Auguszta
-3 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Dallas Marathon utolsó fél kilométerére Chandler Self teljesen elkészült az erejével, képtelen volt rendesen futni, újra és újra összecsuklott, orientációs zavarai lettek. Az akarat azonban vitte előre. Meg Ariana Luterman is, aki egy maratonváltó tagjaként közelített a célhoz. Ő nyúlt Self hóna alá és emelte fel a földről, hogy végül átszakíthassa a célvonalat.

  Self fel sem fogta mi történik vele, már az orvosi sátorban kérdezte meg: „Nyertem?"

  A kérdése jogos is volt, mert idegen segítséget fogadott el, ami a szabályok szerint tilos. A versenyigazgató végül Selfnek adta az első helyet, mert a közvetlen riválisai legalább két percre voltak tőle. Marcus Grunewald szerint Self valószínűleg segítség nélkül is beért volna előttük a célba.

  (via Runnersworld)

 • Ennyit írt róla Klári az Urbanistának küldött levelében, és ennél többet sajnos én sem tudok erről a remetehegyi házról. Naná, hogy a hirdetésben  egy árva sor sincs az építészről, pedig tényleg jól néz ki a maga nemében. Viszont további látványtervek vannak.

  1.png?c=1513590311
  Fotó: Otthontérkép
 • Kamilla útra kerekedett, hogy spórolt pénzéből beszerezze a karácsonyi ajándékokat szeretteinek. Mivel lejárt a bérlete, újat vett volna a Széll Kálmán téri automatából, azonban a gép a következő papírost dobta:

  Vagyis egy menetjegyre printelte rá a bérletszelvény felét (az alsó blokkot egy előző vásárló hagyta a gépben). Így viszont nincs a cetlin semmiféle azonosító, ezért nem is használható. Becsületes utasként befáradt a BKK ügyfélszolgálatára, ahol kb. 30 perc alatt megnyugtatták, hogy tudnak a problémáról, felvettek egy jegyzőkönyvet, azonban pénzt nem adtak vissza. Azt majd jövőre, a 30 napos vizsgálati határidő után remélhet. Ha addig utazni szeretne, vegyen egy másik bérletet.

  Hát így esett, hogy Kamilla új bérletre költötte a spórolt pénzét, egy hónapig kölcsönadva a BKK-nak.

  Szegény Kamilla

  • 787
   örüljön, hogy kisegítheti a BKK-t
  • 740
   rajzoljon mindenkinek valami szépet, nem a pénz számít
  • 258
   gazdálkodjon okosabban, akkor nem kottyan meg az a tízes
 • shapa-TA

  A Wired mutatta be a Shapa nevű mérleget, amiben teljesen újragondolták a napi méricskélés koncepcióját, és elhagyták róla minden mérleg legkártyékonyabb elemét: a kijelzőt, ami az arcunkba dörgöli, hogy sikerült-e fogynunk, vagy megint híztunk pár kilót. 

  A készítői úgy érvelnek, hogy a testsúlyunk naponta ingadozik annyit, hogy simán félrevezethet, ha csak a számokat figyeljük.

  A mérleg ehelyett, inkább össze lesz kötve a telefonunkkal, a fitneszkarkötőnkkel, meg a többi okoskütyüvel körülöttünk, és csak annyit fog mondani a kapott adataink összesített elemzése után, hogy jó úton járunk-e a célunk elérésében, vagy sem.