új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Véget ért a párizsi olimpia 11. napja, ezzel zárul az Index percről percre frissülő hírfolyama is. Tartsanak holnap is velünk, jó éjszakát kívánunk. 

  • Gabrielle Thomas révén megszületett az amerikai küldöttség 24. aranyérme, amivel vezeti a rangsort Kína és Asuztrália előtt.

    A házigazda Franciaország a negyedik helyen áll, a top ötbe még Nagy-Britannia fér be.

    A magyar csapat három arannyal és nyolc éremmel jelenleg a 14. helyen áll –  holtversenyben Svédországgal.

    Érmek a 2024-es olimpián

    OrszágAranyEzüstBronzΣÖsszesen
    1.Egyesült Államok 24 31 31 86
    2.Kína 22 21 16 59
    3.Ausztrália 14 12 9 35
    4.Franciaország 13 16 19 48
    5.Nagy-Britannia 12 15 19 46
    6.Koreai Köztársaság 11 8 7 26
    7.Japán 11 6 12 29
    8.Olaszország 9 10 7 26
    9.Hollandia 8 5 6 19
    10.Németország 8 5 4 17
    11.Kanada 6 4 8 18
    12.Írország 4 0 3 7
    13.Új-Zéland 3 5 1 9
    14.Magyarország 3 3 2 8
    14.Svédország 3 3 2 8

    A teljes éremtáblát itt böngészheti!

  • Imane Helif továbbra sem talált legyőzőre a női 66 kilogrammosok súlycsoportjában a párizsi olimpián. Az elődöntőben a thaiföldi Janjaem Suwannapheng ellen egyhangú pontozással győzött. A thaiföldi bokszolóra a harmadik menet végén rászámoltak, de végül végigküzdötte a mérkőzést. 

    Imane Helif
    Imane Helif
    Fotó: Getty Images

    A döntőt péntek este rendezik Párizsban.

    A sportolónak az elmúlt időszakban bőven kijutott a megpróbáltatásokból, ugyanis többen is megkérdőjelezték nemi hovatartozását. Az így kerekedett vita középpontjában álló sportoló először beszélt részletesen arról, hogyan élte meg az elmúlt időszakot. 

    Az Index főszerkesztő-helyettesének, kiküldött párizsi tudósítójának véleménycikkét itt olvashatja el

  • A négy aranyérmével rekorder, de 2012 óta csak egy bronzot szerző Egyesült Államok hosszabbításban legyőzte Németországot a női labdarúgótorna elődöntőjében, így a nyolcadik kiírásból hatodszor jutott döntőbe.

    Az ellenfél a világbajnoki címvédő Spanyolországot legyőző Brazília lesz, amely 2004-ben és 2008-ban is hosszabbításban maradt alul az Egyesült Államokkal szemben.

    LABDARÚGÁS, női elődöntő:

    Egyesült Államok–Németország 1–0 (S. Smith 95.) – hosszabbítás után

    Brazília–Spanyolország 4–2 (Paredes 6. öngól, Gabi Portilho 45+4., Adriana 72., Kerolin 90+1., ill. Paralluelo 85., 90+12.)

  • A 2008-ban és 2012-ben aranyérmes Norvégia jutott be utolsóként a női kézilabdatorna elődöntőjébe, mivel a negyeddöntőben 32–15-re kiütötte Brazíliát. Az ellenfél a három bajnoki címével rekorder Dánia lesz a négy között.

    A másik ágon a címvédő franciák a mieinket ráadásban kiejtő Svédországgal találkoznak.

  • Az amerikai rapper, Snoop Dogg lett a párizsi olimpiai játékok nem hivatalos kabalája, aki sétált az olimpiai lánggal, végigkövette az amerikai tornászok küzdelmét, úszóleckéket vett Michael Phelpstől, a díjlovaglók fináléjában pedig lovaglónak öltözött.

    Most kiderült, hogy az NBC Sports irdatlan sokat fizet neki azért, hogy állandóan a figyelem középpontjába kerüljön.

  • „Ba...k meg a reakciósok, ba...k meg ezt a szélsőjobboldalt, ba...k meg mindazok, akik be akarnak zárni minket egy mindenki mindenki elleni háborúba” – jelentette ki Párizs polgármestere, Anne Hidalgo, aki ezekkel a mondatokkal válaszolt azoknak, akik kritizálták az olimpiai megnyitót.

  • A kajak-kenu örömére szívszaggató csapatsportos vereségek jöttek. Eredménygyűjtő itt!

  • Holland–német döntőt rendeznek férfi gyeplabdában a párizsi olimpián – adta hírül az MTI.

    A keddi elődöntőben az 1996-ban és 2000-ben ötkarikás aranyérmes hollandok a spanyolokat győzték le simán 4–0-ra, míg Németország, 2008 és 2012 olimpiai bajnoka az előző játékokon bronzérmes indiaiakat múlták felül nagy csatában 3–2-re.

    A finálét (19.00) és a bronzmérkőzést (14.00) is csütörtökön rendezik.

    Gyeplabda, férfi elődöntők:

    Hollandia–Spanyolország: 4–0

    Németország–India: 3–2

  • A brit nők után – akik mind a selejtezőben, mind a döntőben világrekordot kerekeztek – a holland férfi sprintcsapat is megjavította a fennálló legjobb időt – mind a selejtezőben, mind a döntőben. A 40.949 másodperces időeredményükkel mindenkit maguk mögé utasítottak, második helyre szorult a brit csapat, míg a harmadik helyet az ausztrálok szerezték meg a franciák orra elől.

  • A kubai Mijaín López kedden megnyerte a kötöttfogású birkózók 130 kilogrammos súlycsoportjának döntőjét a párizsi olimpián, ezzel az első sportoló lett, aki ugyanabban a versenyszámban öt nyári játékon aranyérmet tudott szerezni – írja az MTI.

    A 41 éves legendás sportoló, aki első világbajnoki címét 2005-ben Budapesten – a fináléban Deák-Bárdos Mihály legyőzésével – szerezte, a 2008-as pekingi olimpián kezdte meg ötkarikás diadalmenetét, majd Londonban, Rióban és Tokióban is könnyedén győzni tudott.

    A kubai klasszis már a tokiói játékokra is úgy utazott el, hogy előtte évekig egyetlen nemzetközi viadalon sem indult, és ezúttal is úgy állt szőnyegre, hogy a 2021-es diadala után nem birkózott.

    Az előző év végén aztán jelezte, hogy Párizsban ismét számolni kell vele, és idén kivívta hazájában az indulási jogot, majd a francia fővárosban úgy lépett szőnyegre, mintha Tokió óta semmi sem változott volna. Előbb hétfőn a dél-koreai Szeung Csan Lit 7:0-ra, majd az irániak világbajnoki címvédőjét, Amin Mirzazadehet 3:1-re győzte le, az esti elődöntőben pedig az azeri Sabah Saleh Shariati sem okozott neki problémát (4:1).

    A keddi fináléban nagy meglepetésre a kubai születésű chilei Yasmani Acosta Fernández volt az ellenfele, aki egy pillanatra sem tudta megnehezíteni a dolgát. Az első menetben Lopez leküldette, majd onnan pörgette ellenfelét, a második szakaszban ismét a chileinek kellett paterhelyzetbe hasalnia, a hajrában pedig a sportág legnagyobb alakja mögéje került, és 6-0-s diadallal szerezte meg ötödik olimpiai aranyát.

  • A háromszoros olimpiai címvédő Egyesült Államok hatalmas védelmi csatában, 5–4-re legyőzte Magyarországot a női vízilabdatorna negyeddöntőjében.

    Helyszíni összefoglaló itt!

  • Hihetetlen versenyt hozott a férfi 1500 méteres síkfutás olimpiai döntője, amelyet a norvég Jakob Ingebritsen uralt, egészen az utolsó méterekig, az utolsó egyenesben ugyanis szétesett.

    Így az amerikai Cole Hooker hatalmas hajrával, 3:27.65-ös idővel, vagyis új olimpiai csúccsal nyerte meg a finálét.

    A második a brit Josh Kerr (3:27.79) lett, a bronzérmet pedig az amerikai Yared Nuguse (3:27.80) szerezte meg.

    A női 3000 méteres akadályfutás fináléja is hatalmas izgalmakat hozott a véghajrában, de végül bahreini Winfred Yavi győzedelmeskedett, aki második ugandai Peruth Chemutait és a harmadik kenyai Faith Cherotichot is megelőzte.

    A görög Miltiadis Tentoglu 8,48 méteres ugrásával nyert aranyérmet a férfi távolugrók versenyén. Az ezüstöt a jamaikai Wayne Pinnock, a bronzérmet pedig az olasz Mattia Furlani kaparintotta meg.

    A női kalapácsvetés fináléjában a kanadai Camryn Rogers 76,97 méterrel győzött második az amerikai Annette Nneka Echikunwoke és a harmadik kínai Jie Zhao előtt. 

    Az amerikai Gabrielle Thomas nyerte a női 200 méteres síkfutást a párizsi olimpiai atlétikaversenyeinek keddi napján. A Tokióban bronzérmes 27 éves versenyző jól rajtolt, végig remekül futott, így viszonylag nagy különbséggel ünnepelhette pályafutása legnagyobb sikerét. Saint Lucia-i Julien Alfred másodikként zárt, míg a harmadik a szintén amerikai Brittany Brown lett.

  • A dán Midtjylland úgy nyert két góllal a BL-selejtező odavágóján, hogy Dibusz Dénes büntetőt hárított, és egyszer még a léc is kisegítette a magyar bajnokot. 

    Összefoglaló itt!

  • Golovin Vlagyimir szerint bármennyire is fájó a búcsú, játékosainak büszkének kell lenniük a Párizsban és Lille-ben nyújtott összteljesítményükre. A magyar női kézilabda-válogatott a negyeddöntőben búcsúzott a 2024-es olimpiai tornától, miután drámai hajrát követően, hosszabbításban 36–32-re kikapott Svédországtól.

    A találkozó után Debreczeni-Klivinyi Kinga a könnyeivel küzdve beszélt arról, agresszívebbnek kellett volna lenniük a rendes játékidő végén, míg Simon Petra amondó volt, lehetetlen lesz egy ilyen végjáték után este nyugodtan aludnia.

  • „Valószínűleg a holnap lesz életem legnehezebb versenye. Most már nem az a kérdés, hogy ott leszek-e, hanem az, hogy mire leszek képes. Harcolni fogok magammal, biztos vagyok benne, hogy a három nappal ezelőtti munka nem tűnhet el a semmibe."

    Gianmarco Tamberi, az olaszok olimpiai bajnok magasugrója hosszú bejegyzést tett közzé az Instagram-oldalán.

    Mindig is azt mondtam, hogy a szív és a fej jelenti a különbséget, és most eljött az idő a bizonyításra. 10 óra 5 perc, tudom, hogy nem szabad ezt tőletek kérnem, de most tényleg éreznem kell a támogatásotokat. Tudnom kell, hányan lesznek holnap reggel mellettem. Ti vagytok az erősségem, és erre az erőre most nagyobb szükségem van, mint valaha

    – zárta gondolatát, ami egy imának megállja a helyét.

    Az olimpiai bajnok – aki tavaly a budapesti világbajnokságon is megnyerte a számot esélyeshez méltóan, majd hírnevéhez hűen nagy mókázásba csapott, amelybe belevonta érmes társait is – és stábja a vártnál egy nappal később, hétfőn indult el Formiából Fiumicinóba, mert szombaton belázasodott, kórházba szállították, ahol vesekővel diagnosztizálták. Annak ellenére, hogy legyengült, Tamberi mindenáron ott akar lenni Párizsban, hogy megvédje olimpiai bajnoki címét, ami férfi magasugrásban még senki másnak nem jött össze az ötkarikás játékok történetében.

    Ott leszek az olimpián, és az utolsó ugrásomig a lelkemet is beleadom, bármilyen legyen az állapotom

    – ígérte vasárnap Tamberi a kórházi ágyáról, sebészi maszkkal az arcán.

    A férfi magasugrás selejtezőjét szerdán 10 órától rendezik a Stade de France-ban, a döntő pedig június 10-én, szombaton 19 óra 10 perckor kezdődik.

  • Az Egyesült Államok elleni mérkőzést itt követheti nyomon!

  • „A Szajna hatalmas kérdés. A rendezvények lebonyolításánál a sportolók egészsége az első. A versenypálya tesztelése biztonsági okokból is szükséges. Reméljük, hogy megtörténik, bár a mostani helyzet semmihez sem hasonlítható, úgyhogy várjuk a fejleményeket” – fogalmazott Stefano Rubaudo, az olasz nyíltvízi úszó-válogatott technikai koordinátora.

    Mint azt korábban megírtuk, több sportolót is kórházba kellett szállítani azok után, hogy a triatlonversenyen a Szajnában úszott. A belga egység emiatt vissza is lépett a csapatversenytől.

    A Szajnában rendezik a nyílt vízi úszást is, csütörtökön a nők (köztük Fábián Bettina), pénteken a férfiak (köztük Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf) úsznak 10 kilométert a folyóban

  • Korábban a Magyar Nemzet arról írt, hogy valóban a pillangókirályé lehet az említett Facebook-oldal, de a cikk hatására új információ érkezett a szerkesztőségbe, miszerint Milák Kristóf cáfolta, hogy köze lenne hozzá.

    Bővebben a témáról itt!

  • Váratlan vendég jelent meg Tahiti vizein, ahol az ötkarikás játékok szörfversenyeit rendezik. Az elődöntőben versenyző brazil Tatiana Weston-Webb és a Costa Rica-i Brisa Hennessy sportolóktól biztonságos távolságban egy bálna emelkedett ki a vízből, szerezve ezzel különleges pillanatot a nézőknek és a fotósoknak, írja a Corriere della Sera.

    Az Eurosport felvételén tekinthető meg a látványos ugrást, amely az egész internetet körbejárta.

  • A mieink a 29–29-es rendes játékidő után a hosszabbításra teljesen szétestek, közel nyolc percig nem szereztünk gólt, miközben az ellenfél már 34-nél járt. A vége 36–32 lett Svédországnak.

    Helyszíni összefoglaló itt!

  • Lévai Zoltán számára véget ért a párizsi olimpia, mivel legyőzője nem jutott a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos súlycsoportjának fináléjába – adta hírül az MTI.

    A BHSE világbajnoki ezüstérmese a keddi versenynapon a nyolcaddöntőben magabiztos, 2:1-es győzelmet aratott a török Burhan Akbudak felett, majd a következő körben 1:1-es mérkőzésen, riválisa később szerzett pontja miatt kikapott az azeriek tavalyi vb-másodikjától, Sanan Suleymanovtól.

    Lévai ezek után még bízhatott a szerdai, vigaszági folytatásban, amihez az azeri döntőbe jutására lett volna szüksége. Suleymanov azonban láthatóan sérülten állt ki este a kazah Gyemeu Zsadrajev ellen, aki könnyedén, 6-1-re legyőzte őt.

    Így szerdán a világbajnok Losonczi Dávid (87 kg) lesz az egyetlen magyar birkózó, aki szőnyegre lép.

  • A svédek az utolsó másodpercekben egyenlítettek, jöhet a kétszer 5 perces hosszabbítás.

    Élő tudósítás itt!

  • Az 14 éves ausztrál Arisa Trew nyerte a női park gördeszka olimpiai aranyérmét Párizsban 93.16 pontos futamával, amellyel maga mögé utasította a japán Cocona Hirakit és a brit Sky Brownt is. A győztes trió átlagéletkora így 15 év lett, ugyanis míg az első helyezett 14, a második 15, a harmadik pedig 16 éves jelenleg. Még csak nem is koccinthatnak a győzelemre...

  • Könnyen meglehet, hogy utoljára láttuk ötkarikás játékokon Adam Peatyt. A britek háromszoros olimpiai bajnoka Párizsban a férfi 4×100-as vegyes váltó vasárnapi döntője után fakadt ki, azt követően, hogy a számot Kína nyerte meg. Peaty szerint csalással.

    Az egyik kedvenc idézetem a sportban, hogy nincs értelme nyerni, ha nem tisztességesen nyerünk

    – mondta a The Guardiannek Adam Peaty, aki szerint a szívünk mélyén tudjuk, hogyha valaki csal, akkor nem igazi győztes.

    A britek háromszoros olimpiai bajnoka azután fakadt ki, hogy Kína vasárnap aranyérmet nyert férfi 4×100 vegyesúszásban. Pontosabban azért, mert korábban 23 kínai úszó mintájában találtak trimetazidint, akik közül tizenegyen indultak a tokiói olimpián, és most Párizsban is rajtkőre álltak. Köztük van Csin Hajjang és Szun Csiacsün is, akik ebben a számban lettek most olimpiai bajnokok. A Peaty fémjelezte brit váltó viszont negyedik lett, éppen hogy lemaradtak az éremről.

    Ha valaki »megfertőződött«, ki kell zárni. De tudjuk, hogy a sportban ez nem ilyen egyszerű.

    És bizony nem, hiszen a Kínai Doppingellenes Ügynökség álláspontja szerint a pozitív tesztet „szennyezett” élelmiszerek fogyasztása okozta, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség is ezen a véleményen van.

    A 29 éves Adam Peaty utalt arra, hogy talán az utolsó olimpiáján vett részt, de úgy véli, a váltónégyes a kínaiaktól elszenvedett vereséget motivációként használja fel a következő olimpiára. Akár vele, akár nélküle.

    A teljes cikket itt olvashatja el.

  • A svédek kezdték jobban a negyeddöntőt, és bár 6–6-ig jól tartották magukat a magyar lányok, hamar elhúzott ezt követően négy góllal a rivális (7–11), és még 10–14-nél is megvolt ez a differencia.

    A szünet előtt viszont sikerült kicsit kozmetikázni, bár az egyenlítés három dobásból sem jött össze (15–16).

    Percről percre tudósítás itt!

  • Szél hiányában keddről szerdára halasztották az ILCA 7 hajóosztály éremfutamát, amelyen Vadnai Jonatán is érdekelt a párizsi olimpián. A Marseille partjainál zajló verseny halasztásról a Magyar Vitorlás Szövetség közösségi oldala számolt be.

    A kedvezőtlen időjárás miatt már hétfőn sem tudtak futamot rendezni a férfiak számára, így Vadnai a korábbi helyezése alapján összesítésben hatodikként került a legjobb tíz versenyzőt felvonultató éremfutamba.

    Az ILCA 6 (korábban Laser) éremfutamát sem tudták megrendezni kedden, de a női verseny arany- és ezüstérme már eldőlt, hiszen az éllovas holland Marit Bouwmeester több mint húsz helyezési ponttal vezet a második helyen álló, címvédő dán Anne-Marie Rindom előtt, akinek húsz helyezési pont az előnye a harmadik helyen álló norvég Line Flem Hösttel szemben, ezeket a különbségeket pedig már nem lehet ledolgozni. Érdi Mária 14. helyen zárt, így nem jutott az éremfutamba.

  • Az elégtelen vízminőség miatt ma lefújták a nyílt vízi úszók első, „ismerkedő” szajnai edzését – adta hírül Facebook-oldalán az úszószövetség.

    Az MÚSZ hozzáteszi, hogy Fábián Bettina, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid csak a 10 km-es versenyen akar először a folyóba menni, addig nem kockáztatnak, és medencében edzenek.

    A szervezők arról tájékoztattak közben, hogy a jó idő miatt holnapra már bizonyosan az elvárt szint alá csökken a baktériumok mennyisége – de a szövetség ezt fenntartásokkal kezeli.

  • A legjobb nyolc között a szerb és az ausztrál férfi csapat feszült egymásnak kosárlabdában, a rendes játékidő pedig nem hozott győztest, ugyanis 82–82-re álltak a csapatok. A hosszabbításban a szerbek domináltak, és hiába voltak a meccs során többször is hátrányban, végül öt ponttal, 95–90-re legyűrték az ausztrálokat. Így Németország után Szerbia jutott másodikként a legjobb négy közé.

  • Eljött az idő, pályára lép női kézilabda-válogatottunk Lille-ben, kezdődik a Svédország elleni negyeddöntő. Hatalmas lehetőség előtt áll csapatunk, 2008 után juthat újra négy közé az olimpián. Szurkoljunk együtt, hajrá magyarok!