Összefoglaló

Percről percre Az Európa-bajnokság 22. napja

Egy elődöntő már lement: a portugálok tizenegyesekkel jutottak túl Lengyelországon.
Este 9-kor Wales és Belgium találkozik.
Az angol kapitány után a spanyol is lemondott, Vicente del Bosquét sem lesz könnyebb pótolni.
Ez a poszt a következő Percről percre része:

Az Európa-bajnokság 22. napja

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Reinhard Grindel, a német szövetség 54 éves elnöke egyértelművé tette, hogy semmi ok nincs változtatni a 24 csapatos Európa-bajnokságon.

    Izland és Wales is bent van a legjobb nyolcban, szerinte ez is legitimáció a kibővített létszám mellett.

    2020-ban egyébként Budapest is rendező, ha kijutunk, akkor a magyar válogatott hazai pályán játssza mindhárom csoportmeccsét, sőt még a nyolcaddöntőt is.

    A helyszíneket itt megnézheti.

  • A francia L'Equipe szerint a Leicester City után egy másik angol klub, a Southampton is érdeklődik a magyar válogatott Nagy Ádám iránt.

    A hírek szerint már tárgyalnak is a Ferencvárossal. Korábban a Benficával és az Olympique Marseille-jel is szóba hozták a középpályást. 

  • A nemzetközi kupákból frissen kizárt Galatasaray a legkomolyabb érdeklődő Szalai Ádámért.

    A Hannovernek kölcsönadott magyar támadónak vissza kell majd térnie a Hoffenheimhez hamarosan a felkészülés elejére, de nem valószínű, hogy a szezont ott kezdi.

    A török élcsapat ugyanis 3 millió eurót fizetne érte - a csatárt még 2 éves szerződés köti a klubhoz -, a németek eggyel többet szeretnének, de ezen nyilván nem akadhat el a szerződés.

    Két spanyol csapat, a Malaga és a Betis is a kérők közt van, legalábbis a törökök így tudják.

    Ha a 28 éves Szalai Spanyolországba szerződik, nyelvi gondjai biztosan nem lesznek, hiszen a Real Madrid Castilla tagja is volt, onnan ment Mainzba.

  • A belgák tízese, az ellenünk gólt lövő és gólpasszt adó Eden Hazard Lille-ben lett nagy játékos, 2012-ben onnan vitte el a Chelsea 40 millió euróért. Lille a helyszíne a Belgium-Wales negyeddöntőnek, amelyik este kilenckor kezdődik.

    "A városhoz különleges emlékek fűznek, mert hét évet töltöttem el ott. Akkor ez a stadion még nem készült el, most fogok először játszani benne" - mondta a szélső, aki az utolsó lille-i meccsén mesterhármassal búcsúzott.

    Még mindig csak 25 éves, már 2008-ban bemutatkozott a felnőtt válogatottban.

  • Érdekes módja a vezeklésnek, bár az extra lábhely luxusáért biztos rá kellett fizetnie a jegyre. Más kérdés, hogy az angolok valószínűleg akkor se bocsátanának meg neki, ha görkorcsolyával megy Ibizára.

    A photo posted by Toni * (@toniwilliams8) on

  • Ha a Benficába igazol, akkor igen. Jelenleg ezt a csapatot emlegetik a legtöbbet a Fradi fiatal középpályásával kapcsolatban, ám sem ő, sem az ügynöke nem erősítette még meg, hogy honnan kaptak hivatalos ajánlatot.

  • A Celta Vigo válogatott támadóját, Nolitót jelentették be a Citynél egy nappal azután, hogy megvették a 19 éves ukrán Olekszandr Zincsenkót.

    Nolito 13,8 millió fontért kerülhet az angolokhoz.

  • Németország még sosem verte Eb-n vagy vébén Olaszországot, de négy éve is találkozott vele, amikor 2-1-re kapott ki. Toni Kroos, a középpálya agya szerint tök mindegy, mi volt a múltban.

    "A precedensek nem számítanak. Az a fontos, hogy most megverjük őket, bár az meglepett, hogy a spanyolokat kiverték. Főleg az, ahogyan. Az eddigi legnehezebb ellenféllel találkozunk, és ez engem feldob. Tudjuk, hogy három védővel játszanak, ami persze védekezéskor öt. Kompakt csapatunk van, ami nyugodtan, hátulról építi a támadásokat. Meglátják majd, mit találunk ki ellenük, optimista vagyok" - idézte őt a Gazzetta.

  • A hátránya, hogy külföldi, az angol szövetség hazait preferálna, Gareth Southgate-nek már oda is adták volna a csapatot. Szerencséjükre - Southgate mellett azon kívül, hogy angol, semmi nem szól - ő visszautasította a posztot. Az angol lapok szerint ezek után került a képbe Laurent Blanc, aki épp most jött el a PSG-től, szabad. Ő legalább nyert bajnokságokat Franciaországban, játszott két évet a Premier League-ben. Bár az is tény, hogy három év alatt egy tapodtat nem fejlődött vele a sztárokkal és Ibrával telirakott Paris Saint-Germain.

  • A játékos ügynöke nem kívánta kommentálni a Nemzeti Sportnak azt, hogy kapott-e megkeresést mást csapattól az Európa-bajnokság után az al-Garafában játszó válogatott játékos. Csak annyi biztos, hogy a katari klubbal, annak portugáliai edzőtáborában kezdi meg a felkészülést.

  • "65 millió forintos szponzori szerződést köt a Nyíregyháza Spartacus labdarúgó csapatával Nyíregyháza Önkormányzata. Az együttes a következő szezonban az NB II.-ben szerepel, és amennyiben ismét feljutó helyen végezne, további 50 milliót kapna a várostól. Nyíregyháza vezetői abban bíznak, az Eb-hez hasonlóan a Szpari mérkőzései is összekovácsolják majd a szurkolókat, és sokan lesznek kíváncsiak a találkozókra." (a labdarúgócsapat honlapjáról)

    Az akkor még harmadosztályban induló csapat tavaly nagyjából fele ekkora támogatást kapott, hasonló konstrukcióban.

  • Vasárnap játszik Eb-negyeddöntőt az izlandi válogatott a házigazda franciákkal, és ott lesz a nemrég megválasztott izlandi elnök, Gudni Johannesson is a mérkőzésen, de nem a VIP-ben fog pezsgőzni.

    Minek üldögélnék a VIP-ben pezsgőt szürcsölve, amikor ezt máskor is megtehetem?

    - nyilatkozta. Johannesson ehelyett a szurkolótáborban nézi majd a mérkőzést az izlandi válogatott mezében. 

  • Az angol után újabb nagy válogatott kispadja üresedett meg, és Del Bosque lemondása után a spanyolok sincsenek könnyebb helyzetben, ami a pótlást illeti. Del Bosque azt nyilatkozta, hogy a döntését már korábban meghozta, nincs szoros összefüggésben lemondása az Eb-nyolcaddöntős kieséssel.