Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hamarosan elérhető lesz a boltokban Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitányáról szóló Olasz meló Magyarországon című könyv. Mindezt maga Rossi jelentette be Facebookon:

 • A 2016-os év nem Daniil Kvjaté volt: bár Kínában 3. helyen végzett a Red Bullal, az Orosz Nagydíjon ámokfutásba kezdett.

  A rajt után előbb amatőr hibát vétett, nekicsúszik Sebastian Vettel Ferrarijának, aki így nekicsapódott a másik Red Bullnak.

  A német folytatni tudta a versenyt, ami valamiért bosszantotta az oroszt, aki pár kanyarral később megint belement a németbe. Vettel kiesett, Kvjatot pedig a futam után lefokozta a Red Bull és visszaküldte a Toro Rossohóz.

   A hétvégén Oroszországban folytatódik a Forma-1 2018-as idénye.

 • Nemrég mutatta meg a Katona József Színház az új, szokatlan szemszögű társulati fotóit. Most pedig a Radnóti Színház tette közzé új képeit a színészekről, amelyeket Dobos Tamás készített, és amelyek olyanok, mintha nem is egy színházi előcsarnok falára, sokkal inkább egy művészeti albumba készültek volna. A Radnóti azt írja a képekről, a fotók "a természetességet, a színész személyiségét, az adott hangulat pillanatiságát és a mozdulat esendőségét örökítették meg".

  A színház egyébként rendhagyó évadot kezd: az épület egy részének felújítása miatt fel kellett szedniük a színpadi deszkák egy részét, így idén csak azokat az előadásokat tudják a Nagymező utcában játszani, amelyek kisebb színpadot igényelnek, a többi átkerül különféle külső helyszínekre. Az évadkezdésre a színház kiadott egy 100 oldalas magazint is, amely a 6 játszóhelyes évadon kívül még kortárs íróktól is tartalmaz új szövegeket.

  A magazin online már végiglapozható ide kattintva, a többi fotó pedig ide kattintva érhető el.

 • Beluga bálnát videóztak a Temzében, ráadásul nem is a folyó torkolatánál, hanem jó pár kilométerrel beljebb. Az nem ritka, hogy különféle cetek felúszkálnak nyáron a folyón ételt keresve, de általában hamar visszafordulnak.

  A Temze meglehetősen alacsony vízhozamú, sekély folyó, ráadásul folyásiránya erős tengeri dagály idején rendszeresen megfordul, ami megkönnyítheti a bálnák felúszását. 2006-ban egy nagyobb bálna egészen Londonig eljutott a Temzén, de a fővárosban – az állatmentők minden próbálkozása ellenére – meghalt. (Independent)