Vissza a rovatcímlapra PH Sport - Súlyemelés
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Percről percre
Cikkek
Eredmények
Program
Éremtáblázat
Magyarok
Magyar érmesek
Képek
Esélyek
Történelem
Helyszínek
Olimpikonnaplók
 
Dopping

1. USA 35 39 28 102
2. CHN 32 17 14 63
3. RUS 27 27 38 92
4. AUS 17 16 16 49
5. JPN 16 9 12 37
6. GER 14 16 18 48
7. FRA 11 9 13 33
8. ITA 10 11 11 32
9. KOR 9 12 9 30
10. GBR 9 9 12 30
  ...
13. HUN 8 6 3 17


 
Súlyemelés
férfi   56 kg | 62 kg | 69 kg | 85 kg | 94 kg | 105 kg | + 105 kg | 77 kg

női   53 kg | 58 kg | 63 kg | 75 kg | + 75 kg | 48 kg | 69 kg

A többi sportág:

09.03. 17:47 | Schmitt hallgat, a MOB támad
A Magyar Olimpiai Bizottság pénteki rendkívüli elnökségi ülésén úgy döntött, hogy az athéni játékokon a kalapácsvetés aranyától megfosztott Annus Adriánnak ellenkező határozatig vissza kell adnia aranyérmét és DNS-vizsgálatra vissza kell mennie a görög fővárosba. A testület megállapította, hogy a doppingolók nyilatkozatai hamisan befolyásolják a közvéleményt. A két szövetségnek harminc napja van, hogy előálljon a felelősökkel. a posztjáról nem mondott le egyik MOB-vezető sem. tovább »

09.02. 17:07 | A minisztérium sem érez felelősséget a doppingbotrányért
A sportminisztérium címzetes főtanácsadója, dr. Bakanek György nem hallott arról a módszerről, amelyiket állítólag Fazekas régóta használt. Megerősítette, a Doppingellenes Világügynökség (WADA) is ellenőrizte eddig Fazekast és Annust, de egyszer sem akadtak fenn a rostán. tovább »

09.02. 13:58 | A közvélemény nem állt a doppingolók mellé
Egy friss felmérés szerint a megkérdezettek döntő többsége úgy véli, "a doppingügy az ország szégyene". A Capital Research közvélemény-kutatása azt mutatja, hogy az ügyekről véleménnyel rendelkezők nagyjából fele gondolja úgy, hogy Annus Adrián kalapácsvető és Fazekas Róbert doppingolt. A megkérdezettek kétharmada mondta helytelennek a dobóatléták viselkedését. tovább »

09.02. 11:12 | Egyelőre nem hullottak fejek a dopping miatt
A súlyemelők és az atléták is elnökségi ülést tartottak kedden, de csak az előbbi szövetség alelnöke gondolta úgy, hogy az Athénban történt doppingesetek miatt távozik posztjáról. Az atlétikai szövetség kiáll az olimpiai aranyától megfosztott Annus Adrián és Fazekas Róbert mellett, de a doppingszabályok megsértése miatt eljárást indít ellenük. A tiltott szerek elleni harc egyik legismertebb képviselője úgy nyilatkozott, két éve tudnak Fazekas módszeréről, de a nemzetközi atlétikai szövetség nem tett semmit. A súlyemelő Gyurkovics Ferenc azt állítja, vizeletében oldották fel a később kimutatott doppingszert. tovább »

09.01. 19:00 | Gyurkovics ártatlannak tartja magát
Az ezüstérmétől megfosztott az athéni olimpián a második helyen végző Gyurkovics Ferenc szerint vizeletébe belecsempészték a tiltott anyagot, az oxandrolont. Kovács háromszor is vizeletet akart adni, de egyszer sem hagyták, miután elhagyta az eredeti vizsgálat helyszínét. tovább »

09.01. 12:30 | Lemondások a súlyemelőknél
Többen is megválnak a súlyemelő-szövetségben viselt pozíciójuktól az athéni olimpián kipattant doppingügyek miatt, de a szervezet elnöke, Dolovai Tamás, valamint a nemzetközi szövetséget vezető Aján Tamás nem távozik. A súlyemelők elnökségi ülésén az a hangulat alakult ki, hogy az ötkarikás játékokon manipuláció történt a magyarok vizsgálataival. tovább »

08.29. 07:18 | Teherán az "iráni Herkulest" ünnepli
ihetetlen népszerűségre tett szert hazájában Hosszein Reza Zadeh, az athéni olimpia +105 kg-os iráni súlyemelő bajnoka. Teherán utcáit elárasztották az őt ábrázoló óriásplakátok, melyek szinte teljesen kiszorítják a David Beckham- vagy Michael Schumacher-transzparenseket. "Azért nyertem, mert hiszek Allahban" - magyarázta sikerét az "iráni Herkulesnek" becézett klasszis.

08.27. 11:16 | Szégyen: Gyurkovics Ferenc is lebukott, Annus aranyát elvehetik
Hiába indult magyar kajak-kenu-arannyal, ezüsttel és két bronzzal a pénteki nap, ezekkel szinte egy időben újabb doppinghírek érkeztek. Gyurkovics Ferenc 105 kilós súlyemelő vizeletében anabolikus szteroidok nyomaira bukkantak. Meg nem erősített hírek szerint ma elvehetik Annus Adrián kalapácsvetésben szerzett aranyérmét is. Az atléta megtagadta, hogy újabb mintát adjon, hiába kötelezik erre a szabályok és az ellenszegülés hiába járhat bajnoki címének elvételével. tovább »

08.26. 13:41 | Két év eltiltásra számíthat Kovács Zoltán
Kovács Zoltán súlyemelőt a doppingszabályok be nem tartása miatt marasztalták el, és kitiltották az olimpiai faluból - A NOB nemrég nyilvánosságra hozott, négyoldalas határozatából. A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség általában két évre tiltja el a doppingszabályok ellen vétőket. tovább »

08.26. 09:55 | Kovács Zoltánt is diszkvalifikálták
A Nemzetközi Olimpia Bizottság kizárta az Olimpiáról a Fazekas Róberthez kisértetiesen hasonló dopping-ügybe keveredett Kovács Zoltánt. A 105 kg-os súlyemelő kedden első - érvénytelen - kisérlete közben megsérült és feladta a versenyt. A NOB doppingellenőrei ennek ellenére vizsgálatra kötelezték, Kovács azonban képtelen volt elegendő mintát produkálni.

08.25. 21:03 | Súlyemelés 105kg: iráni arany
Az iráni Hoszein Rezazadeh nyerte a férfi +105kg súlyemelő olimpiai döntőt. Második a litván Viktor Scerbatihs. Harmadik a bolgár Velicho Cholakov.

08.25. 20:08 | Csütörtökön döntenek a második magyar vizelet-ügyben
Meghallgatta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a súlyemelő Kovács Zoltánt, aki szerda hajnalban az aranyától megfosztott Fazekas Róberthez hasonlóan nem tudott elegendő vizeletet produkálni. A súlyemelők elnöke nem számít kedvező döntésre, annak ellenére, hogy - a diszkoszvetővel ellentétben - Kovács együttműködő volt. tovább »

08.25. 13:52 | Újabb magyar pisibotrány az olimpián
Szinte hihetetlen, de egy nappal Fazekas Róbert után egy másik magyar olimpikonnal, a súlyemelő Kovács Zoltánnal történt meg szinte ugyanaz. A versenyző a doppingvizsgálaton képtelen volt eleget pisilni és távozott a laborból. A közrádió szerint később megjelent az olimpiai falu poliklinikáján, de az orvosok onnan elküldték. tovább »

08.25. 12:50 | Újabb magyar doppingeset
Fazekas Róbert után újabb magyar sportoló hagyta ott a doppingvizsgálatot. A súlyemelő Kovács Zoltán ugyan egy kísérlet után kiesett, de így is doppingvizsgálatra kellett mennie. Ott - Fazekashoz hasonlóan - nem tudta teljesíteni a megfelelő mennyiséget, mégis távozott. A súlyos vétség tárgyalása délután négykor lesz.

08.24. 20:21 | Gyurkovics Ferenc ezüstérmet nyert súlyemelésben
Éremesély nélkül lépett porondra a 105 kilogrammosok súlycsoportjában a magyar bajnok Gyurkovics Ferenc, hatalmas meglepetésre mégis ezüstérmes lett kedden az athéni olimpián. Az ötödik magyar ezüstérmes a verseny után a Magyar Rádió riporterének elmondta, hogy önkívületi állapotban versenyzett. A magyar súlyemelők két ezüstéremmel és két negyedik hellyel fejezték be a versenyt. tovább »

08.23. 22:40 | Bolgár arany súlyemelésben
A világbajnok bolgár Milen Dobrev nyerte a férfiak 94 kg-os súlycsoportjának versenyét az athéni olimpia súlyemelő viadalán. A görög Akakiosz Kahiasvilisz - aki pályafutása negyedik ötkarikás aranyérmének megszerzésére készült - csalódást keltve lökésben nem tudott érvényes gyakorlatot bemutatni, így összetettben sem volt értékelhető eredménye. A görögök másik háromszoros bajnoka, Pyros Dimas harmadik helyen végzett a 75 kilósok között. A 94 kilósok között az orosz Csadjimurad Akkajev lett a második, honfitársa, Eduard Tyjukin előtt.

08.23. 16:47 | Főügyészségi vizsgálat a Szampanisz-ügyben
A görög főügyészség vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy milyen módon kerülhetett doppingszer Leonidasz Szampanisz súlyemelő szervezetébe. A sportolót emiatt megfosztották a 62 kg-os súlycsoportban szerzett bronzérmétől. A versenyző - aki Albániában született, majd 1993-ban lett görög állampolgár, és az atlantai, valamint a sydneyi játékokon is második volt, s ezen kívül ötszörös világbajnok - kategorikusan cáfolta, hogy tiltott szerrel élt volna. Vizeletében tesztoszteron nyomaira bukkantak.

A 32 esztendős Szampanisz azt állítja, hogy minden bizonnyal a viadal után ihatott olyan folyadékot, ami miatt megbukott a teszten. A főügyészségi eljárás főleg a verseny utáni este történéseit kívánja felgöngyölíteni. A súlyemelő edzője, Hrisztosz Jakovu azt mondta: a doppingvizsgálatra várakozó tanítványa egy ismeretlen személytől kapott inni, miután sört kért. Mivel ez nem állt rendelkezésre, narancslészerű folyadékot adtak neki.

08.22. 17:07 | Visszaadta érmét a doppingos súlyemelő
Visszaadta olimpiai bronzérmét a görög súlyemelő, Leonidas Sampanis, aki megbukott a versenye utáni doppingellenőrzésen.

08.22. 11:05 | Szampaniszt kizárták, venezuelai bronz súlyemelésben
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság utólag kizárta a versenyből a görögök doppingoláson ért súlyemelőjét, Leonidasz Szampaniszt, így a férfiak 62 kg-os súlycsoportjában a venezuelai Israel Jose Rubio kapja a bronzérmet. Két nappal ezelőtt hozták nyilvánosságra, hogy Szampanisz megbukott, a szervezetében túl magas tesztoszteronszintet mutatott ki a vizsgálat, s az eredményt a B-próba is megerősítette. A görög sportoló nyerte a házigazdák első medálját az idei játékokon, és ez az első érem, amelyet visszavont a NOB Athénban. (MTI)

08.21. 20:39 | Grúz súlyemelő arany férfi 85kg-ban
A grúz George Asanidze győzött a férfi súlyemelők 85 kg csoportban. Az ezüstöt a fehérorosz Andrej Ribakou, a bronzérmet a görög Pyrros Dimas szerezte meg.

08.21. 17:19 | Varga Viktória negyedik
A súlyemelő Varga Viktória a pontszerző negyedik helyen végzett a +75 kg-os súlycsoportban az athéni olimpián. A magyar versenyző 127,5 kg-os országos csúcsot szakított, majd 155 kg-ot lökött, így összetettben 282,5 kg-os új hazai rekorddal zárt. A versenyt a kínai Tang Gonghong nyerte, második a dél-koreai Jang Mi Ran, harmadik a lengyel Agata Wrobel.

08.21. 16:55 | Már a szakításnál tart Varga Viktória
A lökés után - itt 127,5 kilóig jutott - a szakításban is jól kezdett Varga Viktória a +75 kilós nõi súlyemelõk versenyében. Elsõre 152,5 kilót emelt a magyar versenyzõ, aztán a következő súlyt, a 155 kilót is felemelte, amivel átvette a vezetést, igaz a legnagyobb ellenfelek még nem jöttek ki a lökésre. Harmadik kísérletre 162,5-re emeltetett, amivel azonban nem bírt. Várhatóan a negyedik helyen végez.

08.21. 16:00 | Varga Viktória jól kezdett
A +75 kilós nõi súlyemelõk között induló Varga Viktória két szakításgyakorlatából kettõt is sikerrel teljesített, elõbb a 125 kilót, majd a 127,5-t is magabiztosan emelte fel. Harmadikra azonban a 130 kiló már kicsit sok volt neki, a lökésben azonban még jobbra is képes lehet az akár éremre is esélyes magyar versenyző. A szakítás után a negyeik helyen áll.

08.21. 13:26 | Újabb súlyemelőnő doppingolt
Pozitív eredményt hozott a doppingtesztje Albina Homicsnak, orosz súlyemelőnőnek az athéni olimpián. A sportoló - aki a tavalyi, vancouveri világbajnokságon ezüstérmet szerzett - szombaton lépett volna dobogóra a +75 kg-osok kategóriájában, abban a súlycsoportban, amelyben Varga Viktória is résztvevő. Az orosz csapat szóvivője elmondta, hogy megvárják a B-próba eredményét, de Homicsot visszaléptetik a versenyzéstől. Homics már a nyolcadik súlyemelő az athéni játékokon, akit doppingvétségen érnek, hiszen korábban az 53 kg-os nők között negyedik helyen végzett Sanamacha Chanu, valamint a magyar Kecskés Zoltán, a marokkói Wafa Ammuri, a moldovai Victor Chislean, az indiai Pratima Kumari, a görög Leonidisz Szampanisz, a török Shabaz Sule, illetve a mianmari Nan Aye Khine is lebukott tiltott szer használata miatt. A sportág nemzetközi szövetsége (IWF) bejelentette, hogy az érintetteket automatikusan kizárta a 2008-as pekingi játékokról is, emellett kétéves általános érvényű eltiltás vár rájuk. (MTI)

08.20. 20:33 | Likerecz Gyöngyi negyedik súlyemelésben
A 75 kilós Likerecz Gyöngyi Sydneyben az ötödik lett, ezen a helyezésén javított egyet Athénban, igaz időközben két évet kihagyott egy súlyos könyök- és vállsérülés miatt. tovább »

08.20. 20:20 | Thaiföldi arany női súlyemelésben
A női hetvenöt kilós súlyemelőnők között a thaiföldi Pawina Thongsu lett az aranyérmes. A második az orosz Zaboltnaja, a harmadik a szintén orosz Popova lett. Likerecz Gyöngyi negyedikként végzett.

08.20. 20:13 | Likerecz negyedik lett
Ellenfeleinek a verseny végén már nem sikerült megelőzniük a negyedik helyen álló Likerecz Gyöngyit, a 75 kilós nők között induló magyar súlyemelőnőt, aki így épp csak lemaradt a dobogóról.

08.20. 20:07 | Likerecz maximum negyedik lehet
Likerecz Gyöngyinek nem jött össze a 147 kiló lökése sem a 75 kilós súlyemelőnők között, így pillanatnyilag a negyedik helyen áll, melynél jobb már nem is lehet.

08.20. 20:04 | Likerecznek nem jött össze a 145 kiló
A 75 kilós súlyemelőnőnek, Likerecz Gyöngyinek nem sikerült kilöknie a 145 kilót, így már valójában csak a pontszerzésre van esélye.

08.20. 19:54 | Likerecz Gyöngyi 142,5-nél tart lökésben
A hetvenöt kilogramos nők súlyemelésében Likerecz Gyöngyi 142,5 kilót lökött elsőre.

08.20. 19:31 | Zabolotnaja világcsúcsa női súlyemelésben
Az orosz, mindössze 19 éves Natalja Zabolotnaja 125 kilóval új világcsúcsot állított föl szakításban, a 75 kilós nők versenyében.

08.20. 19:27 | Nyilvánosságra hozták a hetedik doppingoló súlyemelő nevét
Nyilvánosságra hozták a hetedik súlyemelőnek a nevét, akinek a doppingtesztje pozitív lett az athéni olimpián. Az 53 kg-osok között negyedik helyen végzett Sanamacha Chanu vízhajtót szedett, míg a többiek - köztük Kecskés Zoltán - anabolikus szteroid használata miatt akadtak fenn a szűrőn. Korábban a magyar versenyzőn kívül a marokkói Wafa Ammuri, a moldovai Victor Chislean, az indiai Pratima Kumari, a török Shabaz Sule valamint a mianmari Nan Aye Khine bukott le tiltott szer használata miatt. A sportág nemzetközi szövetsége (IWF) bejelentette, hogy az érintetteket automatikusan kizárta a 2008-as pekingi játékokról is, emellett kétéves általános érvényű eltiltás vár rájuk.
Módosított végeredmény: női 53 kg, olimpiai bajnok: UDOMPORN POLSAK (THAIFÖLD) 222,5 kg (szakítás: 97,5 kg, lökés: 125 kg) 2. Raema Lisa Rumbewas (Indonézia) 210 (95, 115) 3. Mabel Mosquera (Kolumbia) 197,5 (87,5, 110) 4. Marioara Munteanu (Románia) 190 (85, 105) 5. Nasztaszja Novikova (Fehéroroszország) 190 (87,5, 102,5) 6. Dika Toua (Pápua Új-Guinea) 177,5 (75, 102,5)

08.20. 19:25 | Likerecznek a 120 kiló nem jött össze
A női hetvenöt kilogramos súlycsoportban a magyar súlyemelőnő nem tudta kiemelni a 120 kilót.

08.20. 19:21 | Likerecz Gyöngyi eddig hatodik
A női hetvenöt kilós súlyemelőnők versenyében Likerecz Gyöngyi egyelőre a hatodik helyen áll, a 115kg-ot másodikra teljesítette.

08.19. 21:12 | Aján: Kecskés vétkessége megkérdőjelezhető
A szerdán pozitív doppingmintát produkált Kecskés Zoltánról Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség magyar elnöke állítja, megkérdőjelezhető a vétkessége. A versenyzőt ugyanis az olimpia előtti öt hétben négyszer is megvizsgálták, és mindannyiszor negatívnak találták. Ráadásul "az athéni laboratórium megbízhatóságával baj van." tovább »

08.19. 20:59 | Feri Attila a hetedik helyen végzett
Az 1996-os atlantai olimpián bronzérmes Feri Attila a hetedik helyen végzett a súlyemelők 77 kilogrammos kategóriájában az athéni ötkarikás játékokon. A viadalt a török Taner Sagir nyerte 375 kg-os összeredménnyel. A bő egy hónap híján 36 éves veterán magyar versenyző szakításban első fogásán ragadt, mivel a 155 kg sikeres teljesítése után már nem bírt sem a 160, sem a 162,5 kilóval. Ez a fogásnemi sorrendben a tizenegyedik helyet jelentette a számára. Lökésben megpróbált felzárkózni, minél előbbre kerülni, de e törekvését csak részben kísérte szerencse. A 200 kilós első gyakorlata kifogástalan volt, másodikra 205 kg-ot kért, de gyorsan visszaejtette a súlyt és a lábához kapott, majd bicegve távozott a dobogóról. Harmadik fogására már ki sem jött, így lökésben 200, összetettben pedig 355 kilóig jutott, ami a hetedik helyet jelentette számára. Kár, hogy az ötkarikás játékokon nem hirdetnek külön fogásnemi sorrendet is, hiszen a második legjobb lökésteljesítménnyel ő rukkolt elő. Az összprodukció viszont a korábbi lökésvilágbajnoknak és Eb-bronzérmesnek nem hoz(hat)ott olimpiai pontot, a legjobb hatba nem fért be, gyenge szakítása miatt be kellett érnie szerényebb helyezéssel.
férfi 77 kg, olimpiai bajnok: TANER SAGIR (TÖRÖKROSZÁG) 375 KG (SZAKÍTÁS: 172,5, LÖKÉS: 202,5 KG)
2. Szergej Filimonov (Kazahsztán) 372,5 (172,5, 200)
3. Oleg Perepecsenov (Oroszország) 365 (170, 195)
7. FERI ATTILA (MAGYARORSZÁG) 355 KG (155, 200)

08.19. 19:52 | Feri a tizenegyedik helyen
A férfi 77kg-os súlyemelők versenyében Feri Attila a szakítás után a 11. helyen áll.

08.19. 17:15 | Kutzler Eszter ezüstérmes
A 69 kilogramosok női súlyemelőversenyét a kínai Liu nyerte, 275 kilogramos új világcsúccsal. Kutzler Eszter a második helyen végzett 262,5kg-os eredménnyel. A harmadik az orosz Kaszajeva lett.

08.19. 17:12 | Kutzlernek nem sikerült a 153,5 kg
Kutzler Eszter megpróbálkozott a világcsúcs megjavításával, de nem sikerült a kísérlete.

08.19. 17:10 | Liu a lökésben is világcsúcsot döntött
A 69 kilós kínai versenyzőnő 153kg-mal a szakítás után a lökésben is új világcsúcsot állított föl.

08.19. 17:09 | Kutzlernek már biztos az ezüst
Orosz ellenfele nem boldogult a 147,5 kilóval, így Kutzler Eszter már biztosan ezüstérmes.

08.19. 17:08 | Liu 147.5kg-ot lökött
Kutczler Eszter lehnagyobb ellenfele, a kínai Liu 147.5kg-ot lökött, és vezet a 69kg-os női súlyemelők versenyében.

08.19. 17:05 | Kutzlernek a 145 kg is megvan
A 69 kilós Kutzler Eszter a 145 kilót is kilökte.

08.19. 16:57 | Kutzler jól kezdett lökésben
Kutzler Eszter 142,5kg-ot lökött elsőre a 69kg-os női súlyemelőversenyen.

08.19. 16:28 | Krutzler Eszter ezüstérmes a súlyemelésben
A szombathelyi vb-második versenyzőnek, Krutzler Eszternek öt kiló volt a hátránya a világcsúcsot szakító kínai Liuhoz képest. A különbség a lökésben nőtt, de a magyar versenyző így is a második helyen zárt, könnyebb testsúllyal verte az orosz Kaszajevát. Eredménye 262.5 kiló, ami megegyezik a magyar rekorddal. Márkus Erzsébet négy évvel ezelőtti második helye után újabb ezüstérme lett a sportágnak. tovább »

08.19. 16:27 | Új világcsúcs női súlyemelésben
A kínai Liu Chunhong súlyemelőnő 122,5kg-os sikeres szakítása a nők 69 kilós súlycsoportjában új világcsúcs.

08.19. 16:24 | Kutzleréknek kezdődik a lökés
A női súlyemelők 69 kilós súlycsoportjában Kutzler Erzsébet és ellenfelei megkezdik a lökést.

08.19. 16:17 | Kutzlernek az ezüst lehet meg
A szakítás után a kínai Liu vezet a 69 kilós nõk súlyemelõ-versenyében, Kutzler Eszter a második helyen áll, de már nincs több kísérlete a lökés előtt.

08.19. 16:12 | Másodszorra sem sikerült a 122,5
A 69 kilós Krutzler Eszter másodszorra sem tudta kinyomni a 122.5 kilót, így 117,5 kilogrammal fejezte be a versenyt, és pillanatnyilag második.

08.19. 16:07 | Krutzler a 122,5 kilót nem emelte ki
Második kísérleténél - 122,5kg - nem járt sikerrel a magyar súlyemelőnő, Krutzler Eszter a 69 kilósok között.

08.19. 16:02 | Krutzler Eszter remekül kezdett
A 69 kilósok között induló súlyemelőnőnk, Krutzler Eszter első kísérletére könnyedén emelte ki a 117,5 kilogrammot.

08.19. 10:42 | Öt súlyemelő doppingolt
A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség nyilvánosságra hozta azoknak a súlyemelőknek a neveit, akik megbuktak a doppingteszten. A vizsgálatok szerint doppingolt Wafa Ammouri marokkiói, Victor Chislean moldovai, Kecskés Zoltán magyar, Tratima Kumari Na indiai és Shabaz Sule török versenyző.

08.18. 18:23 | Kecskés Zoltánt dopping miatt kizárták
A doppingvétség miatt egyszer már eltiltott Kecskés Zoltán súlyemelő nem állhatott rajthoz délutáni versenyén, mert a helyszínen elvégzett ellenőrzés doppingszert mutatott ki nála. A súlyemelő szövetség elnöke szerint fatális véletlen, emberi tévedés történt, és jelezte: támogatja az Erdélyből áttelepült sportolót, ha anyagi és erkölcsi kártérítést követel a Nemzetközi Sportdöntő-bíróságtól. Kecskés egyszer már lebukott, akkor egy évre tiltották el. tovább »

08.18. 17:37 | Magyar doppingügy az olimpián
Lebukott Kecskés Zoltán magyar súlyemelõ. A Magyar Rádió értesülése szerint az olimpiai faluban tartott, meglepetésszerû doppingvizsgálat pozitív eredményt hozott. Bár lehetõség van úgynevezett B-próba elvégzésére is, a rádió kérdésére Dolovai Tamás, a Magyar Súlyemelõ Szövetség elnöke arról beszélt, hogy magyar doppingügy árnyékolja be az olimpiát. Egyelőre nem tudni, milyen tiltott szerről van szó.

A harminc éves, Erdélyből áttelepült Kecskésnek korábban már volt egy doppingbotránya. A thaiföldi világbajnokság után egy évre tiltották el a sportolót.

Kecskés Zoltán egyszer már visszavonult, ám egy éve visszatért. A vancouveri vébén nyolcadik lett, az olimpián pontszerzést vártak tőle.

08.18. 17:05 | Ukrán arany női súlyemelésben
63 kg-os női súlyemelésben az ukrán Natalia Szkakun szerzett aranyat. Az ezüstöt és a bronzot két bolgár versenyző Hanna Bacuska és Tatjana Stukalava viheti haza. Natalia Szkakun új világrekordot állított fel 242,5 kilogramos összetett eredménnyel.

08.18. 16:43 | Új súlyemelő-világcsúcs
Új világcsúcs született női súlyemelésben, a 63 kilogrammos kategóriában. A rekordot a fehérorosz Hanna Batsiushka érte el 115 kilogrammos emeléssel.

08.18. 08:38 | A thaiföldi miniszter hazavitte az olimpikon aranyérmét
Éles bírálatok érték hazájában a thaiföldi miniszterelnök-helyettest, miután hazavitte Udomporn Polsak női súlyemelő olimpiai aranyérmét Athénból. Az újságok azt állították, hogy Szuvat Liptapallop, a sportügyeket felügyelő miniszterelnök-helyettes szolgalelkűen Thakszin Sinavatra kormányfő kegyeiben akart járni azzal, hogy a bajnoknő érmét idő előtt hazavitte és megmutatta neki. Liptapallop a kabinetülés előtt a medállal a kezében cáfolta a vádakat az újságíróknak. Mint mondta, Udomporn Polsak súlyemelőnő valódi aranyból szerette volna az érmet, így ő hazahozta az eredetit, hogy saját pénzén tömör aranyból egy hasonmást készíttessen a versenyzőnek. A kormány azt ígérte Thaiföld első női olimpiai aranyérmesének, hogy hazatérte után teljesítik régi vágyát: főhadnaggyá nevezik ki a királyi hadseregben. Emellett az 53 kg-os versenyzőt egy több mint 370 ezer dolláros pénzjutalom várja.

08.17. 09:39 | Doppingolt a negyedik helyezett súlyemelő
Pozitív eredményt hozott Aye Khine Nan mianmari súlyemelőnő doppingtesztje, ezért megfosztották a 48 kg-osok szombati versenyében szerzett olimpiai negyedik helyétől. A 27 éves emelőt még múlt csütörtökön az athéni olimpiai faluban ellenőrizték, és mintájában szteroid nyomaira bukkantak.

08.17. 08:35 | Indulhat a görög súlyemelő nemzeti hős
A hétfőn megsérült háromszoros olimpiai bajnok Pirrosz Dimasz indulhat pénteken a 85 kilós férfi súlyemelők versenyében. A görögök Albániában született nemzeti hőse negyedik olimpiai elsőségére készülve, edzés közben sebesítette meg a csuklóját, de a röntgenvizsgálat kiderítette: nem olyan súlyos a sérülés, csak kisebb rándulást szenvedett el az olimpikon. Dimasz 1991 óta versenyez görög színekben, mint mondta, "visszatért gyökereihez".

08.16. 22:55 | Az első kizárás dopping miatt
Athénban hétfőn először zártak ki a verseny után doppingoláson ért versenyzőt. A myanmari 48 kilós súlyemelőnőt, Nan Aye Khine-t szteroidhasználat miatt diszkvalifikálták, közölte a NOB. A huszonhét éves versenyzőtől elvették negyedik helyét. (Eurosport)

08.16. 20:46 | Az első görög érem Athénban
Az athéni olimpia harmadik napján megszerezték első érmüket - bronzot - a házigazda görögök, a nemzeti sportként tisztelt súlyemelésben. A férfiak 62 kilós versenyében Leonidisz Szampanisz 312,5 kilós összetett eredménnyel végzett a harmadik helyen. Az aranyat a világbajnoki ezüstérmes kínai Si Cse-jung (Shi Zhiyong) nyerte, 325 kilóval. A súlycsoportban nem volt magyar induló.

08.16. 20:33 | Megsérült a görögök nemzeti hőse
A görögök nemzeti hőse, a háromszoros súlyemelő világklasszis Pirrosz Dimasz csuklósérülést szenvedett hétfői edzése közben. A negyedik ötkarikás győzelmére készülő albán származású versenyzőt röntgenvizsgálatra kórházba szállították. Dimasz 2000-es győzelme óta minden nagy versenyt kihagyott, röviddel az olimpia előtt döntött a visszatérés mellett. Egyelőre nem tudni, hogy a harminchárom éves súlyemelő a pódiumra tud-e lépni a 85 kilósok szombati versenyében.

08.16. 17:55 | Kínai arany az 58 kilós női súlyemelőknél
A kínai Csen Jen-csing nyerte a női 58 kg-os súlycsoport versenyét az athéni olimpia súlyemelő viadalán.

Női 58 kg, olimpiai bajnok: CSEN JEN-CSING (KÍNA) 237,5 kg (szakítás: 107,5 kg, lökés: 130 kg)
2. Ri Szong Huj (Koreai NDK) 232,5 (102,5, 130)
3. Wandee Kameaim (Thaiföld) 230 (102,5, 127,5)

08.16. 10:45 | Szerzetes lesz a thai bajnok apja és nagyapja
Egész Thaiföld örömmámorban úszik, mióta vasárnap Udomporn Polsak női súlyemelő megszerezte Athénban az ország első olimpiai aranyérmét. Az 53 kg-os súlyemelő bajnoknő apja és nagyapja egy korábbi fogadalomnak eleget téve hamarosan buddhista szerzetesnek áll, édesanyja azonban világibb módját választotta az elismerésnek: "Jutalomból egy házat vásároltam neki Bangkokban" - jelentette ki. Thaksin Shinawatra miniszterelnök telefonon gratulált a történelmi diadalhoz, és közölte: némi szponzori támogatással kiegészítve a kormány átszámítva 217 ezer euróval (54 millió forint) díjazza az aranyérmet. (MTI)

08.15. 20:10 | Tancsics László hetedik
Az 56 kilósok versenyében Tancsics László a hetedik helyen végzett, 272,5 kilóval, megdöntve korábbi, saját országos csúcsát. A magyar versenyző szakításban 122,5-et, lökésben pedig 150-et emelt. Az aranyat a török Halil Mutlu szerezte meg, harmadik elsõségét gyûjötte ezzel be. A 31 éves súlyemelõ 295 kilót emelt összetettben. A második a kínai Vu Meijin, a harmadik a szintén török Artuc Sedat lett.

08.15. 17:22 | Thaiföldi arany a női 53 kilós súlyemelőknél
A világbajnoki címvédő thaiföldi Udomporn Polsak nyerte a női 53 kg-os súlycsoport küzdelmét az athéni olimpia súlyemelő viadalán.

Női 53 kg, olimpiai bajnok: UDOMPORN POLSAK (THAIFÖLD) 222,5 kg (szakítás: 97,5 kg, lökés: 125 kg)

2. Raema Lisa Rumbewas (Indonézia) 210 (95, 115)
3. Mabel Mosquera (Kolumbia) 197,5 (87,5, 110)

08.14. 21:06 | Török súlyemelő-arany, világcsúccsal
Taylan Durcan nyerte a nõi súlyemelés döntõjét 48 kilogrammos kategoriában. A török versenyzõ világcsúcsot jelentő 210 kg-os összteljesítményével a kínai Li Zhout gyõzte le. A harmadik a taiföldi Ari Wiratthaworn lett.

Hírek
Eredmények
Program
Lebonyolítás
Esélyesek
Helyszín
Képek
Történelem
Rekordok

Magyarok
Feri Attila
Gyurkovics Ferenc
Kecskés Zoltán
Kovács Zoltán
Krutzler Eszter
Likerecz Gyöngyi
Tancsics László
Varga Viktória


h i r d e t é s
Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt