Irén, Írisz
5 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Friends – ez a címe.

  Április 21. és 28. között Budapesten rendezik az asztalitenisz-világbajnokságot, a szervezők pedig Lotfi Begit kérték fel, hogy komponáljon egy dalt az eseményre. Izgalmas lett a végeredmény.

 • Na jó, úgysem tudom ellenőrizni, hogy jól tippelnek-e, úgyhogy elárulom: tavaly nagyjából százat.

  Ahogy azt a Magyar Nemzet is megjegyzi, ez elhanyagolható mennyiség a digitális üzenetküldés forgalmához képest, a Magyar Posta mégis fenntartja a szolgáltatást, sőt, januártól fejlesztette is.

  "A postán belföldön felvett táviratok száma 2015-ben meghaladta a nyolcvanezret, tavaly már ennél kevesebb mint a felét adták fel az ügyfelek. A kézbesített táviratok száma szintén csökkenést mutat, hiszen 2015-ben 52 ezer volt, ami 2018-ra 25 ezerre esett vissza. A felvett és kézbesített táviratok száma közötti különbség abból adódik, hogy a táviratok egy részét a címzettnek faxon továbbítják. A csekély forgalom ellenére minden hétre jutott legalább egy távirat-szolgáltatással kapcsolatos panasz a posta ügyfélszolgálatára, amiért a társaság összesen 85 ezer forint kártérítést fizetett" - írja a cikk

 • Érezte már azt, hogy se kiköpni, se lenyelni nem tudja, amikor egy téma napokon keresztül lavinaként zúdul önre? Nem? Akkor hallgassa meg, mit mond ez a Kunszentmártonban megkérdezett férfi arról, hogy felfüggesztették a Fidesz tagságát az Európai Néppártban: 

  Múlt pénteken forgattunk a nagykunsági városban, ahol az előzetes tervek szerint Kubatov Gábor és Boldog István tartott volna lakossági fórumot. Előbbi végül nem jött el, mert állítólag Orbán Viktor berendelte a Fidesz rendkívüli ülésére. Ha így történt, ha nem, ki tudja, de az biztos, hogy volt olyan kunszentmártoni férfi, aki felvette Ferencváros feliratú pulóverét a Fradi-elnök tiszteletére. 

  Utólag persze könnyű okosnak lenni, de talán jobb is, hogy nem jött el Kubatov, mert így Boldog István zavartalanul kibontakozhatott

 • Lapunk 2019. március 23-i számában írtam a 31 éves fehérorosz Alekszej Usikovról és az általa innovált mezőgazdasági eszközről, a ló vontatta, félig megcsonkított Audi 80-asról (a kiöregedett Audit egy szomszédja ajánlotta fel Alekszejnek, aki régóta álmodozott arról, hogy lovaskocsit csinál magának egy autóból). A posztban tévesen azt írtam, hogy az egy ló által vontatott kocsi egy lóerős – hívta fel a figyelmemet villamosmérnök olvasóm, György (ráadásul az Index egy remek Ma is tanultam valamit-cikke nyomán).

  Valóban: azt a valós tényt, hogy a kocsit egy ló vontatja, abban a hamis színben tüntettem fel, hogy az egy lóerős. Mivel azonban egy átlagos ló valójában 15 (egészen pontosan 14,9) lóerős – bár tartós terhelés esetén 1 LE körülire esik vissza a teljesítménye –, így az Alekszej által Audi 40-esnek nevezett járgány is nagyjából 15 lóerős. Olvasóinktól és az érintettektől, elsősorban is a lótól, ezúton kérek elnézést.

  000 1EX7HH
  Fotó: Sergei Gapon / AFP