új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Elnézést kérünk a 44 éves K. Andrástól a minősítésért, de utólag talán ő is egyetért velünk. Először is ittasan vezetett, de nem ám lépésben, kertek alatt osont haza, hanem az M7-esre hajtott fel, és igyekezett Siófok felé. És hogy még feltűnőbb legyen, a leállósávban ment. Kacsázva. De ezzel még nincs vége a történetnek: már a rendőrök is követték, amikor nekiment egy külső sávban menő autónak, majd árokba csúszott. Szerencsére nem sérült meg senki. (police.hu)

  • Ideális lehetőséget kínálunk, hogy megtapasztald, milyen szíriai menekültnek lenni. Miközben az unió politikusai csak beszélnek a menedékkérőkről, te szerezhetsz valódi menekült-tapasztalatot. Sátrazás, tábortűzön főzés, 41 fokos hőség, vécéhiány, barátságos skorpiók, kiszáradás, megszegett ígéretek. Hosszútávú tartózkodás esetén kedvezményt adunk, jelentkezz!

    Ezzel a reklámszöveggel hirdették meg szíriai menekültek az Athéntól északra található menekülttáborban álló sátrukat az Airbnb-n. A környéket Görögország legkülönlegesebb részeként írják le, és olyan további extrákat is felsorolnak, mint ingyenes parkolás és a mobilvécék előtti szabad placc, ahol a gyerekek szoktak játszani. 

    A figyelemfelkeltő akciónak az Airbnb nem örült, eltávolították a sátrat a listázott apartmanok közül. A cég szóvivője ugyanakkor azt nyilatkozta: több százezer dollárt utaltak már az UNHCR-nek segítségül. Március eleje, a nyugat felé tartó útvonal lezárása óta több mint 50 ezer menekült rekedt Görögországban, akik hasonló körülmények közt élnek hónapok óta (és még ki tudja meddig), mint amit a sátrat hirdető család is körülírt. 

    (The Telegraph)

  • A Brexit miatt majdnem elsikkadt ez a képrejtvény, amit egy japán twitter felhasználó posztolt és a Daily Mail szúrta ki. A kép első ránézésre 15 szelet felvágottat ábrázol, de óriási tévedés lenne ezt hinni, ugyanis az egyik fotón nem egy aszpikos disznósajt van, hanem a Hold. Ön meg tudja tippelni, hogy melyik az?

    Ön látja a Holdat?

    Ha megvan a tippje, akkor szavazzon és mutatjuk a helyes választ.

    Szavazott?



    Biztos?

    Akkor itt a megfejtés:

    Hihetetlen, de balról a második oszlop legalsó fotója ábrázolja a Holdat.

    Az összes többi mind-mind valamilyen felvágott.

    Terakubo Mashiro, a rejtvény készítője a nagy sikerre való tekintettel egy másik képet is megosztott a twitterjén, ezúttal szalonna-bolygó vonalon, de az már nem lett olyan erős, mint az eredeti:

    (Mielőtt bárki photoshopot kiáltana a fenti parizerszínű Hold láttán, az egy valódi, effekt- és szűrőmentes kép. A Hold akkor ilyen, ha a holdkelte és a naplemente egy időben történik és utóbbi beszínezi az égitestet.)

  • A Budapest-Cegléd-Szeged és a Füzesabony-Eger vasútvonalon is jelentős késéssel közlekednek a vonatok - közölte a Mávinform.

    • Szeged és Kiskundorozsma között a vihar rongálta meg vezetéket, a Budapest-Cegléd-Szeged szakaszon 30-50 perccel hosszabb a menetidő a szokásosnál.
    • Maklár és Eger között késő délután a biztosítóberendezés romlott el. A Füzesabony-Eger vonalon ezért 40-60 perccel hosszabb menetidővel kell számolni.

    A Mávinform közleménye szerint várhatóan mindkét helyen az éjszakai órákban sikerülhet kijavítani a hibákat.

  • Az ÁNTSZ hasznos tanácsai időseknek szólnak, de mindenkinek érdemes figyelni rájuk és igenis elhinni, hogy a hideg sör nem mindig jó megoldás, bármennyire is úgy érezzük, hogy másnak nincs is semmi de semmi értelme ezen a forró péntek délutánon. Válasszuk inkább a kefírt, mondja az ÁNTSZ. Jó.

  • Egy második, részben már csontvázzá szikkadt régi holttestet is találtak egy szerencsétlenül járt hegymászó holttestének kiemelésén fáradozó német hegyi mentők a bajorországi Alpokban, írja az MTI.

    A sztori azzal kezdődött, hogy egy hegymászó észrevett egy halottat, és hívta a mentőket, akik mentés közben rábukkantak a második tetemre. Nem tudni, ki ő, és azt sem, mióta lehetett ott. Az első jelek szerint nincs összefüggés a két haláleset között. Mindkét holttestet helikopterrel szállították el.

  • Sprintelő strucc az autóúton

    Mert van ám ahol nem a túl sok autó okoz dugót, hanem egy darab madár.

  • Madáritató, illetve fürdő majdnem bármiből készülhet, de kerüljük a túl mély edényeket, takarjuk le az esővíz gyűjtő hordókat és válasszunk alacsony peremű cserépalátéteket. Ezek úgyis marha olcsók, már csak egy kis víz kell beléjük és kész is vagyunk.

    És nem ám csak a kertes házakban kell erre figyelni, a városban bármelyik ablakpárkányon jól jöhet egy tálka víz az ott megpihenő madaraknak. Igazán nem kerül sokba, segítsünk, ha tudunk!

  • A kollégák szülinapján, előléptetésén, eljegyzésén meg hasonló alkalmakkor, mert rohadt veszélyes, legalábbis a BBC ezt írja. Elhízás és a fogak elromlása lesz a büntetése annak, aki megszegi a szabályt. A dolgozók inkább egyenek gyümölcsöt, magvakat vagy sajtokat, javasolja. 

    Azért azt még megjegyeznénk, hogy a BBC legolvasottabb cikkei közé ma ez az egyetlen olyan írás fért be, ami nem a Brexittel foglalkozik.

  • Portfolio talált rá erre a ma reggeli vizsgafeladatra, amit a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán adtak fel a mérnök-informatikusoknak.

    És itt a megoldás is:

    A Műegyetem egy hasonló feladatlappal 2014 decemberében kisebb botrányt okozott, akkor egy feladatban Vida Ildikó, korrupciós ügybe keveredett NAV-elnök szerepelt. A hallgatóknak gráfokkal kellett felderíteniük az áfa-csalásokat. Ezután Palkovics László felsőoktatási államtitkár megkérte az egyetem vezetését, hogy a jövőben ne legyenek aktuálpolitikai feladatok a vizsgákon.

  • Ősszláv mitológia, újpogány szimbolika és a kelet-ukrán hadszíntér az orosz szeparatistáktól visszafoglalt Mariupolban: Perun, a szláv panteon főistenének állítottak szobrot az ukrán hadsereg Azovi zászlóaljának főhadiszállásán.

    im 14dd6652fb954d45b99e6a7d4e0b99e6
    Fotó: azov.press

    Az Ukrán Nemzeti Gárda helyi egységében a hírek szerint több katona is az ősszláv vallás követőjének vallja magát. A kereszténység előtti szláv mitológia iránt az elmúlt években megnőtt az érdeklődés. A jelenség némileg hasonlít a táltosos ősmagyar hiedelmek virágzásához, szintén gyakran határozott nacionalizmussal összekapcsolódva. Perun a vihar és villámlás istene, akit sokszor a háború istenének is tekintenek.

  • Összebújva pihiznek

    Hát nem erre.

  • Ön talán úgy gondolja, tudja, hogy miért lehetett (tőlünk nézve) nyugati szintű farmerkínálat és kazettapiac Jugóban, hogy miért kellett aztán a délszláv államnak megszűnnie, esetleg azt is, hogy miért bombázták le az amerikaiak Belgrádot. De ha nem ismeri a Szerbiában pár hete bemutatott ál-dokumentumfilmet a jugoszláv űrprogramról, avagy a hidegháború legféltettebb titkáról, valószínűleg csak nagyon messziről kapiskálja a nagybetűs IGAZSÁGOT, még akkor is, ha egyébként otthon van a kreatívabb összeesküvés-elméletekben.

    13096201 1271267902887586 657340964089991656 n
    Fotó: Facebook

    Vagy talán tudta, hogy Jugoszlávia volt a nemzetközi űrverseny harmadik kulcsfontosságú szereplője a szovjetek és az amerikaiak mellett? Hogy az első sikeres rakétakilövéssel egy helyi illetékességű disznót lőttek ki a sztratoszférába, aki (egy űrsertésről beszélünk) túlélte az Adriába való visszaérkezést is, később azonban a Jugoszláviába látogató amerikai űrhajósok flekkent készítettek belőle, és ajvárral együtt bezabálták? Hogy Jugoszlávia ezután egy rakás pénzért eladta az űrtechnikáját az amerikaiaknak, de azok berágtak rájuk, és ez sok egyéb mellett  összefügg   a Kennedy-gyilkossággal is?

    461022 456274917720226 329014965 o
    Fotó: Facebook

    Hát ha nem tudta, most Žiga Virc Houston, we have a problem című filmjéből megtudhatja, és még mennyi mindent. Több spoilerezés nincs, a filmet nézzék meg, vagy irigyeljék a délvidéki magyarokat, hogy ők ezt már most is könnyen megtehetik. A már négy éve elkészült trailert annak idején nem véletlenül nézték meg egy hét alatt egymillióan, ennyi ember nem tévedhet, akár cseh olajfalóról, akár az igazi Maóról, akár jugó űrhajósokról van szó.

    Houston, we have a problem! (Yugoslavian space program) trailer
  • Hosszú idő után váltak meg egymástól, a fa egy harmadik kerületi parkban végleg magára maradt.

  • 6413521110000

    Tegnap mi is megírtuk, hogy igen, jól látta mindenki, Darth Vader köpenye valóban benne volt a Zsivány egyes című Star Wars-film előzetesében. A decemberi premier elé mondunk erről négy dolgot a time.com segítségével.

    1. A hangját a ma már 85 éves James Earl Jones adja, ahogy eddig minden alkalommal.
    2. Nem szerepel sokat a filmben, de amikor látjuk, akkor nagyot üt a jelenléte.
    3. Vader a film történetének idején éppen hogy csak megszokta a vasálarcot meg a testpáncélt,   és még nem az a prominens alak a Birodalom katonai-bürokrata rendszerében, mint később. Mindenki tud róla, arról, hogy a Császár kezében van egy olyan fegyver, ami az épülő Halálcsillagnál is félelmetesebb, és arról is, hogy ha valakivel nem szabad baszakodni, az Vader. A lázadók viszont nem nagyon tudnak róla semmit. 
    4. A film főgonosza a Ben Mendelsohn alakította Orson Krennic lesz, egy nagyon ambiciózus birodalmi tiszt, aki Machiavellit megszégyenítő manipulátorként igyekszik egyre előrébb kerülni a ranglétrán. Nincs jóban Vaderrel, hiszen pont az ő pozíciójára pályázik, a császár jobb keze szeretne lenni.
  • Túlzás lenne azt állítani, hogy elmosogattam a fiatalságom, de amíg egy kicsit nem figyeltem, a robotika kimászott a sci-fiből a háztartásokba. A vasedényben még kicsit korai lenne keresni ezt a kutya- és inashelyettesítő géplényt, de SpotMini már itt csattog a sarkon Massachusettsben, forgatja a fejét, emelgeti a karját, és lohol meglehetős profizmussal a háromdimenziós térben.

    A vadi új házirobotot a Gizmodo egy golden retriever és egy zsiráfbébi motorizált szerelemgyerekének látja, nekem inkább egy kivételesen okos túlmozgásos bárány jut róla az eszembe, mindenesetre úgy lépcsőzik a 90 perces üzemidőn belül, hogy annál csak a csípőmozgása lehengerlőbb, és akkor még nem beszéltünk a szelektív hulladékgyűjtésben mutatott tehetségéről.

    Introducing SpotMini

    A promóvideó szerint rengeteg dologra idomítható be nagyszerűen, és a skillek között olyan nem elhanyagolható részképességek is vannak, mint a csipsz hatékony lokalizálása és gazdihoz szállítmányozása, még ha esetleg aztán meg is kell küzdeni érte, hogy ide is adja. Ugyanaz a Boston Dynamics a fejlesztő, amelyik az Atlas nevű, kissé mamlaszabbnak tűnő robotot is megteremtette.

    Nekem azért a banánhéjas rész a kedvencem, de ha ez így megy tovább, egy ilyen durva kijelentés hamarosan komoly robotetikai vétségnek számít majd.

    mziosjjc1lhdkpccfcyt.gif
    Fotó: Boston Dynamics
  • Konkrétan megrendezte a gyalogkakukk vs. prérifarkas inverzét, vagyis valami ehhez hasonlót: egy kacsa kerget egy kutyát (miért??), majd amikor a dráma fokozódni kezd, a kacsa rájön, hogy meg is lehet fordulni.

  • 13528826 1438114932880642 4025378278400790165 n?oh=b6816bbfafe5a
    Fotó: Rózsa Ildikó / Klauzália facebook csoport

    Oké egy kitömött róka nem félelmetes, van, ahol direkt simogatót is berendeznek nekik, de azért sötétben hazafelé sétálva lehet, hogy nem örülnék neki, ha rám villantaná az üvegszemeit.

    Ráadásul a város közepén áll, a Klauzál tér és a Klauzál utca sarkán. A képet a Klauzália FB-csoportba posztolta Rózsa Ildikó, köszi!

  • Nehéz elképzelni az alkalmat, amire jó ötlet lehet egy csótánytorta,  talán a Magyar Rovartani Társaságban örömmel falatoznának belőle, meg a bogármániás gyerekem is szívesen rámenne, de ezen kívül tényleg nincs több ötletem.

  • Itt az új kutyafajta, és meg kell zabálni – hirdeti a The Verge, és a lelkesedés a magyar puminak szól. Az apropó, hogy az American Kennel Club most törzskönyvezte a mi őshonos (az ősiség ezesetben a 17-18. századot jelenti, akkor alakították ki a fajtát a puli és valamilyen terrierfajta keresztezéséből) terelőkutyánkat, aminek annyi jelentősége van, hogy így már a pumi is indulhat a versenyeken és kutyakiállításokon, szóval hivatalosan is elismertnek számít. A pumi Amerikában a 190. törzskönyvezett kutyafajta. Állítólag 17 éve küzdenek ezért. Az egyik feltétel, hogy legalább 150 regisztrált egyednek kell lennie az Egyesült Államokban, de most már ez is megvan.

    És mint a Verge írja egy kivételesen jólfésült pumi fotóját csodálva:

    Csak nézzék a lobogó füleit. Megbízhatónak tűnik! Én elmondanám neki a titkaimat.

  • A Solar Impulse 2 kísérleti napelemes gép három nap alatt sikeresen átszelte az Atlanti-óceánt. A csütörtök reggeli sevillai landolás után Bertrand Piccard pilóta arról beszélt, hogy nem volt könnyű útja, felhők, légörvények között kellett navigálni gépét, „igazi taktikai repülést kellett végrehajtani”.

    Az együléses gép hétfőn szállt fel New Yorkból, több mint 71 óra alatt teljesítette a világkörüli útja egyik leghosszabb szakaszát. „17 évvel ezelőtt volt egy vízióm egy napelemes repülőgépről, amely nappal és éjszaka egyaránt képes repülni, és amellyel megkerüli a Földet, átszelve az óceánokat. Mágikus pillanat, amikor ez megtörténik” – idézi az MTI a civilben pszichiáter Piccard-t, aki útközben állítólag példaképére, az Atlanti-óceánt elsőként átrepülő Charles Lindberghre gondolt, akivel 11 évesen találkozott is.

    A 2,3 tonnás repülőgépet 17 ezer napelem működteti, szárnyai szélesebbek, mint egy Boeing 747-é. A Föld körüli út 2015 márciusában kezdődött Abu-Dzabiban, és a tervek szerint ugyanott fog végződni idén júliusban. A 35 ezer kilométeres utat Piccard egy másik svájcival, André Borschberg üzletemberrel felváltva teszi meg. A cél, hogy felhívják a világ figyelmét „a megújuló energiák fontosságára és az innováció erejére”.