új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mára véget ért olimpiai hírfolyamunk, köszönjük, hogy velünk tartottak. Holnap reggel innen folytatjuk, jó éjszakát kívánunk!

  • A 2024-es párizsi olimpia 12. napja után az Egyesült Államok magabiztosan vezeti az éremtáblázatot 94 medáliával (köztük 27 arannyal), a második Kína, amely 65 éremnél tart.

    Románia, Magyarország és Svédország egyaránt 8 érmet nyert eddig, a magyar küldöttség jelen pillanatban a 15. helyen áll az éremtáblázaton.

    Ország Arany Ezüst Bronz ΣÖsszesen
    1.Egyesült Államok 27 35 32 94
    2.Kína 25 23 17 65
    3.Ausztrália 18 12 11 41
    4.Franciaország 13 17 21 51
    5.Nagy-Britannia 12 17 20 49
    6.Koreai Köztársaság 12 8 7 27
    7.Japán 12 6 13 31
    8.Olaszország 9 10 8 27
    9.Hollandia 9 5 6 20
    10.Németország 8 5 5 18

    A teljes éremtáblát itt böngészheti!

  • Az olimpia szerdai napjának legjobb fotóit ide kattintva tekinthetik meg!

  • A házigazda franciák 84–71-re legyőzték a németeket a negyeddöntőben a párizsi olimpia női kosárlabdatornáján.

    Marine Johannes 24 ponttal járult hozzá a hazai sikerhez. Franciaország a pénteki elődöntőben Belgiummal csap össze a fináléba jutásért.

    A címvédő amerikai női kosárlabda-válogatott sima sikerrel jutott elődöntőbe a párizsi olimpián.

    Az elmúlt hét játékokon győztes, és sorozatban 59 ötkarikás találkozó óta veretlen amerikai együttes a szerdai negyeddöntőben Nigériát győzte le 14 ponttal.

    A tengerentúli csapatból A'ja Wilson 20 ponttal és 11 lepattanóval dupla duplát ért el.

    Olimpia 2024

    Női kosárlabda

    Negyeddöntő

    • Franciaország–Németország 84–71 (23-19, 22-14, 21-16, 18-22)
    • Ausztrália–Szerbia 85–67 (26-19, 22-13, 24-16, 13-19)
    • Belgium-Spanyolország 79–66 (26-26, 22-11, 19-12, 12-17)
    • Egyesült Államok–Nigéria 88–74 (26-17, 26-16, 24-15, 12-26)
  • A szerdai versenynap is kiemelkedő színvonalú finálékat tartogatott a párizsi olimpia atlétikaversenyein.

    Férfi diszkoszvetésben borult a papírforma, a világcsúcstartó Mykolas Alekna ugyanis csupán ezüstérmes lett, míg a tavalyi világbajnok, címvédő svéd Daniel Stahlnak meg kellett elégednie a hetedik hellyel, a 2022-es vb-győztes szlovén Kristjan Cehnek pedig a negyedikkel. A győzelmet kereken 70 méteres eredménnyel a jamaicai Roje Stona szerezte meg, három centivel túldobva Aleknát, míg a bronzérem a 69,31-ig jutó ausztrál Matthew Denny nyakába kerül.

    Roje Stona
    Roje Stona
    Fotó: Getty Images

    A leginkább várt futószám a férfi 400 méter döntője volt, melyen remek futásra volt kilátás, azután, hogy az elődöntőben hárman, az amerikai Quincy Hall, a grenadai Kirani James, és a zambiai Muzala Samukonga is 44 másodpercen belül futott, míg a friss Európa-csúcstartó brit Matthew Hudson-Smith 44.07-tel nyerte futamát.

    A döntő aztán a vártnál is parádésabb végjátékot hozott, holott sokáig úgy tűnt, Hudson-Smith nyeri meg simán a versenyt. A brit vágtázó a célegyenesre komoly előnnyel fordult és egészen az utolsó méterekig stabilan az első helyen futott, Hall azonban az ötödik helyről, közel tízméteres hátrányt dolgozott le vele szemben, a cél előtt egy méterrel ment el mellette és egészen szenzációs, 43.40 másodperces idővel győzött, ami csupán 36 századdal marad el a világcsúcstól. A célba érve láthatóan roppant bosszús Hudson-Smith 43.44-re javította alig két hete felállított 43.74-es kontinensrekordját. A bronzérmet Samukonga szerezte meg, míg a 2012-es londoni bajnok Kirani Jamesnek csupán ötödik helyet ért 43.87-es eredménye.

    Női rúdugrásban szinte megismétlődött a tavalyi budapesti világbajokság döntőjének végjátéka. A magyar fővárosban az amerikai Katie Moon és az ausztrál Nina Kennedy holtversenyben diadalmaskodott, ezúttal pedig ismét ők maradtak versenyben a legtovább. Igaz, ezúttal a kanadai Alysha Newman is „velük” tartott. Ők hárman átjutottak a 4,85 méteren, majd az ausztrál a 4,90-et is elsőre átugrotta, míg vetélytársai a 4,85-ön fejezték be a versenyt. Az ezüst Mooné, a bronz Newmané lett.

    Férfi 3000 méter akadályon a hajrá döntött, melyben a címvédő marokkói Szufian el-Bakkali volt a leggyorsabb, megelőzve az amerikai Kenneth Rooksot és a kenyai Abraham Kibiwotot.

    Eredmények:

    • férfi diszkoszvetés:

    1. Roje Stona (Jamaica) 70,00 méter – olimpiai rekord

    2. Mykolas Alekna (Litvánia) 69,97

    3. Matthew Denny (Ausztrália) 69,31

    • férfi 400 méter:

    1. Quincy Hall (Egyesült Államok) 43.40 mp

    2. Matthew Hudson-Smith (Nagy-Britannia) 43.44

    3. Muzala Samukonga (Zambia) 43.74

    • női rúdugrás:

    1. Nina Kennedy (Ausztrália) 4,90 méter

    2. Katie Moon (Egyesült Államok) 4,85

    3. Alysha Newman (Kanada) 4,85

    • férfi 3000 m akadály:

    1. Szufian el-Bakkali (Marokkó) 8:06.05 p

    2. Kenneth Rooks (Egyesült Államok) 8:06.41

    3. Abraham Kibiwot (Kenya) 8:06.47

  • A férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos súlycsoportjában a japán Kuszaka Nao, 97 kilóban az iráni Mohammadhadi Abdollah Saravi, míg a női 50 kilóban az amerikai Sarah Hildebrandt nyerte a párizsi olimpiát.

    Kuszaka Nao
    Kuszaka Nao
    Fotó: Getty Images

    A japánok megszerezték második aranyérmüket kötöttfogásban, ugyanis a 60 kilós Fumita Kenicsiro keddi győzelme után 77 kilóban Kuszaka sem talált legyőzőre. Ezzel negyvenéves sorozatot szakítottak meg, mivel a japánok legutóbbi kötöttfogású ötkarikás aranyérmét Mijahara Acuji szerezte az 1984-es Los Angeles-i játékokon. Kuszaka a kazahok világbajnoki ezüstérmesét, Gyemeu Zsadrajevet múlta felül a szerdai döntőben.

    Ebben a kategóriában Lévai Zoltán egy-egy győztes és vesztes mérkőzéssel kiesett.

    A 97 kilósoknál az iráni Mohammadhadi Abdollah Saravi visszavágott örmény riválisának a három évvel ezelőtt a tokiói játékok elődöntőjében elszenvedett vereségért, így Artur Alekszanjan sorrendben egy-egy olimpiai bronz-, arany- és ezüstérem után ismét második lett.

    A női 50 kilogrammosok között döntőbe jutott indai Vinesh Phogatot kizárták a versenyből, mivel a reggeli mérlegelésen nem tudta hozni a súlyát. A szabályok értelmében eredményeit törölték, legyőzöttei pedig eggyel előreléptek, így a keddi elődöntős ellenfele, a kubai Yusneylis Guzman léphetett szőnyegre az amerikai Sarah Hildebrandt ellen a döntőben, ott aztán simán kikapott. Így a második női olimpiai aranyat is az Egyesült Államok szerezte meg.

    A japánok olimpiai bajnoka, Szuszaki Jui - aki a keddi nyolcaddöntőben pályafutása első vereségét szenvedte el nemzetközi porondon - bronzérmes lett.

  • Vogel Soma négy ötméteresből hármat kivédett, Vámos Márton, Zalánki Gergő és Manhercz Krisztián viszont nem rontott, így összesítésben 12–10-re megnyerték az Olaszország elleni negyeddöntőt, és ott vannak a legjobb négy között!

    Az elődöntőben két nap múlva Horvátország ellen játszanak a magyar fiúk. Helyszíni beszámolónkat ide kattintva olvashatják el. 

  • Lehetőségünk volt a győzelemre, Jansik ment teljesen üresen, az olasz kapus azonban védett, így ötméteresbárbaj dönt arról, hogy az olasz vagy a magyar csapat jut a legjobb négy közé. 

  • A párizsi olimpia szervezőbizottsága szerint alacsony a számuk a koronavírussal fertőzötteknek, de a játékok házigazdái figyelemmel kísérik a helyzetet.

    Anne Deschamps kommunikációs igazgató nyilatkozott erről újságíróknak azt követően, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közölte: a párizsi olimpián hétfőig legalább 40 fertőzéses esetet regisztráltak. Deschamps azt mondta, hogy a WHO médiajelentésekből állította össze a számadatokat, „amelyeket nem szabad hivatalosnak tekinteni”.

    Hozzátette, hogy ezzel együtt a nemzeti egészségügyi hatóságokkal közösen nyomon követik a franciaországi egészségügyi helyzetet, s nemcsak a Covidra figyelnek. Ugyanakkor nem tudott pontos adatokkal szolgálni a koronavírusos esetek számáról.

    „Csak nemzeti szinten tudjuk értékelni a helyzetet, de azt mondhatom, hogy a számok alacsonyak” – jelentette ki Deschamps.

  • Történetük során először a kínaiak nyerték a szinkronúszók csapatversenyét a párizsi olimpián.

    Az elmúlt három olimpián egyaránt az oroszok mögött ezüstérmes ázsiai együttes a technikai, a szabadprogramban és az akrobatikus kűrben is a legerősebb gyakorlatot mutatta be, és hatalmas, több mint 80 pontos különbséggel nyerte története első ötkarikás aranyát ebben a sportágban.

    A vb-címvédő kínaiak mögött az amerikaiak lettek a másodikak, míg a bronzérmet a spanyolok szerezték meg.

    Az oroszok az ukrajnai háború miatt nem indultak.

    Szinkronúszás, csapatverseny:

    1. Kína (Csang Hao, Feng Jü, Vang Ce-jüe, Vang Liu-ji, Vang Csien-ji, Hsziang Pin-hszüan, Hsziao Jen-ning, Csang Ja-ji) 996,1389 pont

    2. Egyesült Államok (Anita Alvarez, Jaime Czarkowski, Megumi Field, Keana Hunter, Audrey Kwon, Jacklyn Luu, Daniella Ramirez, Ruby Remati) 914,3421

    3. Spanyolország (Txell Ferre Gaset, Marina García Polo, Lilou Lluis Valette, Meritxell Mas Pujadas, Alisa Ozhogina Ozhogin, Paula Ramírez Ibánez, Iris Tio Casas, Blanca Toledano Laut) 900,7319

  • Megvédte elsőségét a kínai Li Fa-pin a férfiak 61 kilogrammos kategóriájában a párizsi olimpia súlyemelőversenyeinek szerdai nyitónapján.

    A 2021-es, tokiói ötkarikás játékok győztese 310 kilót teljesített összetettben, így hét kilóval előzte meg a 20 esztendős thaiföldi Theerapong Silachait, aki 2022-ben egy súlycsoporttal lejjebb, az 55 kilósok mezőnyében szerzett világbajnoki címet.

    A 31 éves Li, akinek összetettben három világ- és négy Ázsia-bajnoki győzelme is van, Kína 63. olimpiai érmét gyűjtötte be súlyemelésben, így az ázsiai sportági nagyhatalom megelőzte a fennállása során 62 olimpiai medálig jutott Szovjetuniót.

    A párizsi verseny harmadikja a 20 éves amerikai Hampton Morris lett 298 kilogrammos összetett eredménnyel. Az Egyesült Államok legutóbb negyven éve, a Los Angeles-i olimpián nyert medált súlyemelésben, írja az MTI.

    Olimpia 2024

    Súlyemelés

    Férfi 61 kilogramm

    1. Li Fa-pin (Kína) 310 kg (szakítás: 143 kg, lökés: 167 kg)
    2. Theerapong Silachai (Thaiföld) 303 (132, 171)
    3. Hampton Morris (Egyesült Államok) 298 (126, 172)
  • 14 éves olimpiai bajnokot avattak a női gördeszkások versenyében, mivel az ausztrál Arisa Trew szerezte meg az aranyérmet. Győzelme után a fiatal sportoló elárulta, egy házi kacsát kap ajándékba szüleitől.

    Arisa Trew
    Arisa Trew
    Fotó: Getty Images

    Szüleimtől egy házi kacsát kértem ajándékba, mert a kacsák nagyon aranyosak. A szüleim biztosan nem engednék, hogy legyen kutyám vagy macskám, mert mostanában sokat utazunk. Úgy érzem, hogy egy kacsával talán kicsit könnyebb lenne. Az apukám igent mondott, de anyukám nem engedte meg. Aztán megkérdeztem, ha nyerek kaphatok egy kacsát, és ebbe beleegyezett anyukám is

    – árulta el Arise Trew a Torday Show-ban. Az olimpiai bajnok gördeszkás hozzátette, kacsáját majd a gördeszka parkba is magával viszi, sőt, sétálni is fog vele.

  • Kövesse velünk a magyar férfi pólóválogatott negyeddöntőjét Olaszország ellen! A mérkőzés 20 óra 35 perckor kezdődik, rendkívül nehéz csata vár a magyar csapatra, szurkoljunk együtt, hajrá, magyarok!

  • Az ötkarikás játékok egyik meglepetéscsapata, az ausztrál férfi vízilabda-válogatott másodikként jutott tovább csoportjából, de a negyeddöntőben vereséget szenvedett az Egyesült Államoktól.

    GettyImages-2165745459
    Fotó: Getty Images

    Az ausztrálok két negyed után kétgólos előnyben voltak, de a harmadik negyedben gólt sem dobtak, így az Egyesült Államok egyenlített. A záró játékrészben két-két gólt dobtak a csapatok, jöhetett az ötméterespárbaj, amelyben az amerikai válogatott bizonyult jobbnak.

    Egyesült Államok pólóválogatottja az olimpiai döntőért majd Szerbiával meccselhet. A másik ágon a spanyolokat legyőző Horvátország várja a hamarosan kezdődő Olaszország–Magyarország mérkőzés győztesét.

  • A francia rendőrség az FBI segítségét kérte a francia gyorsvasúthálózat szabotázsát vizsgáló ügyben, közölte két, az ügyre jó rálátással bíró forrás a Reuters hírügynökséggel.

    A nyomozók azt követően hívták az FBI-t, hogy a médiaügynökségek, köztük a Reuters is, kaptak egy e-mailt, amelyet a rendőrség szerint az elkövetők küldhettek. A levél küldői rengeteg sérelmet soroltak fel, de a felelősséget közvetlenül nem vállaltak a történtekért.

    Mint ismert, a párizsi olimpia megnyitójának napján a francia gyorsvasúthálózatot és a távközlési csatornákat is támadás érte.

    Az ügyben eddig nem történt letartóztatás. A francia hatóságok hazai szélsőbaloldali csoportokra gyanakodnak, de nem zárták ki, hogy a szabotázst külföldről szervezték meg.

    Az FBI nem kívánt reagálni a Reuters kérdéseire.

  • Úgy tűnik, a tervezett időpontban, azaz csütörtökön és pénteken megtartják a női, majd a férfi nyíltvízi úszók küzdelmeit a párizsi olimpián.

    A magyar szövetség arról adott tájékoztatást, hogy a Szajna vízében határérték alá csökkent a baktériumszint, ezért szerdán már több nemzet úszói – köztük például a címvédő német Florian Wellbrock is – megmártóztak a folyóban.

    A magyar válogatott tagjai, a Tokióban ezüstérmes, az aktuális világbajnok Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid, valamint Fábián Bettina nem kockáztattak.

    A szervezők hivatalosan csütörtökön hajnali 5 órakor döntik el, hogy elrajtolhat-e 7.30-kor a 10 kilométeres női verseny, a mezőnyben Fábián Bettinával, a férfiak viadalát másnap ugyanebben az időpontban rendezik.

  • A férfiak kézilabdatornáján a harmadik negyeddöntő is szoros küzdelmet hozott, Dánia 16–16-os félidő után végül 32–31-re legyőzte Svédországot. A dánok legeredményesebb játékosa Pytlick volt kilenc góllal, Jakobsen és Jorgensen pedig öt-öt góllal vette ki részét a sikerből. A dánok az elődöntőben a Norvégia–Szlovénia negyeddöntő győztesével meccselnek. 

    GettyImages-2165741407
    Fotó: Alex Davidson / Getty Images

    A nap korábbi szakaszában Spanyolország Egyiptomot, Németország pedig Franciaországot győzte le hosszabbításban. 

  • A lengyel válogatott jutott először döntőbe a párizsi olimpia férfi röplabdatornáján, miután a szerdai elődöntőben 3–2-re legyőzte az amerikai csapatot.

    Az első két játszmán megosztoztak a felek, az elsőben a legutóbbi három világbajnokságon döntős, 2014-ben és 2018-ban vb-aranyérmes lengyelek, a másodikban az amerikaiak voltak egy hajszálnyival jobbak.

    A tengerentúliakat edző John Speraw a harmadik felvonásra a részsiker ellenére is belenyúlt csaptába, Torey DeFalco helyére Thomas Jaeschkét küldte be, ami úgy tűnt, nyerő húzásnak bizonyul.

    A 30 éves ütő ugyanis remekül szállt be, az ő jó játékának köszönhetően társai teljesítménye is feljavult és az amerikaiak a harmadik szettet nagyon simán megnyerték, de a negyedikben hiába vezettek sokáig, a lengyelek döntő szettre mentették a találkozót.

    Ebben aztán az európaiak játszottak kevesebb hibával, s a 2 óra 28 perces csata végén ünnepelhették történetük második döntős szereplését: 1976-ban, Montréalban aranyérmet nyertek.

    A találkozó legeredményesebb játékosa a lengyelek kubai származású ütője, Wilfredo León volt 26 ponttal, az amerikaiaktól Matthew Anderson 24 pontot szerzett.

    A másik elődöntőben a címvédő és házigazda franciák a világbajnok olaszokkal találkoznak, a bronzmérkőzést pénteken 16 órakor, a finálét szombaton 13 órakor rendezik.

    Olimpia 2024

    Férfi röplabda

    Elődöntő

    • Lengyelország–Egyesült Államok 3–2 (23, -25, -14, 23, 13)

    Később

    • Olaszország–Franciaország 20.00
  • Váratlanul nagy lendülettel kezdett Szemen Novikov, többször is megfogva Losonczi Dávid karját, de akciózni nem tudott, még bő egy perc után sem, pedig fentről már úgy tűnt, kibillenti egyensúlyából és mögé is kerül a helyzetnél nagyot mentő magyart. Sikerült stabilizálni a helyzetet, újabb és újabb fogással próbálkoztak, de rendre bontották is azt. Másfél percnél viszont a bolgárt küldték le parterhelyzetbe, Losonczi egy ponttal gazdagodott (1:0), lentről viszont nem tudott akciót csinálni, annak ellenére sem, hogy egy kiemeléshez és perdítéshez egészen közel volt... 

    50 másodperc telt el a szünet után, amikor a bolgár visszakapta a korábbi kölcsönt, ezúttal a 24 éves magyart küldték le a földre (1:1). Innentől Novikov állt jobban a később szerzett ponttal. Más akció nem született lentről, de a minimális előny így is a két évvel idősebb birkózónak kedvezett ezen a ponton. Losonczinak próbálkoznia kellett, de valahogy fáradtabbnak tűnt ellenfelénél. Novikovot másodszor is leküldték, de ilyenkor már nincs pont ezért automatikusan. Megpróbálta megemelni a bolgárt, miközben kifelé araszoltak a szőnyeg széle felé, de megint nem sikerült sem kiemelni, sem megpörgetni. A legvégén elkeseredetten kellett jönni, de Losonczi megbillent, így pedig a bolgár rivális megkontrázta és a szőnyegen kívülre tudta vinni (1:2). Az utolsó pillanatokban sikerült ugyan az ESMTK világbajnokának is kitolni ellenfelét a szőnyegen túlra, de közben leért a Novikov térde, így ezért sem járt pont. Challenge-t kért Módos Péter, minden mindegy alapon, de a döntést csak megerősítette a videó, így végül 3:1-re nyert a bolgár rivális Losonczi Dávid ellen. Közös történetükben először... 

  • Az olimpiai címvédő Zsuk Belenyuk jól kezdett, végül viszont elbukott az első elődöntőben. Később kivitelezett kétpontos akciójának köszönhetően az iráni meglepetésember, Alireza Mohmadipiani (3:3) jutott a 87 kilogrammos kötöttfogású birkózók holnapi döntőjébe. Így ő vár majd a hamarosan kezdődő Losonczi Dávid–Szemen Novikov összecsapás győztesére. 

  • A Barcelona és a PSG korábbi futballistája, Neymar már 2022-ben felfigyelt Luana Alonsóra, aki arról vált híressé, hogy miután 29. lett női 100 méteres pillangóúszásban, bejelentette, hogy visszavonul, mert rövid távon influenszernek szeretne állni.

    Neymar előbb elkezdte aktívan lájkolgatni Alonso fotóit, majd privát üzenetet is küldött a lánynak az Instagramon két évvel ezelőtt, miközben párkapcsolatban élt.

    „Igen, küldött nekem üzenetet. Azt nem árulhatom el, mit írt nekem” – nyilatkozta a fiatal hölgy, aki leszögezte, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem rúgták ki őt az olimpiai faluban helytelen viselkedés miatt. „Arra kérek mindenkit, hogy fejezze be a hamis információk terjesztését” – szakadt ki Alonsóból.

  • A 21 éves ausztrál, Keegan Palmer az első fordulóban megszerzett 93.11 pontjával nyerte az aranyérmet gördeszkában, a második az amerikai Tom Schaar (92.23), a bronzérmes pedig a brazil Augusto Akio lett (91.85).

    Palmer lett az első gördeszkás az olimpiák történetében, aki meg tudta védeni a  címét.

  • Elkezdődött az esti program a Champ de Mars Arénában. A negyedik küzdelem – várhatóan nagyjából 19 órai kezdettel – lesz majd Losonczi Dávid elődöntője. Az ESMTK versenyzőjére a bolgár Szemen Novikov vár majd. A 26 éves Európa-bajnoki bronzérmessel tavaly a belgrádi világbajnokság elődöntőjében is találkozott, ott technikai tussal 10:0-ra verte. 

    A kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjának éremcsatáit csütörtök este rendezik majd, így ma egyelőre csak a következő magyar érem ténye válhat biztossá – amennyiben Losonczi pályafutása során négy mérkőzésből negyedszer is legyőzi Novikovot. 

  • Negyedik helyen zárta Vadnai Jonatán a párizsi olimpiát, ez minden idők harmadik legelőkelőbb magyar helyezése a vitorlázóknál, és egyben az ILCA 7 hajóosztály valaha volt legjobb magyar eredménye.

    A végeredmény drámai körülmények között alakult ki: az éremfutamot szerda délután – csaknem egy napos csúszással – elindították, ám nem sokkal később a szélviszonyok miatt félbe kellett szakítani. A megismételt rajt után újra csodálatosan versenyzett a 26 éves vitorlázó, a harmadik helyen zárta az éremfutamot, ezzel az összetett versenyben előrelépett a negyedik helyre.

    „Egymás után két olimpián bizonyítottuk, hogy a világ legjobbjai közé tartoznak a magyar vitorlázók, ráadásul az ILCA 7, vagyis korábbi nevén a laser hajóosztályban Vadnai Jonatán az első magyar, aki egyáltalán bekerült az éremfutamba. Joni sikere ismét azt üzeni a fiataloknak, az utánpótlás-versenyzőknek, hogy megéri kitartani, keményen dolgozni, mert magyarként is be lehet kerülni a világ élmezőnyébe. Berecz Zsombor tokiói sikere után két és félszeresére ugrott a 18 év alatti sportolók száma a kluboknál. Most itt az újabb példakép! Gratulálok Vadnai Jonatánnak a fantasztikus eredményhez”

    – nyilatkozta Hoczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

  • Sorra kapják a fenyegető üzeneteket a párizsi olimpián szereplő izraeli sportolók, jelentette az Izraeli Olimpiai Bizottság (IOB).

    Jael Arad, az IOB elnöke kedden az AP hírügynökségnek elmondta, hogy egyes sportolók „központosított” fenyegetésekben részesültek, amelyek célja „pszichológiai terror” okozása volt. Arad nem szeretett volna további részletekbe bocsátkozni.

    A múlt héten a párizsi ügyészség vizsgálatot indított az izraeli sportolóknak e-mailben küldött halálos fenyegetések ügyében. A nemzeti kiberbűnözési hatóság pedig azt vizsgálja, hogyan kerültek ki az internetre egyes izraeli sportolók személyes adatai. Az adatszivárgást azóta egyébként megszüntették.

    Az ügyészség emellett a Paraguay elleni labdarúgó-mérkőzésen az izraeli sportolók irányába tett „diszkriminatív gesztusok” miatt is nyomozott.

    Tom Reuveny, egy 24 éves izraeli szörfös, aki a hétvégén aranyérmet nyert, azok közé tartozott, akik arról számoltak be, hogy névtelen emberek megfenyegették őket, írja a Die Welt.

  • Katasztrófa sújtotta az indonéz tollaslabda-válogatottat a párizsi olimpián, ugyanis közel egy milliárd rúpiájukat (kb. 23 millió forint) lopták el – olvasható a scoop.com oldalon. 

    Armand Darmadji, az indonéz tollaslabda-válogatott menedzser táskáját hétfő délután lopták el, amelyben 53 ezer euró (kb. 21 millió forint) készpénz volt. Továbbá elvitték a tárcáját, amelyben hitelkártyák, személyi igazolvány, jogosítvány és útlevél is volt.

    Történt ugyanis, hogy Armand Darmadji észrevette, autójának hátsó gumija defektet kapott. Fel is vette a kapcsolatot az autókölcsönző céggel, hogy cseréljék ki a kereket. A cég ekkor megkérdezte a tartózkodási helyét, de Darmadji nem tudta pontosan, hogy merre van, ekkor látta, hogy mögötte rendőrők állnak, kiszállt és segítséget kért tőlük. Mire visszaért az autóhoz, észrevette, hogy a táskája eltűnt.

    Mire visszaértem, a táskám eltűnt. Benne volt az útlevelem, a pénztárcám, a hitelkártyáim és az Indonéz Tollaslabda-szövetség pénze is. Természetesen feljelentést tettem a rendőrségen

    – mondta a szakember.

    „Éppen összeszámoltuk azt a pénzt, mivel a csapat a tervek szerint holnap hazatért volna. Úgy terveztük, hogy este hétkor találkozunk, de a pénzt útközben ellopták” –idézték a szakembert a detikSport indonéz hírportálnak. A szakember kiemelte ez az összeg összesen 53 emberé volt. 

    Nem ez az első lopás az olimpián: az argentin labdarúgó-válogatott több tárgyát is ellopták, amikor edzés közben betörtek öltözőjükbe.

  • A kenus Adolf Balázs csatlakozott Fejes Dánielhez a kenusok 1000 méteres olimpiai versenyében, reményfutamát ő is megnyerve középfutamba jutott.

    A hosszabb távokon négyszeres világbajnok, ebben a számban Tokióban 15., a játékokat követő 2021-es vb-n bronzérmes magyar kenus a délelőtti evezése során harmadik lett, ezért kellett délután újra kenuba térdelnie.

    A reményfutamban egy kínai és egy menekült csapatba tartozó, de kubai színekben Tokióban párosban aranyérmes kenus – Fernando Dayan Jorge Enriquez – mögött harmadik volt 250, majd 500 méternél is, de aztán utóbbi versenyző lelassult, Adolf Balázs pedig a kínai mellett is simán elment, és úgy is nagy fölénnyel nyert, hogy a végén már erősen visszavett a tempóból. A folytatáshoz az első kettő között kellett végezni.

    „Szerintem nem szégyen ilyen versenyzőktől kikapni” – utalt vissza Adolf Balázs az MTI-nek értékelve az előfutamára, melyben a Londonban és Rio de Janeiróban olimpiai bajnok német Sebastian Brendel, illetve a három éve ötkarikás ezüstérmes kínai Liu Hao mögött ért célba.

    Nyolcszázig mentem velük, ott vagyok a közelükben, és ez akár megfordulhat majd a középfutamos napra. De nyolcszáznál éreztem, hogy nagyon-nagyon fájna, ha most megpróbálnám behúzni. Nem mondom, hogy esélytelen lett volna, de sokat kivett volna belőlem a holnapi páros napra. És nekem az 500-as párosra is ugyanúgy gondolnom kell. Az volt a biztosabb és kevésbé fárasztó megoldás, ha bevállalok még egy reményfutamot.

    Mint mondta, második evezése alkalmával tudta uralni a versenyt.

    „Nyolcvanöt százalékos pályának tudom be a délutánit, ami igazából belefér”– tette hozzá.

    A középfutamokat és a finálét pénteken rendezik majd.

  • A címvédő olasz Vito Dell'Aquila az elődöntőben kikapott a férfi tekvandósok 58 kilogrammosok versenyében az azeri Gashim Magomedovtól, ez pedig azt jelenti, hogy Salim Omar Gergely számára véget ért az olimpia, nem folytathatja a vigaszágon. 

  • Rendkívül szoros, remek mérkőzést hozott a férfiak vízilabdatornáján a második negyeddöntő Szerbia és Görögország között. Az első negyedben 3–3-as döntetlen, a félidőben 6–5-ös szerb előny állt az eredményjelzőn, de a harmadik játékrészt 4–2-re nyerték a görögök, így minimális előnnyel fordultak a záró negyedre. 

    Dusan Mandics
    Dusan Mandics
    Fotó: Marcel ter Bals / DeFodi Images / Getty Images

    Ekkor a szerbek emberelőnyből előbb egyenlítettek, majd újra a görögöknél volt az előny 6 perccel a vége előtt. Vico remek bejátszásból egyenlített, majd Dusan Mandics remek gólt dobott szabaddobás után, a címvédő szerb csapat vezetett 2 perccel a vége előtt. Mindössze 6 másodperc volt hátra, amikor Vlachopuloszra jött ki a figura, és bombázott a szerb kapuba, egyenlítés, jöhet a hosszabbítás – gondolhatta volna mindenki.

    De a szerbeknek maradt 3 másodpercük, feldobták a labdát Jaksicsnak, aki kiharcolt egy szabaddobást, majd az utolsó pillanatban a blokkok között kapura dobta a labdát, az pedig a felső lécről bepattant a hálóba, nyertek a szerbek! 

    Így a címvédő szerb válogatott az eldöntőben folytathatja, a görög csapat pedig fájdalmas vereséget szenvedett – és majd küzdhet az 5.-8. helyek egyikéért. A harmadik negyeddöntőben Ausztrália az Egyesült Államok pólócsapatával találkozik, majd este 20.35-kor jön a magyar válogatott, az ellenfél Olaszország lesz. 

  • Az olimpia az a világesemény, amely a leginkább megmozgatja a gyártók fantáziáját – igaz ez a luxusiparra is. Eseményről eseményre nő azon brandeknek a köre, amelyek hasznot húznának az ötkarikás játékokból, és amelyek gondolnak akár a legvastagabb pénztárcájúakra is, hogy ők se maradjanak valami szuvenír nélkül. Az alábbiakban összeszedtük a tíz legfigyelemreméltóbb emléktárgyat prémium és luxusnívón egyaránt.

    Még csak azt sem tudjuk mondani, hogy az alábbi limitált termékeket azok figyelmébe ajánljuk, akik többet akarnak ráfordítani a párizsi olimpiára való emlékezésre, mint egy kulcstartó ára. Mint egy korábbi cikkünkben ugyanis már írtunk róla, a Balenciaga divatház abból csinált viccet, hogy teljesen átlagosnak kinéző, bármelyik szuvenírboltban megvásárolható termékeket logózott, na meg árazott fel. Tényleg megdöbbentő díjszabással kínálják a webshopjukon és a nagyobb párizsi üzleteikben a filléres kínai tömegtermékeknek kinéző bögréket, kulcstartókat, flip-flopokat, pólókat, gumikarkötőket és textilzsákokat – többek közt.

    Olybá tűnik, az ajánlat abszolút a szüleik pénzével mit kezdeni nem tudó fiataloknak szól, ugyanis egyébként elég észszerűtlennek tűnik közel 40 ezer forintot kifizetni egy „I love Paris & Balenciaga” feliratos, sima fehér bögréért vagy közel 240 ezret egy Eiffel-tornyos kulcstartóért. Szintén írtunk már korábban arról, hogy az olasz csapatot öltöztető EA7 Emporio Armani és az amerikaiak szettjeit gyártó Ralph Lauren is berakta ezen kollekciókat a kiemelt üzleteibe, utóbbi márkánál el sem lehet téveszteni, melyik boltba kell ezekért betérni – a webshopból ugyanis már elfogytak a darabok.

    A teljes cikket itt olvashatja el!