Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Azt hittem, átjön a sisakon, és a szemembe áll

2018.10.03. 09:30

Nem tartott túl sokáig Pierre Gaslynak az Orosz Nagydíj – ő és csapattársa, Brendon Hartley másodperceken belül, szinte ugyanúgy pördültek meg fékhiba miatt, estek ki már a verseny elején –, de ez a kevés versenyzés is elég volt arra, hogy plusz izgalmakat éljen át a francia pilóta.

Ő a negyedik, Hartley a második kanyarban forgott meg, előtte viszont Gasly még a rajt utáni tülekedésben szokatlan eset szereplője lett: sisakon találta egy karbonelem már az első kanyarban.

Azt hiszem, Daniel [Ricciardo] vesztett el egy darab karbont a kocsijáról, ami a pleximet találta el. Nagyon, nagyon ijesztő volt, mert azt hittem, hogy átjön a sisakon, és beleáll a szemembe, de lepattant a plexiről, be a pilótafülkébe, úgyhogy aztán a négyes kanyarban kidobtam a kocsiból

– mesélte el Gasly az esetet a Forma-1 honlapjának.

Élőben nehéz is volt kiszúrni az esetet, a francia belső kamerás felvételén a lassításnál látszik jól a karbonelem.

Gasly elmondta, hogy a verseny után egyből nem is nézte meg a sisakját, úgyhogy meg kell vizsgálnia, hagyott-e nyomot, vagy történt-e valami károsodás rajta. Annak viszont érthetően nagyon örült, hogy a plexiről ilyen simán lepattant a szénszálas darabka, mert amikor meglátta a levegőben a feje felé tartva, egyből arra gondolt, hogy baj lehet belőle.

2019-től még biztonságosabb sisakot kapnak az F1-ben, azon kisebb lesz a sisaknyílás, cserébe a sisak szerkezete 275 G-s becsapódást is elbír, és 790 fokos hőségnek is ellen tud állni bizonyos ideig.

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas