új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Valószínűleg a megszokott Jézus-ábrázolásaink is sántítanak, de ez a töviskoszorús testépítő ezen a koreai feszületen tényleg a legvalószínűtlenebb Jézus-ábrázolás, amit valaha láttam.

    Where is this glorious idol?

    Oké, egy ács fia volt, rendben, de ez az izomzat azért mégiscsak túlzás.

  • Mert hát nem volt mindig az övéké, sőt, a birodalom építésébe is épp azért kezdhettek bele, mert Habsburg Rudolf veszélytelenül kicsinek tűnt, amikor 1273-ban II. Ottokár cseh királlyal és osztrák herceggel szemben őt választották meg német királynak. II. Ottokár ekkor már 18 éve birtokolta az osztrák hercegséget, de Rudolf felhatalmazást kapott rá, hogy kiszorítsa őt onnan, ha már egyszer nem fogadja el, hogy nem ő lehet a német király – ahonnan már karnyújtásra lett volna a német-római császári cím.

    II. Ottokár kipaterolásában jött a képbe IV. László. A magyar király segítségével indult meg augusztusban a harc Rudolffal közösen. Az Árpád-házi király érdeke az volt, hogy ezzel megszűnjenek a csatározások CSehországgal.

    Végül, 1278. augusztus 26-án a dürnkruti csatában sikerült térdre kényszeríteni a cseh királyt, így Rudolf megszerezte későbbi birodalmának alapját, IV. László meg megnyugodva hazament.

  • Ezt nevezem én vendégszeretetnek: a Fox News riportere, Casey Stegall épp a texasi Galvestonból tudósított, ahol tornádóriadó van érvényben, amikor felbukkant egy helyi nő, és bejelentkezés közben nyújtott át egy kis ajándékcsomagot a csuromvizes újságírónak.

  • 1980. augusztus 26-án született Macaulay Culkin, aki a nézők szeme előtt cseperedett fel, majd épült le a drogok miatt, és mostanság ismét egyre jobb formában látható. Mindössze tízéves volt, amikor a Reszkessetek, betörők!-kel világhírű lett, majd egy évvel később együtt siratta a világ, amikor a My Girl első részében (Anna Chlumsky pajtásaként) halálra csipkedték a darazsak, aztán jött a Richie Rich, a Sonic Youth-klip, meg a többi.

    Utoljára Adam Green nagyon súlyos Aladdin-filmjében lehetett látni, amelyben a lámpás helyett például egy 3D-nyomtató szerepelt, de ugyanezt a papírmasés látványt örökölte meg Father John Misty egyik idei klipje is, amelyben Culkin elfenekelt, majd keresztre feszített Kurt Cobainként tűnt fel. Legközelebb Seth Green Thaiföldön játszódó, Changeland című filmjében fog szerepelni, a rendező és a Disney Channelről ismert Brenda Song mellett.

  • Hazafias ima címmel szeretett volna gyűlést rendezni egy amerikai szélsőjobboldali csoport San Franciscoban szombaton, de végül lemondták az eseményt, többek között azért, mert

    ellentüntetők a kutyáikkal teleszaratták a gyűlés helyszínét.

    Az eseményt a Crissy Field parkban tartották volna a Golden Gate híd közelében. Egy leleményes ellentüntető pedig meghirdetett egy eseményt a Facebookon, hogy a szombati gyűlés előtt minél többen vigyék a parkba szarni a kutyáikat. Az eseményre több mint ezer ember jelentkezett, bár hogy ez összesen mennyi kutyaszart jelentett a végén, az nem derül ki. Az esemény szervezői mindenkinek azt ígérték, hogy a szombati gyűlés után mindent összeszednek. 

    A gyűlés viszont végül elmaradt, részben talán a kutyaszar miatt, bár még több más ellentüntető csoport is jelezte, hogy valahogy szeretné kifejezni, nem látják szívesen az alt-right gyűlést. A szervezők végül biztonsági okokra hivatkozva először a közeli Berkeley-be szervezték át a gyűlésüket, majd azt is lefújták. A Crissy Field-en pedig, gondolom, most épp megy a győzedelmes kutyakaki-szedés.

  • Hiába a hatóság jóváhagyása, mégis előállítással és a transzparensek rendőri cenzúrázásával zajlott a moszkvai tüntetés a „Szabad internetért”. A néhány száz fős tiltakozáskor a Szaharov sugárúton a rendőrök magyarázat nélkül dugtak a rendőrautóba pár aktivistát, majd a intézkedést foganatosítottak az egyik transzparenssel szemben, amelyen ez állt: „Nem veszitek el az internetet, szemetek!” A rendőrök a helyszínen kivágatták egy bicskával az utolsó szót, nyilván maguktól is értve, kit is takar a jelző.

    Tüntetés volt Moszkva mellett Szentpéterváron és az ország más városaiban, összesen 11 embert vettek őrizetbe a Dozsgy internetes tévécsatorna értesülései szerint, megjegyezve, hogy a szentpétervári tüntetésen nem avatkoztak be a rendőrök.

  • Ön hogy mérné meg, hogy milyen hosszú egy oroszlán vagy hogy mennyit nyom egy mókusmajom? Ilyen kérdésekre kell választ adnia a londoni állatkert dolgozóinak, akik évente egyszer végigmérik az állatkert lakóit, hogy tudják, kivel mi a helyzet. Az állatkertben múlt héten volt a nagy méricskélő nap, amikor több száz állatot mértek végig a dolgozók a zsiráfoktól a gorillákon át a teknősökig.

    A dolog sok állatnál persze egyszerű, csak ráteszik őket a gondozók a mérlegre és remélik, hogy nyugton maradnak pár másodpercig. De nem mindenkinél ilyen egyszerű a dolog. A majmokat és pingvineket például valami falattal kell a mérlegre csalni, az oroszlánok hosszát pedig úgy mérik meg, hogy fellógatnak valami kaját egy mérce elé, hogy aztán a felágaskodó oroszlánt lefényképezve kitalálják, mekkora is valójában.

    oroszlán mérés
    Fotó: Getty Images

    Az állatkert egyik vezetője az AP híügynökségnek azt nyilatkozta, hogy az évenkénti mérések fontosak ahhoz, hogy tudják, egészségesek-e az állatok és minden rendben van-e velük. A legnagyobb állat, akit a héten lemértek, Ellish, a 850 kilós zsiráf volt, a legkisebb pedig egy levélvágó hangya, aki nem volt több, mint 5 miligramm.

  • Ha valamit nagyon szeret az MTVA, akkor azok a vidéki kajafesztiválok, az ezekről készült beszámolóknak pedig alapvetően két üzenete van a kedves olvasóknak/nézőknek, de legalábbis nekem:

    1. a részeg emberekelég kiszámíthatatlanok a kamera előtt
    2. az óriási méterben készülő házi koszt pedig kicsit undi.

    Az elsőre a legjobb példa az M1 bajai halfőző fesztiválon készült riportja, ahol ugye annyira jó volt a hangulat, hogy annak a helyszíni tudósító sem tudott ellenállni. Az utóbbi állítással kapcsoaltban pedig elég ha eszünkbe idézzük a kecskeméti palacsintafezstiválról készült beszámolót, amelyből kiderül, hogy a rekordméretű palacsinta legfontosabb hozzávalója a diszperzites vödör

    És most itt az MTI képriportja az esztári lecsófesztiválról, ahol másfél tonna lecsót kevergetnek egy ipari kádban partvisnak kinéző fakanalakkal. 

    A lecsószörny elkészítéséhez amúgy kétszázötven kiló hagymát, ötven liter étolajat, ötven kiló szalonnát, hétszáz kiló paprikát, három mázsa paradicsomot és ötven kiló csülökhúst használtak fel. Kíváncsi vagyok, hogy mindezt milyen vödrökkel borították az üstbe.

    lecsófeszt 2
    Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
  • Állítólag jó lesz majd a Mars felfedezésére is, bár vélhetően csak akkor, ha Trump komolyan megvágja a NASA költségvetését.

  • Péntek este 250 kilométeres széllel csapott le Texasra a Harvey hurrikán. A lakókat felszólították, hogy hagyják el a környéket, de ezt nem mindenki tette meg. Az ő felvételeik mutatják, milyen a hurrikánpusztítás belülről. 

  • A pc-s játékpiacon van ez a jelenség, hogy egy-egy indie csapatnak sikerül valahogy ráéreznie a "pc master race" néplélekre és összehoz egy játékot, ami még megjelenése előtt, félkészen, bugosan óriási siker lesz. Ilyen early access ságer volt például a DayZ vagy legutóbb a borzalmas nevű PlayerUnknown's Battlegrounds, most pedig befordult a kanyarban a következő esélyes, a Beast Battle Simulator (lent az IGN videója róla).

    A Steamen 10 euróért megvásárolható játékban az evolúció mindenféle állatát lehet egymásnak ereszteni, nagyjából úgy, mintha egy életre-halálra zajló focimeccs vagy pankrátorgála zajlana. Csak éppen az állatokra változatos fegyvereket lehet helyezni. Lángköpő raptorok, dinamittal tuningolt öngyilkos tacskók, gépágyús sertések, lézeres medvék, vagy csak a saját természetes fegyvereikkel büntető elefántok és dinoszauruszok - ebben a marhaságban mindez megvan, plusz loccsanós véreffektek, hadd szóljon az a 18+-os karika. Még nem tudom eldönteni, hogy ez egy nagyon szórakoztató valami vagy egy Postal 2-szintű, rossz értelemben véve agyatlan baromság, mindenesetre a PETA már fogalmazhatja az ilyenkor esedékes petíciót.

  • Negyedik alkalommal indult el a Színes Város Budapest Fesztivál az erzsébetvárosi Kertész utcában. Ezen a fesztiválon tűzfalakat keltenek új életre, és ezzel az egész városképet alakítják. A fesztivál idén két tűzfal átadásával indult. 

  • A Beverly Hills-ben készült videón az látszik, ahogy a kertben felállított madárfürdetőn egyszerre vagy 30 kolibri élvezi a vizet és csodás zúgással fröcsköli szerteszét. Ritka, hogy ennyi madár egyszerre egy helyen tartózkodjon, ezért is olyan különleges ez a felvétel.

    Egyébként meg ezen a hétvégén mi is szívesen lennénk ez a 30 kolibri. Via.

  • A norvég rendőrség leállította a forgalmat a 7,3 km hosszú Oslo-fjord-alagútban, hogy biztonságban kikísérjen egy kerékpárost. A mentőcsapat szerint a férfi nem tűnt túl tapasztalt bringásnak, akit ráadásul megtréfált az alagút, ami egy ideig lejt, de aztán erősen emelkedik.

    Egy 3 kilométeres, 7%-os emelkedő volt még hátra, amikor a férfi nem bírta tovább, és leült az alagútban a padkára. Miután kikísérték, csodálkozva tapasztalták, hogy a biciklista csak törökül beszél, de azt megmutatta a telefonján, hogy a Google térképe vezette be az alagútba. A forgalom 30 perc után újraindult, és a kerékpáros ellen sem emeltek vádat.