Vissza a rovatcímlapra PH Sport - Olimpia 2004 Program
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Percről percre
Cikkek
Eredmények
Program
Éremtáblázat
Magyarok
Magyar érmesek
Képek
Esélyek
Történelem
Helyszínek
Olimpikonnaplók
 
Dopping

1. USA 35 39 28 102
2. CHN 32 17 14 63
3. RUS 27 27 38 92
4. AUS 17 16 16 49
5. JPN 16 9 12 37
6. GER 14 16 18 48
7. FRA 11 9 13 33
8. ITA 10 11 11 32
9. KOR 9 12 9 30
10. GBR 9 9 12 30
  ...
13. HUN 8 6 3 17


kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap hétfő
08.17. 08.18. 08.19. 08.20. 08.21. 08.22. 08.23.
5. 6. 7. 8. 9. 10. 11.

Olimpia percről percre

4. 7. perc | ONLINE »
Nincsen víz, csak cseppek és bugyborékok között süvöltő magyar olimpikonok. Ezúttal is győztünk, olimpikonok vagyunk. Kérem mondják hangosan.

"A mértéktartó tréfák szórakoztatnak, a szertelenektől haragra gerjedünk." - fogalmaz Seneca, akinek Hupákhübrisz téren van tésztamenzája.

Öröm, boldogság. tovább »

23:39 | Mincza Nébald vállán zokogott
Negyedik és ötödik helyezést értek el a magyar sportolók az athéni olimpia hetedik napján. A női párbajtőrcsapat Kanada ellen nem tudta kivívni a négyes döntőbe jutást, a súlyemelő Likerecz Gyöngyi 257,5 kilót emelt. A férfi kézilabdázók bravúr- és a női pólósok kötelező győzelemmel jutottak a legjobb nyolc, illetve a hat közé. tovább »

23:23 | Balzsay az öklözők becsületéért is küzd
A férfi pólósoknak és a női kéziseknek kötelező a győzelem, Pálinkás döntős lehet a gyorstüzelő pisztolyban, Varga pontszerző a súlyemelésben. tovább »

22:30 | Görög és francia kézisiker Kézilabda »
A legutóbbi eredmények a férfi kézilabdatornáról: Görögország-Brazília 26-22, Franciaország-Egyiptom 22-21.

22:24 | Bekele nyerte a 10000 méteres síkfutást Atlétika »
Az etióp Kenenisa Bekele új olimpiai rekorddal nyerte a férfi tízezer méteres síkfutást. A második helyet honfitársa, Sihine, a harmadikat az eritreai Tadesse szerzte meg. A címvédő, korábbi kétszeres olimpiai bajnok Haile Gebrselassie az ötödik helyen végzett.

22:18 | Doppingbotrányok miatt távozna a görög csapat menedzsere Atlétika »
Lemondott a görög olimpiai csapat menedzsere, Yiannis Papadoyiannakis, miután pénteken újabb görög sportoló került doppinggyanúba. Katerina Tanu és Kosztasz Kenterisz emlékezetes színjátéka után - motorbalesetet találtak ki, hogy megússzák a doppingellenőrzést - pénteken a bronzérmet nyert Sampanis súlyemelő A-próbája lett pozitív. A sportvezető lemondását egyelőre nem fogadták el felettesei.

22:12 | Phelps nem indul a 4x100-es vegyesváltó döntőjében Úszás »
Az olimpián már öt aranyéremnél tartó Michael Phelps péntek este bejelentette, nem indul a szombati 4x100-as vegyesváltó szombati döntőjében. "Átadom a lehetőséget Ian Crockernek, ő úszik helyettem" - mondta az amerikai, aki társai sikere esetén szintén kap érmet, ugyanis a selejtezőkben indult a váltó tagjaként.

Ó, a Balaton, régi nyarakon
"Te haraptad meg Sz. nyakát?!" - ront rá a hideg profizmusát az utóbbi időben érzelmi túlfűtöttségre váltó Barakonyi fotós egy parasztra, aki tényleg megharapta Sz. nyakát. Az überbunkó drukkerről kiderül, hogy még csak nem is a magyar szurkolók kempingjének lakója, a Queen Marry II-n lakik, és állítása szerint százharmincezer forintot is hajlandó fizetni azért, hogy az esti buli idején a táborban parkolhasson kocsijával.

A kempinget fenntartó utazási iroda ugyanis esténként kisebb mulatságokat szervez, amire olykor sportolóinkat is meghívják. Csütörtökön elvileg a kézislányok lennének a vendégek, de mikor megérkezünk kiderül, hogy a pólósfiúk voltak, és már el is mentek. A mulattság innentől babgulyászabálásba csap át, majd egy kereskedelmi rádió magukat dj-nek nevező lemezpakolóinak köszönhetően a nyolcvanas évek balatoni hangulatát idéző est veszi kezdetét.

Az endékás ígényszintet normának tekintő zenei felhozatal ellenére a magyar szurkolók fiatalabb része önfeledt mulatozásba kezd, Barakonyi fotós mellett egy punk fiatalember egy trianonpólós szurkolót ölelget. A szurkolókra amúgy is jellemző ez a patetikus egység, pártállásra tekintet nélkül szurkol itt mindenki egy célért.

A táncest kezdete után egyre homályosabbá vállnak az emlékek, a felbukkanó képek között egy vaksötétben lezajló csocsómeccs, Barakonyi fotós karaokekísérlete (fényképezőgépe mellől kitekintve állítja, hogy szpíkert akart nyomni) és egy éjszakai fürdőzés emlékei tolulnak elő. Majd jön egy újgazdag paraszt, és megharapja Sz. nyakát.

akirály (Athén)

22:10 | Ötezernél teljes Etióp fölény Atlétika »
A férfi tízezer méteres sikfutás döntőjében féltávnál három Etióp áll az élen, köztük Gebrselassie. Az etiópokkal két kenyai és két ugandai versenyző tartja a lépést.

22:06 | Megvan a női futballtorna négy elődöntőse Foci »
Németország, az Egyesült Államok, Svédország és Brazília csapata jutott a legjobb négy közé az athéni olimpia női labdarúgó-tornáján
Eredmények, negyeddöntő: Németország-Nigéria 2-1 (0-0)
Egyesült Államok-Japán 2-1 (1-0)
Svédország-Ausztrália 2-1 (2-0)
Brazília-Mexikó 5-0 (2-0)
Az elődöntő párosítása és programja: Németország-Egyesült Államok, hétfő 17 ó
Svédország-Brazília, hétfő 20 ó

21:59 | Háromezer méternél Gebrselassie az élen Atlétika »
A férfi tízezer méteres sikfutás döntőjében háromezer méter után a címvédő Haile Gebrselassie áll az élen. Előnye viszont nem jelentős.

21:53 | Elindult a férfi 10000 méteres síkfutás döntője Atlétika »
A férfi 10000 méteres síkfutás két legnagyobb esélyese az utóbbi két olimpián a szám győztese, Haile Gebrselassie és etióp honfitársa, Bekele. Ha Gebrselassie nyer, történelmet ír, egymás után három olimpián ugyanis senki nem tudta megnyerni ezt a távot.

21:33 | Kínai arany asztaliteniszben Asztalitenisz »
A női páros asztalitenisz döntőben a kínai Wang Nan took- Zhang Yining kettős könnyedén, 4-0-ra győzte le a Lee Eun-sil-Seok Eun-mi dél-koreai kettőst.

21:32 | Kürti Éva nem jutott a női diszkosz döntőjébe Atlétika »
A súlylökésben szerdán 34. Kürti Évának diszkoszvetésben sem sikerült döntőbe jutnia az athéni olimpián. Az NYVSC atlétájának legjobb eredménye 52,55 m volt, így közel tíz méterrel maradt el a selejtező szinttől (62,50 m).

21:12 | Henin-Hardenne a női tenisz döntőjében Tenisz »
Justine Henin-Hardenne bejutott a női tenisztorna döntőjébe, miután óriási meccsen rettentő szoros csatában, 7-5 5-7 8-6 arányban legyőzte Anastasia Myskinát. Az orosz versenyzőnő az utolsó szetben már 5-1-re is vezetett, belga ellenfelének onnét sikerült fordítania.

20:59 | Jan-Ove Waldner a négy között Asztalitenisz »
A 38 éves Jan-Ove Waldner férfi egyesben bejutott az elődöntőbe az olimpiai asztalitenisz-tornán, miután öt szettben legyőzte a német Timo Bollt. A barcelonai ötkarikás játékok svéd aranyérmese egyetlen európaiként van még versenyben, mellette a két kínai, a világranglistán éllovas Vang Li-csin (Wang Liqin) és Vang Hao (Wang Hao, 4.), valamint a dél-koreai Rju Szeung Min (3.) jutott a legjobb négy közé.
Férfi egyes, negyeddöntő: Vang Li-csin (kínai)-Ko Laj-csak (Ko Lai-Chak, hongkongi) 4-1 (9, 11, -6, 8, 4)
Vang Hao (kínai)-Csuan Cse-jüan (Chuan Chi-Yuan, tajvani) 4-2 (-5, 10, -9, 4, 6, 7)
Rju Szeung Min (dél-koreai)-Leung Csu-jen (Leung Chu-Yan, hongkongi) 4-2 (-6, -10, 6, 6, 9, 5)
Waldner (svéd)-Boll (német) 4-1 (7, 11, -6, 7, 11)

20:58 | Kiesett a magyar magasugró is Atlétika »
A magasugró Boros László 2,15 métert teljesített, amellyel kiesett a versenyből.

20:46 | Szeglet Zsolt negyedik lett futamában és kiesett Atlétika »
A négyszáz méteres síkfutás selejtezőiben Szeglet Zsolt, futamában csak a negyedik helyen végzett, és az ideje alapján sem tudott továbbjutni.

20:33 | Likerecz Gyöngyi negyedik súlyemelésben Súlyemelés »
A 75 kilós Likerecz Gyöngyi Sydneyben az ötödik lett, ezen a helyezésén javított egyet Athénban, igaz időközben két évet kihagyott egy súlyos könyök- és vállsérülés miatt. tovább »

20:27 | Kínai-spanyol döntő női páros teniszben Tenisz »
A kínai Li Ting, Szun Tien-tien (Li Ting, Sun Tian-Tian) kettős bejutott az olimpia női párosversenyének döntőjébe, ahol a spanyol Conchita Martinez, Virginia Ruano Pascual duóval mérkőzik az aranyéremért.
Női páros, elődöntő: Martinez, Ruano Pascual (spanyol, 2.)-Aszagoe, Szugijama (japán, 5.) 6:3, 6:0
Li Ting, Szun Tien-tien (kínai, 8.)-Suarez, Tarabini (argentin, 7.) 6:2, 2:6, 9:7

20:23 | Álomelődöntő női labdarúgásban Foci »
A női labdarúgótorna negyeddöntőiben: Németország-Nigéria 2-1, USA-Japán 2-1. Mivel a két legesélyesebbnek tartott csapat az elődöntőben egymással játszik, az álomdöntő már egy körrel korábban létrejön.

20:20 | Thaiföldi arany női súlyemelésben Súlyemelés »
A női hetvenöt kilós súlyemelőnők között a thaiföldi Pawina Thongsu lett az aranyérmes. A második az orosz Zaboltnaja, a harmadik a szintén orosz Popova lett. Likerecz Gyöngyi negyedikként végzett.

20:14 | Az orosz csapaté a női párbajtőr arany Vívás »
A címvédõ és világbajnok orosz együttes nyerte a nõi párbajtõrözõk csapatversenyét az athéni olimpián. A gyõzelemre elõzetesen is a leginkább esélyesnek tartott válogatott mindhárom összecsapását magabiztosan nyerte. A kanadaiak, akikkel szemben a magyarok a negyeddöntõben - hosszabbításban - alulmaradtak, a negyedik helyen végeztek. A Mincza Ildikó, Hormay Adrien, Tóth Hajnalka, Nagy Tímea összeállítású csapat az alsó ágon aratott két gyõzelemmel ötödik lett.
A döntőben: Oroszország-Németország 34-28
A végeredmény: női párbajtőr, csapat, olimpiai bajnok:
OROSZORSZÁG (OKSZANA JERMAKOVA, ANNA ZSIVKOVA, TATJANA LOGUNOVA)
2. Németország (Claudia Bokel, Britta Heidemann, Imke Duplitzer)
3. Franciaország (Király-Picot Hajnalka, Laura Flessel-Colovic, Maureen Nisima)

20:13 | Likerecz negyedik lett Súlyemelés »
Ellenfeleinek a verseny végén már nem sikerült megelőzniük a negyedik helyen álló Likerecz Gyöngyit, a 75 kilós nők között induló magyar súlyemelőnőt, aki így épp csak lemaradt a dobogóról.

20:07 | Likerecz maximum negyedik lehet Súlyemelés »
Likerecz Gyöngyinek nem jött össze a 147 kiló lökése sem a 75 kilós súlyemelőnők között, így pillanatnyilag a negyedik helyen áll, melynél jobb már nem is lehet.

20:05 | Bedák Zsolt kiesett Ökölvívás »
A bokszoló Bedák Zsolt az 54 kilós súlycsoportban az ukrán Tretyakkal találkozott, és pontozásos, 27-24-es vereséget szenvedett, vagyis elbúcsúzott.

20:04 | Likerecznek nem jött össze a 145 kiló Súlyemelés »
A 75 kilós súlyemelőnőnek, Likerecz Gyöngyinek nem sikerült kilöknie a 145 kilót, így már valójában csak a pontszerzésre van esélye.

20:00 | Bedák a harmadik menet után is hátrányban Ökölvívás »
A harmadik menet után 24-20-ra vezet Bedák Zsolt ellenfele, az ukrán Tretyak.

19:58 | Bedák 17-13-as vesztésre áll Ökölvívás »
Két menet után az 59 kilós Bedák Zsolt 13-17-re áll az ukrán Tretyak ellen.

19:57 | Az ukrán Tretyak 10-7-re vezet Ökölvívás »
Bedák Zsolt az első menet után vesztésre áll, ellenfele, Tretyak 10-7-re vezet.

19:54 | Likerecz Gyöngyi 142,5-nél tart lökésben Súlyemelés »
A hetvenöt kilogramos nők súlyemelésében Likerecz Gyöngyi 142,5 kilót lökött elsőre.

19:51 | Bedák Zsolt a szorítóban Ökölvívás »
A bokszolók 54 kilós súlycsoportjában Bedák Zsolt az ukrán Tretyakkal mérkőzik.

19:37 | A középmezőnyben a magyar szörfösök Vitorlázás »
Gádorfalvi Áron a 22., Győrbíró Lívia pedig a 23. helyen áll a szörfösök versenyében az athéni olimpián. A férfiaknál és a nőknél egyformán hat futamot bonyolítottak le eddig.

19:36 | Phelps az ötödik aranyérmét nyerte Úszás »
Zimbabwei, dél-afrikai, amerikai és japán aranyérmek születtek a pénteki úszódöntőkben. Michael Phelps száz méter pillangón megnyerte ötödik athéni aranyérmét, Coventry kétszáz méter háton nem fenyegette Egerszegi tizenhárom éves világcsúcsát, a nyolcszáz méter gyorsot Manaudou az utolsó ötven méteren vesztette le, ötven méter gyorson a horvát Draganja egy századdal maradt le a dél-afrikai Schoeman mögött. tovább »

19:31 | Zabolotnaja világcsúcsa női súlyemelésben Súlyemelés »
Az orosz, mindössze 19 éves Natalja Zabolotnaja 125 kilóval új világcsúcsot állított föl szakításban, a 75 kilós nők versenyében.

19:27 | Nyilvánosságra hozták a hetedik doppingoló súlyemelő nevét Súlyemelés »
Nyilvánosságra hozták a hetedik súlyemelőnek a nevét, akinek a doppingtesztje pozitív lett az athéni olimpián. Az 53 kg-osok között negyedik helyen végzett Sanamacha Chanu vízhajtót szedett, míg a többiek - köztük Kecskés Zoltán - anabolikus szteroid használata miatt akadtak fenn a szűrőn. Korábban a magyar versenyzőn kívül a marokkói Wafa Ammuri, a moldovai Victor Chislean, az indiai Pratima Kumari, a török Shabaz Sule valamint a mianmari Nan Aye Khine bukott le tiltott szer használata miatt. A sportág nemzetközi szövetsége (IWF) bejelentette, hogy az érintetteket automatikusan kizárta a 2008-as pekingi játékokról is, emellett kétéves általános érvényű eltiltás vár rájuk.
Módosított végeredmény: női 53 kg, olimpiai bajnok: UDOMPORN POLSAK (THAIFÖLD) 222,5 kg (szakítás: 97,5 kg, lökés: 125 kg) 2. Raema Lisa Rumbewas (Indonézia) 210 (95, 115) 3. Mabel Mosquera (Kolumbia) 197,5 (87,5, 110) 4. Marioara Munteanu (Románia) 190 (85, 105) 5. Nasztaszja Novikova (Fehéroroszország) 190 (87,5, 102,5) 6. Dika Toua (Pápua Új-Guinea) 177,5 (75, 102,5)

19:25 | Likerecznek a 120 kiló nem jött össze Súlyemelés »
A női hetvenöt kilogramos súlycsoportban a magyar súlyemelőnő nem tudta kiemelni a 120 kilót.

19:21 | Likerecz Gyöngyi eddig hatodik Súlyemelés »
A női hetvenöt kilós súlyemelőnők versenyében Likerecz Gyöngyi egyelőre a hatodik helyen áll, a 115kg-ot másodikra teljesítette.

19:12 | Hall nyerte a férfi ötven méteres gyorsúszást Úszás »
Az amerikai Gary Hall nyert aranyat a férfiak ötven méteres gyorsúszó döntőjében. A címvédő olimpiai bajnok után a horvát Runja Draganja csapott másodikként a célba, a harmadik a dél-afrikai Schoeman lett.

18:55 | Japán arany női nyolcszáz méter gyorson Úszás »
A japán Ai Sibata nyert aranyérmet a női nyolcszáz méteres gyorsúszás döntőjében. A második, mindössze alig fél másodperc hátránnyal a francia Manaudou, míg a bronzérmes az amerikai Diana Munz lett.

18:38 | Phelps megszerezte ötödik aranyát Úszás »
A férfi százméteres pillangóúszás döntőjében Michael Phelps szoros versenyben nyerte meg ötödik aranyérmét. Az amerikai sztárúszó néhány centiméterrel verte honfitársát, Ian Crockert és az ukrán Szergyinovot.

18:30 | Zimbabwei arany női kétszáz méteres hátúszásban Úszás »
Kristy Coventry zimbabwéből nyerte a női kétszáz méteres hátúszás döntőjét. A második a szlovák Komarova, a harmadik a japán Nakamura és a német Buchsulte lett, holtversenyben.

18:26 | Fish játszhat Massuval a teniszdöntőben Tenisz »
Mardy Fish lesz a már korábban a fináléba jutott chílei Nicolas Massu ellenfele a tenisztorna döntőjében, miután az amerikai versenyző három szetben nyert a szintén chílei Fernando Gonzalez ellen.
Mardy Fish (USA)-Fernando Gonzalez (Chile) 3-6 6-3 6-4

18:22 | Szombaton érkezik Athénba a kajak-kenu válogatott Kajak-kenu »
Szombaton kora délutánra várják a magyar kajak-kenu válogatott érkezését az olimpiai faluba. A versenyzők számára külön autóbuszt rendeltek, a falu szélén érvényesítik majd akkreditálási kártyáikat, majd indulnak tovább Szkiníaszba, a regattaközpont közvetlen közelében lévő szálláshelyükre, az Antilleon Village szállóba. Az együttes előőrsét Schmidt Gábor, a szövetség főtitkára és Angyal Zoltán szövetségi kapitány alkotja. A két szakvezető már csütörtök éjszakától a hotelben lakik. A szállodától alig néhány száz méterre van a versenypálya, így a versenyzőknek nem kell majd sokat utazniuk a kora reggel sorra kerülő futamok előtt. "Barátságos fogadtatásban részesültünk, egyelőre minden a legnagyobb rendben. Nagyon reméljük, hogy az időjárás sem változik, s a körülmények nem zavarják meg a versenyeinket" – nyilatkozott Angyal Zoltán. A sportág küzdelmei hétfőn rajtolnak az ötkarikás játékokon.

18:20 | Massu döntős férfi teniszben Tenisz »
Elsőként Nicolas Massu jutott be férfi egyesben az olimpiai tenisztorna döntőjébe, miután 1 óra 46 perc alatt, két szettben nyert az amerikai Taylor Dent ellen. A tizedik helyen kiemelt chilei játékos ellenfele a fináléban a Fernando Gonzalez (chilei, 16.)-Mardy Fish (amerikai) párharc győztese lesz.
Férfi egyes, elődöntő: Massu (chilei, 10.)-Dent (amerikai) 7:6 (7-5), 6:1

18:19 | Bravúrgyőzelem a németek ellen Kézilabda »
Nagyon jó egyéni teljesítményekkel - Fazekas, Nagy, Perez - és ellenállhatatlan csapatjátékkal az athéni férfi kézilabdatorna eddigi legnagyobb meglepetését okozta a magyar válogatott a németek legyőzésével. tovább »

18:16 | Eredmények a férfi strandröplabda-tornáról Strandröplabda »
Férfi strandröplabda-eredmények: Javier Bosma/Pablo Herrera (Spa)-Bjorn Berg/Simon Dahl (Swe) 21-16 21-17, Daxton Holdren/Stein Metzger (USA)-Markus Dieckmann/Jonas Reckermann (Ger) 21-16 19-21 15-13.

18:05 | Az utolsó helyezett doppingolt Atlétika »
A NOB egyik képviselője bejelentette, pozitív doppingtesztet produkált az üzbég súlylökő, Olga Shchukina. A sportolónőt, aki csütörtökön, sportágának versenyén az utolsó, harmincnyolcadik helyen végzett, még augusztus 14-én ellenőrizték. Shchukina, akinél anabolikus szert mutattak ki, azt nyilatkozta, köhögés ellen szedett gyógyszert.

17:53 | Brit pályakerékpáros győzelme Kerékpár »
A brit Chris Hoy új olimpiai csúccsal nyerte az állórajtos 1000 méteres pályakerékpár versenyt. A második helyen a francia Tournant, a harmadik a német Nimke lett.

17:42 | Női kosárlabda-eredmények Kosárlabda »
Eredmények a női kosárlabda-tornáról: A-csoport Oroszország-Japán 94-71, B-csoport Új-Zéland-Kína79-77. USA-Spanyolország 71-58, Csehország-Dél-Korea 97-75.

17:30 | Szombaton utazik az öttusa-csapat Öttusa »
Noha a magyar csapat tagjai közül néhányan már haza is tértek az olimpiáról, vannak olyanok, akik még csak ezután kelnek útra Athénba, ilyenek például a szombaton utazó öttusázók, akiknek a versenyeire jövő csütörtökön és pénteken kerül sor. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére elmondta: zavarmentes volt a több mint másfél hónapos felkészülés, melynek jelentős része Tatán zajlott le. Nagy segítséget jelentettek a vívóválogatott tagjai, amikor pedig ők nem álltak rendelkezésre, a junior, illetve a játékokon nem induló felnőtt válogatottak segítettek az olimpikonoknak, Balogh Gábornak, Kállai Ákosnak, Vörös Zsuzsannának és Füri Csillának. "Mintegy bunkerből élveztük eddig az olimpia előnyeit, a hátrányaiból pedig semmit sem érzékeltünk" - válaszolt a szakvezető arra a kérdésre, hogy milyen itthonról szemlélni az athéni eseményeket. - "Másrészt viszont elég hamar kiutazunk ahhoz, hogy megszokjuk a körülményeket. Eddig három olimpián voltam ott, s az eddigi tapasztalatokból mondhatom, hogy általában a helyszínen jók az edzési lehetőségek. Most majd először a Világkupa-döntőnek otthont adó létesítményekben készülünk tovább, a versenyek előtti napokon pedig már az olimpiai létesítményekbe is bemehetünk majd" - tette hozzá. A magyar résztvevők közül legutóbb, Sydneyben Balogh második, Vörös pedig tizenötödik volt. Athénban a férfiak versenyét rendezik először.

17:25 | Férfi kézilabda eredmények Kézilabda »
Férfi kézilabda, pénteki eredmények: A-csoport: Dél-Korea-Izland 34-30 (16-13), Spanyolország-Szlovénia 41-28 (18-15).
B-csoport: Görögország-Brazília 26-22 (13-9), Magyarország-Németország 30-29 (17-14).

17:22 | Német siker a gumiasztalon Gumiasztal »
Anna Dogonadze Németországból nyerte a női gumiasztal olimpiai aranyérmét péntek délután. A kanadai Karen Cockburn lezz a második, míg a bronz a kínai Huang Shanshan.

17:15 | Dél-koreai arany és ezüst tollaslabdában Tollaslabda »
A dél-koreai Kim Dong-moon-Ha Tae-kwon férfi tollaslabdapáros nyerte az olimpiai tornát, aki honfitársaikat, Lee Dong-soot és Yoo Yong-sungot győzték le a pénteki fináléban. A bronzérmet az indonéz Eng Hian és Flandy Limpele szerezte meg.

17:06 | Női röplabda: kínai és kubai győzelem Röplabda »
A B-csoportban:
Kína - Németország 3-0 (25-18, 25-15, 25-16)
Kuba - Dominika 3-0 (25-23, 25-17, 25-23)

17:03 | Világrekorddal győzött Meares Kerékpár »
A női 500m állórajtós időfutam döntőjében az ausztrál Anna Meares világrekord idővel aranyérmet nyert. Az ezüst a kaníi Csiang Jonghuáé, a belorusz Natalia Cilinszkaja bronzérmes helyezést ért el.

17:01 | Női íjászat: Dél-Koreá csapata nyerte az aranyat Íjászat »
Dél-Korea női íjászcsapata nyerte a szám olimpiai döntőjét. Ezüstérmes Kína, bronzérmes Tajvan.

16:58 | Újabb japán arany cselgáncsban Cselgáncs »
A japán Keidzsi Suzuki győzött a férfiak 100kg súlycsoportja cselgáncsdöntőjében. Az ezüst az orosz Tamerlan Tyimenové, a bronzérmet a holland Dennis van der Geest és az észt Indrek Pertelson veheti át.

Megszakítjuk adásunkat
Szépen vette az első kanyart a Szent Jobb körmenet.

16:42 | Világrekord női állórajtos 500m időfutamban Kerékpár »
A kínai Csiang Jonghua új olimpiai rekordot hajtott női 500m állórajtos időfutam döntőjében, ideje 34.112. Rögtön utána induló ausztrál Anna Meares 33.952 alatt futva a távot új világrekordot állított fel és átvette a vezetést a versenyben.

16:40 | Továbbjutott a magyar női pólóválogatott Vízilabda »
Magyarország - Kanada 5-4

16:36 | Japán arany női cselgáncsban Cselgáncs »
A japán Maki Cukada győzelmével végődött a női cselgáncsozók döntője a 78 kg-os súlycsoportban. A kubai Daima Beltran ezüstérmes lett, a bronz az orosz Tea Donguzasvilié és a kínaiSun Fumingé.

16:30 | Dél-koreai óvás férfi egyéni torna eredménye ellen Torna »
A torna versenyt felügyelő testület vizsgálja a férfiak egyéni összetett versenyének eredményét Dél-Korea tiltakozását követően. Az amerikai Paul Hamm győzelmével végződött szám mind két dobogósa dél-koreai lett. Az ázsiai ország csapata úgy véli, hogy szándékosan pontozták le tornászaikat. Az amerikaiak ezzel szemben úgy vélik, hogy Hammet potozták le ugrásban és talajon.

16:23 | Wiggins olimpiai rekordja az üldözőverseny elődöntőben Kerékpár »
A brit Bradley Wiggins 4:15.165-ös idővel megdöntötte Robert Bartko négy éves olimpiai rekordját a férfiak egyéni üldözőversenyének elődöntőjében.

Szünetben mindkét mecsen vezetünk
A férfiak három góllal jobban kézilabdáztak, míg nők eggyel jobban vízilabdáztak. Hajráf minden elem!

15:50 | Magyarország - Kanada 5-4 Vízilabda »
A Faragó Tamás vezette női vízilabda-válogatott csak abban az esetben juthatott a középdöntőbe, ha megveri Kanadát. Ez - köszönhetően a remek védekezének - nehezen, de sikerült. tovább »

15:48 | Erdőtűz a hegyikerékpárpálya közelében
Erdőtűz ütött ki az olimpiai terepkerékpárpálya közelében fekvő Parnita hegyen. Hetvenöt tűzoltó huszonöt járművel megfékezte a tűzet. A hivatalos jelentés szerint a tűz nem jelentett veszélyt egy olimpiai létesítményre sem.

15:32 | Érem nélkül végzett Navratilova Tenisz »
Érem nélkül távozik az olimpiai tenisztornáról az amerikai Martina Navratilova, miután Lisa Raymonddal az oldalán a negyeddöntőben három játszmában kikapott a japán Sinobu Aszagoe, Szugijama Ai kettőstől. "Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült továbbjutni, mert hasonló, olimpiai megmérettetésre már nem lesz többet lehetőségem." - mondta a 48 éves szuperklasszis, aki az ötkarikás viadalon újoncként mutatkozott be.
Női páros negyeddöntők:
Aszagoe, Szugijama (japán, 5.) - Navratilova, Raymond (amerikai, 3.) 6:4, 4:6, 6:4
Martinez, Ruano-Pascual (spanyol, 2.) - Ce Jen, Csie Cseng (kínai) 6:1, 6:1
Suarez, Tarabini (argentin, 7.) - Dechy, Testud (francia) 6:4, 1:6, 6:4
Li Ting, Szun Tien-tien (kínai, 8.)-Molik, Stubbs (ausztrál, 4.) 6:3, 6:2
(MTI)

Magyar-német kézilabda
A magyar és német férfiak elkezdték a játékot. Mezeit egyszer láttam egy nagyon kis autóban. Remélem nyerünk, persze ez nem történhet egykönnyen. Az mérkőzés alakulása itt követhető.

15:25 | Görög súlyemelő doppingesete
Mire a nemzetközi szövetség kiadta az eddig lebukott hét súlyemelő nevét, máris egy újabb "sportolóról" derült ki, hogy tiltott szert használt. Ezúttal a bronzérmet nyert súlyemelőről, Szampanisz bukott meg a teszten. tovább »

15:24 | Férfi kézilabda: győztek a görögök Kézilabda »
A B-csoportban:
Görögország - Brazília 26-22

15:22 | Női kosárlabda: amerika a negyeddöntőben Kosárlabda »
Egyesült Államok - Spanyolország 71-58

15:07 | Női röplabda: japán vereség Dél-Koreától Röplabda »
Dél-Korea - Japán 3-0 (25-21, 26-24, 25-21)

14:54 | Házkutatási kísérlet Kenterisz edzőjénél Atlétika »
A görög hatóságok szerették volna átkutatni a doppingügybe keveredett futók, Kenterisz és Tanu edzőjének lakását, de nem tudtak bejutni. Todorisz Russzopulosz kormányszóvivő közvetlenül az akció után adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy olyan dokumentumok birtokába jutottak, amely bizonyítják, hogy Cekosz vállalata tiltott szereket terjesztett.

14:31 | Férfi puskások fekvő 60: amerikai siker Lövészet »
Az alapverseny után élen álló amerikai Matthew Emmons nyerte a férfi puskások 60 lövéses fekvő számát az athéni olimpián. Az ezüstérmet a német Christian Lusch, a bronzot pedig a döntő legjobbja, a 105,6 kört teljesítő orosz Szergej Martinov szerezte meg. Az egyetlen magyar induló, Sidi Péter a várakozástól némileg elmaradva a 24. helyen végzett 591 körrel.
Eredmény:
1. Matthew Emmons (Egyesült Államok) 703,3 kör (599)
2. Christian Lusch (Németország) 702,2 (598)
3. Szergej Martinov (Fehéroroszország) 701,6 (596)
(MTI)

14:30 | Softball: amerikai győzelem Tajvan ellen Softball »
Egyesült Államok - Tajvan 3-0

14:26 | Kínai győzelem női asztalitenisz párosban Asztalitenisz »
Vang Nan és Csang Jining nyerte a női asztalitenisz párosok olimpiai döntőjét. Az ezüstérmet a dél-koreai páros Li Eum-szil és Szeok Eun-mi harcolta ki, a bronzot egy másik kínai páros Gou Jue és Niu Csanfeng nyerte.

14:12 | Elbukott női párbajtőrcsapatunk is Vívás »
A vívó csapatversenyek napján újabb kellemetlen meglepetés érte a magyar csapatot: az egyéni olimpiai első Nagy Tímeával felálló női párbajtőr-válogatott hosszabbításban, döntő tussal 38-37-re kapott ki Kanadától a negyeddöntőben. Az utolsóként vívó Mincza Ildikó a vereség után olimpiai bajnok férje, Nébald György nyakában zokogott. Női párbajtőrcsapatunk harmadszor vehetett részt az olimpián és hiába volt mindannyiszor toronymagas esélyes, eddig nem szerzett érmet - Athénban végül ötödik lett. tovább »

14:03 | Ötödik a magyar női párbajtőr-válogatott Vívás »
Mincza, Tóth, Hormay összeállítású párbajtőrcsapatunk hosszabbításban 32-31 arányban győzte le Kína együttesét, így ötödik lett az olimpiai tornán.

13:54 | Magabiztosan jutottak a döntőbe kalapácsvetőink Atlétika »
Mindkét magyar kalapácsvető - Annus Adrián és Pars Krisztián - remek egyéni teljesítménnyel, magabiztosan jutott be a kalapácsveés vasárnapi nagydöntőjébe. tovább »

13:42 | Párbajtőr: 23-19-re vezetünk Vívás »
23-19-es magyar vezetés a párbajtőr csapat ötödik helyéért, amikor Mincza Ildikó lép a pástra. Hormay és Tóth is jobb volt kínai ellenfelénél.

13:39 | Párbajtőr: átvettük a vezetést Vívás »
Tóth Hajnalka lépett a pástra és a javunkra fordította az eredményt. 18-17.

13:28 | Ötödik helyért vív női párbajtőrcsapatunk Vívás »
A kínai női párbajtőrcsapat 11-7-re vezet a magyarok ellen az ötödik helyért folyó mérkőzésen.

13:20 | Klüft vezet hétpróbában Atlétika »
Két szám után a svéd Carolina Klüft vezeti a hétpróbát magasugrásban elért 1,91 méteres eredményét követően. A második a brit Kelly Sotherton és a holland Karin Ruckstuhl tartózkodik.

13:05 | Kenterisz-ügy: jelentés a motorbalesetről Atlétika »
A görög közúti rendőrség átadta jelentését az athéni bíróságnak a doppingügybe keveredett görög futók Kosztasz Kenterisz és Katerina Tanu motorbalesetével kapcsolatban. A jelentés tartalma nem ismert, az viszont igen, hogy a bíróság szerint a balesetet azért rendezték meg, hogy elkerüljék a doppingvizsgálatot.

12:52 | Orosz-német döntő női párbajtőrben Vívás »
Kanada majdnem az oroszokat is megtréfálta, hiszen 11 másodperccel a vége előtt csak egy tus volt a hátrányuk Sivkováékkal szemben. A másik elődöntőben a németek két másodperccel a vége előtt egyenlítettek a franciák ellen, úgy, hogy az utolsó asszót előnyből kezdték, három hátrányba kerültek, majd a hosszabbításban nyertek.

Az elődöntők eredményei:
Oroszország-Kanada 25-18
Németország-Franciaország 33-32

12:47 | Baseball: az első olasz győzelem Baseball »
Olaszország - Tajvan 5-4

12:47 | Női párbajtőrözőink az ötödik helyért vívnak Vívás »
A Kanada ellen elbukott negyeddöntő után az 5-8. helyért zajló első helyosztón Korea ellen 40-33-ra nyert a női párbajőr csapat, immár Tóth Hajnalkával a páston Nagy Tímea helyett.

12:37 | Remeklő kalapácsvetők, betliző vívók
Két kalapácsvetőnk is remek eredménnyel került be a szám vasárnapi döntőjébe, a férfi 4x100-as váltónk is bejutott a döntőbe, de ezek a sikerek sem tudják feledtetni azt a csalódást, amit a női párbajtőr-válogatott okozott a kanada elleni vereségével. Ennek köszönhetően a Mincza, Hormay, Nagy összetételű csapat még a legjobb négy közé sem jutott, ötödik lett. tovább »

12:27 | Sidi Péter 24. helyezett 60 fekvőben Lövészet »
Az athéni olimpián légpuskában (10 m) tizenkettedik Sidi Péter rosszul kezdett 50 méteren és 24. lett a 60 lövéses fekvõ számban. A magyar versenyzõ 591 kört ért el. Vasárnap a 3x40 lövéses összetettben - ugyancsak 50 méteren - fejezi be athéni szereplését. Az alapverseny magas színvonalú volt, végül a mindössze egyet rontó amerikai Matthew Emmons került az élre a döntő előtt. (MTI)

12:22 | Női kosárlabda: orosz győzelem Kosárlabda »
Az A-csoportban:
Oroszország - Japán 94-71 (50-36)

12:20 | Férfi kézilabda: tizenhárom gólos spanyol győzelem Kézilabda »
Az A-csoportban:
Spanyolország - Szlovénia 41-28

12:15 | Női standardpuska: orosz győztes Lövészet »
A női standardpuska döntőjében az orosz Ljubov Galkina szerzett aranyat, az ezüst az olasz Valentina Turisinié, a bronz a kínai Vang Csengjié.

12:08 | Indonéz bronz tollaslabdában Tollaslabda »
A férfi tollaslabda olimpiai bronzmeccsen az indonéz Hian és Flandy Limpele páros legyőzte a Jens Eriksen Martin - Lundgaard Hansen felállású dán csapatot 15-13, 15-7 arányban.

11:52 | Francia arany K1 szlalomban Kajak-kenu »
A férfi egyéni kajakszlalom döntőjében a francia Benoit Peschier győzött. Az ezüstérem a brit Campbell Walsh lett, bronzérmes a francia Fabien Lefevre.

11:42 | Női röplabda: kubai győzelem Röplabda »
Kuba - Dominikai Köztársaság 3-0 (25-23, 25-17, 25-23)

11:29 | Női párbajtőr: kiesés Kanada ellen Vívás »
Hiába egyenlített 37-37-re az utolsó csörtében Mincza Ildikó, csapatunk Mackay aranytusájával kikapott Kanada ellen. Nagy Tímeáék az 5-8. helyért folytatják az oroszok ellen vesztes koreaiak ellen.

11:27 | Szlovák győzelem a kenu kettes szlalomversenyen Kajak-kenu »
A Pavol és Peter Hochschorner szlovák kettős nyerte a kajak-kenu szlalomszakágának c-2-es versenyét az athéni olimpián. Az ezüstérmet a német Marcus Becker, Stefan Henze, a bronzot a cseh Jaroslav Volf, Ondrej Stepanek kettős harcolta ki. A címvédő ikerpár meggyőző teljesítménnyel gyűjtötte be újabb olimpiai győzelmét.

A végeredmény:
kajak-kenu, szlalom, férfi c-2, olimpiai bajnok:
PAVOL HOCHSCHORNER, PETER HOCHSCHORNER (SZLOVÁKIA) 207,16 mp
2. Marcus Becker, Stefan Henze (Németország) 210,98
3. Jaroslav Volf, Ondrej Stepanek (Csehország) 212,86
4. Christian Bahmann, Michael Senft (Németország) 213,45
5. Philippe Quemerais, Yann le Pennec (Franciaország) 216,79
6. Andrea Benetti, Erik Masoero (Olaszország) 220,06 (MTI)

11:24 | Női párbajtőr: Mincza egyenlített, hosszabbítás Vívás »
Az utolsó párban az egyéniben negyedik Mincza Ildikó egyenlített 37-37 és egy perc áll rendelkezésre az aranytus bevitelére. A magyar csapat a kezdeményezett.

11:21 | Női párbajtőr: a görögöknek nem sikerült a bravúr Vívás »
A kiválóan kezdő Görögország nem tudta meglepni a világelső németeket, hosszabbításban egy tussal kapta ki, pedig az elején 8-1-re vezettek.

11:19 | Döntős a 4x100-as férfi vegyesváltó Úszás »
A férfiak 4x100-as vegyesváltójának előselejtezőjében a Cseh, Bodor, Gáspár, Zubor összetételű magyar csapat futamában az 5. helyen végzett. 3.37.27-es idejük öt századdal maradt el az országos csúcstól de így is bejutottak a döntőbe. A szám meglepetése, hogy az olimpiai ezüstérmes ausztrálok nem jutottak be a döntőbe, időeredményük alapján csak a kilencedikek lettek.

11:17 | Női párbajtőr: Nagy Tímea betlizett Vívás »
A Kanada elleni csapat-negyeddöntőn az egyéniben olimpiai bajnok egyetlen csörtét sem nyert, utolsó meccsét 3-3ra hozta Kavelaarsszal. Az utolsó pár előtt 29-27-re vezetett az ellenfél.

11:09 | Női párbajtőr: a kiesés szélén Vívás »
A Leprohonnal vívó Hormay Adrien révén sem tudott közelebb kerülni csapatunk Kanadához, két csörtével a befejezés előtt 24-26. Vereség esetén a kardcsapathoz hasonlóan az 5-8. helyért játszhatnak Nagy Tímeáék.

11:06 | Női párbajtőr: továbbra sem megy Vívás »
Nagy Tímea nem volt képe találatra Mackay ellen, egyet kapott a kanadaitól, így 19-18-vel a tengerentúliaknak áll a negyeddöntő.

10:58 | Női párbajtőr: sikerült az egyenlítés Vívás »
Mincza Ildikó megrázta magát a csapatverseny Kanada elleni negyeddöntõn: 8-6-ra hozta a Leprohon elleni meccset, ezzel 18-18 lett.

Helyszíni tudósítónk jelentése szerint Hormay nem igazán érezte eddig a távolságot, Nagy Tímea indiszponáltan kezdett, a kanadaiak pedig együttesekkel tartották jórészt az előnyüket.

10:55 | Női párbajtőr: hátrányban Kanada ellen Vívás »
A betliző Nagy Tímea után Hormay döntetlenre, 4-4-re végzett Kavelaars ellen, így összesítésben 12-10-re vezet Kanada a csapatverseny negyeddöntőjében.

10:54 | A hét doppingoló
Nyilvánosságra hozták a hetedik súlyemelőnek a nevét, akinek a doppingtesztje pozitív lett az athéni olimpián. Az 53 kg-osok között negyedik helyen végzett Sanamacha Chanu vízhajtót szedett, míg a többiek - köztük Kecskés Zoltán - anabolikus szteroid használata miatt akadtak fenn a szűrőn.

Korábban a magyar versenyzőn kívül a marokkói Wafa Ammuri, a moldovai Victor Chislean, az indiai Pratima Kumari, a török Shabaz Sule valamint a mianmari Nan Aye Khine bukott le tiltott szer használata miatt.

A sportág nemzetközi szövetsége (IWF) bejelentette, hogy az érintetteket automatikusan kizárta a 2008-as pekingi játékokról is, emellett kétéves általános érvényű eltiltás vár rájuk. (MTI)

10:52 | Női párbajtőr: a görögök meglepetésre készülnek Vívás »
A hazai görög csapat a Magyarországon él Szidiropulosz Nikével a soraiban hatalmas meglepetésre vezet a világranglista-első Németország ellen. Előbb 8-1-re húztak el, most 17-12.

10:50 | Tölgyesi Péter nem jutott a hármasugrás döntőjébe Atlétika »
Hiába volt mindhárom ugrása érvényes, nem sikerült megugrania a 17 méteres döntőbe jutáshoz szükséges szintet a hármasugró Tölgyesi Péternek. A magyar sportolónak 16.36 méter volt a legnagyobb ugrása, ezzel a 26. helyen végzett.

10:50 | Női párbajtőr: Nagy Tímea rosszul kezdett Vívás »
Beigazolódni látszik a vívóbabona: akinek jól ment egyéniben, betlizik csapatban. Nagy Tímea 4-1-re vezsítette el a Leprohon elleni asszót a Kanada elleni negyeddöntőn, ezzel lett 8-6 a tengerentúliak javára.

10:43 | Női párbajtőr: vezetünk Kanada ellen Vívás »
Két pár után 5-4-re vezet a magyar válogatott a Kanada elleni negyeddöntõn. Hormay és Mincza már a páston volt, következik az olimpiai bajnok Nagy Tímea. Mincza 3-1-re győzött Kavelaars ellen, majd Hormay 3-2-re kapott ki Mackaytól. A mérkõzés technikai problémák miatt késve kezdõdött.

10:40 | Az amerikai női pólósok megverték az oroszokat Vízilabda »
A magyar női vízilabda-válogatott csoportjában az Egyesült Államok együttese 8-4 arányban legyőzte Oroszország csapatát.

10:40 | Gál Róbert reménykedik a döntő előtt Torna »
A férfi tornászok hétfő esti ugrás fináléjában bármi előfordulhat, így az éremszerzésre is lehet esélye Gál Róbertnek. A ferencvárosi versenyző a selejtezőből úgy jutott tovább, hogy már félidőben hatodik volt, de a hátralévő világsztárok közül csak ketten előzték meg. "Akkor már kiidegeskedtem magam, a pihenő pedig jól jött. Igaz, kicsit leeresztettem, a többi magyar sportoló versenyeire jártam, de azért edzettem is" - mondta az MTI-nek Gál, aki a tavalyi vb-n bravúrral lett negyedik, hiszen a mezőny elején szólították, márpedig akkor még a bírók még óvatosan értékelnek. "Remélem, most nem spórolnak majd a pontszámmal" - tette hozzá Gál, aki ezúttal is elég hamar, másodikként kerül sorra.

A hétfőn 19 órakor kezdődő ugrás nyolcas fináléjának szólítási sorrendje: 1. Alekszej Bondarenko (orosz), 2. GÁL RÓBERT, 3. Filip Janev (bolgár), 4. Li Hsziao-peng (Li Xiaopeng, kínai), 5. Jevgenyij Szapronyenko (lett), 6. Kyle Shewfelt (kanadai), 7. Gervasio Deferr (spanyol), 8. Marian Dragulescu (román). A résztvevők tiszta lappal indulnak, s két ugrást mutatnak be.

10:36 | Kiss Gergő nem jutott tovább 1500 gyorson Úszás »
A saját maga által tartott országos csúcstól elmaradva, futamában a hetedik helyen végzett Kiss Gergő az 1500 méteres gyorsúszás előfutamában, így nem jutott tovább a szám középfutamába.

10:34 | Pars Krisztián is a döntőben Atlétika »
Fantasztikus dobással kvalifikálta magát a kalapácsvetők döntőjében Pars Krisztián. A magyar versenyző a selejtező eddigi legjobb teljesítményével 80.50 méteres dobással jutott tovább.

10:16 | Magyarok nélkül a női kisöbű sportpuska döntője Lövészet »
Joó Éva a 23., Krzyzewsky Beáta pedig a 31. helyen végzett a nöi kisöbű sportpuska selejtezőjében, így nem jutottak be a szám délutáni nyolcas döntőjébe.

09:53 | Kutyák tízezreit mérgezték meg Athénban
Athénban régóta okoz gondokat a rengeteg utcai kutyafalka. A gazdátlan ebek az utcán élnek, a hulladékból táplálkoznak, és korlátlanul szaporodhatnak. Az olimpiára készülő hatóságok barbár megoldást találtak az utcák megtisztítására: 2004-ben egyszerűen kiirtották a kóbor ebek nyolcvan százalékát. tovább »

09:26 | Pars Krisztián közel a döntőhöz Atlétika »
A férfi kalapácsvetés selejtezőjében Pars Krisztián 77.43 métert dobott elsőre, ami alig marad el a döntőt érő 78 métertől. Az teddig mindössze Annusnak sikerült megdobnia, így Pars joggal reménykedhet a dönmtőbe kerülésben.

09:14 | Olasz aranyérem húszkilométeres gyaloglásban Atlétika »
Az olasz Ivano Brugnetti nyerte a férfiak 20 km-es gyaloglásának olimpiai bajnoki címét. Második helyen a spanyol FRancisco Fernandez, míg a harmadikon az ausztrál Nathan Deakes végzett. A magyar Dudás Gyula 31. lett, hat helyet javítva sydneyi eredményén.

08:59 | Megkezdődött a hármasugrás Atlétika »
A hármasugrók kilenc előtt megkezdték a selejtezőt, magyar indulóval, Tölgyesi Péterrel. A finálét vasárnap este hét óra után tartják. A fináléhoz szükséges szint 17 méter.

08:49 | Csobánki Zsuzsa nem jutott tovább Úszás »
Az uszodában a nap első számában, a nők 50 méteres gyorsúszásában az előfutamokat tartották. Csobánki Zsuzsa 27.09 másodperces idejével futamában a hetedik helyen végzett, összesítésben pedig a 41. lett, ezért nem jutott a középdöndöbe. A leggyorsabb a holland Inge de Bruijn volt, 24.66 másodperccel.

08:23 | Annus Adrián már a döntőben Atlétika »
A férfi kalapácsvetõk selejtezõjének A-csoportjában Annus Adrián elsõ dobásával teljesítette a döntõhöz szükséges 78 méteres szintet: másodikként a dobókörbe állva 79,59 méterre hajította a szert. Rajta kívül ebben a csoportban az első sorozatban senkinek sem sikerült a 78 métert jelző vonalon túlra hajítani a szert.

"Hajnali fél ötkor keltem a kora reggeli kezdés miatt, s kicsit féltem a selejtezőtől" - mondta kislányának arcképével trikóján Annus. "A selejtezőben nincs jelentősége, hogy milyen nagy a dobás, a lényeg a szint teljesítése. Benn a pályán nagyon jó a klíma, élvezem az olimpia hangulatát."

A finálé vasárnap este negyed kilenckor kezdõdik.

08:22 | Újabb bombariadó Athénban
Tűzszerészek átkutatták a Görög Atlétikai Szövetség athéni épületét, miután egy ismeretlen telefonáló közölte: bombát rejtettek el a létesítményben, ami "hamarosan robban". A szakemberek azonban nem találtak semmi gyanúsat.

08:15 | Megkezdődik a kalapácsvetés is Atlétika »
Negyed kilenckor megkezdõdik a férfi kalapácsvetõk versenye is: két magyar versenyzõvel, éremeséllyel. A vb-második, Európa-bajnok Annus Adrián a selejtezõ A-, Pars Krisztián a B-csoprtban indul. A döntõbe kerüléshez szükséges selejtezõszint 78 méter. A harmadik kijutott magyar, Botfa Péter egy héttel az olimpia előtt sérülése miatt visszalépett a versenytől.

08:05 | Dudás 'balesete' Atlétika »
A húszkilométeres távgyaloglók versenyében a magyar versenyzőt, Dudás Gyulát sajátos 'beleset' hátráltatta: kikötöződött a cipőfűzője, ezért kicsit leszakadt az élbolytól.

08:04 | Eladnák az olimpiai stadionokat
A görög kormány azt tervezi, hogy a magas fenntartási költségek miatt a játékok befejezése után eladja az athéni olimpiára készült létesítmények többségét. Ezt Petrosz Dukasz, a gazdasági minisztérium államtitkára jelentette be helyi befektetők előtt tartott tájékoztatóján. Dukasz szerint 7 milliárd euróba került az ötkarikás játékok megrendezése, ugyanakkor egyes becslések 10 milliárdról szólnak. (MTI)

07:59 | Indul a húszkilométeres gyaloglás Atlétika »
Pénteken elsőként, reggel nyolctól, a távgyaloglók versenyét rendezik. A mgyar indulóval is - Dudás Gyula - elrajtoló mezőny tagjai az Olimpiai Stadionból indulnak, majd az arénán kívül tesznek meg kilenc kört és érnek majd ezután vissza. Egyetlen futamot rendeznek, amelynek végén olimpiai bajnokot avatnak. Az elsőszámú esélyes az ecuadori Jefferson Perez.

00:24 | Igaly-arany, Krutzler-ezüst, kardbetli
Az Egyesült Államok átvette a vezetést Kínától az olimpiai éremtáblázaton. A magyar sportolók egy arany- és egy ezüstérmet nyertek csütörtökön. Kovács Ágnes felszabadultan, Cseh László elkeseredetten nyilatkozott az úszódöntőjük után, bár mindketten pontot szereztek. A magyar férfi vízilabda-válogatott megszerezte harmadik győzelmét is, a sérüléshullám miatt egyre nagyobb gondban van Skaliczki László szövetségi kapitány. tovább »

kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap hétfő
08.17. 08.18. 08.19. 08.20. 08.21. 08.22. 08.23.
5. 6. 7. 8. 9. 10. 11.


h i r d e t é s
Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt