Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az úgynevezett pinasál, amit a Fendi veszteget 1000 dollárért. Aki belebújik - azon kívül, hogy nagyon jól fog kinézni - átélheti a születés élményét is.

  DpoACZ1XcAAhkTJ
  Fotó: highsnobiety / Twitter
 • Huszonöt éve nem volt olyan hétvége New Yorkban, mint az október 12-14 közötti:

  egyetlen lövöldözés sem volt a városban.

  Október 11-én volt egy lövöldözéses támadás Brooklynban, majd október 15-i hétfőn lőttek le valakit Bronxban.

  A város polgármestere és rendőrfőnöke szerint az valami "egészen rendkívüli", hogy egy olyan nagyváros, aminek 8,6 millió lakója van, kibírt három teljes napot lövések vagy gyilkosságok nélkül. "Erre nemcsak a rendőrség, hanem az összes lakos büszke lehet", mondták.

  Utoljára 1993-ban volt ilyen nyugodt víkendje a városnak.

  Csak 2018-ban 600 lövöldözés történt New Yorkban.

  (Sky News)

  1. Kanye West találkozott Uganda elnökével, és adott neki egy dedikált Yeezy lépőt. 
  2. Kim Kardashian is aláírta a cipőt.
  3. Uganda elnökének látszólag fogalma sem volt róla, hogy ki is az a Kim Kardashian, és mit keres nála vendégségben, ezért megkérdezte, hogy ő mivel is foglalkozik.
  4. Azt mondta, hogy influencer van egy műsora a tévében, és nagyon várja a visszatérést. 
  5. Majd Kanye West elárulta, hogy nem pusztán pénzt adományozva akarja segíteni az országot, hanem egy komplett iparágat akar felhúzni.
  6. És itt jött a nagy hasonlat, hogy valami olyasmire kell számítani, mint a Jurassic Park, esetleg a Disney World.

  Remélhetőleg inkább az utóbbi lesz, mert az eddigi elkészült Jurassic-filmekben valahogy a természet mindig utat tört magának.

  A találkozóról készült rövid videót itt lehet megtekinteni.

 • "Még soha nem kaptam ekkora elismerést a munkámért" – mondta Bucsi Réka februárban, amikor Solar Walk című animációs rövidfilmje díjat kapott az idei Berlinalén. Az alkotás szeptemberben aztán elnyerte az Ottawai Nemzetközi Animációs Fesztivál rövidfilmes kategóriájának fődíját, amivel kvalifikálta magát a 2019-es Oscar-díjra esélyes filmek közé.

  nap

  Bucsi Réka Solar Walk című munkája a héten felkerült a Vimeóra, ahol most egy darabig bárki megnézheti. Az animációs filmet kísérő cikkben több bekezdésen át méltatják a magyar alkotót és a 20 perces, már számos elismerést bezsebelt alkotást. "Oscar ide vagy oda, fényes jövő áll előtte" – írja Jason Sondhi, a Short of the Week egyik alapítója.

  Solar Walk from Reka Bucsi on Vimeo.

  "Dekódolni nehéz, élvezni könnyű. (...) Van egy olyan érzésem, hogy ha Bucsi Rékának kiadnák, hogy dolgozza fel a Kincskereső Kisködmönt, az is a galaxis keletkezésénél indulna" – írtuk, amikor először láttuk a Solar Walkot az idei Berlinalén.