Gerzson
-3 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Várható volt, hogy fel fogja gyújtani az internetet Donald Trump legújabb zseniális ötlete az amerikai iskolai lövöldözésekkel kapcsolatban (miszerint fel kéne fegyverezni a tanárokat), és ennek kapcsán elő is került egy 2008-as kutatás, amit a New York-i rendőrség hatékonyságával kapcsolatban végeztek, és 8 év adatait foglalta össze. Ebből kiderült többek között az, hogy ha a rendőrök elsütötték a fegyverüket, milyen eséllyel találták el a célpontot:

  • Tűzharcban 18%
  • Ha a célpont nem lőtt vissza, 30%

  És ezek a fegyverhasználatra alaposan kiképzett, az extrém stresszes szituációkhoz hozzászokott, lőtéren rendszeresen gyakorló, és hát alapvetően, rendőri pályát választott, tehát a fegyverhasználatra pszichológiailag alkalmasnak talált, és utána az ilyesmire még alaposan felkészített emberek.

  Ja, szóval tök jó ötlet lenne a tanároknak fegyvert adni.

 • Na jó, kicsit finomítok: öt fellépő, öt minikoncert. De az 1000 forint, az komoly. Ennél csak két komolyabb van:

  • a fellépők névsora és
  • az, hogy a rendezvény jótékony célú.

  Előbbi persze elsősorban azoknak, akiket nem a Despacito-remixek világa hoz lázba, hanem mondjuk az Indexen tavaly az év magyar lemezének választott Óriás frontemberének, Egyedi Péternek a fellépése. Vagy Jónás Vera, Czutor Zoltán, Kardos Horváth János, netán a metálvonalról Apey.

  orias.png

  Ők öten lépnek fel ugyanis azon a március 1-jei jótékonysági rendezvényen, aminek a jegyenként 1000 forintos bevételét az Utcáról Lakásba! Egyesület kapja, amely célja, hogy a hajléktalanok életét ne csak átmeneti intézkedésekkel segítse, hanem az otthontalanok legnagyobb problémáját, a lakáshoz jutást oldja meg. A szervezet a bérlakásba költözést támogatja, eddig már több mint negyven hajléktalannak segítettek. De nem folytatom, az esemény Facebook-oldalán minden fontos infót megtalálni.

 • John Conway brit tűzoltó elutazott Balira pihenni egy kicsit. Épp túrázott, a Mount Batur vulkánra sétált fel, amikor látta, ahogy egy másik turista lezuhan a hegyi kilátóból, bele az aktív vulkán kráterébe. Odasietett a sérült nőhöz és a ruháival bekötözte a sebeit, nehogy elvérezzen.

  Ezután más túrázókkal és helyiekkel 5 órán keresztül cipelte a nőt, mire leértek a hegyről.

  Utána még egy 2 órás autóút következett a legközelebbi kórházig. A sérült nő végül túlélte az utazást, törött csontokkal, repedt bordákkal és gerinccel, plusz súlyos fejsérüléssel ápolják. A tűzoltót az otthoni parancsnoka megdicsérte az életmentő cselekedet miatt. (Sky News)

 • A Fortepan egy aranybánya, ezzel egy ideje tisztában vagyok, használjuk is rendesen, hiszen minden hétvégén adunk egy-egy összeállítást a Kedves Olvasónak nagykép formájában. Nem is tudom már, hogy pontosan mit kerestem ma reggel az oldalon, amikor ez a csodás kordokumentum megmutatkozott előttem. Nem tudom nem megosztani az élményt, ezért most ideteszem:

  Sajnos azon kívül, hogy 1985-ben készült, nincs egyéb információ a kép mellett. Kedves Olvasó, ha esetleg magára ismer, vagy tudja, hogy mit látunk pontosan a képen, hol és miért készült, írja meg nekem!