új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Épp a héten lett szenzáció Flippy, a burgersütő robot, aki egy kaliforniai Cali Burger étteremben vette el az emberek munkáját, azonban egy nappal azután, hogy csatasorba állították, már ki is kellett vonni a munkából, mert túl lassan dolgozott.

    Ez elég érdekesen hangzik, figyelembe véve, hogy Flippy akár 2000 húspogácsát is meg tud sütni egy nap. Később kiderült, hogy nem a robot volt túl lassú, hanem akkora lett az érdeklődés az étterem iránt az elmúlt napokban, hogy ezzel a tempóval sem tudtak elegendő hamburgert gyártani.

    A Flippyt fejlesztő Miso Robotics dolgozik azon, hogy a robot több hamburgert tudjon megsütni egy nap alatt, de ehhez a személyzet továbbképzésére is szükség lesz, mert az ő tevékenységüket is össze kell hangolni a robot karjának mozgásával, hogy gördülékeny legyen a munka.

    Az étteremlánc azt is elmondta, hogy a robottal azzal a gyorséttermekben meglévő problémával akarnak szembeszállni, hogy sokan pár hónap után felmondanak, így lényegében rengeteg idő és pénz megy el olyan alkalmazottak kiképzésére, akik nem sokkal később lelépnek az étteremből. Komolyan is gondolják a dolgot, előbb-utóbb ugyanis akár 50 éttermükben is találkozhatnak majd hasonló robottal a látogatók.

    (BBC)

  • derfawd

    Lassan akkorák lesznek az otthonra is elérhető árú tévék, hogy kezdeni kell velük valamit, ha nem akarunk egy két méter széles fekete téglalapot bámulni a nappali közepén, amikor épp nem kifejezetten azt a fekete téglalapot akarjuk bámulni.

    A Samsung most bejelentett 65'-ös képátlójú QLED-es 4K tévéinek az egyik (az egyetlen) érdekes újítása az lesz, hogy álcázni tudják magukat a falon. Ha lefotózzuk a készüléket a falra akasztva, akkor az elkészült képből generál magának a tévé egy háttérképet, amit az üresjáratokban vetít, így gyakorlatilag csak a vékony fekete keret látható majd a falon. 

    Hogy ez eddig senkinem nem jutott eszébe!

    (fastcodesign)

  • Múlt héten, álmában elhunyt a Fiorentina védője, Davide Astori. Valaki vagy valakik pedig ilyen kreatívan emlékeztek meg a korábbi futballjátékosról:

  • Haragonics Sára Szembenézés című dokumentum-rövidfilmjét a 2015-ös Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon a ZOOM IN Diákfilmverseny legjobbjának választották. A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatója most feltette a filmet a netre.

    "Három évvel az édesanyja halála után a rendező, Haragonics Sára filmes naplóban dokumentálja a bensőséges pillanatokat édesapjával és öccsével a közös nyaralás alatt. A személyes hangvételű dokumentumfilm a jelenidejű részletek és a családi archívumból vett felvételek egymásutániságában keresi a választ arra, hogyan lehet érzelmileg megbirkózni egy anya és feleség elvesztésével, hogyan kezelhető a bűntudat, és hogyan talál egy család elég belső erőt ahhoz, hogy túljusson a fájdalmán, és elfogadja a szeretett lény hiányát. A Haragonics-család megpróbálja életben tartani az anya emlékét az általuk újra bejárt helyeken és terekben és közben az élet visszafordíthatatlanul megy tovább" - olvasható a film adatlapján.

  • Feladta magát a rendőrségen és nyilvánosan bocsánatot kért az a férfi, akinek meggyújtott cigarettáját egy orangután szívta el az indonéziai Bandung állatkertjében.

    Sajnálom a történteket, és bocsánatot kérek az állatkert vezetésétől, az indonéziai emberektől, főleg a bandungiaktól és minden állatszerető embertől. Szívből bánom a tettemet.

    A 27 éves férfi március 4-én látogatott feleségével és gyermekeivel a bandungi állatkertbe, ahol az orangutánok kifutójánál rágyújtott egy cigire. A majom odament hozzá, és felemelte a kezét, mintha a cigarettát kérte volna, ő pedig odadobta neki. A dohányzó Ozon nevű orangutánról videó is készült, felháborítva az internetezőket és az állatvédőket:

    A jávai állatkert feljelentette a videón látható férfit, és követelte a rendőrségtől a letartóztatását. A DJ monogramú férfi ezután önként jelentkezett a bandungi állatkert igazgatóságánál, hogy bocsánatot kérjen, majd a rendőrségre is elment, ahol kihallgatták.

    Az állatkínzást tiltó jogszabályok megsértése miatt akár három hónap börtönt is kaphat, de egyelőre nem tartóztatták le. 

    cigi-e1520438191974-1024x576.png
  • Az Oscar-díjas színésznő/aktivista/jótékony celebritás elment abba a YouTube-műsorba, amiben az a pláne, hogy egyre csipősebb szósszal leöntött csirkeszárnyakat kell enni a műsorvezetővel (aki ezt főállásban csinálja hetente, szegénykém) és közben a) sztorizgatni, b) nem meghalni az egyre erősödő cucctól. Theron végig olyan természetesen és lazán viselkedik, hogy simán le tudjuk képzelni egy kerti sütéshez vagy disznóvágáshoz is. És az elején a csípős cuccal sincs baja, de a 13. percnél már durvul a helyzet, és pillanatok alatt eljutunk odáig, hogy

    ó bazdmeg, legszívesebben kitépném a saját nyelvemet

  • Minden idők legdrágább fényképezőgépeként, 2,4 millió euróért kelt el egy 1923-es Leica tesztpéldány egy szombati bécsi árverésen. A 0-ás sorozatú, 122-es sorszámú készüléket mindössze 400 ezer euróért hirdették meg, ám egy ázsiai magángyűjtő végül 748 millió forintnak megfelelő összeget fizetett érte.

    leica

    A világrekordot a Westlicht aukciósház részben a gép kiváló állapotával magyarázta. Az 1923-ban, az első Leica-fényképezőgép hivatalos piacra dobása előtt két évvel legyártott 25 tesztpéldány közül csak három maradt fenn eredeti állapotában. 

    A korábbi aukciós világrekordot ugyancsak egy Leica tartotta, a 0. széria 116. számú kamerájáért 2,16 millió eurót fizettek a Westlicht egy 2012-es árverésén.

    (MTI)

  • Tavalyi, de ettől még fasza. Ha valaki kipróbálná, küldhetne egy videót, eskü kitesszük.

  • Gondolhatta ezt egy anyuka/apuka, aki ezt a képet lőtte (szegény gyereknek nem őszinte a mosolya):

    Mondjuk én nem vagyok meggyőzve arról, hogy ez húsvéti nyuszi akart lenni, pláne a mező szélén, de hát végül is miért ne. Ha a Google-ben rákeresünk a "the scariest easter bunny" kifejezésre, rögtön találunk millió olyan nyulas családi fotót, amihez képest a fenti teljesen normálisnak tűnik.

  • Az ausztrál felfedező, Eddie Gault az Antarktiszon járt és otthagyta a kameráját a jégen. Ez persze az ott élő császárpingvinek is észrevették, amik rögtön kaptak is az alkalmon: előbb egy szolid rúgással beállították a kamerát, majd toltak egy laza bemutatkozást.

    Untitled-1
  • Hivatalosan január 9-e óta házasodhatnak azonos nemű párok Ausztráliában, a hatóságok azonban több párnak elengedték az egy hónapos várakozási időt, többek közt például ha az egyik fél halálos beteg volt.

    Így tudott már december 15-én összeházasodni egymással Jo Grant és Jill Kindt, ez azonban eddig nem került nyilvánosságra, egészen szerdáig, amikor a család beleegyezésével közzétették a részleteit, miután Grant január 30-án rákban elhunyt.

    Grant és Kindt 48 napig voltak hivatalosan is házasok, az elhunyt nő édesanyja pedig elmondta, szerinte ez lehetett az, ami erőt adott a lányának, aki így tovább maradt életben, és eltölthetett még egy utolsó karácsonyt a családjával.

    (NBC)

  • Mondjuk azzal, ha Háy János vendége, aki meg is nyitotta a kiállítást a Petőfi Irodalmi Múzeumban, és aki most személyes szabómagdás élményeiről, emlékeiről mesél, többek között arról, vajon miért őt jelölte Corvin-díjra Szabó Magda. Március 28-án lesz a PIM-ben, szerdán, de itt az esemény a Facebookon, minden részlettel.