Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Csak akkor repülök, ha nagyon muszáj. Gyűlölöm a repülőtéri tömeget, az átkozott műanyag dobozokat, amibe bele kell tenni az övet, és ezután fél kézzel tartanom kell a nadrágomat, hogy ne csússzon le térdközépig. A parfümboltokat, a hitelkártya-ajánlatokkal elém toppanó hoszteszeket, a szűk műbőrüléseket, a nemlétező lábteret és a művigyorral előadott Mit tegyünk vészhelyzetben? performanszokat. 

  repcsi.gif

  De ez mind semmi. Ha most Angliába utaznék, mit utálnék a legjobban? Ezt:

 • Kollégáinknak épp ezekben a percekben ad interjút Budapest főpolgármestere. Tarlós Istvánnnal/ról több anyagot is forgattunk, az én kedvenceim a következők:

  Ennek apropóján kiváncsiak lennénk, hogy

  Ön melyik Tarlóst szereti legjobban?

  • 506
   Egyiket sem, puzsérista vagyok
  • 262
   A vagány rokker Tarlóst
  • 185
   A női öltözőbe belógó Tarlóst
  • 176
   A Red Bullt betiltó Tarlóst
 • Megszünteti a kormány a lakástakarékpénztári konstrukciók állami támogatását, a módodító indítványt akár már kedden elfogadhatják. A Fundamenta-Lakáskassza oldalai pedig sutty, elérhetetlenné váltak, a felirat szerint rendszerkarbantartás miatt. Vagyis nem amiatt, amire mi is, és esetleg ön is gondol, vagyis hogy a hír hallatán a látogatók megrohanták az oldalt, hogy még ma gyorsan beleugorjanak a lakástakarék-programba.

  Az oldal később életre kelt, majd megint lehalt.

  Önnél megy?

  • 1448
   Döglött
  • 947
   Hasít
 • Létezik cuki galamb is, méghozzá az óriás gyümölcsgalamb, maori nevén a kereru. A kereru nagy testű, mintegy félméteresre megnövő galambféle, amelynek jellegzetes tollazata a hátán és a fején zöld, a hasán fehér. Érett gyümölcsökkel táplálkozik, s mivel az a szervezetében megerjed, előfordul, hogy a kereru leesik a fáról, mert "megrészegülve" nem képes kapaszkodni. 

  Kereru fizetésnapon mulat
  Kereru fizetésnapon mulat
  Fotó: Picasa 2.0 / Wikipedia

  A kereru lett idén Új-Zélandon az Év madara választás nyertese. Az internetes szavazásban a madárszeretők tízezrei vettek részt az iskolásoktól a nyugdíjasokig. A versenyt megzavarta, hogy több száz voks érkezet ausztrál számítógépekről, ám ezeket még időben sikerült kiszűrni. Hamis szavazatokkal már a korábbi években is megpróbálták megváltoztatni a verseny állását. Idén rekordszámú, 48 ezer szavazatot adtak le az új-zélandiak az év madara választáson. (MTI)