Azt hittem, átjön a sisakon, és a szemembe áll

2018.10.03. 09:30

Nem tartott túl sokáig Pierre Gaslynak az Orosz Nagydíj – ő és csapattársa, Brendon Hartley másodperceken belül, szinte ugyanúgy pördültek meg fékhiba miatt, estek ki már a verseny elején –, de ez a kevés versenyzés is elég volt arra, hogy plusz izgalmakat éljen át a francia pilóta.

Ő a negyedik, Hartley a második kanyarban forgott meg, előtte viszont Gasly még a rajt utáni tülekedésben szokatlan eset szereplője lett: sisakon találta egy karbonelem már az első kanyarban.

Azt hiszem, Daniel [Ricciardo] vesztett el egy darab karbont a kocsijáról, ami a pleximet találta el. Nagyon, nagyon ijesztő volt, mert azt hittem, hogy átjön a sisakon, és beleáll a szemembe, de lepattant a plexiről, be a pilótafülkébe, úgyhogy aztán a négyes kanyarban kidobtam a kocsiból

– mesélte el Gasly az esetet a Forma-1 honlapjának.

Élőben nehéz is volt kiszúrni az esetet, a francia belső kamerás felvételén a lassításnál látszik jól a karbonelem.

Gasly elmondta, hogy a verseny után egyből nem is nézte meg a sisakját, úgyhogy meg kell vizsgálnia, hagyott-e nyomot, vagy történt-e valami károsodás rajta. Annak viszont érthetően nagyon örült, hogy a plexiről ilyen simán lepattant a szénszálas darabka, mert amikor meglátta a levegőben a feje felé tartva, egyből arra gondolt, hogy baj lehet belőle.

2019-től még biztonságosabb sisakot kapnak az F1-ben, azon kisebb lesz a sisaknyílás, cserébe a sisak szerkezete 275 G-s becsapódást is elbír, és 790 fokos hőségnek is ellen tud állni bizonyos ideig.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?