új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Olvasónk küldte, mi először röhögtünk rajta, utána már nem annyira.

  • A medve sem, az igaz, de a medve után nem így néz ki a ház. 

  • Haskell Wexler 93 éves volt. Pályafutása alatt két Oscar-díjat nyert, az egyik legbefolyásosabb operatőrnek tartották. Dolgozott reklámfilmekben is, a Marlboro-cowboyt is ő tette híressé, de később a cigaretták egészségkárosító hatása miatt jelezte a Philip Morrisnak, hogy nem hajlandó többé olyan termékről forgatni, ami megöli a felhasználóit. Legismertebb filmjei: American Graffiti, Száll a kakukk fészkére, Nem félünk a farkastól (Oscart kapott érte), Dicsőségre ítélve (Oscart kapott érte), Színek, Mulholland - Gyilkos negyed.

  • Mármint a lehető legapróbb darabokból, time lapse-es videón.

  • A magyar tiki-taka tv és a Trollfoci jött ki a legeslegjobb év végi összeállítással. Kár minden szóért, nézzék!

    Illetve még egy szolgálati közlemény: hanggal érdemes, úgy lehet hallani a kommentátorokat is....

  • A kép a nepáli elefántfesztiválon készült, ahol egyéb látványosságok mellett fociban produkáltatják az elefántokat. Van ennek valami állatvédő üzenete is hivatalosan, de a veszélyeztetett fajok mellett legalább annyira szeretnék a helyi turizmusban rejlő lehetőségekre felhívni a figyelmet a szervezők.

    Csitavaniban rendes csapatokba szervezik az elefántokat, akik nem csak meglepően dinamikusan fociznak, de a labdát is inkább eltalálják, mint nem — ez máris két olyan dolog, amiben lehet tanulni tőlük. A magyar bajnoki szünetben jöjjön egy meccsösszefoglaló a tavalyi fesztiválról:

  • Sacha Baron Cohen és felesége, Isla Fisher egymillió dollárral (288 millió forinttal) segíti a szíriai konfliktus áldozatait. 

    A színészpár 500 ezer dollárt adományozott a Save The Children nevű karitatív szervezetnek védőoltásra a kanyaró ellen, ami 250 ezer gyermeket fenyeget Szíria északi részén. Ugyanennyit küldtek az Rescue Committee-nek, a David Miliband volt brit külügyminiszter vezette segélyszervezetnek. Ezt az összeget a menekültek (különösen a nők és a gyerekek) oktatására, egészségügyi ellátására, elszállásolására fordítják majd Szíriában és a szomszédos országokban. 

    Mióta Szíriában összeomlott az egészségügyi ellátás, újra felütötték a fejüket már majdnem kiirtott járványos betegségek, amelyek gyerekek százezreinek életét fenyegetik. A Save The Children vezetője szerint "a nagylelkű adomány sok ezer ember életét segít megmenteni, köztük a legsérülékenyebbekét, a gyermekekét". 

    (Dailymail)

  • Egy nagyon elszánt graffitiellenes valaki ezekkel a kedves üzenetekkel ragasztotta tele a XI. kerületi Fadrusz és Szabolcska Mihály utcákat, valamint a Fehérvári út egyes szakaszait. Nagyon alapos volt, minden egyes graffitire rakott egy ilyen vagy ehhez hasonló post-it-et.

    firkasz

  •   

    Ilyesformán a kommunikációkutatásokban érvényesülő társadalomtudományi paradigmát nem szükséges elvetni. Azt inkább módosítani kellene, egy új, másféle szociálkonstruktivista megközelítésnek megfelelően, ami a társadalom pozícióját és szerepét az univerzális kollektív emberi létezés egyik formájaként partikularizálja, emellett pedig olyan, nem-társadalmi, de hasonló univerzális érvényességgel bíró együttlétezési formákat vezet be, melyekben a transzcendens tagok világalkotó tevékenységével is számolunk.

    Az Örülünk Vincent? blog egyik szerzője olvasott el egy olyan doktori disszertációt, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetem társadalmi kommunikáció doktori iskolájában védtek meg pár hete. Anélkül, hogy minősítenénk a 133 oldalas zagyvaságot (tessék, minősítettük is), csak pár dolgot emelünk ki belőle, okulásul, hogy milyen baromságokat lehet ma tudományos munkának eladni egy magyar egyetemen:

    • A disszertáció az ún. hibrid közösségek kommunikációelméletéről szól.
    • a hibrid közösségek emberekből és másokból, például angyalokból, többek között bukott angyalokból állnak.
    • Emberi és transzcendens tagok közösségének univerzális kollektív együttlétezéséről van szó. 

    Bővebben erre>>>

  • Egy svéd család belső használatra (értsd: a rokonságnak, max. 20 fő) forgatott egy vicces karácsonyi videót, ami, ahogy az lenni szokott a csak szűk családi körben bemutatandó karácsonyi videók és a házipornók esetében, azonnal kikerült a netre, és négy nap alatt már félmillióan látták.

    GOD JUL 2015

    Dags för årets julhälsning från min far Björn Hansson! Speciellt tillägnad Maria Wållner, Ewa Almin Olsén, Malin Blomqvist och Sara Carlsson. Ladies, både nätstrumpor och mycket hud! Enyoy.

    Posted by My Hansson on Wednesday, December 23, 2015

    A fenti kisfilmen, ha nem lenne világos elsőre, a ljusdali Björn Hansson látható, ahogy nyuszinak öltözve bolondozik a hóban Yksi nevű kutyája társaságában. Az operatőr Hansson úr lánya volt, a kutya idomítását neje, Kickan Hansson és annak barátnője, Theresa Olsson végezte. Hansson a helyi lapnak azt nyilatkozta, hogy komplett idiótaság az egész, de élvezte. Az ötletet a család tavalyi karácsonyi fotózása adta, amikor is Hansson lánya az apját nyuszijelmezbe öltöztette, majd egy daruról lelógatva fotózta - jelezve, mi a nyulak sorsa ilyenkor Svédországban. (Ha nem lenne világos, inkább lennék udvari bolond Gyurcsányéknál, mint nyúl a svédeknél.)

  • De azért ez a jelölt itt egészen elképesztően durva versenyző. Hangot kapcsolják be, ha valamiért nem lenne alapból.

  • esteve

    62 évesen meghalt a legtöbb tetoválást viselő francia nő. Marie-France Esteve testét több száz, részben nemzetközileg ismert tetoválóművészektől származó ábra borította.

    15 évesen készíttette az első tetoválást, életét és testfestményeit album és dokumentumfilm is megörökítette.  

    Esteve hosszú betegség után, szenteste halt meg a Toulouse-tól délnyugatra fekvő Saint-Martoryban – írja az MTI.

  • Szeretném megmutatni a mai ünnepi menüt a betegeimnek a psychiátriai-addiktológiai osztályon! Remélem az illetékesek ott fönt ugyanilyen ünnepi lakmározásban vesznek részt! Szánalmas! Én szégyelltem kiosztani szerencsétleneknek! Ja és a hal tök büdös volt! Ennyit a szeretet ünnepéről!Hasonló jókat kívánok mindazoknak,akik ezért felelősek!!!!!!!!

    - írja egy ápolónő az egri kórházból. A képről tényleg nem a karácsonyi vacsora jut az ember eszébe.

    10322798 851120804999004 3884298741386010601 n
  • Mit mondana most Boncz? Ma reggel az M1-en Markos György polgárőrség feliratú dzsekiben adott tippeket, hogy milyen óvintézkedéseket érdemes megtenni, hogy nyugodtan teljen a szilveszter. Nézze meg a pár másodperces jelenetet majd szavazzon!

    Szavazzon:

    Ön szerint?

      

    Markos György a rendszerváltás óta lelkes polgárőr, jelenleg az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, de fenntartom a lehetőségét annak, hogy egy hatalmas poént készít elő immáron 25 éve. Addig is nézze meg ezt:

  • Az Időkép.hu-n láttuk meg ezeket a valóban fantasztikus videókat, és van valami megnyugtató karácsony utolsó estéjén üldögélve azt nézni, ahogy fel-le mászik a köd a Normafán. Amúgy azt mondják, hogy a jövő héten most már aztán végre tényleg megjön a hideg. A két videó után megint szavazunk.

    Nézze meg először ezt:

    Aztán meg ezt:

    Végül pedig szavazzon:

    Ön is alig várja már, hogy repkedjenek a mínuszok?

  • Lázár János mindent visz, kivéve persze akkor, ha Lázár János nem december 27-én, hanem a számos másik János-nap közül valamelyiken ünnepel. Mindegy is, a lényeg, hogy mostantól nem lesznek óriási bajban, ha valaki arra kéri önöket, hogy mondjanak valami jót Lázár Jánossal kapcsolatban. Csak mutassák meg ezt a posztot.

    CXKvim1WEAAlZWl
  • A Red Bullnak mindenféle extrémsportos eseménye van, eddig talán a baromi magasból kiugró ember volt a legextrémebb. Na, ahhoz képest úri szórakozás a Frozen Rush, vagyis jeges futam elnevezésű rendezvény, ahol terepjárókkal csapatnak a hóban, és közben ugratók meg éles kanyarok vannak. Nézzük is meg az idei verseny öt legjobb jelenetét.

    Red Bull Frozen Rush legjobb pillanatok
  • Megtartották a hagyományos Moldva-átúszást Prágában az idei karácsony alkalmával is. Igaz, hogy most Prágában sincs olyan kutyaszorító hideg, a kép alapján nyár is lehetne, de ez nem von le semmit az úszók érdeméből, biztos nagyon fagyos volt a Moldva vize.

  • Gondolom mindenkinek tele volt az éve olyan pillanatokkal, ami miatt érdemes lett volna venni egy GoPro-kamerát. Nem? Nahát, ki gondolta volna. Mindegy, szerencsére 2015-ben is volt egy csomó olyan ember, aki helyettünk is részt vállalt mindenféle veszélyes sporteseményben, és fel is vette az eredményt egy víz-, ütés-, zuhanás-, malac- és sárálló kamerával.

    A legjobb goprós videók 2015