Belföld

Térkép

  • Bejelentett események Budapesten márc. 15-én

Képeink

  • Az összes kép

Videók

  • Az Index videói

Március 15-e percről percre

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 12 következő 10 » 
« előző   következő » 
Egy évvel ezelőtt Sólyom László a nagymarosi vízlépcső szellemei atyjának, Mosonyi Emilnek, Marjai Józsefnek, a rendszerváltás előtti évtized miniszterelnök-helyettesének, valamint Fekete Jánosnak, az állampárti idők gazdasága egyik legfőbb irányítójának, az MNB volt elnökhelyettesének nem adott volna kitüntetést. A köztársasági elnök végül csak Feketével nem fogott kezet.
03.15. 15:07 Szórólapíró időviharban 
Tudósítónk szórólapot kapott a belvárosban: Az EU a nemzetközi zsidóság vízfejű erőszakszervezete, a zsidó élettér pápai áldással nőhet, és 2003-ban ünnepeltük az 1848-as forradalom 150-dik évfordulóját.
03.15. 15:13 Új műsor a Petőfi-szobornál 
Március 15. tér: A Rendszerváltó Fórum vette át a Petőfi-szobor környékét. Kétszázan hallgatják a zenés műsort. Nyugi van, és majálishangulat.
03.15. 15:14 Fideszes polárpulcsit vegyenek! 
Erzsébet híd, pesti hídfő: A Veres Pálné utcánál botlottunk a Fidesz-termékek boltjába. Bögre, öngyújtó, kulcstartó, sapka, póló, polárpulcsi kapható. Vannak könyvárusok és zászlódílerek is.
03.15. 15:22 416 rendezvény rendkívüli esemény nélkül 
Az országban 13.00 óráig 416 rendezvény fejeződött be, rendkívüli esemény nem volt, tájékoztatott az ORFK.
03.15. 15:37 Keresik a rendőrre támadó tüntetőt 
A rendőrség közleményt adott ki: A Petőfi-szobornál néhányan a kordont benyomva bekiabálással zavarták meg a megemlékezést. Egy férfi a kordont visszahelyező egyenruhás rendőrre támadt, „intézkedésében akadályozta, ezért ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentést tesz a Budapesti Nyomozó Ügyészségen”. A rendőrség keresi a férfit. (MTI)
03.15. 15:41 A Puskin moziig ér a tömeg 
A Fidesz nagygyűlése 4 órakor kezdődik. Az Erzsébet hídtól a Puskin moziig viszonylag sűrű a tömeg. A környék vendéglátóipari egységeinek is jó napjuk van, telt ház van az Ibolya presszóban és a Grinzingiben. Az Ibolyában elfogyott az unikum.


03.15. 15:42 Átlag szombati hangulat a város egyéb részein 
A Nyugati aluljárójában szombat délelőtti forgalom van, a metró környékén feltűnően sok metrórendőr sétál, de nyugalom van. A metró utazóközönségének nagyobb része nem visel kokárdát.
03.15. 15:44 Ötezren a MIÉP tüntetésén 
Hősök tere: Körülbelül ötezren vannak a MIÉP tüntetésén. Csurka István azt mondta, hogy ha nem takarodik el a Gyurcsány-kormány, akkor forradalom lesz. A MIÉP elnöke védelmébe vette az árpádsávos zászlókat, és törpe kisebbségeket emlegetett. Az "egymillió ázsiai betelepítésének" tervéről azt mondta, ne dőljön be senki, nem a csóró kínaiaknak épülnek a lakóparkok.
Klikk a képre!
Klikk a képre!
03.15. 15:46 Blair is hazug 
Hősök tere: A holokauszttagadásért korábban elítélt brit történész, David Irwing párhuzamot vont saját hazája és Magyarország között, mondván, Blair is ugyanolyan hazug, mint Gyurcsány. A magyar kormány a hatalmon maradása érdekében 200 idegen katonát hozatott, figyelmeztette a hallgatóságát.
03.15. 15:50 Csurka a Fideszhez küldi az embereket 
Hősök tere: Csurka István arra bíztatta a MIÉP-tüntetés résztvevőit, hogy csatlakozzanak a Fidesz rendezvényéhez, növeljék a tömeget, és „vigyetek olyan zászlókat, amilyeneket akartok!".
Klikk a képre!
Klikk a képre!
03.15. 15:51 Fodor büszke Demszkyre 
"Szégyenteljes, hogy árpádsávos zászlókkal, tojásokkal, kövekkel és italos-palackokkal felfegyverkezett kisebbség előre felkészülve megzavarta a Fővárosi Önkormányzat megemlékezését a Március 15. téren - áll Fodor Gábor (SZDSZ) közleményében. - Az SZDSZ és minden szabadságszerető ember büszke lehet Demszky Gáborra, aki a hősök emlékéhez méltó beszéddel ismét bebizonyította, hogy egy demokratát nem lehet megfélemlíteni." Fodor arra kéri Orbán Viktort, hogy a Fidesz délutáni rendezvényén az árpádsávos zászlókkal megjelent résztvevőket szólítsa fel zászlóik elrakására.
03.15. 15:54 Irány az Erzsébet híd 
A MIÉP-gyűlés résztvevői a Hősök teréről elindultak az Andrássy úton a Fidesz nagygyűlése felé.
A MIÉP a Hősök terén ünnepelt
A MIÉP a Hősök terén ünnepelt
03.15. 16:07 Kétszázezres becslés 
Mintegy kétszázezer ember gyűlt össze a Fidesz nagygyűlésére az MTI tudósítójának becslése szerint. A tömeg teljesen megtöltötte a Szabadsajtó utat és a Kossuth Lajos utcát egészen az Astoriáig. Sokan vannak a környező mellékutcákban. Tudósítónk szerint 50-70 ezren lehetnek a nagygyűlésen.
03.15. 16:08 Deutsch-Für: A hazugság hazugságot szül 
Fidesz-nagygyűlés: „Március 15-e a béke, a szabadság, az egyetértés ünnepe, azt jelképezi, hogy nincsenek örökké tartó hazugságok” – mondta Deutsch-Für Tamás, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Deutsch-Für szerint a Nemzeti dal sohasem hangozhatott volna el a kordonnal körbevett Nemzeti Múzeumnál. „A hazugság hazugságot szül, az ördögi körből nem lehet kitörni.” Deutsch-Für szerint elegük van a kioktatásból, abból, hogy „kényük-kedvük szerint lefasisztázzák” őket, és abból, hogy tönkreteszik a hazát. „A szabad Magyarországon nem fognak egyetlen fillért sem ellopni, mert nem hagyjuk”, és a kórházak eladását és a termőföldek külföldiek kezébe adását „sem hagyják”.
03.15. 16:13 Deutsch-Für a mai hatalom bűneiről 
Erzsébet híd, pesti hídfő: Deutsch-Für 1989. március 15-éhez hasonlította a mostani nemzeti ünnepet. Szerinte ahogy akkor sem, úgy most sem kell félni. „Ha az igazság velünk, ki ellenünk?” A mai hatalom egyik bűnének nevezte, hogy magyart állít szembe magyarral, rendőrt a békés tüntetővel, vizitdíjat fizető beteget az orvossal, tandíjat fizető diákot az egyetemmel. „Tavaly október 23-án nem volt forradalom, de leverték. Ma sincs forradalom, de nem engedjük, hogy leverjék” – zárta felszólalását Deutsch-Für Tamás.


Fotók: Barakonyi Szabolcs
03.15. 16:18 Landsbergis soha nem felejti 1989-et 
Fidesz, Erzsébet híd: „Sohasem felejtem el 1989-es, első budapesti látogatásomat Budapesten” – mondta Vytautas Landsbergis, volt litván államfő. Tizennyolc évvel ezelőtt az MDF országos gyűlésén igazi testvérként fogadták, és most is nagy örömmel jött.


Vytautas Landsbergis
03.15. 16:19 Kicsoda Vytautas Landsbergis? 
A 74 éves konzervatív politikus a litván függetlenségi mozgalom legendás figurája. A szovjet időkben zongoraművész, egyetemi tanár, majd a litván köztársaság elnöke, később miniszterelnöke. Most az európai parlament tagja. 2005-ben magyar mintára szerette volna az egész Európai Unióban betiltani a náci jelképek mellett a kommunistákat is.
03.15. 16:26 Pokorni helyteleníti a Petőfi-szobornál történteket 
Fidesz, Erzsébet híd: Példamutatással lehet nyugalmat teremteni Magyarországon, mondta Pokorni Zoltán, Fidesz alelnöke, és helytelenítette, hogy többen különböző tárgyak bedobálásával zavarták meg Demszky Gábor beszédét a Petőfi-szobornál. "A rendszerváltás óta egy pofon sem csattant el Magyarországon. Tavaly ősszel tört meg ez a varázs, és nő az indulat." (MTI)
03.15. 16:27 Elkapták Budaházyt 
A rendőrök elfogták a tavaly szeptemberi tévéostrom óta körözött Budaházy Györgyöt, erősítette meg az ORFK szóvivője. Garamvölgyi László csak annyit tudott elárulni, hogy Budaházyt Budapesten, a Deák téren fogták el.


Budaházy György (Fotó: MTI)
03.15. 16:29 Landsbergis: A magyarok tavaly bekapták a horgot 
Fidesz, Erzsébet híd: „Milyen ma a helyzet Magyarországon?” – tette fel a kérdést a szónok. Emlékeztetett, hogy tavaly Putyin felajánlotta Magyarországnak, hogy segédkezzen a Kremlnek jó haszonért, vagyis eurázsiai energiaelosztó központ legyen. A kegynek egy feltétele volt: az, hogy a baloldali kormány a helyén marad. Ez éppen a tavaszi választás előtt történt és a választók a kormánnyal együtt bekapták a horgot. Az orosz ajánlat miatt Magyarország ismét az európai történelem keresztútjához érkezett.
03.15. 16:36 Schöpflin: A félelem nem tűnt el 
Fidesz, Erzsébet híd: A szabadság árát Magyarország is megfizette az elmúlt évszázadokban, mondta Schöpflin György fideszes európai parlamenti képviselő. Szerinte a zsarnoktól nem elég megszabadulni, a demokráciát a szabad polgároknak kell működtetniük. ”A félelem nem tűnt el, és azok, akik érdekeltek a félelem fenntartásában, új és új módszereket vetnek be.” mondta. Schöpflin szerint nem szabad félni, ragaszkodni kell a jogainkhoz, éreztetni kell a hatalommal, hogy mi vagyunk a nép. „Együttesen tüntessük el a félelmet az országból!”
03.15. 16:37 Budaházy szerdán még harcra szólított 
Budaházy György és Lelkiismeret 88 nevű mozgalma 2002-ben tett szert országos ismertségre, amikor az országgyűlési választás megismétlését követelve néhány száz emberrel elfoglalta az Erzsébet hidat. Az elmúlt négy évben több kormánypárti rendezvényt megzavart társaival. Budaházy ellen a Magyar Televízió szeptember 18-i ostroma után adtak ki elfogatóparancsot a Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálása miatt. A rendőrség államellenes bűncselekmény gyanújával indított nyomozást ellene.

Legutóbb szerdán hallatta hangját, a Teve utcai rendőrpalotánál tartott tüntetésen magnóüzenetében harcra szólította a nemzeti radikális fiatalokat.
03.15. 16:42 Most nincs tank 
Március 15. tér: Ahogy október 23-án, most is van a programok között hadtörténeti bemutató. Tank helyett, közvetlenül a Fidesz demonstráció mellett, hat, korabeli ruhában pompázó huszár ügeti körbe a teret.
03.15. 16:44 Tajani örült a piros-fehér-zöldnek 
Fidesz, Erzsébet híd: „Egy olasznak ennyiféle zászlót látni azt jelenti, hogy otthon érezheti magát” – mondta Antonio Tajani, az Európai Néppárt frakciójának alelnöke. Tajani megérti a magyarok szenvedéseit, mert Tito marsall ideje alatt olaszok tízezreit gyilkolták le. Olaszországban két kommunista párt van hatamon, de őket „haza akarják zavarni”. Biztos benne, hogy a jövőben a magyaroknak se lesz baloldali kormányuk.


Antonio Tajani
  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 12 következő 10 » 
« előző   következő » 

N;
hirdetés