Belföld

Térkép

  • Bejelentett események Budapesten márc. 15-én

Képeink

  • Az összes kép

Videók

  • Az Index videói

Március 15-e percről percre

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 12 következő 10 » 
« előző   következő » 
03.15. 20:48 Tolólap az Andrássy úton 
Az Andrássy úton megjelent egy tolólappal felszerelt teherautó, talán az Operánál emelt két barikád elbontására. (Hír tévé)
03.15. 20:52 Egy barikádot már leromboltak 
Az Andrássy úton tolólapos járművel lebontották az egyik barikádot. A rendőrök kicsit előrébb mentek, majd megálltak. Minden bizonnyal hamarosan lebontják a második, még égő barikádot is.
03.15. 20:55 Lezárták a Blaha Lujza és a Deák teret 
A Blaha Lujza teret, illetve a Deák tér egy részét lezárták a rendőrök. A Blaha Lujza térre senkit sem engednek a rendőrök, csak a villamosok közlekednek. A Deák térnél leállították a forgalmat a Bajcsy-Zsilinszky úton a Nyugati tér felé. (MTI)
03.15. 20:58 Kormányellenes tüntetés Pécsen 
Az MSZP pécsi irodája előtt Gyurcsány Ferenc és a kormány lemondását követelte háromszáz tüntető csütörtök este. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezte tüntetés fáklyákkal felvonuló, nemzetiszínű és árpádsávos zászlókat lengető résztvevői a miniszterelnököt gyalázó jelszavakat skandálták, és elénekelték a Szózatot. A demonstráció a Himnusz és a székely himnusz eléneklésével ért véget. (MTI)
03.15. 21:02 A Deák térig kergették a tömeget 
Andrássy út: Lebontották a második fabarikádot is, és a rendőrök most a Deák térig kergetik a tömeget. Körülbelül ezer tüntető gyülekezik a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán.


Fotó: Barakonyi Szabolcs
03.15. 21:05 Rogán elítélte a tojásdobálókat 
Rogán Antal, a főváros V. kerületének polgármestere őszintén sajnálja, ami a Fővárosi Önkormányzat megemlékezésén történt, és elítéli a tojásdobálókat. Ezt a belváros polgármestere, aki délután még nem kommentálta a történteket, csütörtök este közölte. Úgy fogalmazott: "Elítélem a tojásdobálókat. Senkinek nincsen joga ahhoz, hogy a vele más véleményen lévők rendezvényeit agresszív módszerekkel megzavarják." (MTI)
03.15. 21:07 Újabb oszlatás, ezúttal az Operánál 
Andrássy út: A Bajcsy-Zsilinszky úttól az Operáig sűrűn állnak a tüntetők. A rendőrök újra elkezdték oszlatni a tömeget. (MTI)
03.15. 21:09 A Deák teret próbálják tartani 
Belváros: A Nyugatitól mégsem a Kossuth térre mentek a tüntetők, hanem a Deák térre. A Deák térnél azt mondják, megpróbálják tartani a teret, ha nem sikerül, átmennek a Kossuth térre. Közben a Batthyány-örökmécsestől kétszáz ember a Parlamenthez ment.
03.15. 21:09 Egész nap a balhét keresték 
Magyarország: Álarcos tüntetők munkatársainknak azt mondták, hogy egész nap portyáztak, de csak mostanra találták meg a balhét, fel is gyújtottak egy kukát. Most éppen padokat égetnek az Andrássy út végén.
03.15. 21:10 Rendőrsorfal a Bajcsy-Zsilinszky úton is 
Nemcsak az Andrássy úton nyomulnak a rendőrök a Deák tér felé, hanem az azt keresztező Bajcsy-Zsilinszky úton is felsorakozott egy rendőrsorfal, nagyjából a Bazilika előtt. Várhatóan két irányból kezdődik az oszlatás a Deák téren. (Hír tv)
03.15. 21:12 Udvarias felszólítás 
Európa: A hangosbemondóban a rendőrök mindig úgy kezdik az oszlatási felszólítást, hogy "hölgyeim és uraim".
03.15. 21:13 Vízágyúk a Nyugati téren 
A Nyugati térről békés járókelőket szorított ki a rendőrség. A rendőri fellépés okát a tudósító nem tudja, a téren tüntetők nem voltak, csak néhány embernél lehetett árpádsávos zászlót látni. A tömegoszlatás után a rendőrök kettős sorfala a Nyugati téri aluljáró alatt állt fel. Itt látható két vízágyú is. (MTI)
03.15. 21:14 Szijjártó: A kormány érdekét szolgálják az események 
A kormány érdekét szolgálja az, ami jelenleg Budapesten történik, mondta Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az ATV műsorában csütörtök este. "Ami most történik, az kizárólag a kormány érdekeit szolgálja, mert megint lehet mutatni képeket utcai rendzavarásról, megint lehet mutatni képeket tömegoszlatásról, vízágyúról, ahelyett, hogy arról beszélhetnénk, volt egy hatalmas rendezvény, ahol méltó módon megünnepelték március 15-ét, majd mindenki békésen hazatért." (MTI)
03.15. 21:17 Kedves Viktor - Kóka sms-t írt Orbánnak 
Kóka János, az SZDSZ elnökjelöltje sms-t küldött Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének. Arra kérte, szólítsa vissza az embereket az utcáról. "Kedves Viktor! Ezeket az embereket csak Te hívhatod vissza az utcáról. Kérlek, tedd ezt meg Budapest biztonsága és az emberek nyugalma érdekében! Üdvözlettel: Kóka János." (MTI)
03.15. 21:17 Hamarosan oszlatás lesz az Andrássy út végén 
Az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán a rendőrök már eloltották felgyújtott barikádot. Valószínűleg két irányból (Az Andrássy út és a Nyugati tér felől) fognak oszlatni.
03.15. 21:21 Több tucat embert előállítottak 
"Több tucat előállításra került sor" – mondta az ORFK szóvivője. Garamvölgyi László elmondta, hogy négy rendőr megsérült. Egyiküknek egy kő okozta a sérülését, a sebét összevarrták, és ismét ott van a frontvonalban. (Hír tv)
03.15. 21:23 A Gödör nyitva lesz 
Erzsébet tér: A Gödör klubból aggódva hívták az Indexet, hogy a zavargásokról szóló hírek miatt sokan úgy gondolják, a mai programjuk elmarad. Pedig nem, megtartják a Kontroll csoport koncertjét, előtte az Alternatív Civil Kurázsi Díjat adják át. A programok 10 órakor kezdődnek, mindenkit szeretettel várnak.
03.15. 21:23 Budaházy parókában bujkált 
Nem volt egyszerű elfogni Budaházy Györgyöt. A szeptember óta körözött férfi parókában és napszemüvegben bújkált, mondta Garamvölgy László ORFK-szóvivő, és visszausította, hogy rendőri provokáció volt Budaházy mai elfogása. (Hír tv)
03.15. 21:29 Tűz a József Attila utcában is 
A József Attila utca elején a tüntetők tüzet gyújtottak, mielőtt elmenekültek. Ezt is vízágyúval oltják.
03.15. 21:31 Oszlatás az Erzsébet téren 
Az Erzsébet téri parkba menekült a tüntetők egy része, amikor a rendőrök több irányból közeledve oszlatták szét az embereket. A parkban elkezdték lebontani a kőburkolatot. A rendőrök könnygázlövedékekkel lőttek, az egyik tüntetőt fejbe találták.

03.15. 21:33 Egy rendőr kórházban 
A négyből három sérült rendőr visszament a szolgálati helyére, egyet fejsérüléssel szállítottak kórházba, ő feltehetően egy kőtől sérült meg, mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. (Hír tv)
03.15. 21:36 Csúzlis különítmény 
József Attila utca: Egy csúzlis különítmény összehangoltan lövi a rendőröket, csavarokat használnak tölténynek. A Roosevelt tér felé szorítják őket.
03.15. 21:42 Elhúzódó rendbontásra számít a rendőrség 
Elhúzódó rendbontás lehetőségéről beszélt az ORFK szóvivője az ATV-ben. Garamvölgyi László szerint láthatóan szervezetten jelentek meg az engedély nélkül demonstráló csoportok. (MTI)
03.15. 21:43 Az Astoria felé tolják az embereket 
Károly körút: Az Astoria felé terelik az Erzsébet téren szétaprózódott tömeget. Folyamatosan repülnek a könnygázgránátok. Körülbelül 300 tüntető maradt, de most nincs egységes frontvonal.
03.15. 21:47 Tüntetőket szorítanak ki az Alkotmány utcából 
Az Alkotmány utcából harminc tüntetőt szorítanak ki lassan a rendőrök. Az akció azután kezdődött, hogy néhány ember koszorúzni akart a kordonokkal elzárt Kossuth Lajos téren. A rendőrök többször szólították fel távozásra a tüntetőket. (MTI)
  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 12 következő 10 » 
« előző   következő » 

N;
hirdetés