Viharba került az Eb-re utazó izlandiak gépe

Két nap az Európa-bajnokság rajtjáig

Vége
HUS 7907
Index
2016.06.08. 11:39

  • Június 10-én kezdődik a futball-Eb, ahol a magyar válogatott is ott lesz: Ausztria, Izland és Portugália a csoportellenfelünk
  • A csapat már Franciaországban van, és készül első mérkőzésére
  • Csütörtökön nyilvános edzést tartanak majd Tourettes-ben

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A válogatottjuk ásza, Kyle Lafferty egy keddi edzésén szenvedett sérülést, és sántikálva ment le a pályáról, de mára kiderült, hogy nincsen komoly baja, valószínűleg játszhat majd az első, lengyelek elleni meccsen. 

    A szerda délelőtti edzésen még a többiektől külön edzett, szobabiciklizett. 

  • Éles szemű fotósoknak sikerült lefényképezni a Ray Lewingtont, Roy Hodgson segítőjét, aki egy paksamétával kezében sétált az edzésre még kedden.

    A papíron pedig egy csapatrajz szerepel, amelyből tudni vélik, az angolok 4-3-3-as felállásban kezdenek szombaton az oroszok ellen. Ezek szerint Harry Kane és James Vardy lesz a két szélső, közte Daniel Sturridge, vagy Marcus Rashford kaphat helyet.

    Így Wayne Rooney a középpályára szorul, valószínűleg a támadók mögött közvetlenül, mellette Dele Alli és Eric Dyer lesz a két szélső. Természetesen ezek csak találgatások.

  • A keddi megérkezés után nem sokkal már edzést tartott Bernd Storck szövetségi kapitány: az átmozgató jellegű gyakorláson a játékosok főleg a labdatartást és a támadások befejezését gyakorolták. 

    Az MLSZ írja a honlapján: "szerdán már az egész nap a felkészülés jegyében telik, két edzést tervez a szakmai stáb, melyek közül a délutáni nyilvános lesz a média képviselői számára". 

  • A Yahoo Sportnak Matt Ogborn tippelt, hogy melyik ország meddig jut, és hogy kik a csapatok karakteres figurái. Szerinte Magyarország nem jut túl a csoporton. Az Angliában is jól ismert Király Gábort tartja a csapat kultikus alakjának. Nem véletlenül, a szürke mackóalsós kapus több mint száz válogatottságnál jár.

    A csapat sztárjának Dzsudzsák Balázst nevezi, de nála inkább a PSV-s időszakot emeli ki, valamint fontos szabadrúgásgólját Románia ellen.

    A válogatottból Nagy Ádámot sorolja azok közé, akik az Eb felfedezettjei lehetnek, úgy véli, ahogy Luka Modric, ő is bármelyik csapatát képes belendíteni. 

  • A pénteken kezdődő Európa-bajnokságon szolgálatot teljesítő nyolc magyar rendőr együttműködik a konzuli szolgálattal, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője. 

    Gál Kristóf elmondta, a rendőrök a magyar szurkolókat segítik majd az Eb alatt, és a Police.hu oldalon elérhető Twitter-csatornát is létrehoznak, amelyen szintén információkkal támogatják a drukkereket.

    A kontingens tagjai valamennyien bűnüldözői és közrendvédelmi tapasztalattal rendelkeznek, és részt vettek már kiemelt biztonsági kockázatú sportrendezvény biztosításában.  A magyar válogatott Eb-mérkőzésein jelen lévő magyar rendőrök egységes formaruhát, POLICE feliratú kék mellényt viselnek majd, rajra a nemzeti és az uniós zászlóval.

    (MTI)

  • A velünk egy csoportban szereplő portugálok egész későre hagyták az utolsó felkészülési meccsüket, de mivel ugyanúgy június 14-én játszanak először, mint a magyar válogatott, ezért belefér ez még.

    Este Észtország lesz az ellenfél, pózoltak is egyet ennek örömére. 

  • Az Index stábja már Franciaországban van, és követi a magyar válogatottat, rendszeresen fognak jelentkezni, amint valami érdekeset megtudnak a csapatról.

    A válogatott keddi megérkezésekor tartott sajtótájékoztatón is ott voltunk. 

    Nem nekem, a csapatnak kell izgulnia
  • Három olasz labdarúgó, Gianluigi Buffon, Paolo Maldini és Andrea Pirlo kapott helyet minden idők legjobbnak vélt Európa-bajnoki csapatában, amelyet a szurkolók állítottak össze az európai szövetség által szervezett szavazáson.

    A futballrajongók ötven játékos közül választhatták ki az együttes tagjait. Az UEFA honlapja szerint több mint 3,5 millió szavazat érkezett. Minden idők legjobb Eb-csapata a szurkolók szavazatai alapján:

    Gianluigi Buffon (olasz) - Philipp Lahm (német), Franz Beckenbauer (német), Carles Puyol (spanyol), Paolo Maldini (olasz) - Zinédine Zidane (francia), Andrea Pirlo (olasz), Andrés Iniesta (spanyol) - Cristiano Ronaldo (portugál), Marco van Basten (holland), Thierry Henry (francia)

    (MTI)

  • A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya és a német válogatottal világbajnok Lothar Matthäust kérte fel az angol Sun, hogy legyen szíves megnevezni néhány játékost, aki szerinte nagyot alakíthat az Európa-bajnokságon.

    Pogba, Dele Alli és David Alaba is bekerült a válogatásba, ahogy a magyar válogatott Gera Zoltán is.

    Róla ezt írta Matthäus: "A Fulham és a West Bromwich játékosaként emlékezhetnek rá. A magyar válogatott szövetségi kapitányaként én csináltam belőle csapatkapitányt, mert eszes és nyugalmat sugároz. Már 37 éves, de úgy gondolom, hogy Franciaországban meghatározó játékos lehet". 

  • Alighanem már attól is boldog volt a City-kapus az angol válogatott edzésén, hogy összejött neki a rabonázás, de hogy még kötény is lett belőle, az maga a csoda.

     
  •  A németek nyerik meg a franciaországi Európa-bajnokságot Andreas Möller, a magyar labdarúgó-válogatott másodedzője szerint. A 48 éves német szakember úgy vélte, a jelenlegi keret meggyőző, és egyértelműen képes erre.

    "A németek mellett a franciák, a spanyolok és az olaszok a favoritok, de a horvátoknak, a portugáloknak és a belgáknak is erős csapatuk van, és ez a trió okozhat meglepetéseket" - jelentette ki a játékosként világ- és Európa-bajnok, Bajnokok Ligája-győztes tréner.

    Ami a 44 év után Eb-re kijutott magyarok esélyeit illeti, a 85-szörös válogatott Möller közölte: "Fontos, hogy jó benyomást keltsünk, hogy egységesek legyünk, mert akkor sok csapatnak kellemetlen ellenfelei lehetünk."

    Az F csoportban Möller szerint a portugáloknak és az osztrákoknak van a legnagyobb esélyük a továbbjutásra, a magyarok Izlanddal a harmadik helyért küzdhetnek.

  • Azok után, hogy a napokban elkaptak egy kisbuszt benne 125 kg TNT-vel, ez nem is csoda.

    Francios Hollande francia elnök szerint fennáll a terrorveszély az Eb alatt, éppen ezért csaknem 90 ezer rendőr, csendőr és biztonsági ember dolgozik majd azon, hogy ne legyen baj. Ebből csak Párizsban 13 ezer rendőr, 2000 katona és 1500 kommandós lesz majd.

  • A Manchester United angol válogatott védője csak könnyebb sérülést szenvedett kedden, szerdán már a csapattal gyakorolhat. Smalling kedden egy hatalmas jeges tömlőt a bal térdéhez szorítva bicegett le a pályáról.

  • Második csoportellenfelünk útja nem volt zavartalan, az UEFA.com szerint viharba került a repülőgépük, és rövid időre az is felmerült, hogy nem az eredetileg tervezett Lyonban szállnak le, de végül minden rendben volt az érkezésükkel.

    Az izlandi csapat Annecyben, az Alpok mellett készül az Eb-re, ők június 14-én Portugália ellen kezdik a tornát.

  • A Nemzeti Sport szerdai számában szólaltatta meg a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Bernd Storckot, aki az interjúban elmondta, 

    • a németek elleni meccsen annak őrült, hogy az első tíz perc után összekapta magát a csapata, amit direkt dobott a mély vízbe, hogy érezze, onnan is fel tud jönni
    • nemcsak az osztrákok elleni meccsre készült a válogatott, de tudják, egy találkozót mindenképp nyerni kellene
    • szerinte Izland ellen születhet meg ez a nagyon fontos győzelem, de őket sem szabad lebecsülni a selejtezős szereplésük alapján
    • az osztrákok ellen egy fokkal könnyebb dolga lesz a csapatnak, mint a németek ellen, mert ők nem dominálnak annyira, de persze mennek előre
    • a magyar válogatottról igyekszik levenni a nyomást, hogy ne legyen rajtuk teher, mert már többször bizonyítottak