új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Bár az utolsó asszót még 35:32-es francia előnnyel kezdték, Jurka remeklésének köszönhetően Csehország 43:41-re fordított a bronzmeccsen, és megszerezte az érmet.

  • A Siklósi Gergely, Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid összetételű magyar férfi párbajtőrcsapat nagyszerű taktikával és tanári kontravívással szabályosan elsöpörte a világranglista élén álló, a hazai közönség által támogatott francia négyest az olimpiai elődöntőben, így bejutott a fináléba, ahol perceken belül (20.30) a címvédő japánok várnak a mieinkre.

  • A Ben Maher, Scott Brash, Harry Charles összeállítású brit trió nyerte meg a díjugratók csapatversenyének pénteki döntőjét a párizsi olimpián.

    A versailles-i kastélynál rendezett viadalon a selejtező után minden csapat tiszta lappal indult, ezt a harmadik helyen fináléba jutott szigetországiak használták ki a legjobban.

    Maher három éve, Tokióban egyéniben diadalmaskodott, 2012-ben, Londonban pedig ő és Brash is tagja volt a hazai környezetben győztes csapatnak.

    Az akkori keretben szerepelt Charles édesapja is, utóbbi versenyző most élete első olimpiai érmét szerezte. A második helyen az amerikaiak, a harmadikon pedig a házigazda franciák végeztek.

    Érdekesség, hogy az ezüstérmes Laura Kraut ebben a versenyszámban írt történelmet, ő a legidősebb amerikai, aki olimpián érmet szerzett Everard „Ducky” Endt óta, aki 1952-ben, 59 évesen lett olimpiai bajnok Helsinkiben, írja a The Guardian.

    Kraut novemberben ünnepli majd az 59. születésnapját.

  • A világbajnok brit Bryony Page nyerte a női gumiasztalosok versenyét a párizsi olimpián, pénteken.

    A Bercy Arénában rendezett viadal selejtezőjében a tokiói bajnok kínai Csu Hszüe-jing végzett az élen, de a döntőben csak a negyedik helyen végzett.

    Page a kvalifikációban ötödikként zárt, majd a fináléban több mint nyolc tizedet javított a pontszámán.

  • Női egyesben a címvédő kínai Csen Meng és honfitársa, a világbajnok Szun Jing-sa jutott be a döntőbe a párizsi olimpia asztalitenisz-tornáján, míg a férfiaknál az ugyancsak kínai Fan Csen-tung és a svéd Truls Möregardh vívja majd a finálét.

    A pénteki elődöntőben Csen azt a dél-koreai Sin Jubint verte magabiztosan, aki a második fordulóban Póta Georginát búcsúztatta.

    A férfiaknál meglepetésre két európai játékos is bekerült a legjobb négy közé, de közülük csak a korábban világelső Vang Csu-csint legyőző, 19. helyen kiemelt Möregardh örülhetett. A skandináv játékos a brazil Hugo Calderanónál bizonyult jobbnak, míg a másik ágon a vb-címvédő kínai Fan Csen-tung került a döntőbe – írja az MTI.

    A bronzmérkőzéseket és a finálékat a nőknél szombaton, míg a férfiaknál vasárnap rendezik.

  • Bár a 4×400 méteres vegyes síkfutóváltók még csak a középdöntőben csaptak össze, egy bődületes világcsúcs így is született:

    a Vernon Norwood, Shamier Little, Bryce Deadmon, Kaylyn Brown összetételű amerikai váltó 3:07.41-gyel nyerte meg az első futamot.

    A korábbi csúcsot is az amerikaiak tartották, 2023-ban a budapesti atlétikai világbajnokságon közel másfél másodperccel voltak ennél lassabbak (3:08.80).

    Az olimpiai rekordot Tokióból a lengyel váltó tartotta, 3:09.87-tel.

    A második futamban a britek 3:10.61-gyel jöttek be elsőként, összességében harmadik idővel, mivel a franciák az elsőben 3:10.60-at futottak.

  • Hiába az eddigi százszázalékos mutató, Spanyolország könnyedén, 3–0-ra legyőzte a férfi labdarúgótorna pénteki negyeddöntőjében Japánt. Az ázsiai együttes a csoportjában Izraelt, Malit és Paraguayt is magabiztosan, kapott gól nélkül győzte le, most azonban a bekapott gólokra még csak válaszolni sem tudtak, így búcsúztak a küzdelmektől. 

    A spanyolok első két gólját szerző barcelonai Fermin López immáron három góllal, holtversenyben a második a torna góllövőlistáján, csapata továbbjutása miatt pedig jó esélye van arra, hogy beérje, vagy akár meg is előzze a jelenlegi éllovas Soufiane Rahimit.

    Erre meg is lesz a lehetősége, ugyanis Spanyolország az elődöntőben az összevetést vezető játékost soraiban tudó Marokkó válogatottjával találkozik.

    Párizsi olimpia, férfi labdarúgótorna, negyeddöntők

    Marokkó–Egyesült Államok 4–0

    Japán–Spanyolország 0–3

    19.00 Egyiptom–Paraguay

    21.00 Franciaország–Argentína

  • Vegyes csapatban is a Koreai Köztársaság íjászai érdemelték ki az aranyérmet a párizsi olimpián. 

    A távol-keleti ország íjászai korábban a női és férfi csapatversenyben is diadalmaskodtak, így Lim Szihjeon és Kim Vudzsin is úgy szerepelt a vegyes csapat pénteki küzdelmeiben, hogy egy aranyérmet már begyűjtött Franciaországban. A világbajnoki címvédő dél-koreai páros a fináléban magabiztosan múlta felül a Michelle Kroppen, Florian Unruh német kettőst.

    A bronzérem az Egyesült Államoké lett, Brady Ellison negyedik olimpiai medálját szerezte.

    A vegyes csapatverseny három éve Tokióban mutatkozott be az ötkarikás játékok programjában, akkor egy másik dél-koreai kettős győzött. Ebben a számban mindkét fél két íjásza két-két nyilat lő minden szettben, a maximálisan megszerezhető 40-ből több FITA-kört elérő duó két pontot kap, azonos körszámnál egy-egy ponttal gazdagodnak a csapatok. A győzelemhez legalább öt pont elérése szükséges – írja az MTI. 

  • Saját futamában a 18. helyen zárt Wagner-Gyürkés Viktória a női 5000 méteres síkfutás selejtezőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián, így nem jutott be a hétfői döntőbe.

    Wagner-Gyürkés 15:48.3-as idővel ért célba.

    A magyar atléta összesítésben a 37. helyen zárt.

  • A vitorlázó Vadnai Jonatán a 17., Érdi Mária viszont csak a 24. helyen áll a pénteki versenynap után a párizsi olimpián.

    Az ILCA (korábban Laser) hajóosztályban a világ- és Európa-bajnok Érdi Mária csütörtökön 20. hellyel kezdett Marseille-ben, és pénteken sem ment neki a versenyzés.

    Előbb a 19., majd a 33. helyen ért célba. Utóbbit ugyan kiejtheti, mint legrosszabb helyezését, de így is csak a 24. a 43 hajót számláló mezőnyben.

    A nőknél péntekre három futamot terveztek, de egyet elhalasztottak. Jobban szerepel az Európa-bajnoki ezüstérmes Vadnai Jonatán, aki 21. és 13. hellyel folytatta szereplését, előbbit pedig kiejtheti.

    Így négy futam után a 17. helyen található, számára még „lőtávolon” belül van az éremverseny, a tizedik kilenc helyezési ponttal előzi meg, írja az MTI.

    A tervezett menetrend szerint hétfőig tíz futamot rendeznek, majd másnap következik a legjobb tízet felvonultató éremverseny.

    A rajton kell javítani sokat

    „Tudok jól menni ilyen szélben, de mindkét rajtom nagyon rossz volt ma. Sajnos a bal oldalon kellett volna menni, de miután rossz volt a rajtom, utána nem volt már lehetőségem oda eljutni” – mondta a magyar szövetség honlapján Érdi Mária.

    Hozzátette: örült neki, hogy a harmadik futamban elöl haladt, jó volt végre egy kicsit szabadon vitorlázni, nem csak felkapaszkodni, ezért is sajnálja, hogy menetközben lefújták.

    „Holnapra nincs más feladatom, mint jól elrajtolni” – szögezte le Érdi.

  • Hiába indított el hatalmas gyűlöletcunamit az olasz Angela Carini és az algériai Imane Helif összecsapása, a találkozót 46 másodperc után feladó ökölvívó szeretne bocsánatot kérni az azóta célponttá vált ellenfelétől. 

    Ahogyan arról az Index is beszámolt, könnyek között tört ki mérkőzésük után Angela Carini, mivel a biológiailag férfinek tartott ellenfele olyan erős ütéseket vitt be neki, amilyeneket korábban még sosem tapasztalt meg. (A sors fintora, hogy az algériai bokszoló a 66 kilogrammos súlycsoportban szereplő Hámori Luca szombati ellenfele is lesz.)

    A mérkőzést követően az olasz bokszoló láthatóan csalódott és haragos volt a szerinte kiegyenlítetlen esélyeik miatt, ezért azonban most, hideg fejjel szeretne elnézést kérni Heliftől. 

    Ez a sok vita elszomorít, és az ellenfelemet is sajnálom. Ha a NOB azt mondta, hogy küzdhet, akkor tiszteletben tartom ezt a döntést. Bocsánatot szeretnék kérni tőle és mindenkitől. Dühös voltam, mert az olimpiám füstbe ment. Ha újra találkozhatnék vele, megölelném

    – mondta Carini a Gazzetta dello Sport című olasz lapnak.

    Lehet így is.

  • A MOB médiacsapata csütörtökön este friss olimpiai bajnokunkat, Párizsban a magyar csapat első aranyérmét megszerző úszót, Kós Hubertet kísérte el a szállására. A helyszíni videóból kiderül, hogy a férfi 200 méteres hátúszás legjobbjáról saját bevallása szerint a célba érés pillanatában lekerültek azok a terhek, amelyeket próbált nem is magára rakni. Kós Hubert elárulta, kiskorában nem szeretett háton úszni, mert félt, hogy beveri a fejét, akkori énjének azt üzeni, hogy érdemes háton úszni.

    A jelennel kapcsolatban arról beszélt, hogy kellett egy amerikai út ahhoz, hogy rájöjjön, mégis a hátúszás lesz az ő száma, majd kitért Bob Bowman érdemeire és az edzéseire Léon Marchand-val.

    Kós Hubert beszélt még arról, hogy

    • A legmagasabb szintre csak munkával lehet eljutni.
    • Egy olimpiai arany meg tudja változtatni valakinek az életét, de én, mint ember nem szeretnék megváltozni.
    • Nagyon jó példák voltak előttem, például Cseh László vagy Gyurta Dániel.
    • 2012-ben és 2016-ban direkt ébren maradtam, és üvöltöztem a tévé előtt, hogy hajrá, Dani, hajrá Laci!
    • Próbálok olyan ember lenni, mint amilyenek ők voltak, és remélem, hogy tudok a magyaroknak még több szép eredményt hozni.

    Forrás: MOB Média

  • Hiába 24 esztendős, és futotta már meg a tokiói játékok előtt is az olimpiai szintet, csak a párizsi ötkarikás viadal pénteki versenynapján mutatkozhatott be olimpián az elmúlt évek egyik leggyorsabb női atlétája, az amerikai sprintkirálynő, Sha'Carry Richardson. 

    És hogy mindezt mért? 

    Richardson a 2021-re halasztott játékok 100 méteres versenyszámára 10,86 másodperces idővel kvalifikálta magát a 2020-as amerikai olimpiai próbaversenyen, így 0,13 másodperccel volt gyorsabb, mint a másodikként végző Javianne Oliver.

    Nem örülhetett azonban sokáig sikerének az extravagáns parókáival és körmeivel is kitűnő, a közösségi médiában közkedvelt versenyző, ugyanis

    egy vizeletminta, amelyet benyújtott, pozitívnak bizonyult THC-metabolitokra, ami a közelmúltbeli kannabiszhasználatra utal.

    A méltán csalódott sportoló ennek ellenére sem mondott le akkor az olimpiai álmairól, és az egy hónapos felfüggesztése ellenére továbbra is bízott abban, hogy bár a fő számában, a 100 méteres síkfutásban így már nem indulhatott, a 4 × 100-as váltó tagjaként még olimpiai érmet szerezhet. Ekkor jött azonban az újabb csalódás, ugyanis az amerikai csapat nem számolt vele ekkor már abban a versenyszámban sem, így teljesen lemaradt az akkori játékokról – így új céljai között a budapesti világbajnokság és a párizsi olimpia került a felső polcra. 

    Előbbi ráadásul meglehetősen jól sült el Richardson számára, a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság harmadik napján megszerezte első egyéni bajnoki címét a nemzetközi porondon, és 10,65 másodperces világbajnoki rekorddal aranyérmet szerzett női 100 méteres sprintben, a 200 méter döntőjében pedig bronzéremnek örülhetett. Gyűjteményét ráadásul tovább is tudta bővíteni, ugyanis a × 100 méteres váltó döntőjében 41,03 másodperces újabb világbajnoki rekorddal ismét elsőségnek örülhetett.

    Így jutottunk el a párizsi olimpiáig, ahol a pénteki versenynapon végre debütálhatott is, és a 100 méteres női síkfutás selejtezőjében megnyerte a saját futamát, és bár tartalékos futása ezúttal azt jelentette, hogy csak negyedikként jutott tovább az elődöntőbe, a társaknak mindenképpen érdemes lesz rá figyelniük, ugyanis a versenyszám egyik, ha nem a legesélyesebbjeként tartják számon a szakértők.

  • A világelső lengyel Iga Swiatek szerezte meg a női tenisztorna bronzérmét, miután a helyosztón 6:2, 6:1-re legyőzte a szlovák Anna Karolína Schmiedlovát.

    A Roland Garros legutóbbi öt kiírásából négyet megnyerő klasszis az elődöntőben a kínai Cseng Csin-ventől kapott ki, véget vetve ezzel 25 mérkőzéses győzelmi szériájának Párizsban.

  • Már önmagában az is érdekes, hogy a 100 méteres futás előfutamában a Salamon-szigetek indított egy maratonfutót. De ami közben történt, olyat ritkán látni: az egyenlítői-guineai leány úgy futott egyéni csúcsot, hogy körülbelül harminc méteren keresztül feltett kézzel szaladt. Ezt nézzék meg!

  • Az ökölvívó Hámori Luca úgy fogalmazott: nem tudják elijeszteni, mindent meg fog tenni a győzelemért a férfias külsejű algériai Iman Helif elleni negyeddöntőben a párizsi olimpia szombati versenynapján.

    „Ami a következő mérkőzésemet illeti: nem tudnak elijeszteni! Ha fiú, ha lány, én le akarom győzni” – írta pénteken a közösségi oldalán a 66 kilós súlycsoportban érdekelt kőszegi sportoló.

    Az algériai öklözőről tavaly a nemzetközi szövetség (IBA) elnöke, Umar Kremljov azt nyilatkozta, hogy a vizsgálatok szerint a férfiakra jellemző XY-kromoszómái vannak.

    Iman Helif csütörtökön a nyolcaddöntőben az olasz Angela Carinit győzte le. Az egyoldalú küzdelmet alig 40 másodperc után feladó Carini nem volt hajlandó kezet fogni ellenfelével, és igazságtalannak nevezte a helyzetet.

    „Én sem tartom fairnek, hogy ez a versenyző a nők között indulhat, de nem foglalkozhatok ezzel most. Változtatni nem tudok, ezt hozta az élet, ezt kell megoldani. Tudom, miért jöttem ide, tudom, mik a céljaim. Egyet megígérhetek: minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a győzelem érdekében, és küzdeni fogok, amíg csak lehet. Ne aggódjatok, vigyázok magamra, szurkoljatok értem továbbra is, hiszen most már az olimpiai érem a cél” – írta Hámori Luca, aki a következő kéréssel zárta a bejegyzését:

    „Végül, de nem utolsó sorban, szeretnék mindenkit megkérni, hogy a holnapi mérkőzésemig legyetek szívesek mindenféle megkeresést mellőzni, innentől már csak a következő feladatomra koncentrálok! Köszönöm a megértést!”

  • A magyar válogatott 45:30-ra kiütötte Franciaországot a négy között, így készülhet a Japán elleni 20.30-as fináléra.

  • „Elkaptuk a fonalat – mondta a siker után befejező emberünk, Siklósi Gergely az interjúzónában. – Ezúttal Tibinek köszönhető a remek kezdés, de az az igazán jó dolog, hogy tényleg megvalósul a taktika, amit előzetesen eltervezünk. Hogy ül, amit a videózás alapján elképzeltünk. Tényleg olyan volt fent a páston, mintha könyvből olvastuk volna az akcióikat, ennek köszönhetően lett ez végeredményben egy egészen simának tűnő találkozás. Azzal együtt is, hogy belülről azért kőkemény volt ez is.”

    Siklósi arról is mesélt, volt olyan pillanata az elődöntőnek, amikor ő próbálta nyugtatni Boczkó Gábor szövetségi kapitányt. Utóbbi egyúttal Koch Máté edzője is, és az adott asszóban épp tanítványát igyekezett lelkesíteni – talán túlontúl is nagy vehemenciával. 

    „Épp a csapat kemencéjét, a tűzőrzőnket próbálta felhozni, hogy valahogy még kibírja az utolsó egy percet a páston. De most pihen egy nagyot a tűz, hogy aztán újra fellobbanjon” – veregette vállon mellette álló csapattársát. 

    „Igazából az életemért küzdöttem itt, a franciák ellen – kezdett értékelésébe a láthatóan elfáradt Koch. – Minden magyar ember támogatását, szurkolását éreztem a hátam mögött, éreztem, hogy szurkolnak értünk otthon a képernyők előtt, és ezek a szívdobbanások adtak erőt ahhoz, hogy Borelt és a másik két, szintén nagyon nagy vívót le tudjam győzni. Nem ők a kedvenc ellenfeleim, még mindig hihetetlen, hogy veretlenül lehoztam egy mérkőzést ellenük, még az sem sűrű, hogy egyáltalán pozitív legyen a mérlegem! Nagyon elégedett vagyok, azt hiszem, a csapatban nyújtott egyéni teljesítményünkkel eddig a pontig mind azok lehetünk. Remélem, hogy ez a nagyobb szünet nem fogja megtörni a lendületünket. Japán következik, Heidenheimben, mikor kijutottunk az olimpiára, legyőztük őket, remélem, most sem lesz ez másképpen” – mondta már-már hitetlenkedve az elképesztő fölényt hozó franciaverés után.

    Andrásfi Tibor arról beszélt, az elvesztett egyéni elődöntő után bizakodó, hogy a csapatfináléban revansot vehet.

    „Nagyon bízom abban, hogy nem lesz kettős japán himnusz párbajtőrben ezen az olimpián. Fenn kell tartanunk ezt a lendületet, ezt a formát, és azt gondolom, akkor a japánokat is meg tudjuk lepni, már az elejétől kezdve.”

  • A fiatal, mégis hatalmas nemzetközi rutinnal rendelkező Asraf Hakimi vezérletével Marokkó olimpiai csapata 4–0-ra legyőzte az Egyesült Államok válogatottját a párizsi ötkarikás játékok férfi labdarúgótornájának pénteki negyeddöntőjében, így elsőként jutott a viadal elődöntőjébe.

    A csoportjuk első helyén végző marokkóiak Argentína és Irak legyőzésével és egy Ukrajna elleni vereséggel hangoltak a találkozóra, amelyet ezúttal végig dominálni tudtak – Szofiane Rahimi, Iliasz Akhomas, Asraf Hakimi és El Mehdi Mauhub is betalált a kiütéses győzelem során.

    A döntőbe jutásért a Japán–Spanyolország-találkozó győztesével mérkőznek majd meg.

    Párizsi olimpia, férfi labdarúgótorna, negyeddöntők 

    Marokkó–Egyesült Államok: 4–0

    17.00 Japán–Spanyolország

    19.00 Egyiptom–Paraguay

    21.00 Franciaország–Argentína 

  • Először nyert a görög válogatott a párizsi olimpia férfi kosárlabdatornáján. A 2008 óta első ötkarikás tornáján szereplő gárda kedden a tokiói játékokon harmadik helyezett Ausztráliát verte meg.

    A meccs legjobbja a Milwaukee Bucksszal NBA-bajnok Jannisz Antetokunmpo lett 20 ponttal.

    Az előzőleg nyeretlen csapatok összecsapásán Brazília könnyedén verte Japánt, amely így három vereséggel búcsúzott Lille-től, míg a dél-amerikaiak harmadikok lesznek a B jelű kvartettben.

    A három csoportból az első két helyen végzők mellett a két legjobb harmadik jut negyeddöntőbe.

    (MTI)

    Férfi kosárlabda, csoportkör, 3. forduló

    A csoport:

    Görögország–Ausztrália: 77–71 (25–24, 28–12, 9–14, 15–21)

    17.15 Kanada–Spanyolország 

    B csoport:

    Brazília–Japán: 102–84 (31–20, 24–24, 22–29, 25–11)

    21.00 Franciaország–Németország

  • Siklósi Gergely és Yannick Borel összecsapása zárta a párviadalt. Ismét két egyéni világbajnok mérkőzött meg egymással.

    Siklósi kézre adta az első találatot, a második viszont Borelnek jött össze. Támadott a francia, együttes találattal folytatódott a mérkőzés. Borel jól szúrt, érződött, nem adja magát olcsón. Újabb francia tus érkezett, de Siklósi nem zuhant össze. Kiegyenlített, majd bevitte a végső tust: 45–30.

    A magyarok Japánnal találkoznak a döntőben.

    Ezzel eldőlt, hogy az eddig négy érmet (1–2–1) gyűjtő magyar csapat este megszerzi az ötödik medáliáját is – már csak az a kérdés, hogy a második arany vagy a harmadik ezüst érkezik-e.

  • Andrásfi Tibor és Luidgi Midelton lépett pástra a nyolcadik párban. A magyar nem erőltette az akciót, annyira a francia sem, mégis utóbbi talált elsőként, méghozzá csuklót. Andrásfi ekkor új pengéért ment a kispadhoz.

    Közelharc után találat nélkül maradtak a felek, a másodpercek viszont lassan peregtek. Legalábbis magyar szemmel. Midelton újabb találata érkezett, miután Andrásfi elszúrt test mellett.

    Jött a francia, 3–0-ra állt az asszóban, érkezett a szakmai tanács: Andrásfi felülről próbáljon meg szúrni. A következő tus már a magyarnak jött össze, utána is bátran lépett be, és szúrt, majd kiegyenlített az asszóban. A francia találata következett, a következő akciónál viszont a védekező Andrásfi volt eredményes.

    39–25-nél Andrásfi videót kért, de nem adták meg a találatot. Utána Midelton találata jött, de a magyar egy védést követő szúrással lezárta az asszót: 40–26.

  • Romain Cannone helyére Paul Allegre érkezett csereként a francia csapatba, a magyarok közül vele szemben Koch Máté lépett pástra. Sok mozgással és magyar találatával indult a az asszó, majd Koch ismételt. Közte 14 volt ekkor a javunkra.

    A magyar párbajtőrvívó ebben az asszóban is bátran támadott, de ez nem vezetett mindig eredményre. Allegre védés után talált. hiába szorult a pást végére Koch, megint volt lehetősége, érkezett tőle a menetrend szerinti tus. Utána a franciának is összejött, mindjárt kettő, ezzel az asszóban kiegyenlített, megjött a franciák hangja.

    Majd a fütty is követte, Koch lehajolt cipőfűzőt kötni. Ez nem tetszett a publikumnak.

    Az még kevésbé, hogy Koch lábra talált. 42 másodperccel a vége előtt a francia támadásnál Koch tussal lezárta az asszót: 35–21.

  • Siklósi Gergely és Luidgi Midelton érkezett a második kör zárására. A francia volt aktívabb, Siklósi inkább a rést kereste, és meg is találta. Övé volt az első tus az asszóban. Másodpercekkel később ismét kihasználta ellenfele pillanatnyi kihagyását, és kezet szúrt. Midelton is jött, de csak együttesig jutott, ez a magyarok malmára hajtotta a vizet. A lelátó továbbra is csendben figyelte fejleményeket.

    Videózás után Mideltoné volt a következő találat, majd Siklósi olvasta a francia szándékát, tus volt a jutalma. Utána pedig ellépést követően szúrt sikerrel riválisára, majd hátrálás közben is eredményes tudott lenni. Siklósi 6–2-re nyerte az asszót, a magyarok két kör után 30–18-ra vezettek.

  • Koch Máté és Yannick Borel, két egyéni világbajnok asszója következett. A francia nem sokat várt, azonnal támadott és szépített, majd együttes találat következett. Közelharcban megint a magyar került a földre, mégis Koch kapott sárga lapot. Ezt nagy csörte után ponttal bosszulta meg a magyar. 

    Borel megállás nélkül jött, de csak együttesre volt jó az akciója. Majd Koch indított, és ő simán volt eredményes, majd remek védekezés után ismét a magyar ért el tust.

    Együttes találat következett, a francia lényegesen visszafogottabbá vált, mint a csörte első percében. Minden akcióját azért nem lehetett kivédekezni, egylámpás Borel-találat következett, majd újabb együttes. Egy perc volt hátra az asszóból, Borel védés után visszaszúrt, 7–7-nél jártak a felek. Koch egy lábszúrást vett elő, eredménnyel, majd együttes jött a francia akciójánál. Az idő lepergett, eggyel nőtt a magyar előny: 24–18.

  • Andrásfi Tibor és Romain Cannone kötött be a negyedik párra. Rövid tánc után hiába indult a francia, nem talált, nem úgy Andrásfi. Közte öt ide! Cannone óvatosabbra váltott, kevesebb volt az ugribugri a páston, majd jött egy együttes tus. Másodszorra aztán már nem tévesztett lábat Cannone, aki lendületben maradt, de Andrásfi védés után riposztot húzott el, újabb pont jött a magyarhoz. Egy perccel a vége előtt aztán újabb Andrásfi-tus jött, majd váratlanul ő ment támadó helyzetbe, amivel pontot érően lepte meg ellenfelét. A Grand Palais szokatlanul csendessé vált.

    Az idő lepergett, 15–8-ra vezetnek a magyarok.

  • A harmadik párban Koch Máté ellenfele Luidgi Midelton volt. Fél perccel később Koch indult el, de nem talált, a francia viszont igen. Egyre csökkent az előnyünk, de nem sokáig, a mozgékony Midelton is elszállt egy támadásnál, amit Koch kihasznált. Közelharcos találattal jött fel Midelton, majd egy közelharcban kicsúszott a kezéből a penge.

    Koch jól szúrt cipőt, ismét visszaállt a közte kettő, egy perc volt hátra ekkor az asszóból. A következő akciónál Midelton felborította magyar ellenfelét, a pengéjét pedig megint a bekötés tartotta csak a közelében.

    Koch Mátét nem zavarta meg, újabb találatot ért el, háromra nőtt a magyarok előnye. Jött ugyan a francia, de megint a magyar volt eredményes. Egy kör után 10–6-ra vezettünk.

  • Siklósi Gergely és Romain Cannone párharca következett. Fél perc elteltével a francia indított, de a magyar talált először. Egy perchez közeledett az asszó, amely együttes találattal folytatódott. Az asszó felénél Cannone lábra szúrt és szépített. Két perc végén közelharc alakult ki, de a magyar kilépett, nem volt érvényes találat. A francia folyamatosan jött lábra, végül mégis Siklósi talált be. A következő akciónál a magyar támadott, ellenfele lehajolt, így Siklósi pengéje a levegőt találta el, nem úgy a riválisé. A hajrában a magyar találata ült, nőtt az előny: 6–4

  • Andrásfi Tibor és Yannick Borel asszójában mindkét fél passzív volt, táncoltak inkább, majd két perc elteltével a magyar indított, a vége együttes találat lett. Fél perccel később ismét Andrásfi indult meg, az a sima találat volt neki. Így 2–1-re vezetnek a magyarok.