új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 12 órakor újra medencébe ugrik Varga Zsolt csapata, utoljára a csoportkörben. Az ellenfél a kétszeres olimpiai címvédő Szerbia. Kövesse a mérkőzést percről percre ide kattintva

  • Klekner Hanga a női rúdugrás A csoportjában selejtez, az első beugró magasságot, a 4 méter 20 centit másodjára vitte át, ugyanúgy, mint a 4 méter 40 centis magasságot. Most jöhet a 4 méter 55 centis magasság.

    Klekner Hanga
    Klekner Hanga
    Fotó: MTI
  • Hétfőn a sportmászás is bemutatkozott a párizsi olimpián, remek alapanyagot szolgáltatva az eseményen kint levő fotósoknak.

    2024-08-05T080944Z 1841641912 UP1EK850MO5A4 RTRMADP 3 OLYMPICS-2
    Fotó: Benoit Tessier / Reuters
  • Li Jüe-hong révén kínai siker született férfi pisztoly 25 méteren, ráadásul Vang Hszin-csiének köszönhetően még egy bronzot is nyert az éremtábla élére visszaugró nemzet. Az ezüstöt a Koreai Köztársaság szerezte meg.

    Sportlövészet, férfi pisztoly, 25 méter

    1. Li Jüe-hong (Kína): 32

    2. Cso Jeong Csae (Dél-Korea): 25

    3. Vang Hszin-csie (Kína): 23

  • Felkerült a közösségi médiára egy felvétel, amelyen a 100 méter hátúszás friss olimpiai bajnoka, Thomas Ceccon látható, ahogyan egy parkban, a fa alatt leterített törülközőn alszik.

    Thomas Ceccon
    Thomas Ceccon
    Fotó: Getty Images

    Az olasz úszó már korábban is panaszkodott a körülményekre az olimpiai faluban, most azt kifogásolta, hogy nincsen légkondicionáló a szobában, így inkább egy parkban aludt.

    Nincs légkondicionáló, ezért nagyon meleg van, az ételek rosszak. Sok sportoló emiatt költözik. Ez nem alibi vagy kifogás, hanem a valóság, amit talán nem mindenki tud

    – idézte Ceccont a New York Post. Az olasz úszó szerint egyébként azért nem jutott a 200 méteres hátúszás döntőjébe, mert nem tudta kipihenni magát az olimpiai faluban.

  • Vas Kata Blanka és Valter Attila is a negyedik helyen végzett az olimpián a kerékpárosok országúti mezőnyében. Mindketten egy hajszállal maradtak le az éremről, ezzel pedig így is olyan eredményt értek el, amely a bravúrkategóriába tartozik. Schneller Domonkos, a Magyar Kerékpáros-szövetség elnöke értékelt röviden az Indexnek.

  • A magyar női vízilabda-válogatott hátrányból zárkózva 9–9-es döntetlent ért el a rendes játékidőben Ausztrália ellen az olimpiai pólótorna csoportkörének utolsó fordulójában, majd ötméteresekkel kikapott a riválistól. Mindez azt jelenti, hogy a többi csoportmeccs alakulásától függetlenül a háromszoros címvédő Egyesült Államokkal mérkőznek majd meg Keszthelyi Ritáék a negyeddöntőben.

  • A Tim Hellwig, Lisa Tertsch, Lasse Lührs, Laura Lindemann összetételű német csapat nyerte meg a triatlonosok vegyes váltóját hétfőn a párizsi olimpián. Az elképesztően szorosan alakuló fináléban az Egyesült Államok és a címvédő Nagy-Britannia csupán egy másodpercre maradt el a győztestől, kettejük között célfotó döntött előbbi javára.

    Triatlon, vegyes váltó

    • 1. Németország 1:25.39
    • 2. Egyesült Államok 1:25.40
    • 3. Nagy-Britannia 1:25.40
  • Délelőtt 10 órakor kezdődik a Stade de France-ban az atlétikai program, amelyben három magyar atlétánk lesz érdekelt. Magyar szempontból az események sorát Klekner Hanga nyitja, aki a női rúdugrás selejtezőjében lesz érdekelt, majd jön Molnár Attila a 400 méter síkfutás vigaszágán. Takács Boglárka pedig a 200 méter síkfutás vigaszágán harcolhatja ki az elődöntőbe jutást.

    Takács Boglárka
    Takács Boglárka
    Fotó: Getty Images

    A magyar atléták mai programja alább.

    • 10.40: női rúdugrás-selejtező (Klekner Hanga)
    • 11.20: férfi 400 m vigaszág (Molnár Attila)
    • 12.50: női 200 m vigaszág (Takács Boglárka)
    • 19.00: női 200 m elődöntő (Takács Boglárka?)
  • Novak Djokovics olimpiai bajnoki címet szerzett vasárnap délután, miután legyőzte két szettben a spanyol Carlos Alcarazt a döntőben. A szerb klasszis pályafutása első olimpiai aranyérmét nyerte, a mérkőzés után pedig arról beszélt, ez pályafutása legnagyobb győzelme. 

    Novak Djokovics
    Novak Djokovics
    Fotó: Getty Images

    A 24-szeres Grand Slam-torna-győztes Novak Djokovics arról is beszélt, ha a körülmények, illetve a teste is engedi, a 2028-as Los Angeles-i olimpián is szívesen képviselné hazáját.

    Los Angelesben is játszanék. Élvezem, hogy a hazámért küzdhetek az olimpiai játékokon és a Davis-kupában

    – mondta a 37 éves szerb klasszis, aki miután beütötte a győztes pontot Alcaraz ellen, percekig zokogott az örömtől. 

  • Még a vasárnap késő este krónikájához tartozik, hogy a címvédő amerikai és a világbajnoki bronzérmes ausztrál csapat is győzelemmel zárta a csoportkört a párizsi olimpia női kosárlabdatornáján Lille-ben. Az öt olimpiai éremmel rendelkező ausztrálok részben a Sopron Basketben is megfordult Ezi Magbegor 14 pontjával verték meg a tavalyi Eb-bronzmeccsen a magyarokat legyőző házigazdákat.

    Az Egyesült Államok legjobbjai magabiztosan léptek túl a németeken is, és immár sorozatban 58 győzelemnél tartanak az olimpiákon.

    A továbbjutó csapatok szerdától már Párizsban küzdenek majd a negyeddöntőben.

    GettyImages-2164803575
    Fotó: Getty Images
  • Major Veronika húsz év után szerzett olimpia érmet a magyar sportlövőknek; a keszthelyi hölgy sportpisztolyban lett harmadik Párizsban. Vera vasárnap hazaérkezett az olimpiáról, a Kopaszi-gátnál rendezett fogadás közben interjút adott az Indexnek. És megdőlt az örök érvényűnek tartott mondás, miszerint sírni csak a győztesnek szabad: Zala vármegye első olimpiai dobogós sportolójának is eleredtek a könnyei. Részletek itt! 

  • Betlehem fantasztikusan kezdett, a táv harmadánál 4:52.76 perces idővel a negyedik helyen állt, szorosan az ír Daniel Wiffen mögött. Hasonlóan állt 1000 méternél, 10:18.27-es részidővel tartotta a negyedik pozíciót.

    Egyre zárkózott rá Dzsaudi, 1150-nál pozíciót is cseréltek, de

    Betlehem nagyot hajrázott, visszavette pozícióját, így 14:40.91-es idővel negyedikként, új országos csúcsot úszva a negyedik helyen ért célba.

    Méghozzá úgy, hogy az utolsó 50 métere jobb volt, mint a győztesé, majdnem öt másodpercet faragott az országos csúcsból – rendkívül reményt keltő ez a 10 km-es nyíltvízi úszás előtt!

  • Vasárnap késő este az ötkarikás játékok szervezői a Triatlon Szövetséggel arra jutottak, hogy a Szajna vízminősége újra elérte a megfelelő szintet, így meg lehet rendezni a triatlon vegyescsapat versenyeit. A verseny már reggel 8 órakor elrajtolt, így ez az olimpia tizedik napjának első eseménye. Sajnos magyarok nélkül. 

    GettyImages-2164883228
    Fotó: Getty Images
  • Az atléták remeklésének köszönhetően az Egyesült Államok megindult felfelé az éremtáblázaton, olyannyira, hogy a férfi 100 méteres síkfutás döntőjét követően a vasárnapot már az élen is zárja a messze legtöbb medáliával álló válogatott.

    Kína ugyancsak 19 arannyal áll a második helyen, a házigazda Franciaország a harmadik, megelőzve az ugyancsak 12 olimpiai bajnokkal álló Ausztráliát.

    A magyar csapat Halász Bence ezüstérmének köszönhetően megelőzte Romániát, és feljött a 12. helyre.

    Érmek a 2024-es olimpián

    OrszágAranyEzüstBronzΣÖsszesen
    1.Egyesült Államok 19 26 26 71
    2.Kína 19 15 11 45
    3.Franciaország 12 14 18 44
    4.Ausztrália 12 11 8 31
    5.Nagy-Britannia 10 12 15 37
    6.Koreai Köztársaság 10 7 7 24
    7.Japán 9 5 10 24
    8.Olaszország 7 10 5 22
    9.Hollandia 6 5 4 15
    10.Németország 5 5 2 12
    11.Kanada 5 4 8 17
    12.Magyarország 3 3 2 8
    13.Románia 3 3 1 7

    A teljes táblázatot itt böngészheti!

  • A magyar férfi kézilabda-válogatott négygólos (24–20) vereséget szenvedett a házigazda és címvédő Franciaországtól az olimpián a csoportkör utolsó fordulójában, ezzel nem jutott tovább a negyeddöntőbe.

    A mérkőzést követően Chema Rodríguez, a magyarok szövetségi kapitánya az Indexnek elmondta: eredménytől és a kieséstől függetlenül büszke csapatára, Mikler Roland pedig 247 találkozó után könnyes szemekkel búcsúzott a címeres meztől. 

    Az interjúkat ide kattintva olvashatják el. 

  • Vas Kata Blanka negyedik lett a 2024-es párizsi nyári olimpia női országúti kerékpárosainak mezőnyversenyében.

    Az SD Worx versenyzője 20 kilométerrel a cél előtt indított támadást a kétszeres olimpiai bajnok holland Marianne Vos társaságában, azonban bő három kilométerrel a vége előtt támadt Faulkner, akivel nem ment senki, így elszakadt a másik három kerékpárostól. Végül két társával együtt óriási hajrát nyomott Vas, de centiméterekkel lemaradt a dobogóról.

  • Halász Bence magabiztos versenyzéssel ezüstérmet nyert a férfi kalapácsvetők döntőjében a párizsi olimpián, ezzel tizenkét év után jött össze az újabb medália a szakágnak ötkarikás játékokon. A Dobó SE atlétájának az aranyra nem volt esélye, a tavaly Budapesten berobbant Ethan Katzberg az első kísérletével métereket vert a teljes mezőnyre.

    Helyszíni beszámolónkat ide kattintva olvashatják el. 

  • Férfi pólósaink az ősi rivális címvédővel csapnak össze a csoport zárásán, Takács Boglárka és Molnár Attila a vigaszágon harcolhatja ki futószámaik elődöntős szereplését, de ne feledkezzünk meg vitorlázóinkról sem. A magyarok teljes programját alább olvashatják. 

  • A nap legjobb fotóit itt tekinthetik meg!

  • Jó reggelt kívánunk, kezdődik a párizsi olimpia tizedik napja. A mai napon szurkolhatunk férfi vízilabda-válogatottunknak, atlétikai számokban Takács Boglárkának, Klekner Hangának és Molnár Attilának, valamint vitorlázóinknak is. De mindenekelőtt elevenítse fel a szombati nap legfontosabb eseményeit itt

    Tartsanak velünk a mai nap folyamán is, és biztosan nem maradnak le semmi fontos eseményről!