Belváros: A Fidesz közönsége gyorsan és rendben távozott a nagygyűlés helyszínéről, de az Astoria felé haladók megállnak az Magyar utcánál egy irredenta plakátokkal teleragasztgatott, hangszóróiból irredenta dalokat játszó mikrobusz előtt.
03.15. 18:21 Gyülekeznek a Kossuth téren is 
A Kossuth téren körülbelül háromszáz ember gyülekezik a villamossíneken, és folyamatosan érkeznek újabbak. A reggeli kordont már lebontották. Rendőrök csak a korláton belül vannak.
03.15. 18:25 Megerősítés: Tomcat is őrizetben 
Garamvölgyi László ORFK-szóvivő megerősítette, hogy őrizetbe vették Pogár Tamást, alias Tomcatet is. (Garamvölgyi csak P. Tamásként emlegette)
03.15. 18:25 Megérkeztek a Gój Motorosok 
Múzeumkert: Körülbelül ezer-ezerötszáz ember gyűlt össze a Nemzeti Múzeum előtt, ahova a Gój Motorosok hat órára hirdettek meg demonstrációt. A múzeumnál körülbelül száz motoros van, a skandálást kisérik ritmikus gázadással, motorbőgetéssel.
03.15. 18:38 Farkasszemet néznek az Oktogonnál 
Az Oktogonnál felálltak a rendőrök, a Terror Házánál összegyűlt fiatalok Budaházy szabadon bocsátását követelik, és hazaárulóznak. Rengeteg a rendőr, több százan lehetnek.


03.15. 18:41 Hangosbeszélőn is az Aradi utcába hívnak 
Egy dzsip kering a városban, amiről hangosbeszélőn mindenkit az Aradi utcába hívnak. "Ne hagyjátok, hogy hülyének nézzenek benneteket!" "Aki magyar, velünk tart!" – kiabálják még a kocsiról.
03.15. 18:46 Két perc dudálás 
Múzeumkert: 18:48-kor két percig dudálnak majd a Gój Motorosok.
03.15. 18:47 Hátrál a tömeg 
Andrássy út: A rendőrök felszólították a tömeget, hogy hagyják el a Terror Háza előtti területet, a tömeg pedig szófogadóan hátrál a Hősök tere felé.
03.15. 18:49 Hátrálnak a tüntetők 
Andrássy út: A rendőrség felszólította a Terror Házánál összegyűlt embereket, hogy hagyják el a helyszínt. A tüntetők szófogadóan hátrálnak a Hősök tere felé.
03.15. 18:51 Sok a rendőr 
Andrássy út: "Ennyi rendőrt még nem láttam" - jelentette tudósítónk.
  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 12 következő 10 » 
« előző   következő » 

N;
hirdetés