új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mondjuk ez az a kérdés, amit valószínűleg soha nem tenne fel magának senki, sőt, könnyen lehet, hogy az emberek jó része, akár milliárdok is leélik úgy az életüket, hogy nem ejtik ki a szájukon azt a szókapcsolatot, hogy "alpesi kürt". Na de nem így vannak ezzel azok a kiválasztottak, akik a részt vettek az eddig 16, vagy most a 17. Nemzetközi Alpesikürt-fesztiválon a délnyugat-svájci Nendazban. Az MTI által közreadott látványos, egy drónnal fotó tesz róla, hogy mi is azok között lehessünk, akik életükben egyszer, legalább a képernyő előtt ülve, magunkban kimondtuk azt, hogy

    alpesi kürt.

  • Nyugat-Ausztráliában nemrég újra felfedeztek egy hastáncoló - vagy ha egészen pontosak akarunk lenni: potrohtáncoló - pávapókfajt, annak a hetven fajnak az egyikét, amelyek közül szinte mindet Jurgen Otto és David Knowles írt le. Ezeknek a pókoknak hatalmas igéző szemeik vannak, és elkezdenek ágaskodni, ha kíváncsiak valamire. Bár Ausztráliára ez nem jellemző, az emberre nem veszélyesek.

    A hímek pedig a lenyűgözően színes potrohuk rázásával keltik fel a teljesen átlagos kinézetű nőstények figyelmét.

    A legfrissebb felfedezés, a Maratus unicup névre keresztelt faj hím egyedei még a lábaikat is felemelik, és úgy táncolnak a nőstény előtt.

    Ez is közös ezekben a pókokban, hogy amikor a hím észleli a nőstény párosodási hajlanóságát, az egyik lábával gyengéden megérinti őt, mintha megsimogatná a buksiját.

    (ABC News)

  • Az 1993-ban még Mighty Ducks of Anaheim néven alapított Anaheim Ducks az alapítás 25. évfordulóját ünnepelve visszahozza a következő NHL-szezonra a legkirályabb hokimezeket, amiket csak láttunk, úgyhogy boldogság van.

    37117710 232295534074713 2149872775098007552 n

    A harmadik számú mezek valószínűleg csak speciális alkalmakkor kerülnek elő, a különlegességük pedig, hogy mind a hét fő szín rajtuk van, amit a Ducks az elmúlt 25 évben használt (padlizsánlila, jádezöld, narancssárga, arany, ezüst, fehér és fekete).

  • Egy 37 éves nő az amerikai Manesha városában - ki tudja, milyen elgondolás alapján -, nem állt meg egy felnyíló híd előtt a sorompónál, hanem továbbhajtott. Már a sorompót is megvállalta, de itt nem volt megállás. Szépen elhajtott a híd felnyitása miatt keletkező résig, majd beleesett. Nézzék, kifogástalan mozdulatsor:

    Az eset még július 4-én történt, de csak két héttel később került ki az erről készült felvétel. A nőt kórházba vitték, arcsérülésekkel kezelték. Vizsgálják, hogyan sikerült összehozni a produkciót, a rendőrség nem zárja ki, hogy némi alkohol is segített.

    Minden bizonnyal ez járhatott a nő fejében végig:

    bicpic.gif
  • Apró déjà vu volt a Német Nagydíj szombati időmérőjén, ahol egy világbajnok kényszerült arra, hogy a Hockenheimringen tolja a saját autóját, hogy visszajusson a célvonalig, vagy a garázsig.

    vlcsnap-2018-07-22-08h30m30s777.png

    Hamilton hidraulikai problémába futott az egyik kerékvetőn áthajtva (bár a pilóta szerint már előtte hibás volt az autója, ezért rontott), ezután állt le alatta a Mercedes az időmérő első harmadában. A kocsiból kiugorva elkezdte tolni azt, hogy visszajusson a garázsba, de közben észrevette, hogy folyik az olaj az autóból, úgyhogy rájött, félre kell állnia, hogy ne olajozza össze az egész pályát.

    32 évvel korábban Alain Prost a futam utolsó körében, a második helyen autózva fogyott ki az üzemanyagból, így ő is lábon próbált meg eljutni a célig. Végül nem sikerült a kellő távra eltolnia a McLarent, de így is hatodik lett, mivel a többiek egy kör hátrányban jöttek az élmezőnyhöz képest.

  • Page Hamilton legendásan nagy Bartók Béla rajongó. Legendák keringenek az első budapesti látogatásáról, amikor Bartók Béla úton az utcatáblával fotózkodott, majd elzarándokolt a Bartók-emlékházba, és azóta is minden érdekli, és mindent gyűjt, ami a zeneszerzővel kapcsolatos. Többek között erről is beszélgettünk vele közel 4 éve, amit itt lehet elolvasni. 

    Jó hír a zenekar rajongóinak, hogy augusztus hetedikén újra visszatérnek Budapestre, ugyanis a Dead to The World lemezük nyári turnéja Budapestet is érinteni fogja. Részletek itt!

  • Először rendezték meg Budapesten a Dogmopolitan Jótékonysági Kutyafesztivált, amelynek a Bókay-kert adott otthont 2018. május 21-én, szombaton. Az esemény egyik fő célja a menhelyi kutyák életkörülményeinek javítása volt, a rendezők az Ebárvaháznak ajánlották fel a jegyekből befolyt pénzt.

    A rengeteg kutyás bemutató mellett több játékos feladat is várta a látogatókat, ezenfelül állattartással és állatvédelemmel kapcsolatos előadásokat is tartottak. Számos kirakodóvásár, fajtamentő- és állatmentő egyesület települt ki a fesztivál területére, hogy segítse információhoz jutni az érdeklődőket.

  • A coloradói Tom Edwards keményen beszólt Elon Musknak, aki a saját Tesla autói népszerűsítésére használta föl a 61 éves grafikus egyik művét. A szivárványt fingó unikornist ábrázoló remekművet Edwards a saját webshopján árulta: a különleges grafikával díszített bögrékért 28 dollárt kér.

    Musk eleinte semmibe vette Edwards panaszait, de Edwards pénteken azt írta a blogján, hogy végül sikerült megállapodniuk Muskkal. Hogy pontosan miben, az nem tisztázott, de alighanem Edwards megfelelő ellentételezést kap a grafikáért cserébe.

    Világos, hogy volt itt némi félreértés, ami aztán később eldurvult, de örömmel jelenthetem, hogy sikerült mindent tisztáznunk. Mindig Tesla-rajongó voltam; alig várom, hogy további bögréket készíthessek, és árulhassam őket az online boltomban.

    – írta Edwards.

    (The Guardian)