Belföld

Térkép

  • Bejelentett események Budapesten márc. 15-én

Képeink

  • Az összes kép

Videók

  • Az Index videói

Március 15-e percről percre

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 12 következő 10 » 
« előző   következő » 
03.15. 20:04 Megkezdődött az ünnepi műsor 
Művészetek Palotája: Odabent a történelmi zászlók bevonulásával elkezdődött az ünnepi műsor, ahol megjelent a kormány tagjai, a bírósági elnökök és a nagykövetek mellett Sólyom László köztársasági elnök is. Most csendült fel a Szózat.
03.15. 20:05 Könnygáz is van 
Az Oktogonnál könnygázt is bevetettek a rendőrök. Tudósítóink szerint jóval erősebb, mint amit az őszi zavargásoknál használt a rendőrség.
03.15. 20:06 A Blaha Lujza tér felé is terelnek 
Oktogon: Az emberek egy részét az Eötvös utcába szorították, a tömeg másik felét a Nagykörúton a Blaha Lujza tér felé terelik.

03.15. 20:07 Százötvenen tartanak a Blaha felé 
Oktogon: Megosztották a tömeget, a Blaha Lujza tér felé 150-200 ember indult el, a rendőrök egyelőre nem követik őket.
03.15. 20:11 Gyurcsány: Összetartozunk 
Művészetek Palotája: Gyurcsány Ferencet nagy taps fogadta, amikor az emelvényre lépett, sőt valaki azt kiáltotta, hogy „éljen Gyurcsány!”. „Összetartozunk” – kezdte beszédét a miniszterelnök. A hallgatókat tegezve szólította meg, és papír nélkül beszélt. „Hiszel a teremtésben [...], vagy talán magában a Teremtőben, hiszed, hogy Jézus értünk szenvedett vagy Mózes gyerekének vallod magad [...] esetleg azt vallod, hogy nincs csodálatosabb, mint maga az ember.” A beszédébe beleszőtte Katona Klárit, a Tankcsapdák együttest (sic), a Heti Választ, az Élet és Irodalmat. „Elindulsz tüntetni vagy tartod a törvényt, összetartozunk.”
03.15. 20:13 Tüzet raktak az Andrássy úton 
A tüntetők tüzet raktak az Andrássy úton, az Írók boltja magasságában.
03.15. 20:14 A Belváros felé mennek 
Az Oktogonról a Deák tér felé szorított tüntetők többsége hátrál, a kemény mag pedig próbál nekimenni a rendőröknek. A Liszt Ferenc tér és az Opera között kukákból próbálnak barikádot emelni. Van, aki csúzlival lövöldözik. Velük párhuzamosan a Király utcában is egy nagyobb tömeg vonul a Deák tér felé.
03.15. 20:15 1848-ban ami a legfontosabb, nem az utcán történt 
Művészetek Palotája: A miniszterelnök az ünnepet „nem szokványosnak” nevezte, ezért elnézést kér, hogy nem „hagyományos beszédet” mond, mert „annyi minden történt ma is”. „Szemünk előtt a márciusi ifjak ragyogó tettei állnak, de ugye emlékeznek”, hogy ami a legfontosabb, az „nem az utcán történt”. „Ma úgy mondanánk, reform” – mondta. Polgári jogegyenlőség, sajtószabadság, a jobbágysors alóli felszabadítás.
03.15. 20:17 Miért pont ma kapták el Budaházyt? 
"A KDNP felszólítja Szilvásy Györgyöt, a nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő minisztert, hogy adjon magyarázatot: miért éppen március 15-re időzítette a rendőrség Budaházy György letartóztatását." "Felmerül a kérdés, vajon nem szándékos provokációról van-e szó, nem egy hatásvadász dramaturgia szerint történt-e az, hogy a hosszú idő óta figyelt Budaházyt nem tegnap, nem holnap, hanem a mindaddig békésen zajló nemzeti ünnep délutánján vette őrizetbe a rendőrség" - áll a KDNP közleményében. (OS)
03.15. 20:18 Gyurcsány a két ragyogó férfiról 
Művészetek Palotája: Akkor is volt kormánypárt és akkor is volt ellenzék, és most azt látjuk, hogy két ragyogó férfi, Batthyány és Petőfi, mindketten vérüket adták a hazáért. Tudták, hogy a haza mi valamennyien vagyunk, ez a hazafiság első parancsa, mondta Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök a Kossuth-nótát idézve zárta beszédét: Éljen a szabadság, éljen a haza.
03.15. 20:20 Tüzet oltanak a rendőrök 
Az Andrássy úton vízágyúval oltják a tüzet.
03.15. 20:21 Két barikádot eloltottak 
Andrássy út: Az Oktogontól a rendőrök eljutottak a Nagymező utcáig, útközben eloltottak két égő barikádot. Néha könnygázt vetnek be. Rengeteg a bámészkodó.
03.15. 20:23 Bezárták a Király utcai üzleteket 
A Király utcában bezárják az üzleteket. A rendőrök a Király utca magasságban megálltak, kilőttek két könnygázgránátot, és vízágyúval oszlatnak. A tömeg egy része a Deák tér felé menekül, a 2-300 ember a Körúton megy tovább.
03.15. 20:25 Kiürült az Oktogon 
Az Oktogonon már csak három tucat rendőr és a könnygázszag emlékeztet a negyedórával ezelőtti rendőrrohamra. (Hír tévé)
03.15. 20:27 Barikád az Operánál 
Andrássy út: Lebontották a volt balettintézet állványzatát, és abból építenek barikádot az Operánál. Rengeteg faanyag van.
03.15. 20:28 Üres a Kossuth tér környéke 
Belváros: Nincsenek tüntetők a Kossuth téren és környékén. A Batthyány-örökmécsesnél körülbelül nyolcvanan gyűltek össze egy előre bejelentett demonstrációra. A szónok éppen azt magyarázza, hogy nem érdemes bevitetniük magukat, nem érdemes megverettetniük magukat, az a fontos, hogy ott minél többen gyűljenek össze.
03.15. 20:31 Mégis van, aki a Kossuth térre megy 
Nyugati tér: Nagyon elszórtan 200-300 tüntető van a Nyugati pályaudvarnál. Ők most a Kossuth térre indultak.
03.15. 20:32 A Kossuth térre hívják az embereket 
Teréz körút: Egy fehér autóból, amely a villamos síneken haladt a Blaha Lujza tér felé, szórólapokat osztogattak, arra szólítva fel a tömeget, hogy menjenek a Kossuth térre. A távirati iroda munkatársa több tüntetőnél baseballütőt, vasdorongot látott. A 4-es és a 6-os villamos nem közlekedik a Nagykörúton.
03.15. 20:33 Már ég az egyik barikád 
Andrássy út: Már két barikádot építettek az Operánál, és kidöntöttek két telefonfülkét is, és betolták őket az út közepére. Az egyik barikád már lángol, 1000-1500 ember van az utcán.


Fotó: Barakonyi Szabolcs
03.15. 20:36 Könnygázgránát az étteremben 
Budapest: A tüntetők több parkoló gépkocsi ablakát is betörték. Egy könnygázgránát egy étterembe csapódott be, ahonnét az ott vacsorázók kimenekültek. A rendőrök gumibotozták a tüntetőket, több embert letepertek. (Infó rádió)
03.15. 20:40 Kulturált vízágyúzás a belvárosban 
Szilvásy György, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter tudomása szerint nincs súlyosabb sérültje az Andrássy úton történt oszlatásnak; a politikus erről csütörtökön, az ATV műsorában beszélt. A kancelláriaminiszter azt mondta, hogy a rendőrök felkészültek arra, hogy vízágyút, könnygázt kell alkalmazniuk. Ezeket az eszközöket "kulturáltan" alkalmazzák, ahogy azt el lehet várni, és nem agresszívak. A miniszter bízik benne, hogy a rendbontók nagyobb felfordulást nem tudnak okozni, mert nincs mögöttük nagyobb tömegtámogatás. (MTI)
03.15. 20:41 A rendőrök már a Kossuth téren vannak 
Kossuth tér: A tüntetők még nem értek oda a Nyugatitól, de a térre érkezett öt rendőrségi csapatszállító és tíz rendőrautó.
03.15. 20:46 Vízágyúkkal a Blaha Lujza tér felé 
Erzsébet körút: A Blaha Lujza tér felé folyamatosan vízágyúkkal oszlatják a tömeget a Nagykörúton. A vízben a kék festék mellett csípős, ecetszerű anyag is van. (Hír tévé)
03.15. 20:46 Hivatalos megerősítés Tomcat elfogásáról 
A rendőrség hivatalosan is bejelentette, hogy garázdaság miatt elfogták Polgár Tamást. A hatóságot egy bejelentő értesítette arról, hogy Tomcat részt vett a Március 15. téren a Fővárosi Önkormányzat ünnepségének megzavarásában.
03.15. 20:48 Egy barikád ég, egyet eloltottak az Operánál 
Andrássy út: A balettintézet állványaiból és kukákból emelt barikádokat meggyújtották az Operánál, de mire a második lángra lobbant, az elsőt már vízágyúval eloltották.


Fotó: Szémann Tamás
  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 12 következő 10 » 
« előző   következő » 

N;
hirdetés