Összefoglaló

Elődöntősök a férfi pólósok, 4 világcsúcs dőlt a vizes vb 12. napján

Kozma Dominik 6. lett 200 gyorson
Kapás Boglárka negyedik helyen zárt 1500 gyorson, Késely Ajna 8. lett
Hosszú az ötödik legjobb idővel jutott a 200 gyors döntőjébe
Cseh és Kenderesi 200 pillangón 2-3. időkkel döntősök
A férfi pólósok 14-5-re verték Oroszországot, bejutottak az elődöntőbe
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hétfőn délelőttől lehetett regisztrálni a vasárnapi záróünnepségre, de kedden reggelre elfogyott az összes jegy. Nem csoda, ingyen van.

    A vizes vb záróeseményét a Papp László Arénában tartják este tíztől vasárnap, 40 perces lesz, a múlt héten megmutatták, mire lehet számítani. Egy részletet most is megnézhet a műsorból.

    Záróünnep
  • Hétfőn ünnepélyesen átadták a Casino épületét a Margitszigeten. Az 1,2 milliárd forintos felújítás lassan szerepelhetne egy Mátyás király-mesében. Úgy készült el időre, hogy nem készült el időre, úgy költözött bele a szervezőbizottság, hogy nem költözött bele, és azért volt rá szükség, amire aztán nem használják.

    Mindezt legutóbb szombaton foglaltuk össze, a hétfői ünnepélyes megnyitón viszont egy egészen új magyarázat is felmerült, a szintén elhangzó régiek mellett. Mármint, hogy az az eredeti indoklás szerint azért kellett két és fél hónap alatt eszeveszett tempóban felújítani mintegy nettó 1,2 milliárd forintért az épületet, hogy itt legyen a szervezőbizottság központja. Majd kiderült, hogy a szervezőbizottság nagyobbik része – a hétfői tájékoztatás szerint minimum 80 százaléka – nem itt dolgozik. 

    Na de akkor mire volt jó ez az egész? És itt lépett színre Dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, aki megmagyarázta:

    A magyarázat
  • Sarah Sjöström akár 3-4 aranyat is nyerhet Budapesten. Vasárnap 100 gyorson úszott egy világcsúcsot a svéd váltó tagjaként, majd hétfőn 100 pillangón már világbajnok is lett. Sokáig akar még úszni a 23 éves versenyző, de nem akarja kiégetni magát.

    "Ha hosszú karriert akarsz, nem tudsz minden egyes edzésen 5000-6000 métert leúszni. Talán tíz év múlva is láthatnak versenyezni, de csak rövidebb távokon" – mondta a svéd Sportbladetnak. Sjöström a 50 pillangót és gyorsot célozza majd meg később.

  • A válogatottban fülbetegek is vannak, Mezei Tamás és Hárai Balázs, utóbbi ki is hagyta az utolsó csoportmeccset, de már egyre jobban vannak. Ahogy Märcz Tamás kapitány elmondta a Vlv.hu-nak, folyamatosan velük van egy fül-orr-gégész doktornő is. A pólósok szinte már teljesen panaszmentesek.

  • A magyar vízilabda-válogatott 20.30-tól játszik Oroszországgal. A papírforma alapján nem lehet kérdéses a magyar győzelem, de még így is lehet szoros meccs. Aki nyer, megy a legjobb négybe.

  • Az előfutamok fél tíztől kezdődnek. 50 mellen Financsek Gábor indul, 200 gyorson Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn megy az elődöntőért. Hosszú ezen a távon is nagy időkre képes.

    Lesz még egy igazi magyar szám, a világbajnok Cseh László és az olimpiai harmadik Kenderesi Tamás versenyzik 200 pillangón. Már az előfutamokon kiderülhet, milyen formában vannak. Este pedig az elődöntőben is találkozhatnak már.

    Gyurta Gergely nyíltvízen már versenyzett a vb-n, hatodik lett 25 kilométeren, most a 800 méter előfutamában indul.

  • Kedden délután a Duna Arénában öt úszódöntőt rendeznek, ezekből csak kettőben lesz magyar versenyző. Női 1500 gyorson Kapás Boglárka és Késely Ajna lesz ott. Előbbi az ötödik legjobb idővel került be, az aranyra nincs esélye Ledecky ellen, de a dobogó elérhető számára. A nyolcadik idővel kvalifikáló Késely is beférhet a legjobb hatba.

    Férfi és női 100 háton, valamint férfi 100 mellen nincs magyar döntős, férfi 200 gyorson viszont van, a vb-n kirobbanó formában versenyző Kozma Dominik. A hetedik helyen jutott be, de ha van még benne tartalék, feljebb léphet. Az érem azonban meglepetés lenne tőle.