új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • simpsons-party

    Az üzbég igazságügyi minisztérium új törvényjavaslata betiltaná a túlzásba vitt családi partikat, és 180 fontra, azaz majdnem 70 ezer forintra bírságolná a zavaró bulikat. Az új intézkedést azonban nem csak az összejövetelek zavaró jellege miatt vezetnék be, hanem mert

    a lakosságnak nincs elég pénze az efféle mulatozásokra.

    Az országban ugyanis a lakosság 11,4 százaléka él a szegénységi küszöb alatt, az átlagos kereset pedig 60 ezer forint környékén mozog. 

    Múlt hónapban a parlament az esküvőket 250 főre korlátozta, valamint legfeljebb 2 zenei fellépő, és maximum 3 autós kíséret társulhat melléjük. Emellett az eseményeket délelőtt 11 és este 6 óra között kell tartani, valamint a gyászszertartások sem tarthatnak tovább 3 napnál. 

    Ahelyett, hogy az emberek 20 kiló húst vennének, jobban járnának, ha inkább kifestenék az otthonukat, vagy vennének egy TV-t a családjuknak

    – mondta Shavkat Mirziyoyev, Üzbegisztán elnöke. 

    Egy átlagos üzbég esküvő majdnem 6 millió forintba kerül, több száz embert hívnak meg rá, és mindehhez még több limuzint is bérelnek. 

  • Vasárnap este osztotta meg a NASA a Facebook oldalán azt a képet, amin a Nap valóban úgy néz ki, mint egy kissé kontárul kimunkált töklámpás. 

    A kísértetiesen vigyorgó napot még 2014. október 8-án fotózták. A NASA elmondása szerint az arc a Nap atmoszférájában fellelhető intenzív és összetett mágneses mezők halmaza miatt rajzolódhatott ki. A kép több fotó összeolvasztásával kapta ezt az aranysárgás színárnyalatot. A végleges képet alkotó fotók eredetileg több különböző ultraibolya hullámhosszon készültek.

  • Valaki kipróbálta, hogy mi történik, ha felhívja a Pizza Hut és a Papa John's pizzázót, majd hagyja, hogy egymással beszéljenek. 

     - Uram, a Papa John'st hívta. Ma a pepperónis pizza a különleges ajánlatuk 8.99 dollárért.

    - Öhm.. van egy 7.99 dolláros különleges ajánlatunk, ha rendelni szeretne.

    - Uram, ez a Papa John's. Azért hívott, hogy rendeljen. 

    - Ööh, ön hívott engem, ez a Pizza Hut.

    Az különösebb angoltudás nélkül is tökéletesen leszűrhető, hogy mennyire nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, és milyen sokáig tart realizálniuk, hogy egyáltalán mi történik.

    Sajnos a videóból nem derül ki, hogyan végződött a beszélgetés. Az sem elképzelhetetlen, hogy egy végtelen spirálba kerülve azóta is egymás rendelését próbálja felvenni a két pizzázó. 

  • Az ősz második fele nehéz időszak a vadon élő sünök számára: mivel sokuk az avarban keres telelőhelyet, az ilyenkor szokásos avarégetések különösen fenyegetőek rájuk nézve. A Fővárosi Állat- és Növénykert ezért most arra kéri az érintetteket, hogy ha már égetik az avart, akkor előtte mindenképp forgassák át a kupacokat, hogy biztosan kiderüljön, nem rejtőzik-e benne egy téli álomra készülődő sün.

    "Az ősz második felében a vadon élő sünök egy részének speciális nehézségekkel kell szembenéznie. Az egyik ezek közül az avarégetés. Az ilyenkorra már megindult lombhullás miatt egyre nagyobb mennyiségben összegyűlő avart a kiskertekben rendszerint kupacokba szedik össze, s gyakran előfordul, hogy fel is gyújtják. Ám mindez épp abban az időszakban történik, amikor a sünök telelőhelyet keresnek, és sokszor pont az ilyen avarkupacokba vackolják be magukat" – figyelmeztetnek.

    Az állatkert bemutató mentőközpontjában, a Sünispotályban egyébként tavaly 357 mentett sünről gondoskodtak. Az itt dolgozók találkoztak már olyan sünnel is, akit az utolsó pillanatban sikerült kimenteni a lángok közül. Az állatnak az összes tüskéje lepörkölődött, és két hónapon át orrfacsaró füstszagot árasztott. Sérülései lassan gyógyultak, de végül két évnyi ápolás után teljesen rendbe jött, így aztán a Pilisben engedték szabadon.

    Az állatkert egyébként azt is megjegyzi, hogy az avar égetése helyett inkább komposztáljunk, ha lehet.

  • Untitled-2

    Izgalmas három perc került fel a netre David Attenborough Planet Earth dokumentumfilmjétől:

    három percen keresztül izgulhatunk egy pingvinért, aki egy leopárdfóka elől menekül az életéért.

    A jelenetet az aláfestő zene és narráció teszi igazán drámaivá, míg végül a két állat szemtől szembe nem kerül egymással. 

    (via)

  • "Minden kedves rajongómnak Indianapolisban: fájó szívvel kell közölnöm a hírt, hogy rendkívül rosszul vagyok,  és ezért nem tudok fellépni ma este" – ezekkel a szavakkal mondta le Elton John szombaton az aznap esti koncertjét.

    Az énekes minden bizonnyal anyósa halála miatt érzi magát ilyen vacakul: férje, David Furnish anyja, Gladys Furnish ugyanis csütörtökön meghalt. John aznap este épp Torontóban lépett fel, és a koncerten a Don't Let the Sun Go Down on Me című dalát az asszonynak dedikálta.

    Elton Johnnak legközelebb hétfőn lenne fellépése Nashville-ben, de hogy ezt a koncertet végül megtartja-e majd, még nem tudni. A férje, David Furnish pénteken jelentette be anyja halálát az Instagramon(via Variety)

  • cinderblock
    Fotó: Twitter / shannee_h

    A magyarul leginkább salakbetonból készült téglá-nak fordítható nevű Cinderblock egy komoly súlyproblémákkal rendelkező cica, akit a súlya miatt az állatorvosnál beraktak egy vízzel működő kondigépbe, és hát hogy is mondjam, Cinderblock nem éppen szuperlelkes a dologgal kapcsolatban.

     (Daily Dot)

  • Kanadában készült az alábbi felvétel, amin világos bundájú felnőttmedve és kis, fekete bocs látható. 

    Az, hogy az anya és a kölyke színe nem egyezik meg, teljesen természetes, a videón ugyanis két Kermode-baribált látunk. A Kermode-baribál a fekete medve egyik alfaja, amivel Brit Columbia tartomány partvidékén lehet találkozni. Az állomány nagy részének fekete a bundája, de egy genetikai mutáció miatt az állatok 10-20 százalékánál nem termelődik a szőr sötét színét adó melanin nevű pigment. 

    0bbc172ec6cd0f7baac50d6c13ec8089
    Fotó: UnCruise Adventures
  • Már azon kívül, hogy Dubajban, egy jelöletlen villában.

    Az MTI azt írja, hogy évtizedek óta ez az első működő zsidó imaház a térségben, amelyet látogatók vegyes csoportjai keresnek fel a heti imák, közös étkezések és ünnepek alkalmával. A szentélyt a villa nappalijában rendezték be, míg az emeleten hálószobákat nyitottak a távolról érkezőknek. Az ortodox szertartásokon férfiak és nők külön imádkoznak.

    Fotót nem tudunk mutatni, mert nem készült, a dubaji zsidó közösség vezetője arra kérte az AP riporterét, hogy ne készüljenek róla képek. Ross Kriel azt nyilatkozta amúgy, hogy biztonságban érzi magát Dubajban, de azért kipában nem menne utcára.

  • snake clk
    Fotó: CNN Travel

    Indás borslevélbe töltött kígyó, sült kígyó, kígyótekercs, ropogós kígyóbőr – ilyen és ehhez hasonló kajákat lehet rendelni a vietnámi Le Matban, ahol először mindenféle gyógyászati okokból kezdtek el kígyókat tenyészteni, aztán pár évtizeddel ezelőtt rájöttek, hogy lehet erre építeni a gasztroturizmusban is. Az egyik helyi étterem vezetője mesélt a CNN-nek, hogy miket és hogyan szoktak csinálni, meg azt is megnézhetjük, hogy egy csapat turista bedob egy fele kígyóvérbort. A falu egyébként óriási kedvence az internetnek, a Vice még 2013-ban jutott el a kígyóparadicsomba.